Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Ο Zeiss Touit 12/2.8 υπάρχει που ναι μεν έχει AF, αλλά είναι θορυβώδης στο βίντεο, δεν έχει OSS, και ενώ είναι ακριβός, συνολικά δεν φτάνει σε απόδοση τον Samyang 12/2. Και είναι και 2.8 μόνο, και όχι f/2.

Τέτοια απόδοση και μάλιστα κάτω από 300 χάρη στη σημερινή προσφορά δεν τη βρίσκεις.

Niko , o 12αρης στην Sony γινεται 18mm...oxi 24mm οπως στις m43.
Καλος δηλ. για το gimbal και γενικες ληψεις, αλλα για τιποτε αλλο.

Οπωσδηποτε να τον παρει, αλλα θα χρειαστει τουλαχιστον ακομα εναν.

Συμφωνώ και τον ρώτησα μήπως τον καλύπτουν τα 16mm του κιτ ή του 16-70 όχι τα 12 του Samyang...

Να δείτε πάντως που θα καταλήξουμε ότι σώμα με ibis και manual εστίαση στο βίντεο συμφέρουν όπως και να το δεις:operator: Που είναι αυτό που προτιμώ εγώ, τουλάχιστο όσο η πρεσβυωπία μου είναι στα πρώιμα στάδια.

α6300+Samy12+gimbal vs FDR-X3000R+gimbal

Ωχ, θα πονέσει η σύγκριση. Η καημένη action cam τι εικόνα να δώσει.
Σκέφτηκα να κάνω ένα VS Α/Β, αλλά κρίμα είναι η καημενούλα η action cam.

Ετσι οπως ηρθαν τα πράγματα , θα κρατήσω τον 12αρι της προσφοράς μιας και ηταν καλη η τιμη που τον παράγγειλα 280 ευρω και θα παρω και τον κιτ 16-50 με αλλα 150 ευρω για να κανω την δουλειά μου εστω και οχι τελεία για ολα τα υπόλοιπα. και οταν θα ξανα υπάρχουν χρηματα θα αγοράσω και τον 35αρι η τον 50αρι και τελος μετα πιστεύω.... Δεν θα γυρίσω και ταινία.... στα ταξίδια θελω να τραβάω και την οικογένεια τα παιδιά σε γιορτές κλπ...

Πολύ λογική η τελική σκέψη σου, και η πιο οικονομική λύση.

Και μην ξεχνάς το δικαίωμα επιστροφής μέχρι τις 31 Ιανουαρίου που σου δίνει το Amazon.
Έχεις όλο τον χρόνο να πειραματιστείς στη χρήση του φακού στο gimbal και εκτός gimbal και αν τελικά το μετανιώσεις τον επιστρέφεις.

Πάντως επειδή αυτό το ΣΚ πειραματιζομαι με την 6300 και το gimbal, έχω να πω πως για χρήση gimbal ο κιτ 16-50 είναι μια χαρά, ελαφρύς, μανιντζεβελος και αξιοπρεπέστατος με καλό φως.

Επειδη θα χρειαστω και μια μεγαλη SD για το βιντεο , αυτη ειναι καλη? http://www.e-shop.gr/kingston-sda3-64gb-sdxc-64gb-uhs-i-class-3-p-PER.552790
και ποσα περίπου λεπτα 4Κ βιντεο μπορεί να γράψει η 6300 σε 64GB ?

Κάνει αυτή που διάλεξες.
Κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα χωράει μια 64άρα κάρτα αν τραβάς 100mbps.
Θα έλεγα να πάρεις δύο κάρτες γιατί μία ποτέ δεν φτάνει αν αρχίσεις να τραβάς βίντεο.

Οκ απλα Θελω να ειναι γρήγορη για να μην χανει καρε σε 4Κ 100mbps... αλλα πιστεύω με την συγκεκριμένη που εχει 90 mb/s read και 80mb/s write να μην εχω προβλημα...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

καπου στο 7.00' εξηγεί γιατι στην 6300 χρειάζονται σταθεροποιημένοι φακοί και ο λόγος δεν είναι μονάχα η σταθεροποιηση

Tα έχω δει και τα 2 μέρη. Canon και Sony μπροστά, αλλά πιο πολύ χαβαλέ κάνει με τα τεστ που βάζει (αυτοκινητάκια κλπ)

Ισως θα έπρεπε να ανοίξω άλλο θέμα, αλλά νομίζω και εδώ κολλάει :

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥΣ (και ΜΗ) :

Αν θα έπρεπε να πάρετε μια κάμερα ΜΟΝΟ για βίντεο, και θέλατε και ενα ικανοποιητικό bokeh (δηλαδη μια κάμερα για ημι-επαγγελματική χρήση) με δυνατότητα 4Κ βίντεο και με κόστος (σώματος) απο 1000 εως 2000 ευρώ. Ποιά θα προτιμούσατε (ή πιο camcorder αν νομίζετε) και γιατί (με 2 λόγια) ?

Θα πρέπει να προσδιορίσεις το συνολικό κόστος μαζί με τα περιφερειακά (φακούς, μικρόφωνο, φως, cage στήριξη κλπ) για να μπορέσει να απαντηθεί.

Δεν έχεις και πολλές επιλογές...Sony, Panasonic κυρίως.
Τώρα και η olympus έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι, αλλά με μεγαλύτερο κόστος.

Εξαρτάται και τι χρήση θέλεις να κάνεις, αν θέλεις auto focus, καλό low light, κλπ...

Έχει πολλές παραμέτρους η ερώτηση σου.
Οι Canon δεν έχουν 4k, οι

Sent from my iPad using Tapatalk