Φωτογραφιες φθινοπωρου

Θα το δοκιμάσω έχεις πιθανότατα δικιο από τη μια τα χρώματα του φθινοπώρου που τους πάει ο κορεσμός από την άλλη ο ήλιος που θέλει λιγότερο. Και μένα με προβληματίσε γιατί κάτι δεν μου αρέσει thanks

Εχω το ίδιο κάδρο χωρίς τον ηλιο και ουσιαστικά η επεξεργασία (όχι τιποτα ιδιαίτερο λίγο κορεσμός και λιγο shadows και contrast) ήταν κοινή. Επίσης ήταν "καινούργιος" ο φακός (sigma 17-70 f2.8-4 HSM το προηγούμενο μοντέλο) και πρόβληματίστηκα πολύ με το flare του. Εχω και κάτι δείγματα με τον ήλιο οριακά εκτός κάδρου που μου εμφάνιστηκαν γκρίζες σκιερές γραμμές στο απέναντι από τον ήλιο άκρο δεν το έχω ξαναδεί ίσως να έφταιγε και ένα uv που φορούσε.

Το μέρος μαγικό για όσους τους αρέσει λίγο η πεζοπορία έχει απίστευτα θέματα για φωτογραφία

Last edited:
Παράξενο!
Πως και πέτυχες ομίχλη στην πόλη μας?
Έτσι που το πας εσύ θα μας πεις ότι πέτυχες και βροχή!

:Banane0:

Απάντηση: Re: Φωτογραφιες φθινοπωρου

cobblestone way at Kapesovo by S_end, on Flickr

Καπέσοβο Ζαγορίου

(δεν ξέρω εάν πρέπει να μπει στις hdr. Βασικά δεν ξέρω καν εάν πρέπει να υπάρχει νήμα hdr, καθώς δεν πρόκειται παρά για εργαλείο)

Μαλλον θα πρέπει να τις μαζέψω στα ταξίδια
Anyway 2 ακόμα από τον Δρυμό της Οιτης

Γιωργο καταπληκτικα τοπια, ελληνικη υπαιθρος, τι να λεμε τωρα...

Στην επεξεργασια ομως, θα δοκιμαζα κανα δυο παραλαγες... τα πρασινοκιτρινα ειναι περιεργα και δυσκολα χρωματα και ακομα περισσοτερο οταν τα χτυπαει εντονο φως. Θα δοκιμαζα να τα σκοτεινιαζα καπως για να παρει και λιγο παραπανω κοντραστ η εικονα στους μεσαιους τονους.

Ορεινά χωριά Πρέβεζας χτες, με συννεφιά, καμία επεξεργασία στη φωτογραφία, ο πλάτανος κουρασμένος ετοιμάζεται να κοιμηθεί αυτό το χειμώνα που πλησιάζει....
preveza.jpg

Ήθελε να απομακρυνθείς πολύ πιο πίσω για να γίνεται αντιληπτός ο πλάτανος ως το θέμα σου. Ή αλλιώς να πλησιάσεις πολύ πιο κοντά σε κάποια λεπτομέρεια του δέντρου.

Και καποιες φθινοπωρινες εικονες ακομη απο την ιδια εκδρομουλα.Η μια μεσα απο αυτοκινητο εν κινησει.

IMG_0876rs.jpg

IMG_0872re.jpg

Γιωργο καταπληκτικα τοπια, ελληνικη υπαιθρος, τι να λεμε τωρα...

Στην επεξεργασια ομως, θα δοκιμαζα κανα δυο παραλαγες... τα πρασινοκιτρινα ειναι περιεργα και δυσκολα χρωματα και ακομα περισσοτερο οταν τα χτυπαει εντονο φως. Θα δοκιμαζα να τα σκοτεινιαζα καπως για να παρει και λιγο παραπανω κοντραστ η εικονα στους μεσαιους τονους.

Και εγώ έχω μπερδευτεί με την επεξεργασία. Θα το ρίξω στο hdr μου φαίνεται
Mία πιο τονισμένη λοιπόν (αν και τα καμμένα παραξέφυγαν μαλλον)

Ενα φθινοπωρινο φυλλο που επιπλεει στο νερο.

IMG_1388fnp.jpg

Last edited: