Φωτογραφία υψηλού δυναμικού εύρους - HDR photography

και αν μου επιτρέπετε μια παρατήρηση αισθητικής φύσεως.

Το αποτέλεσμα της φωτογράφησης γυναικών ή του γυναικείου σώματος δεν είναι πάντα ιδανικό, εξαρτάται σημαντικά από τη στάση. Π.χ. πάντα σε πορτρέτο πρέπει η μύτη να είναι μέσα στο πρόσωπο και να μην προεξέχει. Επίσης δεν τραβούμε ποτέ τις γυναίκες en face όταν είναι σε βαθύ κάθισμα όπως εδώ και στα γόνατα. Πάντα σε προφίλ.

Αν μου επιτρέπετε...

Η αληθεια ειναι οτι θα θελα να ξαναπαω , να την ξαναβγαλω πιο σωστα..αλλα απο ενα σημειο και μετα την λυπαμαι , γιατι καθε 1λεπτο ειμαι "για κατσε λιγακι εκει" :p

Δε το ειχα σκεφτει ποτε αυτο που λες Βλασση και σε ευχαριστω.Οι επομενες θα ειναι πιο προσεγμενες:)

Billy: την ηθελα λιγο πιο "χαλαρη" και πιο αριστερα ωστε να την χτυπαει ολη ο ηλιος.Ειδικα στο προσωπο αλλα παραπονιοταν οτι καιγόταν :P
Οπως και να εχει , thnx για τις συμβουλες σας

Το αποτέλεσμα HDR είναι πολύ καλό, έχει μεγάλη φυσικότητα, μπράβο. Είναι από τις περιπτώσεις που όντως χρειάζεται και φέρνει αποτελέσματα η τεχνική. Για το κάδρο συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, ήταν πρόχειρο. Καταλαβαίνω ότι έκανες την προσπάθεια για εφαρμογή της τεχνικής και μόνο. Την επόμενη φορά θα το δεις και σαν πραγματική φωτογραφία.

Απάντηση: Re: HDR photos

πάντα σε πορτρέτο πρέπει η μύτη να είναι μέσα στο πρόσωπο και να μην προεξέχει.

η σύζυγός μου είναι μυτόγκα, ακόμα και να μην προεξέχει πάλι μεγάλη φαίνεται, τι να κάνω?

Δε πειραζει αν εχει μεγαλη μυτη.Δε παει να πει οτι δε μπορεις να βγαλεις ωραια φωτογραφια πορτρετου γι'αυτο το λογο.

Καποιες φορες οι ατελειες που εχει καποιος ειναι ιδιαιτερες και χαρακτηριστικες,δεν ειναι αναγκη να αφαιρεθουν με φωτοσοπ.Αυτες προσθετουν θα ελεγα και την ιδιαιτερη γοητεια στον καθε ανθρωπο.

Εγω βρισκω ομορφο και χαριτωμενο πχ οι κοπελες να μην εχουν το πολυ ομορφο προσωπο,αλλα να εχουν και καποιες ατελειες!

Αρα εκμεταλευσου το αυτο.

Παίρνε ιδέες...

Barbra_Streisand_04.jpg

Να παραθέσω την διαδικασία του pp για τις παρακάτω δυο φωτογραφίες που θα δείτε στην αρχική τους μορφή απο RAW σε jpeg και την τελική.

_MG_5328-2.jpg

_MG_5328-1.jpg

_MG_5188-2.jpg

_MG_5188-1.jpg

Οι φωτογραφίες έγιναν convert απο RAW σε TIF σε 3 αντίγραφα με 1 στοπ διαφορά μεταξύ τους, έπειτα εφαρμόστηκε NR στα tif με το neatimege, φορτώθηκαν στο photomatix όπου έγιναν HDR μέσω του details enhancer.
Φορτώθηκαν στο photoshop , cropαριστικαν, εφαρμόστηκε sharpen με το focalblade και μεσω διαδικασίας high pass σε background layer με blending mode, hard light.
Ρύθμιση contrast , gamma , κλιπαρισμα levels, saturation, και προστέθηκε vignetαρισμα.

