Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Η καλύτερη λύση: να έχεις κι από τα δύο - φωτογραφικά τουλάχιστον διαφέρουν πολύ - στο βίντεο δεν ξέρω.

Nαι, η RX100V μπορεί να συνοδεύσει και να καλύψει τα κενά πολλών μηχανών.

Πιο βολικό βέβαια είναι όταν συνδυάζεται με μηχανές της ίδιας μάρκας. Ενιαίο workflow, επεξεργασία, apps κτλ.
Kαι στο βίντεο είναι ακόμη πιο σημαντική η ευκολία να μην ξεχωρίζουν κατά το δυνατόν οι λήψεις μεταξύ διαφορετικών μηχανών.

προφανως και μια rx100 ειναι καλη λυση αν μπρεις να εχεις ταυτοχρονα και μια 6500-6300 ... το θεμα ειναι ομως χρηματικο και αν θες να εχεις 2 μηχανες μαζι σου.
Ολα ειναι συμβιβασμος... κι εγω αυτο εκανα αυτη τη περιοδο ...δεν εχουμε παντα, ολοι, τη δυνατοτητα για το "ιδανικο" .

Καλά ναι σαφώς μια rx100V μαζί με μια Α6500 θα ήταν εξαιρετικό πακέτο και έτοιμο για όλα, άλλα το κόστος ξεφεύγει επικίνδυνα....μόνο για αυτές τις 2 και χωρίς να υπολογίσουμε κόστη φακών για την Α6500 έχεις ξεπεράσει άνετα τα 2.500 ευρώ.....και αν βάλεις και φακούς στην μέση, φτάνεις εύκολα τα 4.000 ευρώ....και έτσι οι περισσότεροι συμβιβαζόμαστε....η gx80 είναι ένας καλός συμβιβασμός χωρίς να χάνεις πολλά άλλα και χωρίς να κάνεις την τσέπη σου να ματώσει....

To κόστος είναι ο Νο1 παράγοντας στην επιλογή.
Πάντα θα θέλαμε το καλύτερο αλλά συχνά είναι και το ακριβότερο.
Τα λεφτά που ζητάει η Rx100V είναι πάρα πολλά άσχετα με το πόσο καλή μπορεί να είναι,
μιλάμε πάντα για το χρηματικό κόστος σαν λογιστικό νούμερο.
Σε αυτό τον παράγοντα αν σκεφτούμε ότι ο φίλος μας ζητάει μηχανή για ερασιτεχνική χρήση, οπότε
δεν θα πάρει πίσω τα χρήματα του , τότε ένα αυξημένο κόστος ούτε επένδυση αποτελεί, ούτε σοφή επιλογή.
Όπως είπε ο Γιάννης "Ολα ειναι συμβιβασμος στις μέρες που διανύουμε" οπότε το ιδανικό είναι άπιαστο
για την πλειονότητα των κατοικούντων εν Ελλάδι.

Για ερασιτεχνική χρήση (αν και αυτό σηκώνει πολύ ερμηνεία) προσωπικά προτείνω ξεκίνημα με compact. Μένει στο ντουλάπι πιο δύσκολα, είναι πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα και πιο "οικογενειακή - παρεϊστικη". Τέλος απαξιώνεται πιο αργά - μιλάω για αξία χρήσης - όχι για λεφτά...

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Αν είναι να πάρει το osmo , γιατί να μην πάρει ένα smartphone gimbal; Με καλά smartphones η εικόνα είναι παραπλήσια.

