ΦΠΑ 21%

Σήμερα που ξεσκόνιζα τή βιβλιοθήκη μου , επεσε τό τσακίρικο τό μάτι μου σέ κάτι παλιά σκονισμένα καί "ξεχασμένα" από καιρό βιβλία. Σκέφτηκα νά τά αποσύρω σέ χαρτοκιβώτια στήν αποθήκη κι ετσι οπως τά πήρα στά χέρια μου γιά νά τά πακετάρω , κάνει τσάκ ενα καί γλιστράει στό πάτωμα. Εσκυψα νά τό μαζέψω κι επεσε τό μάτι μου τυχαία στή σελίδα που είχε στάθει ανοιχτή μετά τήν πτώση. Εκεί "κοκάλωσα" !!! Διαπίστωσα τό ΜΕΓΑ λάθος μου , γιά τό ξεπερασμένο των περιεχομένων του καί μέ αποφασιστική κίνηση τό εβαλα αυτή τή φορά στό πιό προσιτό ράφι , εκεί πού βρίσκονται τά πιό ΕΠΙΚΑΙΡΑ καί ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ εκεί πού οι αλήθειες ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ κάθε μέρα στή πράξη , στή ζωή.
Τί εγραφε λοιπόν καί με εκανε να πάρω μιά τέτοια απόφαση γιά τήν τύχη του? Δέ θα σας πω πολλά , απλά ξεκίναγε μέ τή φράση " Ενα Φάντασμα πλανιέται πάνω απ τήν Ευρώπη...." καί συνέχιζε μέ τή πιό διαχρονική αλήθεια στή πορεία αυτου τού κόσμου.
Αχ μπάρμπα Κάρολε ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕΣ.............

Θα ήθελα να σας απαριθμήσω την προσωπική μου άποψη για τα + και τα - του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
-
Αγχος για απόλυση-ανεργία
Ξέσκισμα στην δουλειά
Μηδέν προσωπική ζωή
Χαμηλοί βασικοί μισθοί
Μεγάλος ανταγωνισμός (πισώπλατα μαχαιρώματα)
+
Υπό προυποθέσεις χτυπάς μισθούς άνω των 3.000
Πολλές μεγάλες εταιρείες-πολυεθνικές που μπορείς να κάνεις καριέρα
Περιθώρια για δημιουργικότητα
Αρκετές φορές επιβράβευση της πρωτοβουλίας-εφευρετικότητας-εργατικότητας
Αίσθηση οτι κάνεις κάτι

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

+
Μονιμότητα
Όχι πολλές ευθύνες
Ησυχία

-
Μονιμότητα
Σύστημα αξιολόγησης
Κανένα περιθώριο για πρωτοβουλίες
Γραφειοκρατία
Αντικείμενο συνήθως ανίαρο και ρουτινιάρικο
Μικρή ψαλίδα μισθού εισόδου-εξόδου (μπαίνεις με 1200 και βγαίνεις μετά από 35 χρόνια με 1600 )

Αυτά είναι τα πρώτα που σκέφτηκα , εάν έχω ξεχάσει κάτι συμπληρώστε το...

Άλλο ένα απλό παράδειγμα :

Έμπορος αγοράζει προιόν 100 ευρώ με φπα 119 ευρώ

πάω να το αγοράσω και μου λέει 238 με απόδειξη 200 χωρίς απόδειξη

πληρώνω 200 ευρώ και φεύγω χαρούμενος

ο έμπορος με το που φεύγω κόβει απόδειξη 119 ευρώ

δεν αποδίδει φπα και βάζει μαύρα στην τσέπη 81 ευρώ ...... αφορολόγητα

και επιπλέον είναι εντάξει και με την αποθήκη του

το κράτος χάνει 19 ευρώ από τον ΦΠΑ και κανα 20άρι ευρώ από τη μη

φορολόγηση των 81 ευρώ ...... τα δημόσια έσοδα υστερούν και πάει τον φπα

από 19 % σε 21 % ......

