Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

εγώ θα σου πρότεινα κουρτίνα 2 (35/1.8) ή αν δεν έχεις τόση ανάγκη τη σταθεροποίηση τον καινούριο sigma 30/1.4 DN. αν ψάχνεις για οικονομικό φακό, δες και τους sigma 19&30 (χωρίς σταθεροποίηση όμως). Μπορείς αργότερα να συμπληρώσεις με Sony FE 28-70 (μτχ. στα 200 ευρώ περίπου) ώστε να έχεις σταθεροποιημένο φακό για τα πιο μακρινά, ή τον 18-105/4 pz.

SEL35F18 OSS για πρώτη αγορά.

Τον Rokinon/Samyang/Walimex 12 f/2 όμως είναι ευκαιρία να τον πάρεις σήμερα, που είναι σε προσφορά ημέρας στο amazon.de στα 269 ευρώ.
https://www.amazon.de/dp/B00JF0DLAC
(Rokinon-Samyang-Walimex είναι το ίδιο, το όνομα αλλάζει)

Τον δοκιμάζεις και αν τυχόν δεν σου αρέσει το υπερευρυγώνιο ή δεν σε βολέψει η χειροκίνητη εστίαση, έχεις διορία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου να τον επιστρέψεις.

Για να μην μπερδεύουμε και άλλο το φίλο μας.
Για να πάρει την προσφορά πρέπει να πληρώσει:
Order Summary
Items: EUR 280,30
Postage & Packing: EUR 8,45
Order Total: EUR 288,75

Και πάλι είναι καλή τιμή και αν τον θες πάρε τον γιατί τίποτα δε βλέπω να φθηναίνει στο άμεσο μέλλον.
Αν δεν κάνω λάθος είναι ίδιος με τον Samyang τον 12αρη οπότε είναι τίμιος φακός αλλά manual αν αυτό δε σε ενοχλεί.

Απάντηση: Re: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

εγώ θα σου πρότεινα κουρτίνα 2 (35/1.8) ή αν δεν έχεις τόση ανάγκη τη σταθεροποίηση τον καινούριο sigma 30/1.4 DN. αν ψάχνεις για οικονομικό φακό, δες και τους sigma 19&30 (χωρίς σταθεροποίηση όμως). Μπορείς αργότερα να συμπληρώσεις με Sony FE 28-70 (μτχ. στα 200 ευρώ περίπου) ώστε να έχεις σταθεροποιημένο φακό για τα πιο μακρινά, ή τον 18-105/4 pz.

Για εναν απο τους δυο ζοομ που λες θα παω και εγω καποια στιγμη γιατι καλος ο 35/1.8 που εχω αλλα στην παραλια βαρεθηκα το ποδαρατο ζουμ.

Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

αλλα στην παραλια βαρεθηκα το ποδαρατο ζουμ.

Χαχα καλο και ευστοχο!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ευχαριςτω για τις απαντήσεις . Λογικά θα παρω τον 35mm 1.8 , τον Rikinon τον 12mm θα τον έπαιρνα τωρα στην προσφορά αλλά δεν θα μου φτάσουν τα χρηματα και για τον 35mm και επίσης φοβάμαι οτι στο βίντεο θα με δυσκολέψει η μη αυτόματη εστίαση. Οποτε τον 16-50 τον αποκλείω αφού δεν μου τον προτείνει κανείς...

Ο 35άρης θα δώσει σφιχτό κάδρο πάνω στο gimbal όμως και θα σε δυσκολέψει. Εκτός κι αν έχεις συγκεκριμένο στόχο που θέλεις να ακολουθείς.
O Rokinon 12mm θα σου προσφέρει αυτό που θέλεις για γενικές λήψεις στο περπάτημα στα ταξίδια σου.
Δεν χρειάζεται να εστιάζεις. Έχεις τον φακό προεστιασμένο στο άπειρο και τέλος.

https://www.youtube.com/watch?v=gxNVeEmEues

ειναι διαφορετικοι φακοι....και οι 2 χρειαζονται.
Σε gimbal Παντως , για αρχη, θα προτεινα τον Samyang, δε χρειαζεται να εστιαζεις συνεχεις.
Κλειστο διαφραγμα την ημερα (8-11) εστιαση στην αρχη και μετα τον ξεχνας.

