Φωτογραφία υψηλού δυναμικού εύρους - HDR photography

μπορει να μην σας ενδιαφερει αλλα εγω συνεχιζω ακαθεκτος τις προσπαθειες μου...χεχε:p

η βεραντα του εξοχικου μου

μπορει να μην σας ενδιαφερει αλλα εγω συνεχιζω ακαθεκτος τις προσπαθειες μου...χεχε:p

η βεραντα του εξοχικου μου

τέτοια να βαζεις για να δεις αυριο όλο το επιτελείο του της εφορείας στο σαλόνι σου:BDGBGDB55:

Πολύ καλή...στο μεγάλο μέγεθος (που κατά τύχη το άνοιξα,,νόμιζα οτι δεν μεγαλώνει άλλο με το πρώτο πάτημα στο άλλο site)

Δευτερη πολυ καλη φωτογραφια που βλεπω απο εσενα και μαλιστα με HDR που προσωπικα δεν μου αρεσει και πολυ.

Ευγε.

Εχεις καλη αισθηση του καδρου και του φωτος απο οτι καταλαβαινω σιγα σιγα.

Δευτερη πολυ καλη φωτογραφια που βλεπω απο εσενα και μαλιστα με HDR που προσωπικα δεν μου αρεσει και πολυ.

Ευγε.

Εχεις καλη αισθηση του καδρου και του φωτος απο οτι καταλαβαινω σιγα σιγα.

σας ευχαριστω και τους 2 σας

Kosh : γενικα δε σαρεσει η τεχνικη hdr η γενικως η συγκεκριμενη hdr και εκρινες την φωτο ως καδρο και φως ;

το πρωτο

καλα μιλαμε τωρα που ξαναδιαβασα τι εγραψα , τραβαγα τα μαλια μου..
απο συντακτικο 10 με τονο πηρα :p

Οπως και να εχει καταλαβες τι εννοουσα και παλι σε ευχαριστω..
αργοτερα ισως ανεβασω την αρχικη φωτογραφια

Μια Hdr φώτο, από μια πρόσφατη επίσκεψη στο Ξενία στην Πάρνηθα. :)
3775332725_5de836ee9d.jpg

Μια ερωτηση . . σημαντικη για μενα τον αρχαριο και δει,ασχετο.

Για να ασχολει8εις με αυτη την πανεξυπνη τεχνικη,η μηχανη πρεπει να ειναι
DSLR η γινεται και με μια απλη Digi ?

π.χ με την δικια μου Canon Ixus 960is μπορω να ασχοληθω,θα εχω τυχη,η καλυτερα να τα παρατησω ?

:BDGBGDB55:

δυστηχώς απο απλές ψηφιακές δεν γίνετε τίποτα, θέλει πολύ μαεστρία να πετύχεις hdr λόγο του μικρού bit (jpeg) σε σχέση με raw που είναι νομίζω 24bit χρωματική παλέτα

cloudzero ωραιο καδραρισμα. Οι γραμμες στους 2 μπροστα πλαινους τοιχους τονιζουν την προοπτικη, η μετατροπη σε μ/α ειναι επισης ωραια με πλουσια τονικοτητα με αρκετους ενδιαμεσους τονους, το φως απο το παραθυρο γραφει ωραια στο χωρο.

Νομιζω οτι εδω το hdr ηταν πολυ χρησιμο και η εξυπνη μετατροπη σε μ/α πιθανον να εκρυψε και το artificial που βγαζουν πολλες hdr.

CloudZero , πραγματικά μου θύμισε τόπια από την εισαγωγή του Doom3 η φωτογραφία σου!
Πολύ καλή οπτική γωνία που περνά το αίσθημα της καταστροφής και όχι μόνο της εγκατάλειψης

Με το προγρμματακι Dynamic-photo-Hdr(free με ελαχιστο ψαξιμο) σε λιγα sec εχουμε σχεδον τα ιδια αποτελεσματα ακομα και σε μια jpeg photo.(για οσους βαριουνται να στηνουν τριποδια).

πολυ φωτεινες για τα γουστα μου και πολυ "ψευτικο" εφε του hdr
Ισως ολη η φωτο ηθελε 1-1.5 στοπ πιο κατω....

να και μια 2 προσφατες δικες μου.
την μια την ειχα ανεβασει και σε αλλο νημα (την 2η)
DSC_1295_6_7a.jpg

DSC_1244_5_6a1.jpg

Η πρωτη μου αρεσει αρκετα. Καλη χρηση του hdr αλλα και του φωτος και των σκιων.

Η δευτερη δεν μου κανει κυριως απο καδρο. Ισως μια φιγουρα ερχομενη απο την πορτα να εδινε αλλη διασταση στην φωτο σου. Τα καδρονια αριστερα κανουν κακο στο καδρο κατ'εμε.

Σε ευχαριστω....
Οπως ειχα γραψει και στο αλλο θεμα.Υπηρχε κινδυνος για φιδια και δε μπορουσα να παιξω με καδρα και γωνιες.Να σου πω την αληθεια ουτε εμενα μαρεσει τοσο το καδρο , αλλα αυτο τραβηξα μονο και εφυγα.
Ο χωρος ειχε προδιαγραφες για κατι πολυ καλυτερο εστω και στημενο (οπως λες φιγουρα) αλλα ηταν μεγαλο ρισκο

Πολύ χάλια δηλαδη? Ανεβασα το saturation αρκετα στη θαλασσα ή λες να ειναι απο το sharpenning? Δεν βοηθουσαν και τα αρχικα raw ισως, ή το θεμα ή το EV που ηταν στο +/ - 1,3. Μπορει να ήθελε περισσοτερο...