Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

καλησπέρα σας και παλι. Τελικά αποφασησα για να μειώσω λιγο το κόστος και για να καταφέρω να αγοράσω 2 φακούς όπως είπατε , εκλειςα να παρω μεταχειρισμένη την Sony a6300 από φίλο εδω στο φόρουμ όπου μου την αφήνει στα 800 ευρώ + μεταφορικα. Πιστεύετε και εςεις Οτι έκανα καλή επιλογή; η μηχανή έχει λίγα κλικ γύρω στα 1200... αλλά χωρίς απόδειξη με εγγύηση και τα σχετικά...
Ευχαριςτω και παλι...

Last edited:
Εξαιρετική επιλογή έκανες! Η μηχανή είναι σουπερ.
Πάρε επιπλέον και ένα stabilizer και είσαι jet.

Μιας και ολοι λενε την γνωμη τους ας πω κι εγω την δικια μου!
Παρε την α6500 (μονο σωμα) μαζι με τον zeiss τον 24mm 1.8 και καθαρισες.Ουτε zoom ουτε τπτ.
Δε νομιζω οτι χρειαζονται ιδιαιτερες αναλυσεις για την ποιοτητα σε φωτο ή βιντεο με αυτο σετακι. Ουτε αν ειναι μερα ή νυχτα ουτε για bokeh ουτε για τπτ. Και σου λεω την 6500 επειδη ο zeiss δεν εχει oss αλλιως μια χαρα θα ηταν η 6300.
Πουλας την canon με τον φακο και συμπληρωνεις ενα ποσο.

Edit τωρα ειδα οτι πηρες την 6300 σε τιμη σουπερ και καλα εκανες. Η γνωμη μου για τον zeiss παραμενει.

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κοιτα, το ότι η 6500 έχει OIS δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται stabilizer αν θέλει να κάνει σοβαρή δουλεια στο video. Αυτό φυσικά ισχύει για όλες τις μηχανές.
Ως κάτοχος πάντως του zeis 24 1.8 συμφωνώ, αυτός είναι ο go-to φακός μου, αλλα είναι πολύ ακριβός και δεν ξέρω αν είναι στο budget του φίλου.

Ενα gimbal σκεφτόμουν να παρω μαζι με τον 16-70... πείτε μου εσείς τι ειναι καλύτερα να κανω γιατι εγω δεν γνωρίζω...

Απάντηση: Re: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Για gimbal πάρε το Zhiyun Crane.
To παρέλαβα πρόσφατα και "σκοτώνει".

μη παρεις μονο σταθερο φακο... παρε τον 16-70 και μετα βλεπεις.

Ενας sony 35mm 1.8 (για γενικη χρηση) ή 50mm 1,8 (για πορτραιτα) ειναι η πρωτη επιλογη.

για το gimbal αυτο που εχει και ο Τακης!

Η 6300 ειναι μια χαρα και σουπερ τιμη !
Απλα θα χρειαστεις οπωσδηποτε φακους με σταθεροποιηση ή/kai gimbal για το βιντεο.

Παναγιωτη , αν την εχεις παρει απο γνωστο μαγαζι, σε καλυπτει εκεινος , το εχω κανει πολλες φορες (και κυριως σε ανταλλαγες).
Κι εγω πχ την GX80 που εχω παρει και τη δινω τωρα, δεν εχω αποδειξη αλλα εχει φυσικα εγγυηση .

ενας λογος που εγω ψωνιζω απο Ελλαδα σωματα , ειναι κι αυτος....

Απάντηση: Re: Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Για gimbal πάρε το Zhiyun Crane.
To παρέλαβα πρόσφατα και "σκοτώνει".

Ξέχασα: Αν το παραγγείλεις από το link που έβαλα, στέλνει Ελλάδα και δέχεται Tax Exemption αν έχεις ενδοκοινοτικό ΦΠΑ επιχείρησης.

Παιδιά δεν είπα οτι έχει εγγύηση. Ο φίλος την αγόρασε από οτι κατάλαβα από άλλη αγγελία και δεν έχει απόδειξη για εγγύηση. Αλλά μου είπε οτι ειναι οκ και έχει και λίγα κλικ οποτε θα το προχωρήσω όπως είπα και πιστεύω όλα να πάνε καλα.

Oοσν αφορα για το gimbal γιατι οι περισσότεροι προτείνετε μονο το Zhiyun Crane-M ? ειναι θεμα μονο τιμης? η πραγματικά ειναι πολυ καλο ? Ρωταω γιατι βρίσκω μτχ και το IKAN DS1 Beholder σχεδόν στην τιμη του crane-m. αλλα δεν γνωρίζω τυχον διαφορές σε δυνατοτητες , χαρακτηριστηκα κλπ.... στα βιντεακια στο youtube , μπορεί να ειναι και η ιδεα μου αλλα το DS1 μου φανήκαμε πιο μικρο και μαζεμένο , αλλα εχει kai αρκετες αρνητικές αξιολογήσεις στο αμαζον και δεν ξερω γιατι... https://www.amazon.co.uk/ikan-DS1-B...2451&sr=8-1&keywords=IKAN+DS1+Beholder+Gimbal

@corfu, την ίδια απορία έχω και εγώ. Επίσης τα beholder, και το MS και το DS1 δείχνουν μικρότερα σε όγκο.

Προσοχή: άλλο το crane και άλλο το crane-m που είναι για κινητά/μικρές κάμερες. Κατά τα αλλά στα reviews όλοι λένε πως το crane είναι καλύτερο του beholder το οποίο έχει κάποια προβλήματα. Ψάξε στο YouTube για reviews.

Στο globalcentral εχει το Zhiyun-Tech Crane σε εκλπηκτικη τιμη 613 ευρω!!! http://www.eglobalcentral.eu/zhiyun...s-handheld-stabilizer-mirrorless-cameras.html

Το ερωτημα λοιπον για εμενα τωρα ειναι αγορα απο εκει το crane στα 613
η το beholder DS1 απο εδω μεταχειρισμενο στα 580?

εσεις τι θα κανατε στην θεση μου?