Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

και κατι ακομα, πολυ σημαντικο.

Πολλοι πιστεουν οτι μ ενα gimbal εχεις λυσει πληρως το προβλημα ...λαθος!
Πρεπει να μαθεις να το ζυγιζεις, να το κρατας σωστα και κυριως να ΠΕΡΠΑΤΑΣ σωστα! (Ninja Walk)

Το τελευταιο ειναι απαραιτητα, αν θελουμε να εξαφανισουμε το vertical bounce, τη κινηση δηλ. πανω κατω του gimbal Που δε μ μπορει να την εξαλλειψει, οπως ενα επαγγελματικο gimbal που το "φοραμε" (κοστους αρκετων χιλιαδων ευρω και βαρους αρκετων δεκαδων κιλων!)

Δειτε εδω πως μπορουμε να μειωσουμε τις διαφορες ατελειες των gimbal...

https://www.youtube.com/watch?v=MlXY52BE7EI

Έτσι ακριβώς.
Να συμπληρώσω από την εμπειρία μου από το iphone 6s/7 + lanparte gimbal και από την Sony 6300 + zhiyun Crane gimbal τα παρακάτω:
-Στο iPhone είναι πολύ πιο εύκολο να τραβήξεις super smooth footage λόγω μικρου βάρους και έλλειψης rolling shutter.
-Στην sony με το crane είναι πολύ εύκολο να το ζυγίσεις σωστά και ειδικά αν βάλεις ένα quick release plate, δεν χρειάζεται ξανά ζύγισμα αν δεν αλλάξεις φακό. Στο iphone/lanparte πάλι χρειάζεται να ασχοληθείς πιο πολύ ώρα με το ζύγισμα και επειδή δεν παίζει quick release, όλο και λίγο θα έχει φύγει πριν την χρήση.
-Στο iphone έχω εξαιρετικά αποτελέσματα out of the box σε 1080p/60fps ενώ στην Sony a6300 το 4Κ ξυρίζει (με τον zeis 24 1.8).
-Όσο πιο βαρια η μηχανή και το gimbal τόσο πιο χειρουργικές πρέπει να είναι οι κινήσεις σου στο panning ενώ το βάδισμα ninja/παπιας θέλει πολύ προπόνηση και είναι πολύ awkward όταν σε βλέπει κόσμος.

Γενικά πάντως η βιντεοσκόπηση περνα σε άλλο επίπεδο με την χρήση gimbal. Θεωρώ must την αγορα του για οποιον αγαπα το video.

δεν έχει LIKE κουμπί να πατήσω για το πόστ σου Γιάννη, πολύ καλό και το Link.

Εμένα πάντως και με το κινητό LG G5 που έχει τρελό φακουδάκι f1.8 + IS (το καλύτερο camera-phone μετα τα Nokia)
έδωσε η LG τώρα με το Nougat 1080p με 60p, μιλάμε έχω βγάλει τρελά βιντεάκια τα παιδιά.. (ειδικά όταν βαριέμαι ή δεν έχω μαζί την GX80)

@corfu: νομίζω η RX100 για αυτό που θες είναι ιδανικός συμβιβασμός. Έτσι και αλλιώς να τραβάς 4κ σε gimbal για ώρες δεν πρόκειται να συμβεί πίστεψε με. Και μικρή και φορητή και 4κ και να τραβά για ώρες με σούπερ ποιότητα και το βράδυ... και να μην ζεσταίνεται.... δεν γίνεται. Εδώ μεγάλα σώματα και δεν τα καταφέρνουν αυτά. Δεν έχει σχέση η ποιότητα κινητών/action πιστέψέ με, ούτε καν με Olympus pen των 300 ευρώ. Παίζουν ρόλο και οι φακοί.
Νομίζω ότι και τα 5λεπτα της RX100 καλύπτουν αυτό που θες, και μπορείς πάντα να τραβάς και σε 1080. Τι θα τραβάς επί ώρες που να θες την ευκρίνεια του 4Κ;

@cacau: Το post μου #72 ταπεινή μου γνώμη αυστηρώς μεταφέρθηκε...