εάν βέβαια μπορεί να δικαιολογήσει την φύρα (π.χ εάν το προιόν είναι βάζο, αντικείμενο

ευαίσθητο που σπάει εύκολα) μπορεί να μην κόψει καθόλου απόδειξη. Στο τέλος του χρόνου βάζει

σε μια κούτα σπασμένα γυαλιά , κάνει ένα πρωτόκολο καταστροφής (ο παριστάμενος εφοριακός

δεν μπορεί να εξακριβώσει εάν μέσα στην κούτα είναι 3 βάζα ή 5 βάζα και δύο ποτήρια) και όλα

καλά .......

Last edited:
Δεν νομίζω να ζήτησε κανείς να αφαιρεθούν τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων για να πέσουν στο επίπεδο των ιδιωτικών..

Αυτό όμως αυτόματα εμένα μου δείχνει ότι οι του δημοσίου είναι πάρα πολύ καλύτερα σε σχέση με αυτούς του ιδιωτικού τομέα.

Οπότε, και η αντίρρηση μου εκεί εστιάζεται, δεν μπορώ να ακούω για τα βάσανα και τις δύσκολες συνθήκες του δημοσίου τομέα!

Ο ιδιωτικός τομέας έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ απαιτήσεις απο τον εργαζόμενο, κάτι που ο δημόσιος αγνοεί επιδεικτικά.................

Και φυσικά δεν γίνεται συζήτηση για τα μεγάλα κεφάλια.
Η συζήτηση γίνεται για όλους αυτούς που στην κυριολεξία παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο!

Για όλους αυτούς που δεν έχουν μόνιμη και σίγουρη δουλειά και κρίνονται καθημερινά.
Για όλους εκείνους που δεν έχουν μόνιμο και σίγουρο μισθό και είναι αμφίβολο αν θα έχουν κάθε μέρα τα απαραίτητα έσοδα για να ζήσουν τις οικογένειες τους..
Για όλους εκείνους που ΕΧΟΥΝ μόνιμα και σίγουρα κάποιον πάνω απο το κεφάλι τους να τους ελέγχει καθημερινά, που μόνιμα και σίγουρα τους ξεζουμίζει, για όλους εκείνους που μόνιμα και σίγουρα τους ζητείται κάθε μέρα και κάτι παραπάνω!!
Και πόσα ακόμα!!!

Για όλους αυτούς λοιπόν νομίζω οτι χρειάζεται ο απαραίτητος σεβασμός.

Αλλιώς, δεν θα υπήρχε λόγος να ζουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με το όνειρο του δημοσίου,
δεν θα υπήρχε λόγος να φεύγουν οι ιδιωτικοί απο τις δουλειές τους μόλις παρουσιαστεί η ευκαιρία να μπουν στο δημόσιο.

Καλά κάνετε κύριοι-ες του δημοσίου κι έχετε τα δικαιώματά σας, κανένας δεν θέλει να σας αφαιρεθούν,
αλλά δείτε λίγο και την άλλη πλευρά γιατί εκεί υπάρχει πόνος, πάλη, ιδρώτας και αβεβαιότητα!

υ.γ το οτι σας "τρώει" το σύστημα μπαίνοντας στο δημόσιο, πράγμα απολύτως φυσιολογικό, δεν σημαίνει οτι πρέπει αυτόματα να ξεχνάτε και πως την βγάζουν και οι υπόλοιποι Έλληνες.

υ.γ2 αλλά ξέχασα, εμείς ψηφίσαμε το κόμμα μας, και είμαστε μια χαρά, πηγαίνουμε και στις προεκλογικές συγκεντρώσεις να στηρίξουμε το όποιο κόμμα και τον όποιο αρχηγό, πηγαίνουμε στις εκλογές αρχηγών κομμάτων και ο μήνας έχει 9.........
έτσι κι αλλιώς, τα λεφτά μας σίγουρα θα τα πάρουμε στο τέλος του μήνα!:SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Δεν νομίζω να ζήτησε κανείς να αφαιρεθούν τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων για να πέσουν στο επίπεδο των ιδιωτικών..

