Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,383
ΚΕΡΚΥΡΑ
Καλησπέρα σας. Αυτην την στιγμή εχω στην κατοχή μου μια Nikon D600 με τον 24-70 2.8 . Τα εχω αγοράσει πριν περίπου 2.5 χρόνια δαπανώντας πάνω απο 3000 ευρω με πολλες προοπτικές αλλα τελικα δεν προχώρησε οπως το περίμενα... Τελικά δεν ειμαι ο τύπος εκεινος που θα μπορεί να κουβαλήσει την DSLR του με τους τουμπανο φακους του παντού σε ταξιδια εκδρομές , βολτες κλπ... το μέγεθος και το βάρος αποτελούν για μενα ανασταλτικό παράγοντα με αποτελεσμα να την εχω με 5.470 κλικ και να περνάει το χρονο της στην ντουλαπα...
Και επειδη τελευταία εχω κανει μια πολυ σοβαρή επένδυση σε 4Κ TV αλλα και σε συνδυασμό που θελω εύκολα να τραβάω πολυ ποιοτικά 4Κ βιντεο , σκέφτηκα και έβαλα αγγελια την ΝΙΚΟΝ και τον φακο και για να αγορασω την RX100 V σε συνδιασμο με ενα καλο gimbal . Δεν ξερω ομως αν θα ειναι σωστη η κινηση αυτη για αυτο σκέφτηκα να ρωτήσω και εδω... Σίγουρα στα βιντεο φαντάζομαι θα εχω πολυ καλύτερο αποτέλεσμα, με τις φωτογραφίες ομως τι γινεται? σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού να φανταστώ το αποτελεσμα που θα παίρνω με την RX100 Θα ειναι το τυπικο που δινουν οι περισσότερες compact μηχανές?

Last edited:
Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Σε βίντεο θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα, σε φώτο τη νύχτα σε καμία περίπτωση δε μπορείς να πλησιάσει τη νικον.
Ίσως μια από Sony a6500 είναι καλύτερη περίπτωση.
Μεγάλος αισθητήρας, γρήγορη εστίαση, τρομερό βίντεο, εσωτερική σταθεροποιηση....
Δε σου προτείνω m43, που έχω, λόγω πολύ μικρότερου αισθητήρα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Δεν υπάρχει άλλη λύση όμως...αν θες και καλο 4κ και καλή φώτο, ειδικά το βράδυ.
Άλλωστε το βαρος όγκο είπε να μειώσει, όχι το κόστος.
Αν μας πει όριο χρηματικό και βλέπουμε...

Με άριστα αποτελέσματα ... μια επένδυση που μπορεί να τη κάνει σιγά σιγά ... και θα τον καλύψει για αρκετά χρόνια θα έλεγα.

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Βασίλη ποια επένδυση;
Επένδυση ήταν η Nikon d600+24-70 που έχει.
Σωστά για εμένα κινείται για μια Rx100v αν και στα 700 ευρώ κάνει τη δουλειά του με μια rx100iv ή μια Panasonic Lx10.

Βασίλη ποια επένδυση;
Επένδυση ήταν η Nikon d600+24-70 που έχει.
Σωστά για εμένα κινείται για μια Rx100v αν και στα 700 ευρώ κάνει τη δουλειά του με μια rx100iv ή μια Panasonic Lx10.

Ναι ηταν επενδυση , αλλα πολυ απλα σε εμενα δεν βγηκε. απο την στιγμη που θελω 4Κ βιντεο , η νικον δεν μου κανει πλεον + το βαρος οπως ειπα...
εφοσον πουλησω την μηχανη με τον φακο στην τιμη που τα εχω βαλει θα βγαλω περιπου 1800 ευρω. Οποτε κοντα σε αυτα τα χρηματα θελω να κινηθω... και ειναι και η αγορα του gimbal στην μεση οπως εγραψα και νωριτερα

Γιατί βρε Βασίλη.
Ο άνθρωπος γράφει για να βοηθηθεί.
Θέλει κάτι εύχρηστο απλό και φορητό.
Αυτά που του προτείνετε είναι ακριβά και δεν είναι φορητά.
ο 24-70 ο Nikon που έχει θερίζει, τι θα σταθεί οικονομικό σε sony απέναντι του ο 16-50 ή ο 16-70;
Και είναι επένδυση ένα σώμα a6*** που σε 6 μήνες θα έχει απαξιωθεί από το επόμενο μοντέλο και θα έχει χάσει μεγάλο ποσοστό της αξίας του;
Καλύτερα ένα compact σώμα all in one που θα τραβάει σωστά και εύκολα τα 4Κ βίντεο του και θα τα ευχαριστιέται στην 4Κ TV του.

O 16-70 είναι μικρός και στέκεται μια χαρά, πολύ καλύτερα φυσικά από την μικρή Sony.
Απλά πάει πολύ το μαλι....
Μπορεί να κάνει τη δουλειά του με τη 6300 και 16-70 στα 2000
Αλλα αν θέλει gimbal σ αυτά τα λεφτά, δυσκολα.
Το πιο οικονομικό gimbal έχει 600 περίπου.

Η μικρή Sony είναι καλή επιλογή, αλλά στη φωτογραφία υστερεί, ειδικά το βράδυ.
Δε μπορείς να τα έχεις όλα, καπου θα κάνεις υποχώρηση....

να πω οτι κοιτούσα και την sony rx10 iii , αλλα και με αυτήν χάνω σε φορητοτητα...

Και με τον 16-70 θα υστερεί το βράδυ.
Εννοείται ότι θα κάνει υποχωρήσεις.
Κάπου χάνει κάπου κερδίζει.
Πάντως τα 5500 κλικ με την Nikon d600 δείχνουν ότι δεν ήταν επιτυχημένη αγορά.
Η τιμή της Sony Rx10iii είναι σαν να φωνάζει η Sony σε κλέβω, είναι πάρα πολλά αυτά που ζητάει.

Το βράδυ παίρνει τον φτηνό 50αρι της σονυ με σταθεροποιηση...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φωτογραφικα,, με οποιαδήποτε πολύ μικρό αισθητήρα, ειδικά 1 ιντσών, θα χάνει πολύ σε φώτο.
Πρέπει να κάνεις κάποια υποχώρηση....

Η rx100 iii είναι πολύ καλή επιλογή All around, αλλα χανεις σε φώτο. Σε βίντεο είναι άψογη....

Αν προτεραιότητα βάζεις το βίντεο και θέλεις εύκολια κι ευελιξία , Sony rx10 ή Sony rx100....

Gimbal και RX100V για λήψη 4Κ δεν συνάδουν κατά τη γνώμη μου.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσεις να τραβάς, θα κλείσει η μηχανή από υπερθέρμανση.

Για κοφτά σταθερά πλάνα λίγων δευτερολέπτων είναι η RX100V, και όχι για χάσιμο χρόνο αιωρούμενη πάνω σε gimbal με τον βιντεολήπτη εν κινήσει.

Gimbal και RX100V για λήψη 4Κ δεν συνάδουν κατά τη γνώμη μου.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσεις να τραβάς, θα κλείσει η μηχανή από υπερθέρμανση.

Για κοφτά σταθερά πλάνα λίγων δευτερολέπτων είναι η RX100V, και όχι για χάσιμο χρόνο αιωρούμενη πάνω σε gimbal με τον βιντεολήπτη εν κινήσει.

Σοβαρα θε εχω τετοιο θεμα με την RX100? Αρα ειμαι σε αδιέξοδο, γιατι ηταν η μοναδική compact λυση που εχω βρει για πολυ καλο 4Κ βιντεο...
Εκτος και αν επέλεγα τον συνδυασμό FDR-X3000R + Pilotfly Action1 , αλλα εκει φανταζομαι χανω πολυ σε ποιοτητα 4Κ βιντεο οπως και φωτο.

Συνεχώς όχι , αλλά θέλω όταν το χρειάζομαι να μπορω να το χρησιμοποιήσω... Πχ σε ταξίδια που μου αρέσει να τραβάω βίντεο όπως περπατάω το gimbal θα μου είναι απαραίτητο για να μην βγαίνουν κουνημενα τα βίντεο και να εχει αυτήν την ωραία αίσθηση σαν να είναι η κάμερα πάνω σε μαγικό χαλί...