πριν απο μερικες μερες ήμουνα και εγω σε δίλημμα για να αλλάξω την μηχανή μου ( em5 ii + 12-40 ) και να πάω σε 4κ ,αποφάσισα να πάρω κάποια στιγμή το gimpal αυτό DJI Osmo Mobile
( εχω το iphone 7 plus 128 ) σαν προσωρινή λύση και να κρατήσω την em5 ii + 12-40 για φώτο και βίντεο εκει που χρειάζεται περισσότερο δυσκολία !
ισως αλλάξω την em5 ii με την em5 iii όταν βγει και να κρατήσω τον φακό , η θα πάω σε em1 ii αν κερδίσω το πρωτοχρονιάτικο ...-bye-

https://www.youtube.com/watch?v=G9zR4z5Lo_w

Last edited:

Για ερασιτεχνική χρήση (αν και αυτό σηκώνει πολύ ερμηνεία) προσωπικά προτείνω ξεκίνημα με compact. Μένει στο ντουλάπι πιο δύσκολα, είναι πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα και πιο "οικογενειακή - παρεϊστικη". Τέλος απαξιώνεται πιο αργά - μιλάω για αξία χρήσης - όχι για λεφτά...

+1

Τον τελευταίο χρόνο περισσότερες φωτογραφίες και κλιπάκια 4K έχω τραβήξει με την RX100IV απαθανατίζοντας σημαντικές στιγμές, παρά με την α6300.
Και δεν μπορείς να πεις ότι η α6300 είναι καμιά μεγάλη μηχανή. Έλα όμως που την RX100IV την είχα πάντα μαζί.

Το ίδιο και ακόμη περισσότερο χαίρομαι την RX100V, αφού το AF της με το phase detection πετάει. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πιάσω την RX100V και όχι την α6300.

Δεν ξέρω με τόσα που έχετε πει πιο πολυ έχω προβληματιστεί παρά έχω αποφασίσει τι να κανω...

Μια άλλη επιλογη θα ήταν να κρατήσω για φωτογραφίες την D600 με έναν πιο απλό φακό πχ τον 50αρι που ειναι οικονομικός και να πουλήσω μονο τον φακό 24-70 ,και με τα χρηματα να αγοράσω μετά για 4Κ βίντεο η την FDR-X300R με το gimbal η το iPhone 7 plus με το gimbal η την RX100 V

+1

Τον τελευταίο χρόνο περισσότερες φωτογραφίες και κλιπάκια 4K έχω τραβήξει με την RX100IV απαθανατίζοντας σημαντικές στιγμές, παρά με την α6300.
Και δεν μπορείς να πεις ότι η α6300 είναι καμιά μεγάλη μηχανή. Έλα όμως που την RX100IV την είχα πάντα μαζί.

Το ίδιο και ακόμη περισσότερο χαίρομαι την RX100V, αφού το AF της με το phase detection πετάει. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πιάσω την RX100V και όχι την α6300.

δε διαφωνω... αλλα για πηγαινε και τραβα(οπως εγω) θεατρικο των ανηψιων μου, εκδηλωσεις, γενεθλια, επισκεψη σε ζωολογικο παλι με τα παιδα κλπ και να εχεις το αγχος να τραβας 5αλεπτα κλιπακια !
Αστο καλυτερα, αρκετα αγχη εχουμε στο μυαλο μας.

Τους βάζεις μια φωνή Γιάννη "άντε τελειώνετε 30 δευτερόλεπτα μένουν και μετά η ευθύνη δική τους".
Το 5λεπτο είναι λόγω υπερθέρμανσης ή απλά υπάρχει και με hack μπορεί να το παρακάμψεις;

δε διαφωνω... αλλα για πηγαινε και τραβα(οπως εγω) θεατρικο των ανηψιων μου, εκδηλωσεις, γενεθλια, επισκεψη σε ζωολογικο παλι με τα παιδα κλπ και να εχεις το αγχος να τραβας 5αλεπτα κλιπακια !
Αστο καλυτερα, αρκετα αγχη εχουμε στο μυαλο μας.

Για πλήρη (=ανιαρή) κάλυψη εκδηλώσεων υπάρχει και το FHD, το οποίο είναι και άριστης ποιότητας στις RX100IV/V (καλύτερης από α6300/α6500).