Ο 35αρης ειναι πολυ ωραιος φακος και θα πρεπει να ειναι ο επομενος σου φακος.
Αλλα θελει εμπειρια πανω στο gimbal...

οκ ευχαριστω , οποτε για να καταλαβω... ειτε δηλαδη ειμαι με gimbal ειτε χωρις , αν εχω τον 12mm φακο προεστιαμενο στο απειρο δεν θα εχω προβμημα με την εστιαση και θα ειναι ολα εστιασμενα? και μονο αν εχω καποιο κοντινο θεμα στα 1-2 μετρα θα πρεπει να εστιαζω?

Ανάλογα με την απόσταση του θέματος και το διάφραγμα που χρησιμοποιείς.

Χοντρικά, με τον 12mm φακό και με f/8 τα πάντα θα έχουν αποδεκτή εστίαση από λιγότερο από μέτρο μέχρι το άπειρο.

Last edited:
αυτο καναμε μεχρι προτεινος, που δεν υπηρχε αξιοπιστο auto focus ... ειδικα σε επαγγελματικα γυρισματα.

2 τροποι υπαρχουν κυριως για εναν ανθρωπο μονο (το χειριστη δηλ).

αυτο που σου ειπαμε μολις και ο δευτερος (που αφορα λιγοτερο ευρυγωνιους φακους ή με λιγο φως) ειναι να κρατας το θεμα σου σε συγκεκριμενη αποσταση.
Πχ εχεις το προσωπο (αν μιλαμε για τον 35αρη) στα 3 μετρα και οσο κινειται , κινεισαι κι εσυ μαζι , περιπου στην ιδια αποσταση.

Ο τριτος τροπος, ειναι να εχεις δευτερο χειριστη για εστιαση μεσω ενσυρματων ή ασυρματων follow focus συστηματων (αυτο γινεται κυριως σε επαγγελαμτικα γυρισματα).

Ok να τον παραγγειλω τοτε! Σιγουρα το walimex pro 12/2.0 ειναι ο ιδιος με τον rokinon ετσι?

Το έγραψα πιο πάνω ότι είναι ίδιοι. Το όνομα διαφέρει.

Μεσολάβησε κάποιο μήνυμα που το αμφισβήτησε;
Λόγω ignore list δεν βλέπω όλα τα μηνύματα.

οχι εγω ρωτησα για να ειμαι σιγουρος 100% οκ τον παραγγελνω ευχαριστω!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειμαι και ατυχος μεχρι να το παραγγειλω εχασα το τελευταιο κομματι σε στοκ

Εντάξει εφόσον samyang και walimex ειναι το ίδιο θα το παραγγείλω από Amazon για να γλιτώσω αυτά τα 40 ευρώ . Απλά θα περιμενω λιγο παραπάνω. Εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης μου έχει 20 Δεκέμβριου τωρα

Εγώ νομίζω πάντως ότι τα έμπλεξες λίγο στις επιλογές σου. Τουλάχιστο με βάση αυτών που εσύ ο ίδιος έθεσες σαν κριτήρια.

- Επέλεξες σώμα και 1 από του 2 φακούς σου δίχως σταθεροποίηση εν έτη 2016. Δεν θα είσαι πάντα με το gimbal παραμάσχαλα.

- Ας υποθέσουμε ότι θα είσαι πάντα με το gimbal. Επέλεξες σώμα με καλό AF και low light. Αλλά στο gimbal θα είσαι δίχως AF με κλειστό διάφραγμα οπότε πέρα από το AF και το low light πάει στράφι και η επιλογή του βάθους πεδίου. Αν ήθελες εξ αρχής μηχανή για gimbal μέρα, κακό/καθόλου AF και αισθητική μικρότερου αισθητήρα, τα έβρισκες με τα μισά χρήματα. Χώρια που η σταθεροποίηση του φακού/σώματος βοηθά ΚΑΙ στο gimbal. Και επιπλέον υποθέτω δεν θα θες πάντα να τραβάς όλο το σύμπαν με τα 12mm στο gimbal ή τους ανθρώπους από το μισό μέτρο παραμορφωμένους.