Πάντως αν είναι να τραβάει κυρίως 4Κ και δεν θέλει να ανεβει κατηγορια (a6300 και πάνω) και εγώ θα πρότεινα την rx100 V γιατί κακά τα ψεμματα το 4Κ της δεν συγκρίνεται με των smartphones (στο 1080p όμως αλλάζει το πράγμα).
Θα έπαιρνα όμως και ένα zhiyun crane M gimbal το οποιο μπορεί να χρησιμοποιήσει από κινητά έως lightweight κάμερες όπως η rx100 ώστε να έχει δυνατότητα επιλογής αν πάρει στο μέλλον κάποιο καλο smartphone.

η rx100 V ειναι εξαιρετικη compact, απλα πρεπει ο ιδιος να δει αν θελει παραπανω απο 5 λεπτα ληψεις...

Ο κυριος λογος που προτεινα iphone ηταν λογω της διαρκειας. Σε ταξιδια εχω πολλα 20λεπτα+....

Αν καλυπτεται με 5λεπτα ο φιλος ή υπαρχει τροπος για μεγαλυτερης διαρκειας με την rx100 ας παει προς τα εκει.

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Διάβαζα τόση ώρα την αγορά rx100 για βίντεο και φωτογραφία, με αντικατάσταση μιας D600 με τον 24-70 επειδή ο φίλος αγόρασε 4κ ΤV.

Aν και διαφωνώ, δεν ήθελα να ξεκινήσω ανούσια φιλολογική κουβέντα. Δεν το έκανα, εξ' άλλου αν δεν δοκιμάσεις κάτι δεν μπορεί να είσαι απόλυτος. Άσε που αν πριν μερικά χρόνια μιλούσες για βίντεο από φωτογραφική θα ακουγόταν παράξενο και τώρα είναι κάτι φυσιολογικό.

Αλλά η λύση iphone σε gimbal πλέον με ξεπερνά. Δεν είναι θέμα ποιότητας ή μη εικόνας. Είναι θέμα χειρισμού και δημιουργίας, είναι θέμα προσέγγισης. Είναι και θέμα ομογενοποίησης. 100άδες μοντέλα βιντεοκαμερών και υβριδικών, φακών κλπ, το να πάρεις iphone για να τραβάς 4κ βίντεο επειδή πήρες 4κ TV μου φαίνεται κάπως υπερβολικά... προφανές για να το συζητάμε όταν υπάρχουν τόσα νήματα με ανάλυση ακόμα και του πιο μικρού ιδιαίτερου χαρακτηριστικού κάθε σώματος και φακού.

Ίσως είμαι στενόμυαλος οπότε μην με παρεξηγείς φίλε corfu. Αλλά παρόμοια θα σκεφτόμουν αν πχ πρότειναν iphone, usb ηχείου και αναπαραγωγή μέσω itunes σε κατηγορία που μιλούν για hifi, ενισχυτές ακουστικών και κεφαλές stanton. Υπερβάλλω το ξέρω, δεν είναι το ίδιο ακριβώς.

Έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ κινητό φυσικά, και μάλιστα το αγαπημένο μου βίντεο από αυτά που έχω φτιάξει έχει και πλάνο από κινητό με ανάλυση πολύ υποδεέστερη του iphone.

Δεν αμφιβάλλω ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι "καλό". Η εμπειρία χρήσης όμως; η δημιουργικότητα; Αυτά δεν μετρούν; μήπως εκεί το μέσο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά επιβάλλονται και επισκιάζουν τον παράγοντα άνθρωπο; 4κ το βίντεο θα είναι. Ενδιαφέρον για σένα θα είναι; Διαφορετικό από του διπλανού και του παραδιπλανού; Αναρωτήθηκες αν θα είναι η δική σου οπτική και αισθητική, ή του iphone; Ξεκίνησες λέγοντας "θελω εύκολα να τραβάω πολυ ποιοτικά 4Κ βιντεο". Φαντάζομαι θα θες εξ ίσου εύκολα να τραβάς και πολύ ποιοτικές φωτογραφίες. Τι εννοείς ως ποιοτικό; τι είδους βίντεο και με τι θέμα; σπορ, εκδηλώσεις, εκδρομές, ανθρώπους, τι; από εκεί θα έπρεπε για μένα να ξεκινήσει η κουβέντα. Φοβάμαι μην κάνεις λάθος εκτίμιση και αγορά πάλι, όπως έκανες όταν αγόρασες την D600.

