Απάντηση: Re: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?
Σωστά όλα αυτά που λες, αλλά από την άλλη εγώ ως σχετικά αρχάριος στο sport είδα μεγάλη διαφορά στις φωτό και videos μου περνώντας από την nex στην a6300.
Προφανώς στα χέρια ενός εμπειρότερου η διαφορά να ήταν ακόμα μεγαλύτερη, όμως η ποιότητα του εξοπλισμού έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα, ακόμα και στα χέρια αρχαρίων.
Οι προσδοκίες κάποιου που ασχολείται με video και τέτοιες μηχανές ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ανάλογες των γνώσεων του ως προς το μηχανή και τους φακούς, την πείρα του, τις δοκιμές του, την γνώση προγραμμάτων επεξεργασίας, και πολλών άλλων παραγόντων.
Με μια φτηνή μηχανή και φακό ένας επαγγελματίας ή ένας ερασιτέχνης με γνώσει και μεράκι, μπορεί να έχει επαγγελματικό αποτέλεσμα.
Με μια ακριβή μηχανή και φακό ένας που δεν έχει ιδέα και ικανότητες δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει επαγγελματικό αποτέλεσμα.
Eίναι σαν να περιμένει ο νέος χρήστης από μια κιθάρα των 1500 ευρώ να είναι καλύτερη από μία των 100 ευρώ, ενώ δεν ξέρει να γρατσουνίσει καν τις χορδές.
Δείτε στο video μια ταπεινή σονυ nex του 2011 με τους κιτ φακούς της, που σήμερα στοιχίζει 200 ευρώ, πως μπορεί στα χέρια επαγγελματιών να "γράψει" πραγματικά καλό video. Αργά panning να μην υπάρχει banding, μικρές λήψεις δευτερολέπτων, σφιχτό ωραίο μοντάζ, καλή χρήση του bokeh κλπ. :
https://vimeo.com/33429338
Σωστά όλα αυτά που λες, αλλά από την άλλη εγώ ως σχετικά αρχάριος στο sport είδα μεγάλη διαφορά στις φωτό και videos μου περνώντας από την nex στην a6300.
Προφανώς στα χέρια ενός εμπειρότερου η διαφορά να ήταν ακόμα μεγαλύτερη, όμως η ποιότητα του εξοπλισμού έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα, ακόμα και στα χέρια αρχαρίων.