ΦΠΑ 21%

Τελικά αφού σου παίρνει το 30 - 40 % φόρο εισοδήματος (λες και το κράτος είναι συνεταιράκι μου, κι όσο δουλέυω ωσάν σκύλος πρέπει να το ταίζω κι αυτό ....), μετά έρχεται και σου παίρνει άλλο ένα 19 % σε ότι ξοδέψεις και έχει ΦΠΑ, φόρο καυσίμων , φόρο τσιγάρων, φόρο ακινήτων, δημοτικοί φόροι - τέλη κλπ κλπ κλπ κλπ ......

Δηλαδή βρε φίλε δώσε μου 500  μισθό και άσε με στην μαυρίλα μου, μην μου δίνεις 1500 και νομίζω οτι έχω λεφτά και ξοδεύω αφού με τους φόρους πάλι με 500  θα μείνω και με χρεωμένες κάρτες και δάνεια .........

Last edited:
Έχει ακουστεί πότε θα γίνει η αλλάγή.

Να προλάβουμε να ψωνίσουμε τίποτις. :chinscratch:

Και το ιντερνετ γιατι υπαρχει...?!!!?
Για τα ψωνια μας!

Το θεμα ειναι οτι ετσι οπως παει, η καθημερινοτητα θα ακριβυνει τοσο που δε θα μενει ουτε για πλακα κατι για τα "ψωνια" αυτα (εστω και απο ιντερνετ)...
Το 1 λιτρο φρεσκο γαλα στην αυστρια 6 χρονια που εμενα ειχε απο 0.45 το φθηνο με 0.65 το ακριβο... εδω γιατι εχουν 1.10-1.30? Και ποσο τελικα θα παει με τις νεες αυξησεις??? Οι μισθοι γιατι ειναι οι κατωτατοι της ΕΕ ενω οι φοροι ειναι απο τους ηψιλοτερους.. (μη ξεχναμε και τους τελικους φορους στα ηδη φορολογουμενα ποσα)... Φορο στον φορο ποια χωρα εχει...?

Μα το θέμα δεν είναι να ψωνίζουμε από το διαδίκτυο....
Το θέμα είναι ότι τα βασικά αγαθά, θα φτάσουν στον ουρανό !
Βενζίνη, νοίκια, εφημερίδες, ψωμί, γάλα και και και .....
Ο παραγωγός, ο πωλητής, ο παρασκευαστής κ όλοι οι άλλοι, θα αυξήσουν τις τιμές για να μην πληρώνουν οι ίδιοι αλλά ο αγοραστής το αυξημένο ΦΠΑ...
Καλά να πάθουμε όμως...
Τόσοι κ τόσοι που ψήφισαν....δεν γνώριζαν ??? όλους θα τους επηρεάσει... να δω τώρα λοιπόν αν όλοι αυτοί είναι εύποροι κ δεν τους νοιάζει, γιατί είναι η μισή χώρα για αυτό...

Από ότι ακούγεται η αλλαγή του ΦΠΑ θα γίνει άμεσα. Άρα η κατάθεση του νέου προ'υ'πολογισμού στη Βουλή θα περιλαμβάνει λογικά τη νέα ρύθμιση.:argue:

Κάποιοι είπαν για Νοέμβριο...

Άλλοι πάλι το τοποθέτησαν μέσα στο Φλεβάρη...

Όπως και να 'χει εγώ τα λεφτά τα έχω έτοιμα και περιμένω με ανυπομονησία να μου τα ζητήσουν...:slapface:

Δε θέλει λύπηση ο έλληνας... Οσο τον πατάς στον σβέρκο, τόσο την βρίσκει... Τέτοια θέλει, γιά να μπορεί να γκρινιάζει... Δεν λυπάμαι πιά κανέναν, δεν νοιάζομαι γιά κανέναν, παρά μόνο γιά την οικογένειά μου... Ας πάει και 30% ο φπα... Προεκλογικά οι 80 στους 100 το ήξεραν, αλλά ψήφισαν όπως ψήφισαν... Γιατί να στεναχωρηθεί κανείς γι'αυτούς ? Στάχτη και μπούρμπερη...

:grinning-smiley-043

Σαφώς και δεν είναι οδηγία...

Απλά δεν κλείνει με τίποτα η τρύπα που έχει ανοίξει...

Γι' αυτό βάζουν άλλο ένα ποσοστό μπας και τα καταφέρουν...

Αλλά δεν πρόκειται...

Αυτά είναι ημίμετρα...

Πρέπει γιατί αλλιώς δεν κλείνει η μαύρη τρύπα του προυπολογισμού...
Όχι όμως λόγω ΕΕ...
Κ φυσικά είναι μέτρα που πρώτη φορά γίνονται στην Ελλάδα...μετά βέβαια του 18% -> 19% της ίδιας κυβέρνησης...

Νομίζω ότι πλέον οικονομικά και ασφαλιστικά είναι τόσο χάλια που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να τα μαζέψει...we're doomed!

Να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο 50% όσων είναι σήμερα (δηλαδή λίγο πιο πάνω απο το μέσο επίπεδο δημοσίων υπάλλήλων ανα πληθυσμό των υπόλοιπων χωρών της ευρωπαικής ένωσης) και ο ΦΠΑ να πέσει 2% (γιατι τοτε θα περισσέψουν πολλάαα χρήματα).
Αν δεν γίνει αυτό ...ο ΦΠΑ θα ανεβαίνει συνεχώς!

Σωστή η σκέψη...

Ποιος γενναίος θα βρεθεί να το εφαρμόσει κιόλας?

Άσε που έτσι δεν πρόκειται να πληρωθεί ποτέ το εξωτερικό χρέος!

Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

Να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο 50% όσων είναι σήμερα (δηλαδή λίγο πιο πάνω απο το μέσο επίπεδο δημοσίων υπάλλήλων ανα πληθυσμό των υπόλοιπων χωρών της ευρωπαικής ένωσης) και ο ΦΠΑ να πέσει 2% (γιατι τοτε θα περισσέψουν πολλάαα χρήματα).
Αν δεν γίνει αυτό ...ο ΦΠΑ θα ανεβαίνει συνεχώς!

Με ποιο τροπο να γινει αυτη η μειωση? Με ποια κριτηρια?

Μάλιστα... και μετά να βρεθεί κάποιος άλος γενναίος να εκτελέσει όσους είναι από 65 και πάνω μπάς και λύσουμε και το ασφαλιστικό...