Αν θες, μπορείς να παραθέσεις 1 βίντεο από τα 100μύρια που υπάρχουν στο youtube και θεωρείς ποιοτικό για να μπορούσα να καταλάβω καλύτερα τι εννοείς.

Γενικά όμως, για σύγκριση μεταξύ iphone και rx100. Για μένα ούτε λόγος. RX100. Αλλά όχι ως αντικαταστάτη της D600 με τον 24-70. Άσχετα αν από εκεί θα προέλθει το ποσό. Θα μπορούσε να είναι ένα σκούτερ που πουλάς στη θέση της 2ης, τόσο διαφορετική είναι από την RX100.

+10000000

Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Πάντως αν είναι να τραβάει κυρίως 4Κ και δεν θέλει να ανεβει κατηγορια (a6300 και πάνω) και εγώ θα πρότεινα την rx100 V γιατί κακά τα ψεμματα το 4Κ της δεν συγκρίνεται με των smartphones (στο 1080p όμως αλλάζει το πράγμα).

Τι αλλάζει στα 1080p;

H RX100V έχει άριστο 1080p ανεξαρτήτως κατηγορίας (καλύτερο από α6300).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Τι αλλάζει στα 1080p;

H RX100V έχει άριστο 1080p ανεξαρτήτως κατηγορίας (καλύτερο από α6300).

Εννοώ, ότι τα αποτελέσματα ποιότητας εικόνας του iphone 6s/7 σε 1080p είναι εφάμιλλα ή σχεδόν εφάμιλλα της RX100, ίσως λόγω χαμηλότερης ανάλυσης.
Πάντα σε πλανα με φως, γιατί αν σκοτεινιάσει δεν συγκρίνονται.

Πάντως είναι τόσο good enough out of the box ωστε να το χρησιμοποιώ συνεχώς όταν τραβάω τα πιτσιρίκια, εκεί που χρειάζεσαι την κάμερα σε ετοιμότητα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογρα

Άλλο good enough (για σένα), και άλλο εφάμιλλη ποιότητα εικόνας.

Έχεις καρέ από ίδιο πλάνο βίντεο 1080p (οποιουδήποτε κινητού και RX100V) που να αποδεικνύει αυτό που λες;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο κ

Άλλο good enough (για σένα), και άλλο εφάμιλλη ποιότητα εικόνας.

Έχεις καρέ από ίδιο πλάνο βίντεο 1080p (οποιουδήποτε κινητού και RX100V) που να αποδεικνύει αυτό που λες;

Θα δοκιμάσω να τραβήξω ένα πλανο με την 6300 vs iphone 7 στα 1080p60. Ναι ξέρω ότι είναι ελαφρώς χειρότερη η 6300 από την RX στα 1080 αλλα μια ιδέα θα την πάρουμε.
Ακόμα και αν είναι υποδεέστερο το αποτέλεσμα, είναι τόσο καλό στα φωτεινά που δεν θα με έκανε να μετανιώσω που δεν πηρα την compact μαζι μου.
Έτσι παρόπλισα την Lumix LX-7 που έχω.

