Φωτογραφία υψηλού δυναμικού εύρους - HDR photography

Σαν να έχεις προσθέσει fill light κατά τη μετατροπή του raw. Έχεις ανεβάσει τους μεσαίους τόνους και είναι αφύσικη.

Μου βγηκε κατι λαθος στο φωτοματιξ και τη ρυθμιση του μαυρου σημειου, με αποτελεσμα να εχω υπερβολικα κρασσαρισμενα μαυρα και να μην ερχονται με τιποτα... προσθεσα fill light στο ACR, αλλα δε σωζοταν...

Εδωσα στο φωτοσοπ brightness αλλα μου ξεπλυνε τα μεσαια προς φωτεινα και εκανα 4 η 5 μασκες φωτεινοτητας (οπως αυτες που ελεγε ο Κουπε) κατεβαζοντας τη φωτεινοτητα αλλα ισως ηθελε κατι πιο δυνατο...

Το αφυσικο που το εντοπιζεις ακριβως? Στα χρωματα η στη φωτεινοτητα?

μπορεις να ανεβασεις το raw καπου ;
μου φαινεται η φωτογραφια εκτος απο τα κορεσμενα χρωματα της (το εχεις συνηθειο ε; :P) , να ειναι και "επιπεδη" ολα περιπου στον ιδιο τονο.
Ισως η φωτογραφια σα φωτογραφια δε βοηθαει για HDR

μπορεις να ανεβασεις το raw καπου ;
μου φαινεται η φωτογραφια εκτος απο τα κορεσμενα χρωματα της (το εχεις συνηθειο ε; :P) , να ειναι και "επιπεδη" ολα περιπου στον ιδιο τονο.
Ισως η φωτογραφια σα φωτογραφια δε βοηθαει για HDR

Αν λες για τη δικη μου φωτο, θα την ανεβασω μολις εχω την καταλληλη συνδεση...

Αν λες παλι για τη δικη μου φωτο, εκεινο για τους τονους... με αποτελειωσε...:smash: τους ρυθμισα μεσω του προγραμματος nik software που εχει καποια πολυ καλα φιλτρα... συγκεκριμενα με το tonal contrast.

Η φωτογραφια σιγουρα δεν ηταν για HDR με την εννοια οτι ειχε σκιες και καλο φως και οχι σκοταδια και εντονο φως...

Τα κορεσμενα χρωματα ρε παιδια, δε μπορω να τα αποφυγω... κατι γινεται ομως και με τη σελιδα... με το color management... μολις ανεβει στο σαιτ, περνει τα πανω της... δε δειχνει ετσι στα διαφορα viewers που εχω...

Η προσπαθεια συνεχιζεται...:Banane0:

DSC_0792-HDR3a.jpg

μια σημερινη απο ταρατσα.....αλλα το μονο καλο ειναι τα συνεφα.ολα τα αλλα δεν με ενθουσιαζουν...

Παιδιά συγνώμη για το παραπάνω post.

Τώρα είδα ότι υπάρχει ειδική κατηγορία για HDR από 1 αρχείο.

Εάν μπορεί κανένας διαχειριστής να το μεταφέρει στο σωστό θέμα...

Και πάλι συγνώμη...

Σιγα ρε δεν εγινε και τιποτα.

Μεχρι να τα μεταφερουν δεν βαζεις και μια κανονικη να δουμε ποσο εχει επιδρασει το HDR?

Πασχαλη , οπως σου ειπα και στο μσν....
αν ειχε λιγο παραπανω αερα απο κατω , θα ηταν πολυ καλυτερη σαν καδρο.

Πασχαλη , οπως σου ειπα και στο μσν....
αν ειχε λιγο παραπανω αερα απο κατω , θα ηταν πολυ καλυτερη σαν καδρο.

Έχεις δίκιο φίλε. Η φωτό είναι ελαφρώς κροπαρισμένη αλλά αντί να κόψω λίγο από ουρανό αποφάσισα λανθασμένα να κόψω λίγο από τους θάμνους.

Σε αυτό με οδήγησε και το γεγονός ότι έβγαλα την φωτό μέσα από το αυτοκίνητο και σε 2 γωνίες φαίνεται ελάχιστα το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Καλύτερα όμως να θυσιάσω λίγο μέγεθος για ένα πιο σωστό κάδρο.

Πάντως καθώς φαίνεται δεν ήθελα ένα έντονα ανάγλυφο HDRάδικο περιβάλλον (νομίζω είναι καιρός πλέον για αγορά ντεγκραντέ).

Re: Απάντηση: Re: HDR photos

Πολύ ωραία εικόνα, αλλά "κακιά" η τρύπα που κάνει ο ήλιος, τραβάει την προσοχή ....

και μενα δεν μου αρεσε να σου πω την αληθεια ....αλλα πως θα μπορουσα να την περιορισω?