Φωτογραφίες από τροχαία ατυχήματα

Οι δικυκλιστές (δυστυχώς στην πλειοψηφία τους) έχουν μια κακώς εννοούμενη νοοτροπία ότι αφού πήραμε δίτροχο πρέπει να φτάνουμε στον προορισμό μας πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα ,παντί τρόπω.

Βάσει αυτής της λογικής :
-κινούνται σαν να είναι υποχρεωμένοι οι οδηγοί αυτοκινήτων να τους δίνουν χώρο στο δρόμο,

-κινούνται ανάποδα ακόμη και σε στενούς μονόδρομους,

-κινούνται σε πεζόδρομους και στενά πεζοδρόμια με ταχύτητες δρόμου (και κορνάρουν και στους πεζούς να παραμερίσουν!!!!!) ,

-σταματάνε στο φανάρι ΠΑΝΩ στη διάβαση ,

-αυτοί που ακουλουθούν προσπαθούν να βγουν επίσης μπροστά στο φανάρι οπότε η διάβαση καταργείται εντελώς,

-παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια ή στο δρόμο αλλά σε απόσταση αναπνοής ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν και το ξεπαρκάρισμα των αυτοκινήτων κσι την κίνηση των πεζών.

Στα παραπάνω βέβαια διακρίνονται ιδιαίτερα ,συγκεκριμένες κατηγορίες δικυκλιστών (βλέπε courier, ντελιβεράδες κλπ) οι οποίοι αποτελούν κινητή απειλή για εαυτούς και αλλήλους, πεζούς και εποχούμενους.

Υ.Γ. Το 99% των μετακινήσεών μου στην Αθήνα τις πραγματοποιώ με μοτοσυκλέτα.
Όποτε έχει τύχει να έρχεται μηχανή ανάποδα σε μονόδρομο δυσκολεύοντας την κίνηση και των κανονικά κινούμενων οχημάτων (και τη δική μου) και τους πω κάτι (ευγενικά) , με αντιμετωπίζουν σαν γραφικό και εξωγήινο.
Στα φανάρια σταματάω ακριβώς πριν τη διάβαση και όταν μου κορνάρουν από πίσω άλλα δίτροχα για να προχωρήσω ώστε να βγουν αυτοί μπροστά στο φανάρι,τους εξηγώ ότι καλό είναι να μην στεκόμαστε πάνω στη διάβαση για να περνάνε οι πεζοί.Ε λοιπόν κι εκεί συχνά αντιμετωπίζομαι ως ο γραφικός του χωριού...

Απάντηση: Re: Φωτογραφίες από τροχαία ατυχήματα

Το παιδι θα επρεπε να ξεκινησει να μαθαινει τα βασικα περι οδηγικης συμπεριφορας απο μικρο πως ειπες και σε αυτο μεγαλο ρολο θα επρεπε να παιζουν οι γονεις αλλα ακομα περισσοτερο το σχολειο.

Λαθος!!! Το πρωτο πραγμα που πρεπει να μαθει ενα παιδι, ειναι πως να περπαταει με ασφαλεια σε δημοσιους χωρους και δρομους! Πως πρεπει να διασχισει καθετα ενα δρομο, να περασει απο το ενα πεζοδρομιο στο απεναντι χωρις κινδυνο για τον εαυτο του και τους διερχομενους οδηγους.
Γιατι διαφορετικα δεν θα ζει για να εφαρμοσει αργοτερα την οδηγικη συμπεριφορα.

Υ. Γ. :Θα ηθελα να εχω τη δυνατοτητα να δω το επιμαχο site.

Α πα πα , δεν βλέπονται οι φωτο , όσο για τους courier, ντελιβεράδες ...............
Άσε , δεν μιλάω .

Καλημερα σε ολους.θα μπορουσε να μου στειλει καποιος με πμ το site,ειμαι στη δουλεια και διαβαζω αυτα που γραφετε και μου φαινεται πραγματικα απιστευτο οτι ειναι τοσο τραγικα αυτα που ειδατε:chinscratch:

Γιατι ο "καλος" αυτοκινητιστης με το που θα δει οτι "χωραει" θα παει ειτε διπλα, ειτε διαγωνια πισω (το πολυ 2 μετρα) απο τον μοτοσυκλετιστη...