παντως ανεξάρτητα τι θα αποφασίσει ο corfu εδω μεσα , εγω βλεπω πλεον οτι το θεμα εχει na κανει μονο σε βιντεο ,4k.1080p,gimbal,βάδισμα ninja/παπιας ,κ.ο.κ
και οχι φωτογραφία!!
δλδ δεν τον ενδιαφέρει η φωτογραφία Καθόλου ? η τον ενδιαφέρει ΚΑΙ η φωτογραφία ? γιατι μετά απο τισ πολλές προτάσεις που του κάναμε αν τα θέλει και τα 2 σίγουρα δεν κάνουνε οι μισές ...

(άσχετο αλλά γενικά βλέπω και διαβάζω εδω μέσα στην ενότητα " εξοπλισμός " περισσότερο να γίνεται λόγος για 4k και βίντεο παρά για φώτο ! εκτός και αν κάνω λάθος ) δεν εννοώ οτι είναι κακό , απλα βλέπω μια τάση προς το βίντεο περισσότερο ...

Νομίζω όλη η κουβέντα ξεκίνησε από την 4Κ τηλεόραση που πηρε και θέλει videocamera 4Κ για να την αναδείξει.

Στο Iphone 6s που έχει η γυναίκα μου δεν έχει σχέσει το βίντεο 1080p με την Rx10II που έχει τον ίδιο νομίζω αισθητήρα με την rx100V....και με γυμνό μάτι καταλαβαίνεις την υπεροχή της Rx10II, δεν είναι τεράστια άλλα είναι εμφανής....λόγο φακού, λόγο αισθητήρα, λόγο επεξεργαστή δεν ξέρω να πω...και μιλάω για καλό φως γιατί σε κακό φως η διαφορά είναι χαώδης....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο κ

Θα δοκιμάσω να τραβήξω ένα πλανο με την 6300 vs iphone 7 στα 1080p60. Ναι ξέρω ότι είναι ελαφρώς χειρότερη η 6300 από την RX στα 1080 αλλα μια ιδέα θα την πάρουμε.
Ακόμα και αν είναι υποδεέστερο το αποτέλεσμα, είναι τόσο καλό στα φωτεινά που δεν θα με έκανε να μετανιώσω που δεν πηρα την compact μαζι μου.
Έτσι παρόπλισα την Lumix LX-7 που έχω.

Και για του λογου το αληθές, δείτε ένα σχετικό comparison video που βρηκα στο youtube:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντ

Και για του λογου το αληθές, δείτε ένα σχετικό comparison video που βρηκα στο youtube:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τοχω βαλει ηδη αυτο το video. Δε ξερω αν εκανε κανενας τον κοπο να το δει... ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Ας δούμε μεμονωμένο καρέ από 1080p για σύγκριση Α/Β.

Όχι από την α6300. Το 1080 της α6300 είναι χάλια.

ΙΜΗΟ, τo video ομως δεν είναι μεμονωμένα καρε. Το συνολικό αποτέλεσμα έχει σημασία και η αίσθηση που σου έλεγα πως η εικόνα στα 1080p είναι πολύ κοντα, φαίνεται και στο παραπάνω συγκριτικό. Άσε που χωρίς post η εικόνα του iphone είναι πιο ευχάριστη (λιγότερο flat).

Μετα απο αρκετή σκεψη και ολα οσα γράφτηκαν αυτες τις ημέρες απο ολους και σας ευχαριστώ πολυ αποφάσισα να πάρω την RX100 V . Τωρα εχω ακομα 2 ερωτησεις...

οσον αφορα την αγορα της , απο Ελλαδα την βρίσκω στα 1229 ευρω https://www.skroutz.gr/s/10055973/Sony-RX100-V.html?from=catspan&keyphrase=rx100+v
και απο το ιταλικο αμαζον στα 1.145 ευρω με express μεταφορικα https://www.amazon.it/Sony-Cyber-SH...TF8&qid=1481054804&sr=8-6&keywords=sony+rx100
Ξέρετε αν παιζει να την βρω απο πουθενά αλου φθηνότερα?

τελος θα ηθελα να μου προτείνετε ενα πολυ καλο gimbal για πολυ σταθερά πλανα , αν γινεται με τιμη κοντα στα 400-500 ευρω

Ευχαριστω και παλι!