Φωτογραφική εξόρμηση-προσκύνημα στο Άγιο Όρος 25/9

Πραγματικά είναι πολύ καλή η φωτογραφία, όπως και οι περισσότερες απ' αυτές που είδα. Συγχαρητήρια στους συμμετέχωντες. Μιας και θα μπεις στον κόπο να αφαιρέσεις τον γερανό, βγάλε και τις σκαλοσιές από το ψηλό κτίριο. Αυτά τα δύο είναι που χαλάνε την αισθητική της και πολύ εύστοχα ειπώθηκε ότι μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τώρα το είδα στο Flickr και έπαθα πλάκα. Ακόμη δεν το πιστεύω ότι είναι τραβηγμένη με κινητό τηλέφωνο...

Πραγματικά είναι πολύ καλή η φωτογραφία, όπως και οι περισσότερες απ' αυτές που είδα. Συγχαρητήρια στους συμμετέχωντες. Μιας και θα μπεις στον κόπο να αφαιρέσεις τον γερανό, βγάλε και τις σκαλοσιές από το ψηλό κτίριο. Αυτά τα δύο είναι που χαλάνε την αισθητική της και πολύ εύστοχα ειπώθηκε ότι μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τώρα το είδα στο Flickr και έπαθα πλάκα. Ακόμη δεν το πιστεύω ότι είναι τραβηγμένη με κινητό τηλέφωνο...

Καλημέρα και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..Θα πρέπει να δω μερικά βίντεο tutorial στο YouTube για να θυμηθώ πως να αφαιρέσω γερανούς και σκαλωσιές (μιας και σχεδόν κάθε μοναστήρι στο Όρος έχει και τον..γερανό του), διότι χρησιμοποιώ τα 2 τελευταία χρόνια αποκλειστικά το Lightroom για επεξεργασία.
Όσον αφορά την λήψη έγινε με το iPhone 6 και σε Panorama mode και πάντα με εκπλήσει ευχάριστα κι εμένα. Βέβαια και το PS Express app κάνει πολύ καλά την δουλειά του. -bye-

Όσον αφορά την λήψη έγινε με το iPhone 6 και σε Panorama mode και πάντα με εκπλήσει ευχάριστα κι εμένα. Βέβαια και το PS Express app κάνει πολύ καλά την δουλειά του. -bye-

Πολυ καλη φωτο μπραβο! Βαλε και το snapseed. ;)

Πολυ καλη HDR. Παραμυθενια.
Ο γερανος βγαινει σε μισο λεπτο.
Οι σκαλωσιες ειναι πολυ λεπτομερη
στοιχεια και βασικα δεν βγαινουν,
ή βγαινουν με πολυ φαντασια και πολυ αμφιβολα αποτελεσματα,
ασε δλδ που πρεπει να εξαλειψεις και τις
σκιες που κανουν στους τοιχους.

Σας ευχαριστώ παιδιά..τώρα θα πρέπει να βρώ χρόνο να επιλέξω το σετ απο τις 260 που έβγαλα με την Canon. Με τον δίχρονο μπόμπιρα στο σπίτι θα μας φάνε τα μαύρα μεσάνυχτα :(

Προσωπική μου εμπειρία ως προς τα Θεία.

Μικρή σαν ήταν η κορούλα μου .... καλά είναι ... είχε βγάλει εξανθήματα στο σωματάκι της έτσι την πήγα επειγόντως στο Νοσοκομείο Παίδων.

Μετά το γιατρό και την απαραίτητη αγωγή της φεύγοντας είδα μια ταμπέλα που έγγραφε " Προς Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ", πήρα τα ποδάρια μου και πήγα να ρίξω μια ματιά να δω τι παίζει ...αν και ήξερα...
Όταν κατέβηκα από εκεί τα μάτια μου ήταν όχι βουρκωμένα μα έτρεχαν καταρράκτες από το κλάμα λέγοντας .. @@@@ αν υπάρχεις είσαι μεγάλη @@@ τι έκαναν τα μωράκια και υποβάλλονται σε τεχνητό νεφρό!!!!!!
Μωρά παιδιά !!! το καταλαβαίνετε; .. πιθανόν να μην ξέρετε τι σημαίνει αυτό παρακαλώ να το γκουγκλαρετε ....

Απάντηση θεούσας στο χώρο μη βρίζεις παιδάκι μου ο θεός μας δίνει όσα μπορούμε να σηκώσουμε, έχε πίστη ........

Αν θυμάμαι καλά την ίδια χρονική περίοδο σκοτώθηκαν κάτι εκατομμύρια παιδάκια στο ΙΡΑΝ , μάλιστα άλλο παράδειγμα το παιδάκι που πνίγηκε και η εικόνα του έκανε το γύρω του κόσμου.

Υ.Γ. για να ευθυμήσουμε .. η μυρωδιά από το λιβάνι μπορεί να ήταν χόρτο που κάπνιζε κάποιος απ έξω που μόλις έκανε το πέρασμά του.

Ξέρω Βασίλη γιατί μπαίνεις και γράφεις.
Είναι η γλυκιά αμφιβολία που σε τρώει.
Το ένιωθα και εγώ πιο παλιά πολύ έντονα.
Έψαχνα να βρω το λόγο στην ολοζώντανη χριστιανική πίστη.
Αναζητούσα το γιατί κάποιος τα παρατάει όλα και γίνεται μοναχός.
Κάποιες απαντήσεις τις πήρα, κάποιες ακόμη τις αναζητώ.
Δεν βάζω όμως τον εαυτό μου να σκεφτεί σαν Θεός.
Δεν μπαίνω όμως και στην ανθρώπινη λογική να φτιάξω το Θεό που με συμφέρει.
Έδωσε ο Θεός την ελευθερία στον άνθρωπο και παρόλα αυτά ζητάμε τη σκλαβιά!
Θέλουμε να παρέμβει όπως θέλουμε και όταν θέλουμε για το ιδίο συμφέρον και μόνο.
Δε θα γίνω πιο αναλυτικός γιατί θα γίνει το νήμα θεολογική συζήτηση.

