Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Αγόρασε από Ελλάδα που σε ξέρουν και τους ξέρεις.
Μίλα και με το μαγαζάτορα θα πάρεις μια μικρή έκπτωση γύρω στα 70

Αγόρασε από Ελλάδα που σε ξέρουν και τους ξέρεις.
Μίλα και με το μαγαζάτορα θα πάρεις μια μικρή έκπτωση γύρω στα 70

Μαλιστα... και ξερεις εσυ κανεναν μαγαζατορα τον οποίο θα τον παρω τηλέφωνο και θα του πω ειμαι κερκυρα και θελω να μου στείλεις την RX100v με 70 ευρω εκπτωση και να το κανει? αντι να μου κλείσει το τηλέφωνο? :P

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογρα

Και πάλι, δεν βλέπουμε στατικά καρέ στο βίντεο αλλά κινούμενη εικόνα. Τις οποίες διάφορες στα 1080p με φως τις βλέπεις και μόνος σου στο συγκριτικό βίντεο που έβαλα πιο πριν.
Πάντως για να μην βγαίνουμε off topic και εγώ πρότεινα στον φίλο τον συνδιασμο RX και crane M εφόσον θέλει ποιοτικό 4K.

Ποιότητα με απόλυτα κριτήρια δεν μπορώ να την κρίνω σε βιντεάκια στο YouTube, που δεν ξέρω κι εγώ τι αλλοιώσεις έχουν υποστεί.
Εκτός και αν θεωρείς και το YouTube κριτήριο 'good enough', οπότε πάσο.

Ναι, κινούμενη εικόνα βλέπουμε, αλλά και η σύγκριση μεμονωμένων καρέ Α/Β βγάζει πολλά στη φόρα.

Ξέρω θέλεις να σου στείλω pm?
Μαλιστα... και ξερεις εσυ κανεναν μαγαζατορα τον οποίο θα τον παρω τηλέφωνο και θα του πω ειμαι κερκυρα και θελω να μου στείλεις την RX100v με 70 ευρω εκπτωση και να το κανει? αντι να μου κλείσει το τηλέφωνο? :P

Δεν διαφωνώ για το YouTube. Αυτό που είπα είναι ότι κάτι αντίστοιχο διαπιστώνω και εγώ στην πράξη. Αλλά όχι, δεν θα κρίνω ποιότητα κινούμενης εικόνας μόνο από στατικό καρέ γιατί όπως ξέρεις υπάρχουν πολλές ταυτόχρονες παράμετροι που οδηγούν στο τελικό αποτέλεσμα.

Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Ότι μπορεί να κάνει κανείς τη δουλειά του και με κινητό, δεν αμφιβάλλω.

Αλλά ούτε εφάμιλλη ούτε σχεδόν εφάμιλλη δεν μπορεί να είναι η συνολική ποιότητα εικόνας μεταξύ κινητού και RX100V.
Οι διαφορές θα είναι εμφανείς, αναλόγως πάντα του θέματος, του φωτός και των απαιτήσεων του καθενός.

Αμα θες στειλε μου πμ να σου προτεινω και γω.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Δεν είναι όλα τα καρέ ίδιας ποιότητας μεταξύ τους στο ίδιο βίντεο στους codecs που γράφουν αυτές οι κάμερες...

Εννοείται παίζει ρόλο και η ταχύτητα κλείστρου και τα fps. Τέτοια πληροφορία δεν δίνει το συγκριτικό.

Εγώ βλέπω αρκετή διαφορά μεταξύ της RX και του κινητού/action. Και αν στο youtube η διαφορά είναι Χ, στο πρωτότυπο αρχείο θα είναι 2Χ.

Αν τώρα χρειάζεται να απομονώσουμε καρέ για να διακρίνουμε ποιότητα...

1)ακυρώνουμε εν μέρει τους αλγόριθμους συμπίεσης βίντεο.
2)Δεν βρίσκω τον λόγο να κάνουμε κάτι τέτοιο εκτός κι αν κρίνουμε για την "αντοχή" σε επεξεργασία ή θέλουμε να πάρουμε καρέ για φωτογραφίες. Όμως με χρήση gimbal = κίνηση και ακολουθώντας τον κανόνα των 180 μοιρών, άρα αργή ταχύτητα κλείστρου, δεν νομίζω να είναι αξιοποιήσιμα τα καρέ αυτά.