Αυτό όμως αυτόματα εμένα μου δείχνει ότι οι του δημοσίου είναι πάρα πολύ καλύτερα σε σχέση με αυτούς του ιδιωτικού τομέα.

Οπότε, και η αντίρρηση μου εκεί εστιάζεται, δεν μπορώ να ακούω για τα βάσανα και τις δύσκολες συνθήκες του δημοσίου τομέα!

Ο ιδιωτικός τομέας έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ απαιτήσεις απο τον εργαζόμενο, κάτι που ο δημόσιος αγνοεί επιδεικτικά.................

Η συζήτηση γίνεται για όλους αυτούς που στην κυριολεξία παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο!

Για όλους αυτούς που δεν έχουν μόνιμη και σίγουρη δουλειά και κρίνονται καθημερινά.
Για όλους εκείνους που δεν έχουν μόνιμο και σίγουρο μισθό και είναι αμφίβολο αν θα έχουν κάθε μέρα τα απαραίτητα έσοδα για να ζήσουν τις οικογένειες τους..
Για όλους εκείνους που ΕΧΟΥΝ μόνιμα και σίγουρα κάποιον πάνω απο το κεφάλι τους να τους ελέγχει καθημερινά, που μόνιμα και σίγουρα τους ξεζουμίζει, για όλους εκείνους που μόνιμα και σίγουρα τους ζητείται κάθε μέρα και κάτι παραπάνω!!
Και πόσα ακόμα!!!

δεν θα υπήρχε λόγος να φεύγουν οι ιδιωτικοί απο τις δουλειές τους μόλις παρουσιαστεί η ευκαιρία να μπουν στο δημόσιο.

Καλά κάνετε κύριοι-ες του δημοσίου κι έχετε τα δικαιώματά σας, κανένας δεν θέλει να σας αφαιρεθούν,
αλλά δείτε λίγο και την άλλη πλευρά γιατί εκεί υπάρχει πόνος, πάλη, ιδρώτας και αβεβαιότητα!

υ.γ το οτι σας "τρώει" το σύστημα μπαίνοντας στο δημόσιο, πράγμα απολύτως φυσιολογικό, δεν σημαίνει οτι πρέπει αυτόματα να ξεχνάτε και πως την βγάζουν και οι υπόλοιποι Έλληνες.

υ.γ2 αλλά ξέχασα, εμείς ψηφίσαμε το κόμμα μας, και είμαστε μια χαρά, πηγαίνουμε και στις προεκλογικές συγκεντρώσεις να στηρίξουμε το όποιο κόμμα και τον όποιο αρχηγό, πηγαίνουμε στις εκλογές αρχηγών κομμάτων και ο μήνας έχει 9.........
έτσι κι αλλιώς, τα λεφτά μας σίγουρα θα τα πάρουμε στο τέλος του μήνα!:SFGSFGSF:

Δε διαφωνώ σε τίποτα από όσα έγραψες. Υποστηρίζω 100% τις διεκδικήσεις των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα.

Last edited:
Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

Άλλο ένα απλό παράδειγμα :

Έμπορος αγοράζει προιόν 100 ευρώ με φπα 119 ευρώ

πάω να το αγοράσω και μου λέει 238 με απόδειξη 200 χωρίς απόδειξη

πληρώνω 200 ευρώ και φεύγω χαρούμενος

ο έμπορος με το που φεύγω κόβει απόδειξη 119 ευρώ

δεν αποδίδει φπα και βάζει μαύρα στην τσέπη 81 ευρώ ...... αφορολόγητα

και επιπλέον είναι εντάξει και με την αποθήκη του

το κράτος χάνει 19 ευρώ από τον ΦΠΑ και κανα 20άρι ευρώ από τη μη

φορολόγηση των 81 ευρώ ...... τα δημόσια έσοδα υστερούν και πάει τον φπα

από 19 % σε 21 % ......

