Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

ΙΜΗΟ, τo video ομως δεν είναι μεμονωμένα καρε. Το συνολικό αποτέλεσμα έχει σημασία και η αίσθηση που σου έλεγα πως η εικόνα στα 1080p είναι πολύ κοντα, φαίνεται και στο παραπάνω συγκριτικό. Άσε που χωρίς post η εικόνα του iphone είναι πιο ευχάριστη (λιγότερο flat).

Τους καλλιτεχνικούς ορισμούς τους ακούω βερεσέ. Το μεμονωμένο καρέ λέει όλη την αλήθεια.
Βάλτο δίπλα-δίπλα και θα τρομάξεις με το τι θεωρείς αποδεκτό επίπεδο ποιότητας.

25 καθαρά καρέ κάνουν καθαρό βίντεο, 25 καρέ γεμάτα ψηφιακίλα τι να κάνουν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μετα απο αρκετή σκεψη και ολα οσα γράφτηκαν αυτες τις ημέρες απο ολους και σας ευχαριστώ πολυ αποφάσισα να πάρω την RX100 V . Τωρα εχω ακομα 2 ερωτησεις...

οσον αφορα την αγορα της , απο Ελλαδα την βρίσκω στα 1229 ευρω https://www.skroutz.gr/s/10055973/Sony-RX100-V.html?from=catspan&keyphrase=rx100+v
και απο το ιταλικο αμαζον στα 1.145 ευρω με express μεταφορικα https://www.amazon.it/Sony-Cyber-SH...TF8&qid=1481054804&sr=8-6&keywords=sony+rx100
Ξέρετε αν παιζει να την βρω απο πουθενά αλου φθηνότερα?

τελος θα ηθελα να μου προτείνετε ενα πολυ καλο gimbal για πολυ σταθερά πλανα , αν γινεται με τιμη κοντα στα 400-500 ευρω

Ευχαριστω και παλι!

RX100V
969
http://www.eglobalcentral.eu/s0ny-c...ital-camera-pal-je-international-version.html

Crane-M
458
http://www.eglobalcentral.eu/zhiyun-tech-crane-m-professional-3-axis-handheld-stabilizer-gimbal.html

Χμμμ να πω και εγώ μια άποψη ?

Αν ο άνθρωπος θέλει 4Κ βίντεο στα 1700 ευρώ περίπου, και ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ BOKEH, (δηλαδή ο αισθητήρας), και θέλει κάτι να μεταφέρεται εύκολα, γιατί να ασχοληθεί με φωτογραφικές και να μην πάει απευθείας σε μια βιντεοκάμερα, όπως η Sony AX-100 με αισθητήρα 1' ίντσας, stabilization, ενσωματωμένα ND filters, καλό zoom, video AF, κανέναν περιορισμό στο χρόνο εγγραφής, και -παρά το μικρό αισθητήρα- καλές κριτικές σε lowlight ? ή για ακόμα πιο μικρό μέγεθος στην ΑΧ53 όπου δεν χρειάζεται και gimbal λόγω της πολύ καλής σταθεροποίησης on camera ?

Last edited:
Να το eglobal τις προτάσεις.
Όταν το έβαλα πρώτη φορά υπήρχε κριτική και δυσπυστια αλλά μάλλον αρχίζει και κερδίζει πόντους εκτίμησης.
Με την κουβέντα έψαξα το Crane-M που προτείνατε και στη τιμή των 460 ευρώ που έβαλε ο Γιάννης από το eglobal με βάζει σε σκέψεις.

sorry που ρωταω, δεν θελω να φανώ δύσπιστος αλλα το eglobalcentral δεν το εχω καν ακουστα... ειναι ασφαλές? φανταζομαι για να το προτείνετε θα εχετε ξανα αγορασει απο εκει.... γενικα ειναι γρήγοροι? τι μεταφορικα εχουν?

Ναι ειναι λίγο πιο μεγάλη σωστά, αν και όχι μεγαλύτερη σε μεγέθος απo οποιαδήποτε κάμερα με gimbal. Παρ' ολα αυτά, ο μόνος λόγος που πρέπει κανείς να κοιτάζει για βίντεο σε φωτογραφικές είναι το bokeh και η πιο "επαγγελματική" χρήση άρα και αισθητήρες μεγαλύτεροι απο μ4/3 (η' APS). Αν τώρα κάποιος θέλει βίντεο 4Κ και δεν τον ενδιαφέρει το bokeh, άρα δεν έχει και πολύ σημασία το μέγεθος του αισθητήρα, δεν έχει κανένα λόγο νομίζω να κοιτάζει σε φωτογραφικές. Απλά ταλαιπωρείται. Ας πάει απευθείας σε μια καλή βιντεοκάμερα 4Κ που έχουν και πολύ καλύτερο ζοομ και όλα τα καλούδια του βίντεο, και κανένα περιορισμό στην εγγραφή και καλύτερο autofocus και καλύτερο stabilization.

Αλλιώς δεν βλέπω καμιά άλλη λύση πλην της Α6500. Φωτογραφικές με αισθητήρες 1' ή μικρότερους για βίντεο καλύτερα σε βιντεοκάμερα πιστεύω. Αυτά, αν βέβαια αυστηρή προτεραιότητα είναι το βίντεο και όχι η φωτογραφία.

sorry που ρωταω, δεν θελω να φανώ δύσπιστος αλλα το eglobalcentral δεν το εχω καν ακουστα... ειναι ασφαλές? φανταζομαι για να το προτείνετε θα εχετε ξανα αγορασει απο εκει.... γενικα ειναι γρήγοροι? τι μεταφορικα εχουν?

Δωρεάν μεταφορικά και αποστολή από αποθήκη στην Ευρώπη.
Εγώ δεν έχει τύχει ακόμη να αγοράσω από εκεί, αλλά άλλα μέλη έχουν παραλάβει χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Σε οσους γνωριζετε η εχετε παραγγειλει, στο global αξιζει το Insured Economy Express Shipping που κοστιζει 20 ευρω παραπανω?

Κλεμμένα τα έχει μετά η Μεταχειρισμένα, και πουλάει σε τέτοιες τιμές ?
Μπράβο ... «Κάποιο λάκκο έχει η φάβα»

Αν είναι να τα πάρεις και τα δυο μαζί, στείλτους e-mail και ζήτα τους έκπτωση (τουλάχιστον 50 ).

Αλλιώς αγόρασε πρώτα το πρώτο κομμάτι και στη δεύτερη παραγγελία σου θα έχεις έκπτωση 50 .

Αν είναι να τα πάρεις και τα δυο μαζί, στείλτους e-mail και ζήτα τους έκπτωση (τουλάχιστον 50 ).

Αλλιώς αγόρασε πρώτα το πρώτο κομμάτι και στη δεύτερη παραγγελία σου θα έχεις έκπτωση 50 .

πως προκύπτει αυτο? ελπιζω να ειναι οντως αξιοπιστο μαγαζι και να μην εχω θεματα γιατι εχει υπερβολικα καλες τιμες.... Βασικα μονο αν δεχτεί το paypal θα πληρώσω που οσο νανε δινει μια ασφαλεια παραπανω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Τους καλλιτεχνικούς ορισμούς τους ακούω βερεσέ. Το μεμονωμένο καρέ λέει όλη την αλήθεια.
Βάλτο δίπλα-δίπλα και θα τρομάξεις με το τι θεωρείς αποδεκτό επίπεδο ποιότητας.

25 καθαρά καρέ κάνουν καθαρό βίντεο, 25 καρέ γεμάτα ψηφιακίλα τι να κάνουν.

Και πάλι, δεν βλέπουμε στατικά καρέ στο βίντεο αλλά κινούμενη εικόνα. Τις οποίες διάφορες στα 1080p με φως τις βλέπεις και μόνος σου στο συγκριτικό βίντεο που έβαλα πιο πριν.
Πάντως για να μην βγαίνουμε off topic και εγώ πρότεινα στον φίλο τον συνδιασμο RX και crane M εφόσον θέλει ποιοτικό 4K.

Κλεμμένα τα έχει μετά η Μεταχειρισμένα, και πουλάει σε τέτοιες τιμές ?
Μπράβο ... «Κάποιο λάκκο έχει η φάβα»

Ο λάκκος είναι ότι ουσιαστικά δεν έχεις εγγύηση. Αν πάθει κάτι, το στέλνεις σε αυτούς.
Γενικά τα grey market συμφέρουν μόνο όταν όλα πάνε κατ' ευχήν.

Τα προβλήματα ξεκινούν όταν κάτι δεν πάει καλά με την αποστολή/παραλαβή ή σε περίπτωση βλάβης στην πορεία.
Άντε βγάλε άκρη μετά με τον Κινέζο.
Πώς είναι η υποστήριξη του amazon; Ε, φαντάσου ακριβώς το αντίστροφο. :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πως προκύπτει αυτο? ελπιζω να ειναι οντως αξιοπιστο μαγαζι και να μην εχω θεματα γιατι εχει υπερβολικα καλες τιμες.... Βασικα μονο αν δεχτεί το paypal θα πληρώσω που οσο νανε δινει μια ασφαλεια παραπανω

Εννοείται μόνο με paypal.
http://avclub.gr/forum/showthread.p...τερικό?p=1057793000&viewfull=1#post1057793000

Ο λάκκος είναι ότι ουσιαστικά δεν έχεις εγγύηση. Αν πάθει κάτι, το στέλνεις σε αυτούς.

Τα προβλήματα ξεκινούν όταν κάτι δεν πάει καλά με την αποστολή/παραλαβή ή σε περίπτωση βλάβης στην πορεία.

Αξιζει ομως το ρισκο? ειναι 160 ευρω λιγοτερα απο το αν αγοραζα απο το amazon.it και 250 ευρω λιγοτερα απο το να την επερνα απο Ελλαδα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

κατάλαβα .. γιαυτό είπα το παραπάνω ..
οπότε "ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥΣ" !! :2thumb22sup: