ΦΠΑ 21%

Τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μπουμπούκια απ' ότι κατάλαβα και οι του ιδιωτικού είναι οι μ@λ@κες που δεν καταλαβαίνουν την πίκρα του δημόσιου υπάλληλου???

Ωρε τι λέτε ρε παλικάρια βραδιάτικο????

Γιατί δίνουν Κ... οι μισοί Έλληνες για να μπουν στο δημόσιο.?.?.
Κάπου αναφέρθηκε για να έχουν αυτό το "κάτι καλύτερο!!!"
Μπα??? Έτσι απλά???
Και τι είναι αυτό το "κάτι καλύτερο"??
Σοκολάτες? φιστίκια? σάμαλι? κουλούρια? ΤΙ?????
Έλα που δεν είναι έτσι, γιατί αυτό το κάτι καλύτερο είναι ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΕΣ εκείνες οι παροχές που έχουν οι δημόσιοι που δεν έχει κανένας ιδιωτικός!
Μα πάνω απ' όλα η μονιμότητα!!!!
Η μονιμότητα που καταστρέφει ακόμα και άγιο.
Γιατί είναι γνωστή σε όλους η κατάντια της μονιμότητας.

Γιατί να πρέπει να περιμένω σαν τον μαλάκα με τις ώρες να εξυπηρετηθώ???
Γιατί πρέπει να φιλάω κατουρημένες ποδιές για να γίνει η δουλειά μου???
Γιατί κύριε και κυρία του δημοσίου να πρέπει να στα "στάξω" για να μου κάνεις αυτό για το οποίο ΣΕ ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ?????

Γιατί η έγκυος του δημοσίου να κάνει να πάει και 5 χρόνια στην δουλειά της μετά απο επαναλαμβανόμενες γέννες και παίρνει του κόσμου τα λεφτά ενώ η του ιδιωτικού να παίρνει το τρίτο το μακρύτερο???

Και πόσα άλλα ακόμα....

Για να γίνω πιο σαφής όμως θα πω το εξής,
δεν έχω τίποτα με κανέναν του δημοσίου ο οποίος μπήκε αξιοκρατικά και τιμάει και ιδρώνει το ψωμί που παίρνει,
αλλά πόσοι είναι αυτοί???
θα μου επιτρέψετε να έχω τις επιφυλάξεις μου....

Νισάφι πια με όλα αυτά!!!!

Και μια τελευταία ερώτηση,

γιατί δεν έχει κανένας πολιτικός τα π@π@ρι@ να βγει και να τα αλλάξει όλα στο δημόσιο???

μα γιατί πολύ απλά,
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ, και ξέρουν αυτοί οι πολιτικοί οτι αλλάζοντας το ισχύων καθεστώς ΔΕΝ πρόκειται να δουν την ψήφο του Έλληνα ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΞΑΝΑ!!!!!!!

Το δημόσιο υπάρχει για ψηφοθηρία και μόνον!!!

υ.γ Όσο για τις καφενειακού τύπου συζητήσεις, ΝΑΙ, εκεί τους βρίσκω τους περισσότερους όταν τους αναζητώ, και τέτοιες συζητήσεις κάνω μαζί τους!

υ.γ για το Φ.Π.Α???
καλά κρασιά, τον κατήφορο που μας χάρισαν οι μεγάλοι του παρελθόντος ηγέτες, δεν μπορεί να τον ισιώσει ούτε ο Θεός ο ίδιος.
γιαυτό και δεν ψήφισα κανέναν κ... σ' αυτές τις εκλογές κι έχω την κούτρα μου καθαρή!
Θα ψήφιζα αν υπήρχε κάτι καλό´, έστω ανεκτό, αλλά απο το 30 δεν τραβάς φύλο για να πας στο 31, είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες να κερδίσεις, το πιο πιθανό είναι να καείς, γιαυτό κι εγώ δεν έπαιξα το παιχνιδάκι τους.

Και πιστεύω και θα συνεχίσω να πιστεύω οτι,

ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΡΩΜΕ!!!!

μια φορα να τους τρίξουμε τα δόντια θα είναι αρκετή, αλλά βλέπεις, πολλοί απο εμάς περιμένουν μια θέση στο δημόσιο.........

Εσύ δηλαδή δεν τους ψήφισες και τους τα έτριξες τα δόντια έ;:flipout:

Φίλε, όσο εσύ θα γυρνάς την πλάτη στους πολιτικούς τόσο αυτοί θα σε βλέπουν και χαμογελώντας θα κατεβάζουν το φερμουάρ τους.....

προσπάθησε να καταλάβεις αυτό αρχικά και μετά έλα να ξανακουβεντιάσουμε για τα υπόλοιπα θέματα που γράφεις.

Τι εννοείς δύσκολο έως τραγικά απίθανο το δεύτερο σκέλος. Πήγαινε μια βόλτα από τους τεχνικούς παρακολούθησης δικτύου της Vodaphone στου Ρέντη να δεις πως δουλεύουν. Η δουλειά τους είναι να βρίσκονται εκεί και να παρακολουθούν το δίκτυο και να ανταποκριθούν όταν γίνει η στραβή. Και σε ρωτάω εγώ: Αν δεν γίνει η στραβή στη βάρδιά τους, τί θα έχουν δουλέψει; Είναι τεμπέληδες; Τα ίδια ισχύουν σε siemens για τα δίκτυα του Μετρό και τον φωτεινών σηματοδοτών, τους ΔΕΗτζήδες, τους ΟΤΕτζήδες τους πυροσβέστες, τους τεχνικούς της ΕΥΔΑΠ και πάει λέγοντας.

Φωτη πιστευεις οτι υπαρχει συγκριση ως προς τις αποδοχες και την σιγουρια εργασιας ενος τεχνικου της vodaphone και ενως ΔΕΗτζη ?

και κάπου εδώ η συζήτηση εκφυλλίζεται σε χοντρή πλάκα και μπαλαφάρα. Λαμπρά! Απομένει, το μέλος Fuse να ζητήσει συγνώμη, κατά προτίμηση κλαίγοντας, από τους αναγνώστες της Αυριανής. Οι δάσκαλοι θέλουν παλούκωμα γενικώς, οι χαραμοφάηδες, που μαθαίνουν τα παιδιά μας γράμματα. Θα έρθουν οι ιδιώτες να κάνουν τη δουλειά σωστά - με το αζημίωτο.
Να κλείσουμε και τα Δημόσια Νοσοκομεία: άλλοι χαραμοφάηδες εκεί.

και κάπου εδώ η συζήτηση εκφυλλίζεται σε χοντρή πλάκα και μπαλαφάρα. Λαμπρά! Απομένει, το μέλος Fuse να ζητήσει συγνώμη, κατά προτίμηση κλαίγοντας, από τους αναγνώστες της Αυριανής. Οι δάσκαλοι θέλουν παλούκωμα γενικώς, οι χαραμοφάηδες, που μαθαίνουν τα παιδιά μας γράμματα. Θα έρθουν οι ιδιώτες να κάνουν τη δουλειά σωστά - με το αζημίωτο.

ΟΧΙ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΟΛΟΙ...ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ...ΟΛΑ..ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΠΕΡΙΛΘΑΨΗ , ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Εσυ που δεν εισαι οπαδος της αυριανης προφανως εμπιστευεσαι με κλειστα τα ματια τα δημοσια νοσοκομεια...και δεν πας σε ιδιωτη γιατρο...ουτε φυσικα θα πηγαινες την γυναικα σου(δεν ξερω αν εισαι παντρεμενος) σε ιδιωτικη κλινικη να γεννησει...αλλα θα προτιμουσες το φοβερο δημοσιο νοσοκομειο....