Last edited:
Πάρα πολύ καλή επεξεργασία, ειδικά η πρώτη είναι άψογη αφού κατάφερες να αναδείξεις το υποτονικό πρώτο πλάνο και να το βάλεις στο κέντρο του ενδιαφέροντος.
Σε ευχαριστούμε και για την παράθεση της διαδικασίας που ακολούθησες.

για τα γούστα μου είναι too much. θα προτιμούσα κάτι ενδιάμεσο.

Για ριξε μια ματια και της δικης μου εκδοχης της δευτερης φωτο του angel f,στο Νημα landscape photography.Πιστευω ειναι μια μεση λυση απο την πρωτη αρχικη και την δευτερη επεξεργασμενη,που και για μενα φαινεται λιγο υπερεπεξεργασμενη.

Παιδιά δεν πειράζει να ξεφεύγουμε λίγο, άποψη είναι, ας την πούμε ιμπρεσσιονιστική. Ο σκοπός του φίλου angel_F νομίζω πως είναι αυτός.
Έστω και αν καμμια φορά ξεφεύγουμε απο τους κανόνες.

Re: Απάντηση: HDR photos

Παιδιά δεν πειράζει να ξεφεύγουμε λίγο, άποψη είναι, ας την πούμε ιμπρεσσιονιστική. Ο σκοπός του φίλου angel_F νομίζω πως είναι αυτός.

σίγουρα ναι...εαν όμως σου κάθεται καλά στο ματι! εμένα πχ δεν μου κάθετε, μου φαίνονται πολυ flat τονικά αν και μου αρέσει η επεξεργασία. Κυρίως αυτά για την πρώτη. Η νυχτερινή μου κάθεται καλυτερα!

Σωστο και αυτο!Οι προσωπικες μου προτιμησεις πχ τεινουν προς το "βαρετο":D

Μ'αρεσουν να ειναι smooth οι φωτογραφιες!Θελω οταν τις εκτυπωνω να δειχνουν λιγο απαλες και ευγενικες.(ειναι βεβαια αναλογα και την περιπτωση)

Για ριξε μια ματια και της δικης μου εκδοχης της δευτερης φωτο του angel f,στο Νημα landscape photography.Πιστευω ειναι μια μεση λυση απο την πρωτη αρχικη και την δευτερη επεξεργασμενη,που και για μενα φαινεται λιγο υπερεπεξεργασμενη.

nice...βλέπω οτι έχεις ρίξει λίγο το saturation και τα χρώματα έχουν απαλύνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HDR photos

σίγουρα ναι...εαν όμως σου κάθεται καλά στο ματι! εμένα πχ δεν μου κάθετε, μου φαίνονται πολυ flat τονικά αν και μου αρέσει η επεξεργασία. Κυρίως αυτά για την πρώτη. Η νυχτερινή μου κάθεται καλυτερα!

Σάκη συμφωνώ, προσωπικά δεν είμαι λάτρης του HDR, το εφαρμόζω μόνο όποτε χρειάζεται να εξισορροπίσω εξωτερικό με εσωτερικό φωτισμό με μάσκες και layers.
Η φωτό του angel_f έχει όμως κάτι απο science fiction, τέλος πάντων μου έκατσε καλά στο μάτι :)

nice...βλέπω οτι έχεις ρίξει λίγο το saturation και τα χρώματα έχουν απαλύνει.

Το εκανα στο microsoft office picture manager γιατι δεν εχω κομπιουτερ σπιτι και μπαινω στο τει μου στο ιντερνετ.Και απο φωτοσοπ δεν εχω ιδεα.

Οτι ανεβαζω ειναι jpeg με καποιες φορες μια ελαφρα επεξεργασια στο προγραμμα που ανεφερα.

Πρεπει να ειμαι ο μονος εδω που δεν εχω pc!!!πρεπει να μου κανετε δωρο ενα με εγκατεστημενη την τελευταια εκδοση του φωτοσοπ!:D

Ολα καλα αυτα που λεμε, αλλα οτι είναι flat τονικά δεν το νομίζω.... εαν δεις το ιστόγραμμα θα καταλάβεις....