εάν βέβαια μπορεί να δικαιολογήσει την φύρα (π.χ εάν το προιόν είναι βάζο, αντικείμενο

ευαίσθητο που σπάει εύκολα) μπορεί να μην κόψει καθόλου απόδειξη. Στο τέλος του χρόνου βάζει

σε μια κούτα σπασμένα γυαλιά , κάνει ένα πρωτόκολο καταστροφής (ο παριστάμενος εφοριακός

δεν μπορεί να εξακριβώσει εάν μέσα στην κούτα είναι 3 βάζα ή 5 βάζα και δύο ποτήρια) και όλα

καλά .......

καλα νομιζουμε οτι το Κρατος επεσε εξω επειδη δεν πληρωνουν οι Μικροεμποροι ολο το ΦΠΑ ;;;;;;

πρεπει να ειμαστε αφελοις χωρις παρεξηγηση και εγω μεσα σε εσας.....

εχτες κοιταγα στους Φακελους του Παπαχελα για ενα Υποβρυχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ που ειναι αραγμενο 1 η 2 χρονια στο λιμανι του ΚΙΕΛΟΥ βορεια Γερμανια...
επειδη αρνειται η Ελληνικη κυβερνηση να το παραλαβει επειδη εχει προβλημα πλευσης στην επιφανεια .....

ΑΥΤΟ το υποβρυχιο ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ελεγε το ρεπορταζ μεχρι τωρα το 80% της τιμης που κοστιζει !!!!

1,4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

και .......... φυσικα τα λεφτα τα δωσαμε και το υποβριχιο καθεται ΑΡΑΓΜΕΝΟ ......

εχετε και εγω μαζι .. ακομα την αποψη οτι η οικονομια μας επεσε εξω απο τη μη σωστη αποδοση του ΦΠΑ των μικροεμπορων ;;;;;;;;;-bye--bye-

Και πόσα ακόμα!!!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

καλα νομιζουμε οτι το Κρατος επεσε εξω επειδη δεν πληρωνουν οι Μικροεμποροι ολο το ΦΠΑ ;;;;;;

πρεπει να ειμαστε αφελοις χωρις παρεξηγηση και εγω μεσα σε εσας.....

εχτες κοιταγα στους Φακελους του Παπαχελα για ενα Υποβρυχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ που ειναι αραγμενο 1 η 2 χρονια στο λιμανι του ΚΙΕΛΟΥ βορεια Γερμανια...
επειδη αρνειται η Ελληνικη κυβερνηση να το παραλαβει επειδη εχει προβλημα πλευσης στην επιφανεια .....

ΑΥΤΟ το υποβρυχιο ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ελεγε το ρεπορταζ μεχρι τωρα το 80% της τιμης που κοστιζει !!!!

1,4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

και .......... φυσικα τα λεφτα τα δωσαμε και το υποβριχιο καθεται ΑΡΑΓΜΕΝΟ ......

εχετε και εγω μαζι .. ακομα την αποψη οτι η οικονομια μας επεσε εξω απο τη μη σωστη αποδοση του ΦΠΑ των μικροεμπορων ;;;;;;;;;-bye--bye-

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, τα παραδείγματα που έφερα είναι απλά και σκοπό έχουν να δείξουν την ανικανότητα του ελεγκτικού μηχανισμού. Το πόσα χάνει το κράτος από την κάθε περίπτωση δεν μπορώ να το ξέρω. Σίγουρα όμως όταν αναφερόμαστε σε προμήθειες όπλων, υποβρυχίων, αεροπλάνων, φαρμάκων από νοσοκομεία κλπ όπου τα ποσά αριθμούν πάνω από 7 ψηφία τα πράγματικα είναι πολύ διαφορετικά.

Βέβαια εάν κάποιος πιστέυει οτι το να μην ζητάει απόδειξη είναι σωστό , αυτό είναι άλλη υπόθεση ..

Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

Βέβαια εάν κάποιος πιστέυει οτι το να μην ζητάει απόδειξη είναι σωστό , αυτό είναι άλλη υπόθεση ..

σιγουρα δεν ειναι σωστο !!!!

αλλα ετσι αντιδραει συνηθως ο πολιτης ( ο καθε ενας μας ) απεναντι σε ενα κρατος που οχι μονο δεν τον σεβεται και απαιτει συνεχεια αλλα τον χρεωνει ολο και πιο πολυ λογω ανικανοτητας ........

Από όλα πέφτει έξω το κράτος! Και από τα υποβρύχια και τα δεκάδες F16 που αγοράζουμε για τον μελλοντικό πόλεμο με τη Τουρκία (λέμε τώρα) και από τον έμπορο που δεν αποδίδει το ΦΠΑ. Διότι αν ο έμπορος δεν είναι ένας, αλλά χιλιάδες που το κάνουν, και δεν το κάνουν για τις αγορές ενός πελάτη, αλλά χιλιάδων, τότε τα ποσά που μαζεύονται (και είναι χασούρα για το δημόσιο) είναι τεράστια!

ΥΓ. Κάτι ακόμα, η δυνατότητα μη πληρωμής του ΦΠΑ από τον πελάτη δίνεται από τον έμπορο/επαγγελματία. Αν αυτοί δεν το ήθελαν δεν θα υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Ο πελάτης είναι φυσικό να μην έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να συμφωνήσει αφού μένει στη τσέπη του ένα σεβαστό ποσό αν δεν πληρώσει το ΦΠΑ.

Last edited:

Και πόσα ακόμα!!!

:SFGSFGSF:... Έγραψες πάλι μάστορη...

Πως θα σας φαινόταν μια άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων?:grandpa:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Αυτό με τα ουζάκια πάντως είναι μεγάλο ψέμα.
Εγώ πριν 18 χρόνια που δούλεψα για ένα διάστημα στην ΕΥΔΑΠ,δεν ήπια ούτε σταγόνα ούζου αλλά και κανενός είδους αλκοολούχου ποτού!!!
Το ίδιο έκαναν και οι συνάδελφοί μου.
Μόνο κοκακόλες,νερά και σάντουιτς γιατί με τα ποτά υπήρχε κίνδυνος να ζαλιστούμε και να χάσουμε στην ΞΕΡΗ.

ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΝΕΟΥΔΙΑ..ΑΜΑ ΚΑΘΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΣΤΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ...

Re: Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

Τό σίγουρο είναι Voreios ότι οι δ.υπάλληλοι έχουν μειωθεί και μειώνονται χρόνο με τον χρόνο. Κάποτε θα φτάσουμε στο "50%" που λές και εγώ δεν διαφωνώ υποχρεωτικά με αυτό. Απλά το σκέφτομαι. Και σίγουρα το δημόσιο πρέπει να γίνει πιο παραγωγικό.
Δεν νομίζω όμως ότι φταίνε γι αυτό (για την ανεπαρκή παραγωγικότητα) κυρίως οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι πολλές φορές βολεύονται από το μπάχαλο που επικρατεί σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες αλλά δεν το προκαλούν αυτοί!
Η οργάνωση είναι ευθύνη πάντα του εργοδότη ο οποίος οφείλει να βρει τρόπους. Και δυστυχώς είμαστε αρκετά χρόνια πίσω σε αυτό. Πχ στη μηχανογράφηση των δημόσιων υπηρεσιών.