Fuse εφόσον είσαι δάσκαλος πες μου λίγο και την άποψη σου πάνω σ αυτό που έγραψα για το κλείσιμο των σχολείων με ελάχιστους μαθητές ...τα οποία συνεχίζουν απτόητα και κλείνουν μόνο όταν δεν υπάρχει ούτε ένας μαθητής! (δεν μιλάω για νησάκια σαν την Γαύδο, όπου σωστά υπάρχει ένας δάσκαλος για έναν μαθητή, αλλά για άχρηστα σχολεία που απέχουν μέχρι 20 λεπτά της ώρας απο σχολεία μεγαλύτερων γειτονικών χωριών). Στον Νομό μου έχουμε τουλάχιστον 20 τέτοια δημοτικά σχολεία (μερικά θα μπορούσαν να έχουν περισσότερους μαθητές αλλά οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά στα κεφαλοχώρια ή την πρωτεύουσα για να έχουν και λίγη άμιλλα τα παιδιά τους). Εδώ αρχίσαμε να έχουμε ακόμη και στην πολη πρόβλημα με την υπογεννητικότητα (ανέφερα στο προηγούμενο ποστ πόσα λίγα παιδιά γράφτηκαν σε μερικά δημοτικά).
Η άποψη σου είναι να κλείνουν ή να μένουν...μέχρι τελικής πτώσεως;
Το πρόβλημα είναι ότι αφού προσλάβουμε τους δάσκαλους τους έχουμε μετά μόνιμους για όσα χρόνια υπηρετήσουν και επομένως αν κλείσουν τα σχολεία ...αυτοί παραμένουν και θα τους πληρώνουμε για να κάθονται! Τι γνώμη έχεις εσύ και τι γνώμη έχει η ομοσπονδία σου γι αυτό το θέμα;
Αυτά τα ολίγα...μήπως τυχόν βρούμε κανένα σημείο συμφωνίας.
Η εντύπωση που σχημάτισα εγώ πάντως είναι ότι κρατάμε τα σχολεία κυρίως επειδή δεν μπορούμε ούτε να διώξουμε τους δάσκαλους, ούτε να τους μεταθέσουμε (σε άλλο Νομό τουλάχιστον). Σε ότι αφορά διάφορα άλλα ...έχετε γράψει πολλοί και δεν υπάρχει χρόνος για απάντηση. Προφανώς ένα φόρουμ έχει κάθε καρυδιάς καρύδια και είναι μια μικρογραφία της ίδιας της κοινωνίας, χαίρομαι πάντως που βρήκα και ορισμένους με κοντινές απόψεις γιατι νόμιζα πως αυτά που πιστεύω είναι ...πολύ μειοψηφικά στην ελληνική κοινωνία!
Το μόνο άλλο που θέλω να πω είναι πως δυστυχώς...δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο ιερό δικαίωμα της απεργίας! Οσοι στην χώρα μας (κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά όχι όλοι, υπάρχουν και μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων τεράστιες ανισότητες), όσοι λοιπόν εχουν θέσεις όπου η απεργία τους πονάει ...κερδίζουν, οι λοιποί παίρνουν...το τρίτο το μακρύτερο (όπως έγραψε και κάποιος άλλος). Ετσι λοιπόν ας μη χρησιμοποιούν (οι Δ.Υ.) το επιχείρημα "εμείς πληρωνόμαστε κανονικά, ας παλέψουν να πάρουν αυξήσεις και οι ιδιωτικοί" γιατι είναι αλλιώς να απεργείς και να ξέρεις πως ότι και να γίνει είσαι και θα παραμείνεις μόνιμος και ότι η απεργία σου πονάει και είναι αλλιώς να απεργείς και να ξέρεις ότι μπορεί να χάσεις την δουλειά σου και ότι απεργείς ή δεν απεργείς...χέστηκε η φοράδα στο αλώνι! Εκτός αυτού, αν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πετύχαιναν μισθούς και λοιπά προνόμια αντίστοιχους των δημοσίων...είτε το κόστος ζωής θα είχε εκτιναχθεί στα ύψη, είτε τα 2/3 των ιδιωτικών επιχειρήσεων θα είχαν κλείσει και θα είχαν φύγει για αλλού!
Αυτά τα ολίγα, ναστε καλά!
ΥΓ Γενικότερα πάντως να ξέρετε ότι πολύ σπάνια κάποιος παραδέχεται ότι πληρώνεται για περισσότερο απο όσο δουλεύει, στην Ελλάδα είναι όλοι...αδικημένοι και όλοι θεωρούν πλούσιο αυτόν που βγάζει 100 ευρώ τον μήνα περισσότερο απο αυτούς!