Δε δικαολογω τους μοτοσυκλετιστες για τις κουταμαρες που κανουνε (και κανουμε), αλλα και οι αυτοκινητιστες πολλες φορες θεωρουν τα μηχανακια σαν καποιο ενοχλητικο εμποδιο...

Υ.Γ οδηγω και τα 2 εδω και πολλααααα χρονια...

μια στιγμή, να καταλάβω....

εάν οδηγεί ο μοτοσυκλετιστής στη μέση της λωρίδας όπως προβλέπει ο κοκ, και στις διπλανές λωρίδες εκατέρωθεν κινούνται οχήματα, ο "καλός" οδηγός αυτοκινήτου θα χωθεί γιατί θα δει ότι χωράει, ενώ αυτό δεν θα γίνει όταν ο μοτοσυκλετιστής οδηγεί μεταξύ των λωρίδων; Κάπου δεν χωράει αυτό στο μυαλό μου....

Γιατι ο "καλος" αυτοκινητιστης με το που θα δει οτι "χωραει" θα παει ειτε διπλα, ειτε διαγωνια πισω (το πολυ 2 μετρα) απο τον μοτοσυκλετιστη...

Ακριβώς για αυτό το λόγο meletov.

μια στιγμή, να καταλάβω....

εάν οδηγεί ο μοτοσυκλετιστής στη μέση της λωρίδας όπως προβλέπει ο κοκ, και στις διπλανές λωρίδες εκατέρωθεν κινούνται οχήματα, ο "καλός" οδηγός αυτοκινήτου θα χωθεί γιατί θα δει ότι χωράει, ενώ αυτό δεν θα γίνει όταν ο μοτοσυκλετιστής οδηγεί μεταξύ των λωρίδων; Κάπου δεν χωράει αυτό στο μυαλό μου....

Η κουβέντα δεν έγινε για την κίνηση μεταξύ των λωρίδων,
αλλά για του μοτοσυκλετιστές που οδηγούν στην λωρίδα
κανονικά αλλά στο δεξί μέρος αυτής.

ούτε κι αυτό είναι "κανονικά" γιατί ο κοκ ορίζει για οδήγηση εντός της λωρίδας και ει δυνατόν στο κέντρο αυτής. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν βλέπουν καν λωρίδες, αλλά "κενά". Σπάνιο είναι δηλαδή να βλέπεις μοτοσυκλετιστή να χώνεται σε αυτοκίνητο που έχει βγάλει κανονικά φλας για στροφή, στο κενό που απομένει μεταξύ αυτοκινήτου και πεζοδρομίου;

Να μην μιλήσω για το πώς οδηγούν πολλοί το καλοκαίρι, με σαγιονάρες λες και ήρθαν από τη Σαϊγκόν. Με γυναίκα πίσω και σάντουιτς ανάμεσα το παιδί. Δεν είναι μόνο το κράνος και η ζώνη, είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν στο πώς προσεγγίζουμε το θέμα της μετακίνησής μας.

Οι δικυκλιστές (δυστυχώς στην πλειοψηφία τους) έχουν μια κακώς εννοούμενη νοοτροπία ότι αφού πήραμε δίτροχο πρέπει να φτάνουμε στον προορισμό μας πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα ,παντί τρόπω.

Βάσει αυτής της λογικής :
-κινούνται σαν να είναι υποχρεωμένοι οι οδηγοί αυτοκινήτων να τους δίνουν χώρο στο δρόμο,

-κινούνται ανάποδα ακόμη και σε στενούς μονόδρομους,

-κινούνται σε πεζόδρομους και στενά πεζοδρόμια με ταχύτητες δρόμου (και κορνάρουν και στους πεζούς να παραμερίσουν!!!!!) ,

-σταματάνε στο φανάρι ΠΑΝΩ στη διάβαση ,

-αυτοί που ακουλουθούν προσπαθούν να βγουν επίσης μπροστά στο φανάρι οπότε η διάβαση καταργείται εντελώς,

-παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια ή στο δρόμο αλλά σε απόσταση αναπνοής ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν και το ξεπαρκάρισμα των αυτοκινήτων κσι την κίνηση των πεζών.

