Φωτογραφιες Κεφαλων Πικαπ

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,362
Αγιοι Αναργυροι
H Black Diamond nude Elliptical της analogis δοκιμάζεται στις Stanton 680MKII & 681EEE

IMG_20250120_133514.jpg

Η διαφορετική ενδοτικότητα με την nude Elliptical της jico καθιστούν δύσκολη την Α-Β σύγκριση , αλλά η πρώτη εντύπωση είναι ότι δεν απέχουν πολύ...
(Ίσως είναι στα όρια του placebo)

PetVoul

Established Member
25 May 2020
294
H Black Diamond nude Elliptical της analogis δοκιμάζεται στις Stanton 680MKII & 681EEE
Η διαφορετική ενδοτικότητα με την nude Elliptical της jico καθιστούν δύσκολη την Α-Β σύγκριση , αλλά η πρώτη εντύπωση είναι ότι δεν απέχουν πολύ...
(Ίσως είναι στα όρια του placebo)
Οι βελόνες της Jico δεν είναι πανάκεια. Δεν είναι πάντα η απόλυτη λύση και δεν είναι όλες η πρώτη επιλογή. Κατά την λαϊκή ρήση "...υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές...". Πέραν αυτού πρέπει πάντα να συνυπολογίζεται και η διάρκεια ζωής των κεφαλών καθώς κάποιες πολύ καλές όντως Jico αποδίδουν το μέγιστο για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Οι Black Diamond Νude Elliptical της Αnalogis είναι σοβαρότατες ανταλλακτικές βελόνες.

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,362
Αγιοι Αναργυροι
η μικρή εμπειρία μου με τις Jico μέχρι τώρα είναι υπερθετική.
η ακόμα μικρότερη με την BD , το ίδιο..
η διαφορά τιμής BD σε σχέση με την ανάλογη jico είναι χαοτική.. κάπου στα 170€ η jico (με όλα μέσα) , στα 75€ η BD (πάλι με όλα μέσα).. αλλά η BD είναι τεχνητό διαμάντι, άρα πολύ φτηνότερο.
σε αντοχή δεν νομίζω ότι θα βρω ποτέ τον νικητή....

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,696
127.0.0.1
( ή μας δείχνει άλλη κεφαλή κουρεμένη...)

Κεφαλή που να κουρευτεί το boron έτσι, δεν ξέρω καν αν γίνεται με ψαλίδι :ROFLMAO:
Το boron αν σπάσει με βία, γίνεται τόσο μικρά κομμάτια που δεν τα βρίσκεις καν

• Like
Reactions: vlad66

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,321
Οι βελόνες της Jico δεν είναι πανάκεια. Δεν είναι πάντα η απόλυτη λύση και δεν είναι όλες η πρώτη επιλογή. Κατά την λαϊκή ρήση "...υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές...". Πέραν αυτού πρέπει πάντα να συνυπολογίζεται και η διάρκεια ζωής των κεφαλών καθώς κάποιες πολύ καλές όντως Jico αποδίδουν το μέγιστο για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Οι Black Diamond Νude Elliptical της Αnalogis είναι σοβαρότατες ανταλλακτικές βελόνες.
η μικρή εμπειρία μου με τις Jico μέχρι τώρα είναι υπερθετική.
η ακόμα μικρότερη με την BD , το ίδιο..
η διαφορά τιμής BD σε σχέση με την ανάλογη jico είναι χαοτική.. κάπου στα 170€ η jico (με όλα μέσα) , στα 75€ η BD (πάλι με όλα μέσα).. αλλά η BD είναι τεχνητό διαμάντι, άρα πολύ φτηνότερο.
σε αντοχή δεν νομίζω ότι θα βρω ποτέ τον νικητή....
Υπαρχουν αρκετες αναφορες στο διαδυκτιο για θεματα κατασκευης, αξιοπιστιας κτλ......
Μεταξυ των δυο που αναφερονται πιο πανω , η jico ειναι αυτη με τις λιγοτερες (ελαχιστες) απωλειες.

Στο θεμα αντοχης των συνθετικων ακιδων , διαβασα οτι αντεχουν περιπου το ιδιο. Επι του παροντος βλεπουμε μονο σφαιρικες και ελλειπτικες (απλης κοπης)) black diamond, και δεν ειμαι αισιοδοξος αν θα δουμε συντομα πιο εξελιγμενες ακιδες σε BD. H Jico εφτιαχνε στο παρελθον για αλλους , βελονες με συνθετικο διαμαντι , και ξεκινησε προσφατα να ξαναφτιαχνει με το ονομα της , προς το παρον μονο σφαιρικες.

Εχω μερικες BD , οχι της jico , και πλην μιας περιπτωσης με στραβο αζιμουθιο , οι υπολοιπες τρεις ειναι μια χαρα . Να πω επισης, οτι οι αναρτησεις της jico ειναι πολυ πιστες/παρομοιες με των original, με κανονικο suspension wire οπου υπηρχε και στην original . Για τις κεφαλες της SHURE , οι Jico Nude Elliptical ειναι οτι πλησιεστερο σε ακριβεια με τις original.

