@atari4:
Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε στην ουσία... απλά μέσα από τις κουβέντες περνάμε και τον τρόπο σκέψης μας, ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά, δεκτόν.
Το iphone είναι κατά μία έννοια και τρόπος σκέψης και ζωής γιατί είναι μέρος του γενικότερου οικοσυστήματος της Αpple. Συμφωνώ. Αλλά μέχρι εκεί. Γιατί αν σκεφτεί κάποιος πόσες συσκευές πουλά σε σχέση με 1 μοντέλο φωτογραφικής ή βιντεοκάμερας μου φαίνεται ακόμα ακριβότερο, η αν θες, ακόμα φθηνότερες οι κάμερες.
Αυτή η διαφορετικότητα, ο ποικίλος τρόπος προσέγγισης είναι που δίνουν το κάτι παραπάνω στις αυτόνομες κάμερες και αφορμή να σχοληθείς, να κάνεις κοινότητες και forum. Σώματα, φακοί, χειριστήρια, λειτουργικά και τόσα άλλα. Ανταγωνισμός που βοηθά στην εξέλιξη.
Στα κινητά, 2 λειτουργικά 5 πλακέτες και 1 form factor είναι πλέον. Και πίσω υπάρχουν κάποιοι που πρωτοτύπησαν, διαφοροποιήθηκαν και εξέλιξαν. Αν σκεφτεί κανείς τι έκανε παλιά ένα Palm με 16mhz και την υπέροχη γραφίδα του (που τώρα θες κοντά 1 χιλιάρικο για να την έχεις), το εκπληκτικό grafiti, τα βολικότατα πληκτρολόγια των symbian και του palm treo.... τώρα πια όλα ίδια μου φαίνονται, δεν με βολεύουν ιδιαίτερα και αν θες πληκτρολόγιο απλά έχασες. E, δεν θα τους κάνω και το χατήρι να τα αγοράσω αντί για φωτογραφική ή βιντεοκάμερα... αυτή είναι η δική μου προσέγγιση και δεν βρίσκω προσωπικά τίποτε το ελκυστικό, επαναστατικό, ανατρεπτικό, κομψό, διαφορετικό, διακριτικό να βγάλω το κινητό (συνειδητά όχι επειδή ξέχασα τη κάμερα) να τραβήξω μια εκδήλωση ένα μυστήριο την οικογένεια ή την παρέα μου. Για εργαλείο απλής καταγραφής, αντί για scanner ή φορητό εγγραφέα ήχου - εικόνας ναι, σούπερ βολικά. Όχι για να κάνω το χόμπυ μου όμως ή να προσπαθήσω να παράξω τέχνη. Πριν κάποια χρόνια ίσως είχε νόημα, σαν "ανατρεπτικό" σκεπτικό, σαν εναλλακτική. Πλέον όχι κατά τη γνώμη μου. Αυτό είναι το σκεπτικό μου, κάποιοι έχουν το ίδιο κάποιοι όχι, και τα γράφω για να δώσω τροφή όχι για διαφωνίες αλλά για κουβέντα και προβληματισμό.
@corfu: Αν και δεν έχω ασχοληθεί, έχεις οθόνη, υπολογιστή, πρόγραμμα επεξεργασίας, χρόνο και διάθεση για παραγωγή HDR video; Aν ναι, τότε θεωρητικά θες 10bit αρχείο που η Α6300 δεν υποστηρίζει. Οπότε η απάντηση είναι όχι.
Δες κι εδώ:
https://support.google.com/youtube/answer/7126552?hl=en
Θεωρητικά μπορείς να πάρεις 10bit 1080 από 8bit 4Κ με κατάλληλο workflow. Αλλά αν κρίνω από την ευκολία που είχες ως ζητούμενο στα κριτήριά σου, μάλλον δεν θα πρέπει να σε απασχολεί. Πολύ μανούρα όλα αυτά και θέλουν και πολύ δυνατό pc για να τα κάνεις συνέχεια και όχι 1 φορά για την εμπειρία.