Φωτογραφιες Κεφαλων Πικαπ

Την γνώμη σου για τις grado?
μία prestige gold και μια prestige silver έχω..
δεν έχω κάνει test A-B με την ίδια ακίδα , στην silver έχω βάλει ακίδα green η οποία φυσικά είναι κατώτερη από την gold
η green είναι bonded ενώ η gold είναι nude αν θυμάμαι καλά..
περισσότερα δεν μπορώ να σου πω τώρα, γενικά η gold είναι στις "καλές" κεφαλές μου, άρα ανήκει σε αυτές που "προστατεύω" σε ώρες λειτουργίας.

• Like
Reactions: westsound
Γιατι τοση κλιση στο headshell ?
Αν ρωτάς εμένα, το κινητό είχε κλίση..
Το είδα όταν ανέβασα την φωτό και επειδή μου άρεσε την άφησα σαν "καλλιτεχνικό hi light"

(Που να βγάζω ξανά άλλη, άντε να ζουμάρει ξανά σωστά στο σωστό σημείο κλπ....)
:LOL:

Δικη σου ειναι η φωτογραφια του rega / clearaudio ?
Για τη φωτογραφια του Westsound λεω που η κεφαλη δεν ειναι παραλληλη στο headshell του βραχιονα.

Για τη φωτογραφια του Westsound λεω που η κεφαλη δεν ειναι παραλληλη στο headshell του βραχιονα.
Τώρα επανέρχομαι στο αναλογικό μετά από 1.5-2 χρόνια.
Το περίμενα ότι θα το αντιλαμβανόσουν 'αν μη τι άλλο'.
Διορθώθηκε μετά την φωτό, μια-δύο μέρες μετά ,ήταν 'ακουστή' η κλίση αυτή.. πολύ 'ακουστή' μάλιστα ..ειδικά με μια κεφαλή που είναι ευαίσθητη .

Τώρα επανέρχομαι στο αναλογικό μετά από 1.5-2 χρόνια.
Το περίμενα ότι θα το αντιλαμβανόσουν 'αν μη τι άλλο'.
Διορθώθηκε μετά την φωτό, μια-δύο μέρες μετά ,ήταν 'ακουστή' η κλίση αυτή.. πολύ 'ακουστή' μάλιστα ..ειδικά με μια κεφαλή που είναι ευαίσθητη .
Το σύστημα που με 'γεμίζει' έχει 'θέμα' όπως και τόσα πολλά Export/(GTi).
Περιμένω να βρω Airpax κατάλληλο και να βάλω το πρεσαριστό (???) κύλινδρο στροφών ,που κάποιοι το χάλασαν προσπαθώντας να το αφαιρέσουν.
Υπάρχουν πολλές αναφορές στο vinyl κ.λπ.
Pink Aniversary ή Garrard θα με ακολουθήσουν ως το τέλος.
Απλά το ρητό 'λογαριάζω χωρίς τον ξενοδόχο' μου ταίριαξε..
Οι Aurum και Beta S όπως και η Exact είναι για μτχ που προμηθεύομαι απ΄πο δω και από κει.

Μα με μπέρδεψες... έγραψες "κλίση στο headshell"
στον rega δεν μπορούμε να δώσουμε κλίση στο headshell και την φωτό του west δεν μπορούσα να την δω καλά από το κινητό για να "υποψιαστώ" ότι κάτι δεν πάει καλά (με την κεφαλή του).
έτσι υπέθεσα ότι για την δική μου "κλίση" ρώτησες... :LOL:

Ευκαιρίας δοθείσης ας βάλω ξανά την naga , "τραβηγμένη" από γυναικείο χέρι με καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο χωρίς κλίση (πιστεύω).....

Screenshot_20250127-003807.png

Last edited:
Μα με μπέρδεψες... έγραψες "κλίση στο headshell"
στον rega δεν μπορούμε να δώσουμε κλίση στο headshell και την φωτό του west δεν μπορούσα να την δω καλά από το κινητό για να "υποψιαστώ" ότι κάτι δεν πάει καλά (με την κεφαλή του).
έτσι υπέθεσα ότι για την δική μου "κλίση" ρώτησες... :LOL:

Ευκαιρίας δοθείσης ας βάλω ξανά την naga , "τραβηγμένη" από γυναικείο χέρι με καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο χωρίς κλίση (πιστεύω).....

View attachment 246272
Οι γάτες αγαπούν αυτό το χρώμα,γι αυτό πρόσεχε...

Η ρύθμιση πάντως VTA RB 300/250 βιδωτού σε arboard είναι μπελαλίδικη.
Έχω τον RB 300/OL με αντίβαρο δικό τους και λέω να το στείλω εκεί που έστειλα και το Κινέζικο SUT πριν 2 βρομάδες.

Οι γάτες αγαπούν αυτό το χρώμα,γι αυτό πρόσεχε...
δεν νομίζω να μπορούν να διακρίνουν αυτό το χρώμα οι γάτες μου.. γενικά δεν "βασίζονται" στα χρώματα τα σαρκοφάγα, απ'όσο ξέρω κάποιες αποχρώσεις βλέπουν.
η κίνηση είναι που τους κινεί το ενδιαφέρον και γι'αυτό το πικάπ παίζει πάντα με κλειστό καπάκι.

Η ρύθμιση πάντως VTA RB 300/250 βιδωτού σε arboard είναι μπελαλίδικη.
Έχω τον RB 300/OL με αντίβαρο δικό τους και λέω να το στείλω εκεί που έστειλα και το Κινέζικο SUT πριν 2 βρομάδες.

σε σύγκριση με το Technics, ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα άλλα φαίνονται μπελαλίδικα στην ρύθμιση της VTA... αλλά για να κάνεις ένα Technics να πλησιάσει σε ήχο ένα rega, πρέπει να φτύσεις αίμα!
γι'αυτό ξανασκέψου το πριν το στείλεις...
αλήθεια, που έστειλες το κινέζικο SUT ;;;

Wanna bet;
Βάλε ένα "σχεδόν" γιατί κάποιοι έχουμε τον audiomods. ;)

Σωστός !

Αλλά φαντάσου για παράδειγμα μια προσθήκη στο ματ του πλατώ 0,5mm
στο Τεκ δεν θέλεις καν όργανο για να "ισιώσεις" την VTA ανάλογα.. η κλίμακα στην βάση του έχει απόλυτη ακρίβεια.

Στο δικό μου γυρίζω δεξιόστροφα τον επιλογέα κατά 0,5mm.
Έχει ρύθμιση ανά 0,1mm.
O origin live δεν θυμάμαι αν έχει βαθμομέτρηση.

• Like
Reactions: vlad66
αλήθεια, που έστειλες το κινέζικο SUT ;;;

Σκουπίδια ,μου χάλασε τις Γιορτές ο Κινέζος,.

• Sad
Reactions: vlad66