ΗΡΕΜΙΑ παιδες !!!!!!!!

δεν χρειαζεται μισος .....

εργαζομενοι ειμαστε ολοι !!!!!

τον πολεμο να τον κανουμε με αλλους και αλλου!

Γι αυτό και συ Βαγγέλη να παίρνεις θέσεις ξεκάθαρες και να μην συμφωνείς με κάθε έναν που λέει κάτι που μοιάζει με σωστό.

Να συμφωνείς μόνο με αυτούς που προσπαθούν να ενώσουν τα δίκια των εργαζόμενων και όχι με αυτούς που τα διασπούν.

Αυτό όμως που με προβληματίζει περισσότερο είναι το ότι στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι έχουν παραδώσει τελείως τα όπλα. Λογικό από μία άποψη με την ανεργία που υπάρχει, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτή η στάση μας (βάζω τον εαυτό μου μέσα γιατί κι εγώ έχω αρκετά χρόνια ιδιωτικός υπάλληλος) έχει φέρει την κατάσταση εκεί που την έχει φέρει στον εργασιακό χώρο. Πόσος κόσμος απεργεί όταν θίγονται τα δικαιώματά του; Το ξέρεις Κώστα ότι βάσει νόμου αυτές τις δύο ώρες που θα σου έπαιρνε η συναλλαγή με το δημόσιο, δικαιούσε να τις πάρεις κάθε μήνα; Το ξέρεις ότι δικαιούσαι γονική άδεια (2 ημέρες το εξάμηνο νομίζω); Το ξέρεις ότι αν εργάζεσαι μπροστά από οθόνη CRT περισσότερο από 4 ώρες την ημέρα δικαιούσε επιδομα οθόνης; Το ξέρεις ότι αν πιάνεις κολλητήρι στα χέρια σου δικαιούσαι επίδομα ανθυγιεινής εργασίας (όχι βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα όμως). Και σαν αυτά υπάρχουν πολλά προνόμια, για διάφορες ειδικότητες. Πόσοι τα διεκδικούν στον ιδιωτικό τομέα; Εγώ τα είχα διεκδικήσει και κάποια από αυτά τα πέτυχα, κάποια πάλι όχι. Αλλά θυμάμαι πολύ καλά πόσο μόνος ήμουν σε αυτό. Και θυμάμαι ότι όσα πέτυχα τα πέτυχα όταν βρήκα την εργοδοσία στην ανάγκη (λόγω project που "έτρεχαν"). Και ο αντίλογος σε αυτό ποιος είναι; Αφού δεν έχω τα κότσια να διεκδικήσω αυτά που βάσει νόμου δικαιούμαι, να μην έχει τα νόμιμα ούτε αυτός που τα καρπώνεται για να είμαστε στην ίδια μοίρα μήπως και αισθανθώ καλύτερα. Και μου ζητάς αυτή τη στάση να την σεβαστώ κι όλας! Όχι. Δεν τη σέβομαι. Γιατί για τον μισθό πείνας των 600 ευρώ, ευθύνη έχει και αυτός που τον δέχεται και δεν παλεύει να τον αλλάξει. Για τα δικαιώματα που στερεί η εργοδοσία, ευθύνει έχει και αυτός που δεν την καταγγέλει.

Eπειδη αναφερθηκε ο Petran στο θεμα της αξιοκρατιας στο δημοσιο θα σας μιλησω απο προσωπικη πειρα. Πριν καποια χρονια η γυναικα μου εκανε τα χαρτια της για να διοριστει στο δημοσιο (που δεν εχει σημασια νομιζω). Ο διαγωνισμος γινοταν με μορια οποτε μετραγαν μονο πτυχιο , βαθμος , ξενες γλωσες κτλ.

