Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Εμ πέστα απ την αρχή! Ασχέτως του επαγγελματικού, μια χαρά σοβαρή και συγκεκριμένη χρήση κάνεις.

Αυτά που λέει ο Γιάννης και προσθέτω G80 με speedbooster για μέχρι 2 χιλιάρικα. Φακούς έχεις τίποτα τώρα; μετρά κι αυτό. Αν έχεις πχ 1-2 καλούς φακούς θα αγοράσεις ανάλογα γιατί οι φακοί μένουν τα σώματα είναι αναλώσιμα.

Φακούς έχω της Sony 16-50, 50 f1.8 και τον 18-105 f4. Τους έιχα πάρει για την Sony a6000 την οποία όμως δεν πολύχρησιμοποίησα.

Ίσως η a6500 να ειναι μια καλή λύση αν και πάντα θα ήθελα να υπήρχε ένα camcorder για τη δουλειά αυτή που δυστυχώς δεν υπάρχει και όσα λίγα υπάρχουν ειναι μεγάλα και ακριβά ή και με κουτσουρεμένα χαρακτηριστικά

Μάλιστα σκεφτόμουν για βίντεο ισως να προσθέσω και να κλείσω τη συλλογή μου, αν μείνω σε σονυ, με έναν sigma 18-35mm f 1.8 με mc11 αλλά ακούω ότι ο θόρυβος του ΑF ειναι συνεχης και σε απαράδεκτα επίπεδα για βίντεο.

Νομίζω απαντάς μονος σου. Εφόσον έχεις προίκα από sony φακούς ή στην 6300 πας (με gimbal) ή 6500 χωρις (ίσως) αλλα με IBIS και touch screen για rack focus.

αν καταλαβα καλα , τραβας κυριως με auto focus... οποτε Panasonic τη ξεχνας!

Μονο 6500 (λογω ibis και rack focus) και αφου εχεις τοσους φακους, ειναι μονοδρομος.

Τον sigma 18-35mm + adapter τον ξεχνας αν θελεις caf... μονο manual focus .
Οι ανταπτορες δεν αποδιδουν καλα στο video με CAF.

YG.. Τακη, μαζι γραφαμε! :p

Παιδιά και μένα σιγά σιγά η σκέψη μου πηγαίνει προς την a6500 κυρίως λόγω των ευκολιών που παρέχει και ενός ΟΚ αξιοπρεπούς 8 bit video. Ισως και με ενα variable nd filter στα 72μμ (για τον 18-105 και τον 18-35 sigma) τη μέρα να είμαι οκ. Θα προτιμούσα βέβαια ένα camcorder αλλά δεν υπάρχει που να προσφέρει όλα αυτά (ibis, touchscreen, καλο AF, lowlight, 4K κλπ). Βέβαια δεν αγνοώ το τραγικό πρόβλημα στο rolling shutter και όλες τις αδυναμίες μια φωτογραφικής στο βίντεο.

Γιάννη, σε είδα αρκετά επιφυλακτικό με τον sigma 18-35 στο autofocus. Αν το AF λειτουργεί όπως στο παρακάτω βίντεο σε lowlight είμαι ικανοποιημένος. Το πρόβλημα είναι πως είναι εξαιρετικά θορυβόδης. Για δέστε :

https://www.youtube.com/watch?v=8v9ALYwjsuo

Δεν νομίζω ότι πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη. Η επιλογή αυτού του φακού δεν κρύβει μυστικά, πόσο μάλλον η χειροκίνητη εστίαση που μπορείς να γυρίσεις ακόμα και τον κιτ σε manual και να δεις αν σου κάνει. Ισως τον χαλασε η προεστιαση στο άπειρο σαν συμβουλή.

Όχι, τον δοκίμασε μέσα στο σπίτι μόνο, και κατ' ευθείαν τον ανέβασε αγγελία. Ενώ του προτάθηκε κυρίως για χρήση πάνω σε gimbal για τους περιπάτους στα ταξίδια του όπως είχε αρχικά ζητήσει.

Συμβουλές δόθηκαν και κατ' ιδίαν με π.μ., πέρα από εδώ, με πλήρη ενημέρωση για τα υπέρ και τα κατά κάθε λύσης. Και πάντα με την εξασφάλιση ότι μπορεί να τον επιστρέψει στο amazon μέχρι 31 Ιανουαρίου, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν του αρέσει, χωρίς να χάσει χρήματα.

Τώρα αν κάποιοι ψάχνουν αφορμή να τρολάρουν, η διαχείριση αποφασίζει.