Η απλή μείωση των δημόσιων υπαλλήλων, η οποία ήδη συντελείται με σταθερό ρυθμό, δεν πρόκειται να πετύχει απολύτως τίποτα πέρα από μεγαλύτερη αποδιοργάνωση αν γίνει έτσι απλά.
Και γι αυτό με ενοχλεί όταν μπαίνει σαν ζήτημα αιχμής από κάποιους "και καλά" εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Τα λύσαμε, από την άλλη μεριά, όλα τα προβλήματα οργάνωσης του δημόσιου τομέα και φτάσαμε να συζητάμε και για την άρση της νομιμότητας! Νομίζω πως αυτές οι νύξεις μόνον εμπάθεια δείχνουν. Και μου είναι αδύνατο να φανταστώ πως εργαζόμενος που έχει νοιώσει την αγωνία της ανεργίας, μπορεί να ζητήσει κάτι τέτοιο να ισχύει καθολικά για όλη την κοινωνία. Αυτό δείχνει μεγάλη καθυστέρηση και βαρβαρότητα. "Δεν προσπαθώ το καλύτερο για μένα, μου φτάνει να σε γκρεμίσω στο επίπεδό μου για να ικανοποιηθώ", μοιάζουν να φωνάζουν κάποιοι.
Δεν καταλαβαίνουν οι φουκαράδες (στην κυριολεξία) πως αν χάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι δύο-τρία κεκτημένα, αυτοί θα έχουν ήδη χάσει άλλα τόσα και περισσότερα! Γιατί νομίζουν ότι αυτούς θα τους λυπηθεί και θα τους χαϊδέψει το σύστημα; Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν και κάποια σωματεία δεκάδων χιλιάδων μελών να δώσουν την μάχη τους. Ο ιδιωτικός τομέας είναι τσακισμένος συνδικαλιστικά εδώ και χρόνια. Γι αυτό τραβάει αυτά που τραβάει!
Φυσικά αν είναι αυτοί που τα λένε αυτά απλοί εργαζόμενοι εγώ είμαι ο πάπας της Ρώμης.

Όλα αυτά που κουβεντιάζουμε εδώ έχουν γίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Κι εκεί οι δ. υπάλληλοι είναι τώρα λιγότεροι και πιό παραγωγικοί από ότι ήταν την δεκαετία του 70 π.χ.
Είδε κανένας τις οικονομίες αυτών των χωρών να είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν τότε; Έφεραν την οικονομική άνοιξη πουθενά στην Ευρώπη οι συρρικνώσεις του δημόσιου τομέα ή οι άρσεις μονιμοτήτων;

Δυστυχώς και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να απολυθούν αύριο, και όλο το δημόσιο να πουληθεί στους ιδιώτες, στον ίδιο παρονομαστή θα καταλήξουμε.
Νομίζω ότι "κοιτάζουμε το δένδρο και δεν βλέπουμε το δάσος από πίσω".

Οι "μαύρες τρύπες" στην οικονομία είναι αλλού και εμείς απλά αναμασάμε την ανόητη τσίχλα που μας πετάνε όσοι έχουν τα μεγάλα συμφέροντα και όσοι από τους 300ους τους υπηρετούν. Κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις!

ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ...ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟς ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ..ΕΕΕ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ..Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ

Και πόσα ακόμα!!!