Μετα απο 3 μηνες χωρις να ασχοληθουμε ποτε με την υποθεση αυτη (βλεπε χωρις κανενα "μεσο") την ειδοποιησαν να διοριστει αλλα για δικους μας λογους επειδη ειχε ανοιξει ηδη δικο της γραφειο δεν αποδεκτηκε τον διορισμο και συνεχιζει εως και σημερα να δουλευει ως ελευθερη επαγγελματιας.

Καλο ειναι λοιπον να μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Υπαρχουν και καποιοι οι οποιοι ειναι αξιοκρατικα σε καποιες θεσεις.

Αλλωστε και ο ιδιωτικος τομεας δεν φημιζεται για την αξιοκρατια του στην Ελλαδα. Συνηθως την προαγωγη θα την παρει ο ανιψιος η η γκομενα του αφεντικου.:rifle:

Αυτό όμως που με προβληματίζει περισσότερο είναι το ότι στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι έχουν παραδώσει τελείως τα όπλα. Λογικό από μία άποψη με την ανεργία που υπάρχει, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτή η στάση μας (βάζω τον εαυτό μου μέσα γιατί κι εγώ έχω αρκετά χρόνια ιδιωτικός υπάλληλος) έχει φέρει την κατάσταση εκεί που την έχει φέρει στον εργασιακό χώρο. Πόσος κόσμος απεργεί όταν θίγονται τα δικαιώματά του; Το ξέρεις Κώστα ότι βάσει νόμου αυτές τις δύο ώρες που θα σου έπαιρνε η συναλλαγή με το δημόσιο, δικαιούσε να τις πάρεις κάθε μήνα; Το ξέρεις ότι δικαιούσαι γονική άδεια (2 ημέρες το εξάμηνο νομίζω); Το ξέρεις ότι αν εργάζεσαι μπροστά από οθόνη CRT περισσότερο από 4 ώρες την ημέρα δικαιούσε επιδομα οθόνης; Το ξέρεις ότι αν πιάνεις κολλητήρι στα χέρια σου δικαιούσαι επίδομα ανθυγιεινής εργασίας (όχι βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα όμως). Και σαν αυτά υπάρχουν πολλά προνόμια, για διάφορες ειδικότητες. Πόσοι τα διεκδικούν στον ιδιωτικό τομέα; Εγώ τα είχα διεκδικήσει και κάποια από αυτά τα πέτυχα, κάποια πάλι όχι. Αλλά θυμάμαι πολύ καλά πόσο μόνος ήμουν σε αυτό. Και θυμάμαι ότι όσα πέτυχα τα πέτυχα όταν βρήκα την εργοδοσία στην ανάγκη (λόγω project που "έτρεχαν"). Και ο αντίλογος σε αυτό ποιος είναι; Αφού δεν έχω τα κότσια να διεκδικήσω αυτά που βάσει νόμου δικαιούμαι, να μην έχει τα νόμιμα ούτε αυτός που τα καρπώνεται για να είμαστε στην ίδια μοίρα μήπως και αισθανθώ καλύτερα. Και μου ζητάς αυτή τη στάση να την σεβαστώ κι όλας! Όχι. Δεν τη σέβομαι. Γιατί για τον μισθό πείνας των 600 ευρώ, ευθύνη έχει και αυτός που τον δέχεται και δεν παλεύει να τον αλλάξει. Για τα δικαιώματα που στερεί η εργοδοσία, ευθύνει έχει και αυτός που δεν την καταγγέλει.

ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ συμβασιουχος με συμβασεις του ενος μηνα και δεν δικαιουμαι τιποτα απολυτως ? Και αν δεν κανω τη δουλεια μου σωστα οπως και την κανω θα μου δωσουν τα παπουτσια στο χερι ? Ασε με ρε Φωτη και εσυ τωρα.....δεν εχω την απαιτηση να κατεβει ο μισθος των δ.υπαλληλων ..εχω την απαιτηση να κανουν τη δουλεια για την οποια ολοι μας τους πληρωνουμε..και να την κανουν σωστα...χωρις γελοιες-παραλογες απαιτησεις

Να παραθέσω μια περίπτωση που μου έτυχε, για να μη λέμε μόνο τα στραβά του δημοσίου.