3) Ένα μέρος του ψηφιακού θορύβου δεν μπορεί να κριθεί από καρέ. Υπάρχει ο στατικός θόρυβος αλλά και θόρυβος σε ομάδες pixel που έχει να κάνει με τις διαφορές τους από καρέ σε καρέ. Γι αυτό τα προγράμματα αποθορυβοποίησης έχουν επιλογές για τον αριθμό καρέ που θα συγκρίνουν ώστε να κρίνουν καλύτερα τι είναι θόρυβος και τι πληροφορία (και τότε καθυστερούν και πάρα πολύ).

Ο λόγος χρήσης καρέ προς σύγκριση είναι η εύκολη προβολή διαφορών μεταξύ δύο καμερών, ειδικά στο φόρουμ, χωρίς να καταφεύγουμε στο επιχείρημα ''είδα σε ένα βιντεάκι στο YouTube...''.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Ότι μπορεί να κάνει κανείς τη δουλειά του και με κινητό, δεν αμφιβάλλω.

Αλλά ούτε εφάμιλλη ούτε σχεδόν εφάμιλλη δεν μπορεί να είναι η συνολική ποιότητα εικόνας μεταξύ κινητού και RX100V.
Οι διαφορές θα είναι εμφανείς, αναλόγως πάντα του θέματος, του φωτός και των απαιτήσεων του καθενός.

Εγώ πάλι έχω μάθει να μην είμαι δογματικός και να κρίνω με τα μάτια μου και την εμπειρία μου ανεξαρτήτως του μέσου που χρησιμοποιήθηκε για την καταγραφή των εικόνων. Και όπως σου είπα πιο πριν ένα σκέτο στατικό καρέ δεν σου δίνει σωστό μέτρο σύγκρισης όταν μιλούμε για κινούμενη εικόνα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν είναι όλα τα καρέ ίδιας ποιότητας μεταξύ τους στο ίδιο βίντεο στους codecs που γράφουν αυτές οι κάμερες...

Εννοείται παίζει ρόλο και η ταχύτητα κλείστρου και τα fps. Τέτοια πληροφορία δεν δίνει το συγκριτικό.

Εγώ βλέπω αρκετή διαφορά μεταξύ της RX και του κινητού/action. Και αν στο youtube η διαφορά είναι Χ, στο πρωτότυπο αρχείο θα είναι 2Χ.

Αν τώρα χρειάζεται να απομονώσουμε καρέ για να διακρίνουμε ποιότητα...

1)ακυρώνουμε εν μέρει τους αλγόριθμους συμπίεσης βίντεο.
2)Δεν βρίσκω τον λόγο να κάνουμε κάτι τέτοιο εκτός κι αν κρίνουμε για την "αντοχή" σε επεξεργασία ή θέλουμε να πάρουμε καρέ για φωτογραφίες. Όμως με χρήση gimbal = κίνηση και ακολουθώντας τον κανόνα των 180 μοιρών, άρα αργή ταχύτητα κλείστρου, δεν νομίζω να είναι αξιοποιήσιμα τα καρέ αυτά.

3) Ένα μέρος του ψηφιακού θορύβου δεν μπορεί να κριθεί από καρέ. Υπάρχει ο στατικός θόρυβος αλλά και θόρυβος σε ομάδες pixel που έχει να κάνει με τις διαφορές τους από καρέ σε καρέ. Γι αυτό τα προγράμματα αποθορυβοποίησης έχουν επιλογές για τον αριθμό καρέ που θα συγκρίνουν ώστε να κρίνουν καλύτερα τι είναι θόρυβος και τι πληροφορία (και τότε καθυστερούν και πάρα πολύ).

My point exactly

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογρα

Στατικό θέμα με λεπτομέρειες θα έχει φυσικά το καρέ, και με τη μηχανή σε τρίποδο.

Στη μεγάλη του 4Κ ΤV τη λεπτομέρεια θέλει να θαυμάσει ο φίλος. Αντίστοιχα και στο upscaled 1080.

Παιδιά καλημέρα και παλι. Από χθες που πήρα τελικά την απόφαση για την αγορά της rx100 v , και μίλησα και με έναν φίλο μου μου είπε οτι θα ειναι λάθος να δοςω την d600 για την rx100 , και να παρω καλύτερα την a6300 και οτι ειναι και αυτή μικρή σε μέγεθος και έχει πολυ καλύτερο βίντεο από την rx100... Όντως από τις φωτογραφίες που βλέπω στο ΝΕΤ δεν έχει το κλασικό μεγάλο dslr σώμα αλλά και παλι ειναι μεγαλύτερη της rx100. Και το θεμα ειναι οτι με τον φακό φαντάζομαι θα παει πολυ παραπάνω. Αν τελικά πήγαινα στη λύση της 6300 και ήταν να διαλέξω μονο έναν φακό για να έχω πάνω της πρωί βράδι ποιος θα ήταν αυτός;

Δεν υπάρχει τέτοιος φακός γενικά , ειδικά στη Sony δύσκολα θα σε βολέψει ένας φακός.
Άσε που οι καλοί φακοί είναι πανάκριβοι.

στην 6300 θελεις οπωσδηποτε φακους με σταθεροποιηση (λογω rolling shutter).
Θελεις επισης 2 φακους τουλαχιστον.

Ο πρωτος (για μενα) θα ηταν ή ο 16-70mm f/4 OS (μικρος κι ελαφρυς με ευρυγωνιο καδρο) ή ο 18-105mm f/4 OS αλλα πιο μεγαλος και βαρυς .
Ο πρωτος κοστιζει 800-900 ευρω... o δευτερος γυρω στα 500

Μετα θες εναν φωτεινο prime για το βραδυ, ο πιο οικονομικος με σταθεροποιηση ειναι ο sony 50mm 1.8 OS , γυρω σστα 250 ευρω kai meta o 35mm 1.8 OS γυρω στα 400.

Tην 6300 μπορεις να την βρεις τωρα σε καλη τιμη, γυρω στα 1030 ευρω (amazon.de)

Tηρουμένων των αναλογιών, δεν θα συμφωνούσα σε αυτό που είπε ο φίλος σου, ότι η α6300 έχει "πολύ καλύτερο βίντεο από την RX100V".

Κι αν είναι να μείνει κανείς στον κιτ φακό 16-50/3.5-5.6, καλύτερη αγορά συνολικά θεωρώ την RX100V.

Καλή η A6300 και ακόμη καλύτερη η Α6500 αλλά το συνολικό κόστος με τους φακούς πλησιάζει ή και ξεπερνά τα 3000 ευρώ οπότε μια rx100iv ή V φαίνεται φτηνή και πιο εύκολη και βολική λύση.
Δε θα γυρίσει και βίντεοκλιπ ο φίλος μας.
Πρώτα από όλα το δημιουργικό κομμάτι ο εξοπλισμός μετά.
Το πρώτο βραβείο σε βίντεοκλιπ στην Ελλάδα το πήρε επαγγελματίας με Canon 5diii & Samyang 35αρη.
Όλα τα άλλα είναι για να γεμίζουμε γραμμές και bytes.

Παναγιωτη δε βγαινει τοσα... οπως ειπα παραπανω.

1) 6300 + 18-105mm f/4 OS + 50mm 1.8 OS = 1800 ευρω.
2) 6300 + 16-70mm f/4 OS + 50mm 1.8 OS - 2100 ευρω.

τιμες Αμαζον.

και στις 2 περιπτωσεις εχεις σταθεροποιηση στο φακο, οποτε δεν εχεις θεμα , το μονο που θα του λειψει ειναι το touch screen .
Το μεγαλυτερο Buffer δε νομιζω οτι τον ενδιαφερει τοσο.

Κι εχει φυσικα πολυ καλυτερη φωτογραφικη , και γλυτωνει το αγχος των 5 λεπτων μονο βιντεο .

Μήπως όμως θα ήταν λάθος η αγορά της 6300 τωρα που βγαινει ο αντικαταστάτης της 6500; ξέρουμε πια θα ειναι η τιμη της; αν τελικά παρω την 6300 η την 6500 θα παρω μονο έναν φακό και μονο αν χρειαστώ θα παρω και δεύτερο γιατι έχω καεί από την d600 και τα χρηματα που έδωσα για τον 24-70 και δεν την χρησιμοποίησα σχεδόν καθόλου