+1000

Οταν πουληθούν τά πάντα στούς ιδιώτες τότε θα κλαίνε πολύ περισσότεροι απ´όσοι φαντάζονται μέ μαύρο δάκρυ..
Δυστυχώς επαναλαμβάνεται τό ίδιο μοτίβο...
Εργαζόμενοι να στρέφονται εναντίον εργαζομένων....Καί μάλιστα μέ τήν απαίτηση η εξίσωση να γίνεται πρός τά κάτω....
Αντί να ζητείται η απόκτησις προνομίων από τούς εργαζομένους στόν ιδιωτικό τομέα ζητείται η αφαίρεσις και τών τελευταίων προνομίων απ´αυτούς τού δημοσίου...
Τελικά ο άγριος καπιταλισμός θά θριαμβεύσει πλήρως,όταν επικρατήσουν συνθήκες ζούγκλας...Και είναι λυπηρό να επιστρέφουμε σε συνθήκες πρίν από την Πρωτομαγιά τού Σικάγου δηλαδή 130 χρόνια πίσω...
Καί τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αρχίσει να επικρατεί με πρωτεργάτη τον λογιστή και τά παπαγαλάκια του πού τόσο ηγαπήθη από τούς βιομηχάνους...Οι καινούριοι απλώς βρήκαν στρωμένο τον δρόμο και τόν διευρύνουν κατά βούληση..Λοιδωρούν τούς απεργούς,λοιδωρούν όσους αντιστέκονται και σκάβουν τον λάκο τού κόσμου όλο και πιό βαθειά...
Περαστικά μας...
Κοινωνία Ανδριανοπουλου και Πρετεντέρη πάντως ,προσωπικά δεν τήν θέλω καθόλου...Οι εραστές της πρώτοι θά βλαστημήσουν τήν ώρα και τήν στιγμή εκτός εάν είναι συγγενείς τού Λάτση...Ιδού η Ρόδος και έρχεται καί το ....πήδημα...
Υ.Γ
Καλό θάταν νά μήν μπερδεύουμε τήν εξυγίανση τού δημοσίου τομέα μέ τήν κατάργησή του..
Υ.Γ2
Το τί προσφέρει ο Fuse δεν θά το γράψω δημόσια..Αλλά λίγη αυτοσυγκράτηση δέν βλάπτει...

Υ.Γ Κανεις δεν ζητησε νομιζω την πληρη καταργηση του δημοσιου τομεα...μαλλον για εξυγιανση μιλαμε ολοι εδω

Υ.Γ 2 Δεν ξερουμε τι προσφερει ο FUSE και κανεις δεν θελησε-ουτε και εγω -να
επιτεθει προσωπικα στον FUSE....ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ...ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Τωρα πως θα κατορθωσουν οι εργαζομενοι του ιδιωτικου τομεα να διεκδικησουν πιο πολλα και κατα ποσο ειναι εφικτο με τις υπαρχουσες διαμορφωμενες πολιτικες-οικονομικες συνθηκες..ειναι μεγαλη κουβεντα...ευχαριστως να ακουσω και την δικη σου αποψη .....

Εγώ πάνω από την άρση της μονιμότητας, θέλω να εφαρμόζονται όλες οι προβλεπόμενες από τον αντίστοιχο κώδικα ποινές, πάνω στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους. Κανείς, και το εννοώ αυτό, κανείς επιχειρηματίας, επιτηδευματίας, έμπορος και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, δεν μπορεί να παρανομήσει χωρίς τη συνδρομή κάποιου μέσα στο δημόσιο που θα κάνει τα στραβά μάτια, με αντάλλαγμα το κατιτίς του. Ε, εγώ αυτόν τον δημόσιο υπάλληλο, θέλω να τον σταυρώσουν. Έτσι απλά. Και γιατί με κλέβει σαν πολίτη (συνεργόντας στις λαδιές των κακών -όχι όλων- επιχειρηματιών) αλλά και γιατί σαν δημόσιος υπάλληλος ο ίδιος (στον ευρύτερο δημόσιο τομέα), βλέπω τον δικό μου κόπο να πάει στράφη. Και μου γίνεται και η δική μου ζωή δύσκολη στη δουλειά όταν με προμηθεύουν με εργαλεία και υλικά ακατάλληλα για τη δουλειά μου, και υπερχρεωμένα επειδή κάποιος σε κάποια επιτροπή έβγαλε το κατιτίς του. Αυτά είναι για εμένα τα κακώς κείμενα στο δημόσιο και όχι η κατάσταση στα γκισέ. Γιατί στα γκισέ, και στον ιδιωτικό τομέα τα ίδια χάλια είναι. Πήγα προχτές στην Alpha bank και δεν είχαν σύστημα προτεραιότητας με χαρτάκι, και στεκόμουν στην ουρά όρθιος για μισή ώρα. Και η εθνική έχει τέτοιο σύστημα από το 1989!!!

Επειδή όμως το θέμα είναι ο ΦΠΑ, να πούμε λίγο μερικά πράγματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Όσον αφορά την εμπορική δραστηριότητα ο έμπορος δεν πληρώνει ΦΠΑ από την τσέπη του. Αφενώς μεν γιατί ο φόρος που πληρώνει ο ίδιος για τις αγορές του (εμπορεύματα, πάγια, αναλώσιμα) εκπίπτει 100%, αφετέρου, γιατί ο ΦΠΑ που αποδίδει από τις πωλήσεις του, είναι ο ΦΠΑ που πλήρωσε ο πελάτης του και όχι ο ίδιος. Συνεπώς μικροοικονομικά αν το δούμε, ο έμπορος δεν χάνει από αυτό το 21% σε χρήμα. Ούτε και κερδίζει βέβαια, αν κοστολογήσει σωστά. Εκεί όμως που θα χάσει πολύ αν εφαρμοστεί τελικά το μέτρο, είναι στην ψυχολογία της αγοράς, όπου ο καταναλωτής αυθόρμητα θα περιορίσει τις αγορές του ως αντίδραση στην αύξηση του φόρου που θα κληθεί να πληρώσει. Μια παγωμένη αγορά, μπορεί και να ωθήσει τους εμπόρους να ρίξουν τα κέρδη τους ώστε να μην ανέβουν οι τελικές τιμές. Και εκεί είναι που πιστεύω ότι θα έχουν την όποια χασούρα ενδεχομένως έχουν οι έμποροι. Αυτά και ελπίζω να μην σας κούρασα.

Και κατι αλλο, ποσο πολυ λετε να επηρρεασει την τσεπη του μεσου / κατω του μεσου Ελληνα η αυξηση του φπα (απο μονη της).

Εγω λεω, καθολου.

Ntino εχεις σκεφθει οτι ΚΑΘΕ αγορα σου απλα επιβαρυνεται με 2%?

Η πιστευεις οτι δεν θα μετακυλησει σε ολα τα προιοντα απο τους εμπορους?

Και κατι αλλο που το λεν πληθωρισμο το εχεις σκεφθει?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Άσχετό, αλλά στον ΟΤΕ ξέρεις τι έγινε; Βγήκαν οι παλιοί στην πρόωρη με ευνοικούς όρους για τον εαυτό τους, πουλώντας τους νεώτερους συναδέλφους τους.

Σωστοτατο ειναι αυτο Δημητρη αλλα αν καταρευσει το ασφαλιστικο συστημα που δεν ειναι καθολου απιθανο πια στα επομενα 15 χρονια να συμβει αυτο πρεπει να εχουν φροντισει με το εφαπαξ να φτιαξουν κανα μποστανι στο μπαλκονι να φαν κατιτις ....

Εγώ πάνω από την άρση της μονιμότητας, θέλω να εφαρμόζονται όλες οι προβλεπόμενες από τον αντίστοιχο κώδικα ποινές, πάνω στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους. .

Φωτη οταν η αρμοδια υπηρεσια ( αυτη ντε που διωκει το οικονομικο εγκλημα) μπαινουν οχι για ελεγχους αλλα για να εκβιασουν αμοιβη για να ΜΗΝ βρουν τιποτα στον ελεγχο αν και εφοσον τον κανουν , τι να λεμε ?

Τοχω ξαναπει και θα το ξαναπω.

Ζουμε σε μια βαθια αρρωστη Δημοκρατια.
Δεν ειμαι απολυτα σιγουρος οτι μια χουντα τυπου Τσεβες θα κατορθωνε να αλλαξει την Εθνικη νοοτροπια της ρεμουλας, της αρπαγης και της απατης ,
αλλα καποτε αν θελουμε να επιβιωσουμε σαν λαος και να μην καταντησουμε οι τελευταιοι τροχοι της Ευρωπαικης αμαξας
( αν συνεχισει να τσουλα κι αυτη.....) αυτα πρεπει να φυγουν απο τα γονιδια μας.

Ηταν και ειναι τα μεγαλυτερα κακα που αφησε η Τουρκοκρατια μετα το 1-4 στο Καραισκακη.