Στα παραπάνω βέβαια διακρίνονται ιδιαίτερα ,συγκεκριμένες κατηγορίες δικυκλιστών (βλέπε courier, ντελιβεράδες κλπ) οι οποίοι αποτελούν κινητή απειλή για εαυτούς και αλλήλους, πεζούς και εποχούμενους.

Υ.Γ. Το 99% των μετακινήσεών μου στην Αθήνα τις πραγματοποιώ με μοτοσυκλέτα.
Όποτε έχει τύχει να έρχεται μηχανή ανάποδα σε μονόδρομο δυσκολεύοντας την κίνηση και των κανονικά κινούμενων οχημάτων (και τη δική μου) και τους πω κάτι (ευγενικά) , με αντιμετωπίζουν σαν γραφικό και εξωγήινο.
Στα φανάρια σταματάω ακριβώς πριν τη διάβαση και όταν μου κορνάρουν από πίσω άλλα δίτροχα για να προχωρήσω ώστε να βγουν αυτοί μπροστά στο φανάρι,τους εξηγώ ότι καλό είναι να μην στεκόμαστε πάνω στη διάβαση για να περνάνε οι πεζοί.Ε λοιπόν κι εκεί συχνά αντιμετωπίζομαι ως ο γραφικός του χωριού...

Έπιασες και έγραψες μαζεμένα ότι κακό έχεις δει και σου ήρθε στο μυαλό
για τους μοτοσικλετιστές. Ακριβώς τα ίδια και 10000000 φορές χειρότερα
μπορώ να σου γράψω και εγώ κάλλιστα για αυτά που κάνουν οι αυτοκινητιστές.

Μην την πολυψάχνουμε γιατί η διαμάχη είναι γνωστή και κρατάει εδώ
και πολλά χρόνια.

Αυτό που θα πρέπει να σκέφτονται οι αυτοκινητιστές μέσα από την ζέστη
και την προστασία που τους παρέχει το αυτοκινητάκι τους είναι ότι
για κάθε μια μοτοσικλέτα που υπάρχει δίπλα του, θα υπήρχε ένα αυτοκίνητο
και η κόλαση στους δρόμους θα ήταν εκατονταπλάσια.

Σήμερα εγώ ξεκίνησα από το σπίτι μου με την μηχανή με 3 βαθμούς ……
Give us a break και μην μας πολεμάτε με την πρώτη ευκαιρία.

Όσο για του courierάδες μην τους κρίνεται τόσο σκληρά. Μιλάμε για μια
δουλειά που είναι μεγάλο αγγούρι, με τεράστια πίεση από τους προϊσταμένους
τους. Τα παιδιά παίζουν το κεφάλι τους κάθε μέρα κορώνα γράμματα για
ψίχουλα και δεκαρούλες. Την έχω κάνει την δουλειά για 3 χρόνια και τα
ξέρω από πρώτο χέρι τα πράγματα.

Μα οι μοτοσυκλετιστές μιλούν για διαμάχη. Φυσικά όλοι αναγνωρίζουμε συγκεκριμένες συμπεριφορές πολλών οδηγών αυτοκινήτων, όμως πιστεύω ότι οι τελευταίοι αποτελούν (έστω ισχυρή) μειοψηφία. Το κακό με τους δικυκλιστές είναι ότι οι σωστοί αποτελούν εξαιρέσεις, μακάρι να είμαι λάθος. Όχι βγάλε ψεύτη τον Skakinen ότι η πλειοψηφία δεν μαζεύεται μπροστά στα φανάρια πάνω στη διάβαση και δεν χώνεται όπου βρει. Έτσι γίνεται, δυστυχώς.

Έπιασες και έγραψες μαζεμένα ότι κακό έχεις δει και σου ήρθε στο μυαλό για τους μοτοσικλετιστές. Ακριβώς τα ίδια και 10000000 φορές χειρότερα μπορώ να σου γράψω και εγώ κάλλιστα για αυτά που κάνουν οι αυτοκινητιστές.