Βασικα εγω οταν βλεπω καμια ωραια φωτογραφία με φαγητο, μου φαινεται οτι μυριζει κιολας. Ε στον αλλο μυρισε λιβανι, σιγα...

...Ο γερανος βγαινει σε μισο λεπτο.
Οι σκαλωσιες ειναι πολυ λεπτομερη
στοιχεια και βασικα δεν βγαινουν,
ή βγαινουν με πολυ φαντασια και πολυ αμφιβολα αποτελεσματα,
ασε δλδ που πρεπει να εξαλειψεις και τις
σκιες που κανουν στους τοιχους.

Έχεις δίκιο. Είδα την φωτογραφία σε πλήρη ανάλυση. Την έβλεπα σε μικρή διάσταση και φαίνονταν ότι μπορούσαν να εξαλειφθούν και οι σκαλωσιές άλλα είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Βλάση καλό θα ήταν να ανεβάσετε φωτογραφίες από τον όμορφο Ιερό τόπο πού σας φιλοξενεισαι.. παρόλο που ορισμένοι αδελφοί έχουν τις πικριες τους, από την αναπόφευκτη κατάληξη πού θα έχουμε όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας (το μυστήριο τού θανάτου), που άλλωστε είναι και αναπόφευκτο και ταυτόχρονα ανεξήγητο για όλους τους ανθρώπους, πού ανά τους αιώνες ψάχνουν την αθανασία μέσα από τις εμπειρίες στην τέχνη, την φιλοσοφία ,την ποίηση και την επιστήμη πού είναι και η επιθυμία να λύσει το πρόβλημα πού στην ουσία είναι η τελευταία ελπίδα, μιας χιμαιρας που ποτέ δεν δοθεί απάντηση όσο ζούμε γιατί το μυστικό είναι πάντα αμεταδοτο και μεταδίδεται μόνο εμπειρικά στον καθένα προσωπικά, για να γίνω πιο κατανοητός τι εννοώ,ποιός μπορεί να περιγράψει την γεύση του κερασιου που είναι μυστικό αμεταδοτο,και που μεταδίδεται απλά εμπειρικά μόνο αν προσφέρομαι στον άλλον ένα κεράσι να το γευτεί, τότε γίνεται και ο άλλος μέτοχος του μυστικού που από την φύση του δεν περιγράφεται με λόγια,αυτά αναφέρονται σε ένα βιβλίο (οι σοφοί της Ανατολής πού ε γράψε ο Γιάννης Υφαντής πριν πολλά χρόνια και ισχύει και για τον Θεό πού ο καθένας τον φαντάζεται όπως θέλει,σε ότι μορφή νομίζει πολύ θεισμός, δίκαιο η άδικο αλλά πού ποτέ κανείς δεν είδε και πού στο Ορθόδοξο δόγμα θα δούμε μετά θάνατον την Δόξα του,βέβαια ορισμένοι άνθρωποι αισθάνονται εμπειρικά ανά τούς αιώνες την παρουσία του,οι Άγιοι λ.χ αλλά αυτή η εμπειρία είναι μυστικό αμεταδοτο όπως την γεύση του κερασιου και μόνο μέσω της εμπειρίας βιώνεται προσωπικά και μόνο,μου αρέσει η ειλικρίνεια τού Στέλιου και καλό θα ήταν να συνεχιστεί ο διάλογος με τις όποιες αμφιβολίες,πικριες,κακίες,καλοσύνη που όλοι έχουμε μέσα αρκεί να μην ανοίγουμε την καταπακτη με τα φίδια.Καλη συνέχεια στον διάλογο άλλωστε ο ΒΛΆΣΗΣ υποσχέθηκε πολλές όμορφες φωτογραφίες.Οσο για τον θάνατο ποτε δεν θα μάθουμε τι είναι και το μετά είναι μυστικό αμεταδοτο που μόνο όταν περάσουμε στην χώρα του ανειπωτου αιωνιου επέκεινα θα ξέρουμε.

Last edited:
Για οποιον ενδιαφέρεται για τον ποιητή Γιάννη Υφαντή,τιμήθηκε με το βραβείο Καβάφηhttp://www.biblionet.gr/author/8067/Γιάννης_Υφαντής και το βιβλίο πού ανέφερα παραπάνω λέγεται οι μυστικοι της Ανατολής και όχι οι σοφοί που έγραψα,αξίζει το έργο του συνολικά.

21910893482_b04ebf495c_c.jpg
[/url]Filotheou monastery by Dimitris Amountzas, on Flickr[/IMG]

Theological School Academic by Dimitris Amountzas, on Flickr

Holy Monastery of Iviron by Dimitris Amountzas, on Flickr

St. Panteleimon Monastery by Dimitris Amountzas, on Flickr

Δημήτρη πανέμορφα κάδρα συνθέσεις που εντυπωσιαζουν και θέλω να ξαναπάω σύντομα βλέποντας την ομορφιά του τοπίου και των κτισματων,εαν εχεις απο τους εσωτερικους χωρους των μοναστηριων ανεβασε μερικες αν μπορεις.Νάσαι καλά.