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,221
Kως
με τις ζημιές που κάνεις σκέφτεσαι sas ;;;

πάρε Black Diamond (Nude Elliptical) της analogis και άσε τα μεταξωτά βρακιά.....

(για το καλό σου το λέω, θα κλαις λιγότερο αν την κουρέψεις)
τα τελευταία χρόνια έχω κουρέψει αρκετές με τις σφαλιάρες υγείας. συγγενών πρώτου βαθμού που μου τυχαν...
πριν δεν είχα πρόβλημα...
οι αναβελονώσεις ήταν επειδή είχαν φθαρεί.
από πού την παίρνεις,απ' τον Δανό;

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,362
Αγιοι Αναργυροι
τα τελευταία χρόνια έχω κουρέψει αρκετές με τις σφαλιάρες υγείας. συγγενών πρώτου βαθμού που μου τυχαν...
πριν δεν είχα πρόβλημα...
οι αναβελονώσεις ήταν επειδή είχαν φθαρεί.
από πού την παίρνεις,απ' τον Δανό;
Ναι από τον Δανό πήρα και τις 2

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,221
Kως
Οι βελόνες της Jico δεν είναι πανάκεια. Δεν είναι πάντα η απόλυτη λύση και δεν είναι όλες η πρώτη επιλογή. Κατά την λαϊκή ρήση "...υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές...". Πέραν αυτού πρέπει πάντα να συνυπολογίζεται και η διάρστκεια ζωής των κεφαλών καθώς κάποιες πολύ καλές όντως Jico αποδίδουν το μέγιστο για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Οι Black Diamond Νude Elliptical της Αnalogis είναι σοβαρότατες ανταλλακτικές βελόνες.
στο vinyl engine αλλά και σ' άλλα μέρη έχω διαβάσει πολλές αντικρουόμενες απόψεις.
H SAS Μ άρεσε πολύ στην z1...και πραγματικά δεν κράτησε πολύ.
Η αγορά έγινε πριν 11 __12 χρόνια που ήταν φθηνές,παρόλο που η αναμονή ήταν μεγάλη.

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,362
Αγιοι Αναργυροι
Εγώ είμαι ακατάλληλος να κρίνω το θέμα "αντοχή" στις βελόνες..
Άστρωτες παραμένουν για χρόνια όσες αγοράζω καινούργιες...

aoratos

Senior Member
21 August 2008
487
χαλκιδικη
Οπως ειπα, την πηρα για συγκεκριμενο σκοπο και γι αυτο τον σκοπο ειναι ιδανικη.
Αν σκεφτεις και το πλεονεκτημα των shibata & micro ridge ακιδων αν χρειαστει τοτε ειναι ιδανικη και για πιο απαιτητικες αναγκες.
Και σε μενα υπολειπεται αρκετων σε σχεση με τις πιο ακριβες μου, αλλα δεν ηθελα κατι πιο ακριβο αγοραζοντας την.
Αν αυξησεις και τη μαζα στον ΙΤΤΟΚ θα ακουγεται ακομα καλυτερα. Μην την υποτιμησεις/υποβαθμισεις επειδη ειναι φθηνη.
ειναι καλυτερη απο τις ML & SH ;

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,221
Kως
Εγώ είμαι ακατάλληλος να κρίνω το θέμα "αντοχή" στις βελόνες..
Άστρωτες παραμένουν για χρόνια όσες αγοράζω καινούργιες...
Είσαι της 'ποικιλίας' ,τουλάχιστον κατέληξες στην 'γεύση'?

Υπάρχουν 'σχολές' δεν αμφιβάλει κανείς σ αυτό άσχετα με την ρύθμιση.

Πάντα μιλώντας με παραδείγματα ,έχω έναν απ τους πρώτους Made in USA του Bradford Marsalis που όταν τον ακούω με κάποιες κεφαλές ή συνδυασμούς κεφαλών/βραχιόνων με κάνει να νυστάζω, ενώ σε άλλους με συνεπαίρνει.
Ανεξαρτήτως τύπου, μάζας, κ.λπ ,'ακούω' το 'αποτέλεσμα'.
Αυτό διαφέρει από αυτί σε αυτί ,ανεξαρτήτως τέλειου ζυγίσματος.

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,362
Αγιοι Αναργυροι
Την ποικιλία στην γεύση είναι που θέλω...
μπορείς να τρως κάθε μέρα παϊδάκια ;;
και αν μπορείς, κάνει ;;; :LOL:

Πάντα μιλώντας με παραδείγματα ,έχω έναν απ τους πρώτους Made in USA του Bradford Marsalis που όταν τον ακούω με κάποιες κεφαλές ή συνδυασμούς κεφαλών/βραχιόνων με κάνει να νυστάζω, ενώ σε άλλους με συνεπαίρνει.
κρίμα να ακούς με λάθος συνδυασμούς και κακές ρυθμίσεις.. βγαίνουν λάθος συμπεράσματα έτσι, άσε που δεν το ευχαριστιέσαι.. μόνος σου το είπες...

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,221
Kως
AT33 είχα για κάποιο διάστημα, αλλά δε με ικανοποίησε, μάλλον γιατί δεν ταιριάζει με το βραχίονα μου. Την έδωσα τελικά.
Σκεφτόσουν αναβελόνωση της παλιάς αν θυμάμαι καλά ...
Θυμάμαι ένα review του Hi Fi World στα 90ς που αναφερόταν στην έκταση των ΟC-09 1/2 στις ψηλές και τον 'αέρα' που 'έδιναν' σε πολλές ηχογραφήσεις.
Ήταν οι εποχές που το περιοδικό αυτό ήταν ΤΟ ΜΟΝΟ που ασχολείτο με τα αναλογικά καθώς τα αρχειοθετώ απ τα late 80s.
Μάλιστα έλεγε ότι η 33 ήταν πιο 'γλυκιά'.

Από τα 'Hi-Fi World favorites' ,εποχές που σχεδόν ΟΛΑ τα έντυπα ασχολούντο με τα ψηφία ενώ αυτό είχε ξεκινήσει απ το 1992 το 'πείραμα του Garrard' με όλα τα επακόλουθα.

''''''AUDIO TECHNICA AT-OC9MLIII 2010 £399
New stylus and cantilever breathe life into this feisty, punchy and detailed performer'''''(Αυτήν αγόρασα δύο φορές)

ΚΑΙ εδώ τα σχόλια για την αγαπημένη μου MM

'''GOLDRING G1042 1994 £135
One of the best MMs going, with sweet and extended treble and punchy, muscular bass.''''

Τελικά με ποιαν την αντικατέστησες?

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,221
Kως

κρίμα να ακούς με λάθος συνδυασμούς και κακές ρυθμίσεις.. βγαίνουν λάθος συμπεράσματα έτσι, άσε που δεν το ευχαριστιέσαι.. μόνος σου το είπες...
Δεν μπορείς να φανταστείς μέχρι που τον κουβάλησα αυτόν τον δίσκο.
Σε πολλούς 'γευσιγνώστες'..
Αν θες στον στέλνω...

Τελικά ζούμε για να τρώμε ή τρώμε για να ζούμε?

Προσφάτως τον άκουσα σε έναν που γνώρισα με dual και ήταν DJ πριν 30 χρόνια και τώρα ψάλτης...
Και αυτός ξενέρωσε...
Με Alphason όμως και VDH/103 παίζει 'αλλιώς' όπως και να τον ζυγίσεις .Άβυσσος.. Αλληλούια.

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,221
Kως
κρίμα να ακούς με λάθος συνδυασμούς και κακές ρυθμίσεις.. βγαίνουν λάθος συμπεράσματα έτσι, άσε που δεν το ευχαριστιέσαι.. μόνος σου το είπες.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχουν 'χαρακτήρες', ή πάντρεμα αυτών που αρέσκονται από κάποια 'ώτα'

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,321
Θυμάμαι ένα review του Hi Fi World στα 90ς που αναφερόταν στην έκταση των ΟC-09 1/2 στις ψηλές και τον 'αέρα' που 'έδιναν' σε πολλές ηχογραφήσεις.
Το ειχε αυτο η OC9 ,αλλα ως εκει. Δεν ειχε τιποτα αλλο ................. αναιμικη, χωρις σωματα , ψοφιες δυναμικες , ισχνες μεσαιες και μπασο ( οσο ειχε ) ζελε ...................

Last edited:
  • Wow

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,321
ειναι καλυτερη απο τις ML & SH ;
Σαν ακιδες οχι , δεν ειναι καλυτερη.
Ομως λογω των περιορισμων της γεννητριας , η ΕΝ εχει την καλυτερη ισορροπια χωρις να εκθετει τη γεννητρια.
Για ML ακιδα αν ηθελα, θα πηγαινα σαν καλη αναβαθμιση , στην VM540 ML , ή πιο πανω στην 740 ML που σαφως εχουν καλυτερες γεννητριες.

• Like
Reactions: aoratos and vlad66

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,321
Για ML ακιδα αν ηθελα, θα πηγαινα σαν καλη αναβαθμιση , στην VM540 ML , ή πιο πανω στην 740 ML που σαφως εχουν καλυτερες γεννητριες.
Λεγοντας αναβαθμιση , εννοω απο την σειρα VM95 , θα πηγαινα στη σειρα VM5xx ή VM7xx

• Like

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,321

Ειτε συμφωνησετε ειτε οχι ..... :ROFLMAO: , οι καλοι συνδυασμοι και οι σωστες ρυθμισεις ειναι εκ των ων ουκ ανευ .