Καλησπέρα σας. Από εμένα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τελικά δεν με βόλεψε όπως περίμενα ο 12mm για μέσα στο σπίτι. Για χρήση έξω με gimbal φαντάζομαι θα ήταν καλός. Οπότε αφού δεν ενδιαφέρθηκε κανείς απλά θα τον στείλω πίσω στο Amazon και τέλος η ιστορία

Αυτό ακόμα δεν το έχω αποφασίσει. Βρήκα τον kit 16-50 μτχ στα 110 ευρώ και σκέφτομαι να τον πάρω για πρόχειρα μέχρι να βρω κάποιον που να μου κανει

Corfu, όπως πήρες γνώμες και απόψεις, θα βοηθούσε να δώσεις κι εσύ μερικές πληροφορίες για τον Walimex από 1ο χέρι. Πως σου φάνηκε, τι δεν σου άρεσε τόσο πολύ που τελικά τον έβαλες αγγελία μέσα σε μια μέρα. Πρόβλημα δεν είχε προφανώς αφού τον δίνεις όσο τον αγόρασες. Φωτεινός υπερευρυγώνιος για εσωτερικό χώρο που γράφεις, είναι στο πεδίο χρήσης του. Το δαχτυλίδι τι αίσθηση έχει; Τα σημάδια εστίασης είναι ακριβή;

Οι προσδοκίες κάποιου που ασχολείται με video και τέτοιες μηχανές ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ανάλογες των γνώσεων του ως προς το μηχανή και τους φακούς, την πείρα του, τις δοκιμές του, την γνώση προγραμμάτων επεξεργασίας, και πολλών άλλων παραγόντων.

Με μια φτηνή μηχανή και φακό ένας επαγγελματίας ή ένας ερασιτέχνης με γνώσει και μεράκι, μπορεί να έχει επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Με μια ακριβή μηχανή και φακό ένας που δεν έχει ιδέα και ικανότητες δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Eίναι σαν να περιμένει ο νέος χρήστης από μια κιθάρα των 1500 ευρώ να είναι καλύτερη από μία των 100 ευρώ, ενώ δεν ξέρει να γρατσουνίσει καν τις χορδές.

Δείτε στο video μια ταπεινή σονυ nex του 2011 με τους κιτ φακούς της, που σήμερα στοιχίζει 200 ευρώ, πως μπορεί στα χέρια επαγγελματιών να "γράψει" πραγματικά καλό video. Αργά panning να μην υπάρχει banding, μικρές λήψεις δευτερολέπτων, σφιχτό ωραίο μοντάζ, καλή χρήση του bokeh κλπ. :
https://vimeo.com/33429338

Last edited:
Οι προσδοκίες κάποιου που ασχολείται με video και τέτοιες μηχανές ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ανάλογες των γνώσεων του ως προς το μηχανή και τους φακούς, την πείρα του, τις δοκιμές του, την γνώση προγραμμάτων επεξεργασίας, και πολλών άλλων παραγόντων.

Με μια φτηνή μηχανή και φακό ένας επαγγελματίας ή ένας ερασιτέχνης με γνώσει και μεράκι, μπορεί να έχει επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Με μια ακριβή μηχανή και φακό ένας που δεν έχει ιδέα και ικανότητες δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Eίναι σαν να περιμένει ο νέος χρήστης από μια κιθάρα των 1500 ευρώ να είναι καλύτερη από μία των 100 ευρώ, ενώ δεν ξέρει να γρατσουνίσει καν τις χορδές.

Δείτε στο video μια ταπεινή σονυ nex του 2011 με τους κιτ φακούς της, που σήμερα στοιχίζει 200 ευρώ, πως μπορεί στα χέρια επαγγελματιών να "γράψει" πραγματικά καλό video. Αργά panning να μην υπάρχει banding, μικρές λήψεις δευτερολέπτων, σφιχτό ωραίο μοντάζ, καλή χρήση του bokeh κλπ. :
https://vimeo.com/33429338

Άψογος!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Σωστότατος.
Επισης τον φακό (samyang) μπορείς να τον βάλεις στην τιμή που τον πήρες και όχι με καπέλο ώστε να τον δώσεις πιο εύκολα.

Απάντηση: Re: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

μην ξεφεύγουμε παρακαλώ, τί κάνει ο καθένας με τον εξοπλισμό του αφορά τον ίδιο και μόνο π.χ αν εγώ πάρω δώρο ένα γκριπ λογω προσφοράς πρέπει να το χαρίσω μετά ?