Στη δική μου χρήση την RX100V θεωρώ πρώτη μου μηχανή. Οι υπόλοιπες μηχανές λειτουργούν συνοδευτικά προς αυτήν και όχι το αντίστροφο.

Και αν ήταν να έχω μόνο μία μηχανή για πάντα μαζί μου και τίποτε άλλο, πάλι την RX100V θα επέλεγα.

Βρε παλικάρια τα έχετε πεϊ όλα, ο άνθρωπος μπερδεύτηκε παρά του δώσατε λύση, αν θέλει κάποιος ας κανει μιά σύνοψη των προτεινόμενων λύσεων χωρίς να βάλει μέσα τις δικές του αναγκες αλλά αυτές που ζητήθηκαν και δίπλα ένα κόστος για το πακέτο που προτείνει :

π.χ. Εγω προτεινα GX80 +12-32+35-100+15/1.7 ή 12/2 συνολικό βάρος γύρω στα 700-750γρ. καλυμένος φωτογραφικά απο 24mm-200mm και σε βίντεο 4K με πολύ καλή σταθεροποίηση για ερασιτεχνική χρήση χωρίς υπερθερμάνση, μειονέκτημα δεν θαχει αργή κίνηση στο βιίντεο και ότι όλα μπαίνουν σε μια μικρή μπανάνα μέσης και όχι σε τσέπη. Συνολικο κόστος 1200-1300

Re: Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Μόνο που βρισκόμαστε στο νήμα των RX100 και όχι στο 'Βοήθεια επιλογής φωτογραφικής μηχανής', ώστε να ετοιμάζουμε συνολάκι φακών για την GX80.

Τα δικά μου ποστ κινούνται γύρω από τον βασικό άξονα RX100IV/V και στα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα αυτών βάσει της εμπειρίας χρήσης τους τον τελευταίο χρόνο.

Last edited:

Οι περισσότεροι μάλλον γράψαμε για τις ανάγκες μας ή εκθειάσαμε τις επιλογές μας ως συνήθως.
Ο φίλος μας δύσκολα ή εύκολα θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Μόνο που βρισκόμαστε στο νήμα των RX100 και όχι στο 'Βοήθεια επιλογής φωτογραφικής μηχανής'.

+1

Μεγαλα βιντεο; Με εξαιρετική ποιοτητα; Φορητοτητα στο ταβάνι; Καλη σταθεροποίηση; Και εχει και gps; Και παιρνει και τηλεφωνο; :p

Μεγεια το 7 plus φιλε μου, μη κουραζεσαι αλλο...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

rx100v vs iphone 7 plus

https://www.youtube.com/watch?v=lMwiSHJZvZE

Shot on iPhone 7 Plus + DJI OSMO Mobile

https://www.youtube.com/watch?v=vXncIinefIs

Και δε περιοριζεσαι σε μικρα κλιπακια. Μεγεια και παλι.:flipout:

+1

Μεγαλα βιντεο; Με εξαιρετική ποιοτητα; Φορητοτητα στο ταβάνι; Καλη σταθεροποίηση; Και εχει και gps; Και παιρνει και τηλεφωνο; :p

Μεγεια το 7 plus φιλε μου, μη κουραζεσαι αλλο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

rx100v vs iphone 7 plus

https://www.youtube.com/watch?v=lMwiSHJZvZE

Shot on iPhone 7 Plus + DJI OSMO Mobile

https://www.youtube.com/watch?v=vXncIinefIs

Και δε περιοριζεσαι σε μικρα κλιπακια. Μεγεια και παλι.:flipout:

Και αυτό όμως το πακέτο που αναφέρεις ένα σκασμό λεφτά θέλεις, 800 για το κινητό και 300 για το Gimbal, έχεις πάει για πλάκα στα 1.000+ και ακόμα ούτε σοβαρή βιντεοκάμερα έχεις, ούτε οπτικό ζουμ, ούτε Low light και σε φώτος είσαι χειρότερα και από αισθητήρα 1 ίντσας.....