Φωτογραφία υψηλού δυναμικού εύρους - HDR photography

Περισσότερο για δοκιμή του νέου μου Benro.. HDR με 9 λήψεις

RAC_0424X.jpg

Και συνεχίζουμε με Λάρισα και το αρχαίο θέατρό της:

Some drama:

and something real(?)

Καλή εβδομάδα σε όλους!!!!

εχω ενσταση για το καδρο βεβαια..
αλλα αν το εξαιρεσουμε , συμφωνω με τον Ηλια..ηθελε λιγο παιξιμο με "local contrast" και θα ηταν καλυτερη

Κινούμενος, ως συνήθως, προς το άκρο της υπερβολής (και παίζοντας με το hdr efex pro)...

Ναι από ένα. Θα το δοκιμάσω, αν και δεν είμαι μεγάλος φαν του hdr. Δεν τα καταφέρνω και πολύ καλά, οπότε το αντιμετωπίζω ως παιχνίδι περισσότερο.

Δεν τα καταφέρνω και πολύ καλά, οπότε το αντιμετωπίζω ως παιχνίδι περισσότερο.

Βασικα μπορει να λες πως δεν τα καταφερνεις καλα αλλα εμενα η φωτο σου μου αρεσει πολυ.Εχεις πετυχει πιστευω πολυ ομορφες αποχρωσεις,και η τονικοτητα ειναι και αυτη σωστη.Μ'αρεσει που το αποτελεσμα δεν ειναι υπερβολικο οπως σε αλλες hdr.Αλλα και σα θεμα,καδρο και σαν ατμοσφαιρα γενικως,ειναι ωραια φωτογραφια.Εμενα μου περναει ενα ομορφο συναισθημα της ηρεμιας και της ερημιας σε αυτη την παραλια...

Δυο μικρες διορθωσεις που θα εκανα προσωπικα,ειναι πρωτον ενα ελαφρυ ισιωμα του οριζοντα,και δευτερον να εξαφανισω με το photoshop καποια μπλε σκουπιδια και ενα ροζ κατω δεξια,καλαμακι,δε ξερω τι ειναι.

Βασικα μπορει να λες πως δεν τα καταφερνεις καλα αλλα εμενα η φωτο σου μου αρεσει πολυ.Εχεις πετυχει πιστευω πολυ ομορφες αποχρωσεις,και η τονικοτητα ειναι και αυτη σωστη.Μ'αρεσει που το αποτελεσμα δεν ειναι υπερβολικο οπως σε αλλες hdr.Αλλα και σα θεμα,καδρο και σαν ατμοσφαιρα γενικως,ειναι ωραια φωτογραφια.Εμενα μου περναει ενα ομορφο συναισθημα της ηρεμιας και της ερημιας σε αυτη την παραλια...

Δυο μικρες διορθωσεις που θα εκανα προσωπικα,ειναι πρωτον ενα ελαφρυ ισιωμα του οριζοντα,και δευτερον να εξαφανισω με το photoshop καποια μπλε σκουπιδια και ενα ροζ κατω δεξια,καλαμακι,δε ξερω τι ειναι.

Σ'ευχαριστώ φίλε μου! Είναι όμως γεγονός ότι δεν τα καταφέρνω στο hdr, και δεν προκύπτει το αντίθετο με 3-4 κλικ στα έτοιμα presets του hdr efex! Σαν κάδρο δεν είναι κακό και το φως ήταν σχετικά καλό, γι'αυτό και ασχολήθηκα λίγο παραπάνω. Όσο για τις διορθώσεις, έχεις απόλυτο δίκιο, συνήθως δε μου ξεφεύγει ο ορίζοντας, αλλά εδώ ξεχάστηκα. Και τα σκουπίδια βαρέθηκα να τα φτιάξω.
Ορίστε και η πριν την οποιαδήποτε επεξεργασία που δικαιολογεί, νομίζω, και το αρχικό μου σχόλιο περί υπερβολής...

Μου αρέσει πολύ η κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Μπράβο Στέλιο -bye-
Νάσσο άψογη η βάρκα! Μου άρεσει πολύ το καμμένο χρώμα του εδάφους καθώς και του ουρανού και η αντίθεση που δημιουργούν μεταξύ τους.

Last edited:
Και 2 απο εμένα, δεν ειναι πρόσφατες τις ειχα φτιαξει πριν κανενα χρονο (ισως και παραπάνω) που εκανα πειραματα με το ΗdR

dsc4377tonemap.jpg

dsc3318tonemap.jpg