Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

για οικονομικους λογους προτεινω την 6300, αν μπορεις να πας στην 6500 εχει καλως.
Την 6300 τη βρισκεις τωρα 1000 ευρω περιπου, ενω η 6500 εχει τωρα 1700

Δε γινεται να τα κανεις ολα με ενα φακο.... ειδικα το βραδυ θα χρειαστεις σιγουρα ενα φωτεινο prime.
Αν ειναι να εχεις εναν φακο μονο δεν αξιζει και τοσο να πας σε κατι τετοιο.

Θα έλεγα να μείνεις στην rx100V, έχει καλύτερο βίντεο από την 6300, (κάνει λάθος εδώ ο φίλος σου, μπερδεύεται διότι πιστεύει ότι λόγο μεγαλύτερου αισθητήρα υπερέχει η 6300 στο βίντεο) και με έναν φακό δεν θα την βγάλεις καθαρή, μόνο με τον zeiss 16-70 άλλα και πάλι θα έχεις πατήσει τα 2.000 ευρώ, θα έχεις μια ποιο ογκώδης κάμερα και στην τελική δεν θα έχεις καλύτερη ποιότητα βίντεο από την rx100, ενώ και σε low light το f4 του φακού θα ακυρώνει το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου αισθητήρα....αν θες κάτι μια και έξω και τέλος δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση σε αυτά που ζητάς από την rx100V....

H διαφορά μεγέθους α6300+16-70 και RX100V:

l0dl0O.jpg

http://camerasize.com/compact/#656.445,690,ha,t

Απάντηση: Re: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Θα έλεγα να μείνεις στην rx100V, έχει καλύτερο βίντεο από την 6300, (κάνει λάθος εδώ ο φίλος σου, μπερδεύεται διότι πιστεύει ότι λόγο μεγαλύτερου αισθητήρα υπερέχει η 6300 στο βίντεο) και με έναν φακό δεν θα την βγάλεις καθαρή, μόνο με τον zeiss 16-70 άλλα και πάλι θα έχεις πατήσει τα 2.000 ευρώ, θα έχεις μια ποιο ογκώδης κάμερα και στην τελική δεν θα έχεις καλύτερη ποιότητα βίντεο από την rx100, ενώ και σε low light το f4 του φακού θα ακυρώνει το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου αισθητήρα....αν θες κάτι μια και έξω και τέλος δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση σε αυτά που ζητάς από την rx100V....

H rx100v έχει πιο καθαρο video στα 1080p από την 6300 αλλα χειρότερο σε 4Κ από ότι έχω διαβάσει. Επιπλέον στην 6300 μπορείς να καρφώσεις ότι φακό θες οποτε πχ με τον zeis 24 1.8 θα έχεις και πιο sharp εικόνα και φυσικά πολύ καλύτερη στο low light. Από την άλλη η rx100 δεν έχει rolling shutter. Το βασικό για εμενα πρόβλημα με την rx100v είναι ότι την "παντρεύεσαι" με τον φακό της ως compact.
Ο φίλος ίσως μπορεί να ξεκινήσει με μια 6300 με κιτ φακό + gimbal και αργότερα ψωνίζει και άλλους φακούς. Επιπλέον θα έχει πολύ καλύτερη φωτογραφία και καλύτερο bokeh (σε φωτό και video) αναλόγως τι φακού θα βάλει.
Είναι όμως όλα θέμα budget. Αν θέλει ΜΟΝΟ για video, ας πάρει την rx100 και τελειωσε.

αν δεν ηταν το 5λεπτο οριο σε 4Κ, θα στη προτειναμε με κλειστα τα ματια.... εγω εχω μεγαλη ενσταση σ αυτο το θεμα.
Εσυ τη θες κυριως για το 4κ βιντεο και πρεπει να δεις αν χρειαζεσαι μεγαλης σχετικα διαρκειας βιντεο, για μενα ειναι πολυ περιοριστικο αυτο το οριο.

Οπως σου ειπαμε πμως και πριν, πρεπει ΕΣΥ να δεις τι ακριβως χρειαζεσαι.

Μη πελαγωνεις.... τα πραγματα ειναι απλα.
Θελεις μεγαλης διαρκεια βιντεο ? Αν ναι, δε κανει για σενα η rx100 v.

Αν οχι , τοτε πηγαινε σ αυτην και δε θα το μετανοιωσεις.

ΥΓ... οσον αφορα το bokeh και την αποδοση σε δυσκολες συνθηκες , ΑΝ μεινεις με εναν ζοομ φακο μονο στην 6300-6500 (f/4) , δε θα δεις μεγαλη διαφορα , λογω του διαφραγματος (rx100 V f/1.8-2.8) .
ΜΟΝΟ αν βαλεις φωτεινο prime θα φανει πολυ η διαφορα.

19 λεπτά συνεχόμενου 4Κ έχω τραβήξει για δοκιμή στην RX100IV σε θερμοκρασία δωματίου.

Το 5λεπτο όριο παρακάμπτεται με το OpenMemories Tweak.

ok... δεν το ηξερα αυτο.
Αν αντεχει τουλαχιστον 15 λεπτα, κατι γινεται...

Φυσικα τωρα ειναι χειμωνας , το καλοκαιρι ομως δε ξερουμε τι γινεται.

Επειδή δεν γνωρίζω , αν παρω έναν prime φακό μονο όπως λέτε που μου χρειάζεται οποςδηποτε για την νύχτα και τον χρησιμοποιώ και την ημέρα ποιο θα ειναι το πρόβλημα;

ok... δεν το ηξερα αυτο.
Αν αντεχει τουλαχιστον 15 λεπτα, κατι γινεται...

Φυσικα τωρα ειναι χειμωνας , το καλοκαιρι ομως δε ξερουμε τι γινεται.

Καλοκαίρι έκανα το τεστ.
To γνωρίζεις, αλλά το ξέχασες, επειδή δεν χωνεύεις τις RX100. :p

Το σχόλιό σου τότε:
http://avclub.gr/forum/showthread.p...γραφία?p=1057693430&viewfull=1#post1057693430

Στην RX100IV έκανα το τεστ προφανώς. Τι έγραψα πριν;
5λεπτο ήταν το όριο και στην IV.

19 λεπτά συνεχόμενου 4Κ έχω τραβήξει για δοκιμή στην RX100IV σε θερμοκρασία δωματίου.

Το 5λεπτο όριο παρακάμπτεται με το OpenMemories Tweak.

το ξερω, αλλα εδω εχουμε αλλη μηχανη και δεν ειμαστε σιγουροι για το τι ισχυει αν δε το δοκιμασουμε.
Δε μπορουμε (ευκολα) να προτεινουμε κατι σε καποιον που εξαρταται απ αυτο, αν δεν ειμαστε 100% σιγουροι.
Εγω προσωπικα δε θα βασιζομουνα σ αυτο (για πολλους λογους).

O πρώτος ήμουν που αποθάρρυνα τον φίλο για συνεχόμενη χρήση 4Κ με τις RX100IV/V, ειδικά για χρήση gimbal που σκέφτεται.

Gimbal και RX100V για λήψη 4Κ δεν συνάδουν κατά τη γνώμη μου.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσεις να τραβάς, θα κλείσει η μηχανή από υπερθέρμανση.

Για κοφτά σταθερά πλάνα λίγων δευτερολέπτων είναι η RX100V, και όχι για χάσιμο χρόνο αιωρούμενη πάνω σε gimbal με τον βιντεολήπτη εν κινήσει.

Αλλά μην κολλάμε στο 5λεπτο, ξεχνώντας μόνιμα το OpenMemories Tweak, λες και πρώτη φορά το ακούμε.

Μπορεί να είναι λιγότερα λεπτά μπορεί και αρκετά περισσότερα. Αναλόγως ρυθμίσεων, χρήσης, και περιβαλλοντικών συνθηκών.

Last edited:
Γιατί σώνει και καλά Sony.
Lx10 με 15λεπτο όριο και μια χαρά επιδόσεις.
Και σε τιμή σούπερ στα 700 ευρώ.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-lx10/panasonic-lx10A.HTM

Για πολλού λόγους άλλα θα σου πω τους βασικούς 2 που κάνουν την LX10 ακατάλληλη...

1) 4Κ από τα 36mm που σημαίνει ξεχνάς το ευρυγώνιο.
2) Άθλια εστίαση σε 4κ βίντεο και απουσία υβριδικού συστήματος εστίασης.

Μόνο και μόνο για αυτά τα 2 είναι εκτός...

Για μένα η lx10 είναι ότι ποιο αδιάφορο έχει βγάλει η Panasonic εδώ και χρόνια...μηχανή με τεχνολογία 2ετίας και βάλε, με το ζόρι κατάφερε να ξεπεράσει την rx100III και μόνο με αυτή συγκρίνεται...

Η μια μας ξινίζει η αλλη μας βρωμάει... να πως θα πουλήσει η EOS M5 μου φαίνεται :-) Και γενικά οι Canon. Σαν τα toyota corolla στα αυτοκίνητα ένα πράγμα. Όποιος ήθελε να πηγαίνει σφαίρα έπαιρνε στα ίδια χρήματα Saxo VTS και Fiat Punto Gt κι ας ήταν μικρά και ζημιάρικα.

Όλες καλές είναι παιδιά, ο φίλος απλά πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να βάλει ως προτεραιότητα.

Οι Canon κάνουν συγκεκριμένα πράγματα άλλα τα κάνουν καλά, βάλε ότι έχουν ένα τεράστιο fan club Και κόσμο που ήδη έχει επενδύσει σε φακούς και δύσκολα θα τους δώσει...οπότε λογικό είναι η M5 να σαρώσει....που να είχε και 4Κ!!

Η Lx10 δεν είναι άσχημη μηχανή άλλα μιας και μιλάμε για καθαρά βίντεο 4Κ ε πως να το κάνουμε είναι πολύ πίσω σε σχέση με την rx100V για τους 2 λόγους που ανέφερα πριν...αν μιλάγαμε για φωτογραφία αλλάζει το πράγμα....όπως είπε και ο Γιάννης μόνος του πρέπει να αποφασίσει τι χρειάζεται, καμιά μηχανή δεν είναι τέλεια, ανάλογα με τις ανάγκες μας κρίνουμε τι μας ταιριάζει και τι όχι....π.χ. προσωπικά έχω λατρέψει την σειρά rx10 της Sony, είναι ότι καλύτερο για τις ανάγκες μου και όσες μηχανές και αν πάρω ή δοκιμάσω πάντα η rx10II είναι η πρώτη που παίρνω μαζί μου, αν βγει μάλιστα και rx10IV με υβριδική εστίαση θα είναι αγορά day one από μένα...