Μην την πολυψάχνουμε γιατί η διαμάχη είναι γνωστή και κρατάει εδώ
και πολλά χρόνια.

Μάλλον έχουμε διαφορετική προσέγγιση στο όλο θέμα.
Εσύ διαχωρίζεις τους οδηγούς σε αυτοκινητιστές και σε δικυκλιστές.
Εγώ τους διαχωρίζω σε οδηγούντες σωστά και με ασφάλεια και σε οδηγούντες επικίνδυνα για τους ίδιους (δεν με ενδιαφέρει και τόσο) και για τους άλλους (με ενδιαφέρει και πολύ).
Με τη λογική σου υπονοείς ότι οι παρανομίες των δικυκλιστών έχουν σαν ελαφρυντικό τις 10000000 παρανομίες των αυτοκινητιστών.
Καθόλου γόνιμη προσέγγιση στο θέμα.

Αυτό που θα πρέπει να σκέφτονται οι αυτοκινητιστές μέσα από την ζέστη
και την προστασία που τους παρέχει το αυτοκινητάκι τους είναι ότι
για κάθε μια μοτοσικλέτα που υπάρχει δίπλα του, θα υπήρχε ένα αυτοκίνητο
και η κόλαση στους δρόμους θα ήταν εκατονταπλάσια.

Σήμερα εγώ ξεκίνησα από το σπίτι μου με την μηχανή με 3 βαθμούς ……
Give us a break και μην μας πολεμάτε με την πρώτη ευκαιρία.

Όσο για του courierάδες μην τους κρίνεται τόσο σκληρά. Μιλάμε για μια
δουλειά που είναι μεγάλο αγγούρι, με τεράστια πίεση από τους προϊσταμένους
τους. Τα παιδιά παίζουν το κεφάλι τους κάθε μέρα κορώνα γράμματα για
ψίχουλα και δεκαρούλες. Την έχω κάνει την δουλειά για 3 χρόνια και τα
ξέρω από πρώτο χέρι τα πράγματα.

Δεν διαφωνεί κανείς ότι είναι δύσκολη δουλειά. Δεν νομιμοποιούνται όμως σε επικινδυνη οδήγηση για κανένα λόγο.
Το γεγονός παραμένει ότι οδηγούν ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους ίδιους και για τους άλλους (πεζούς και οδηγούς).

...............................

Last edited:
ούτε κι αυτό είναι "κανονικά" γιατί ο κοκ ορίζει για οδήγηση εντός της λωρίδας και ει δυνατόν στο κέντρο αυτής. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν βλέπουν καν λωρίδες, αλλά "κενά". Σπάνιο είναι δηλαδή να βλέπεις μοτοσυκλετιστή να χώνεται σε αυτοκίνητο που έχει βγάλει κανονικά φλας για στροφή, στο κενό που απομένει μεταξύ αυτοκινήτου και πεζοδρομίου;

Όχι καθόλου σπάνιο. Όπως καθόλου σπάνιο το φαινόμενο να στρίβουν
τα αυτοκίνητα χωρίς καθόλου φλας και όποιον πάρει ο χάρος.

Να μην μιλήσω για το πώς οδηγούν πολλοί το καλοκαίρι, με σαγιονάρες λες και ήρθαν από τη Σαϊγκόν. Με γυναίκα πίσω και σάντουιτς ανάμεσα το παιδί. Δεν είναι μόνο το κράνος και η ζώνη, είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν στο πώς προσεγγίζουμε το θέμα της μετακίνησής μας.

Να μην μιλήσω και εγώ για τους τύπους που επίσης οδηγούν
με την παντόφλα μέσα στο αυτοκίνητάκι τους το καλοκαιράκι,
με την φραπεδιά/μπυρίτσα στο χέρι και το πεντάχρονο γιόκα τους αγκαλιά
να κρατάει το τιμόνι και όλοι να χαίρονται για τον νεο Σουμαχερ.

Ας μην ξεκινήσουμε λοιπόν τέτοια κουβέντα γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη ΠΟΤΕ.

όλοι έχουμε τις ευθύνες μας παιδιά, κανένας μας δεν πάει με τον σταυρό στο χέρι...

ας αναλογιστούμε όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν και ας προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι για το καλό όλων μας!

ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο μιας τόσο στείρας αντιπαράθεσης μεταξύ μοτοσικλετιστών και αυτοκινητιστών...

Να μην μιλήσω και εγώ για τους τύπους που επίσης οδηγούν
με την παντόφλα μέσα στο αυτοκίνητάκι τους το καλοκαιράκι,
με την φραπεδιά/μπυρίτσα στο χέρι και το πεντάχρονο γιόκα τους αγκαλιά
να κρατάει το τιμόνι και όλοι να χαίρονται για τον νεο Σουμαχερ.

μα δεν αντιδικώ, ούτε υπερασπίζομαι τη μία πλευρά, μάλιστα δεν διακρίνω καν την ύπαρξη πλευρών.
Δυστυχώς υπάρχουν και οδηγοί που μπαίνουν με την παντόφλα στο αυτοκίνητο νομίζοντας ότι βρίσκονται στην παραλία.
Βέβαια θα με συγχωρέσεις, αλλά τους τελευταίους μήνες δεν μου έτυχε να δω οδηγό να έχει στο τιμόνι εν κινήσει τον 5χρονο γιο του (όχι ότι είναι και εντελώς σπάνιο φαινόμενο), αντίθετα την παραπάνω εικόνα "σάντουιτς" θα την αντικρίσω τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Είναι ακριβώς η λογική του "εδώ παραδίπλα πάμε".

Καλήμερα σε όλους σας,

Επειδή μιλήσατε για τα παιδιά ........... καί την παιδεία! Ενα πολύ μικρό παράδειγμα ............ μιά γειτόνισα αφήνει τον κανακάρη της (είναι δεν είναι 13 χρονών) να βάζει καί να βγάζει το πελώριο Ford από το γκαράζ σε καθημερινή βάση.

Αν καί κάποιοι από εμάς προσπαθήσαμε να της εξηγήσουμε τι μπορεί να συμβεί ............ το ίδιο έργο συνεχίζεται.

Χρήστος

ΥΓ: Το να πας καί να την αναφέρεις στο αστυνομικό τμήμα είναι η λύση? ή θα μπλέξεις για μερικά χρόνια?

Ανάπηρος με καροτσάκι στη μέση της διάβασης πεζών αφού είχε σταματήσει το πρώτο αμάξι το δεύτερο δίπλα πέρασε με μεγάλη ταχύτητα (30-35χλμ) με αποτέλεσμα παραλίγο να τον χτυπήσει τον ανάπηρο.Όλα αυτά στον κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Όλοι μας έχουμε δει παπιά να μετατρέπονται σε νταλίκες και να μεταφέρουν από προφυλακτήρες αυτοκινήτων μέχρι δέντρα!!!!
Ναι , έχω δει παπί να μεταφέρει μια τεράστια γλάστρα διαμέτρου περίπου 1 μέτρου με ένα μικρό δέντρο περίπου 2,5 μέτρων ύψους.

Να μην αναφέρω :
-τα δι- και τρι- κάβαλλα συχνά και τετρακάβαλλα με μωρά,
-τους τεράστιους μπόγους με ρούχα που μεταφέρουν κάποιοι μικροπωλητές λαϊκών αγορών πάνω σε μικροσκοπικά σκουτεράκια,
-τους courier και ντελιβεράδες που συχνά οδηγούν με τυρόπιτα και καφέ.

Και πολλά άλλα ευτράπελα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

Τα ατυχήματα έχουν συνήθως άσχημες καταλήξεις.
Να περνάτε που και που απο καμία express service που έχουν τα τρακαρισμένα για να παίρνετε ηθικό δίδαγμα.

Γραφετε για μοτοσυκλετιστες και αυτοκινητιστες. Εγω οδηγω και τα δυο. Βοηθαει γιατι δινει μια πιο σφαιρικη αποψη...