Που λέτε, πριν 3 χρόνια έκανα εντερεκτομή στο Παπανικολάου.
Εκτός του ότι ο χειρούργος κάνει καταπληκτική δουλειά, όταν πήγαμε να του δώσουμε φακελάκι, μόνο που δε μας έδειρε ("για ποιον με περάσατε;" κλπ.).

Εκτός από αυτό, έρχεται εκείνες τις μέρες κάποιο επείγον περιστατικό μέσα στη νύχτα. Ήταν κάποιος που είχε παθει ρήξη σπλήνας την ώρα που τον χειρουργούσαν στο Διαβαλκανικό (ιδιωτικό, για όσους δε γνωρίζουν) και δε μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση εκεί. Γι' αυτό και τον έφεραν στο Παπανικολάου κι ευτυχώς όλα τέλειωσαν καλά.

Να μη βγάζουμε μόνο τα στραβά στη φόρα...

ΟΧΙ ΒΡΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ...ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ...:flipout:

Ενας μάχιμος γιατρός του ΕΣΥ μαζί με τις εφημερίες, μόλις που ξεπερνάει τα 2000 ευρώ μηνιαίως. Αυτό, μετά από 6 χρόνια Πανεπιστημιακών σπουδών, 4 τουλάχιστον για την ειδικότητα, 1 στο αγροτικό και άγνωστη αναμονή για να διορισθεί: τα πρώτα του λεφτά τα βγάζει γύρω στα 35.
Κατά κανόνα δουλεύει εξοντωτικά με την αρωγή ελάχιστου νοσηλευτικού προσωπικού και με τρομαχτικές ελλείψεις σε υλικά για να κάνει σωστά τη δουλειά του κάτω από συνθήκες απάνθρωπες εως τραγικές: μια βόλτα στα επέιγοντα του ΚΑΤ σε μέρα εφημερίας θα σας πείσει.
Στα μεγάλα Νοσοκομεία οι εφημερίες μπορούν να είναι και 3 ή 4 την εβδομάδα.
Οι γιατροί αυτοί, συγκριτικά, μετά από μιά ζωή στα θρανία, αμείβονται λιγότερο κι από αυτούς που μοιράζουν πίτσες στα σπίτια.

Eπειδη αναφερθηκε ο Petran στο θεμα της αξιοκρατιας στο δημοσιο θα σας μιλησω απο προσωπικη πειρα. Πριν καποια χρονια η γυναικα μου εκανε τα χαρτια της για να διοριστει στο δημοσιο (που δεν εχει σημασια νομιζω). Ο διαγωνισμος γινοταν με μορια οποτε μετραγαν μονο πτυχιο , βαθμος , ξενες γλωσες κτλ.

Μετα απο 3 μηνες χωρις να ασχοληθουμε ποτε με την υποθεση αυτη (βλεπε χωρις κανενα "μεσο") την ειδοποιησαν να διοριστει αλλα για δικους μας λογους επειδη ειχε ανοιξει ηδη δικο της γραφειο δεν αποδεκτηκε τον διορισμο και συνεχιζει εως και σημερα να δουλευει ως ελευθερη επαγγελματιας.

Καλο ειναι λοιπον να μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Υπαρχουν και καποιοι οι οποιοι ειναι αξιοκρατικα σε καποιες θεσεις.

Αλλωστε και ο ιδιωτικος τομεας δεν φημιζεται για την αξιοκρατια του στην Ελλαδα. Συνηθως την προαγωγη θα την παρει ο ανιψιος η η γκομενα του αφεντικου.:rifle:

Νομίζω πως ο Petran αναφέρθηκε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Και αν με το ΑΣΕΠ τα τελευταία 15 χρόνια έχει περιοριστεί κάπως η κατάσταση, θεωρώ ότι γενικά η αναξιοκρατία ζει και βασιλεύει στο δημόσιο, όχι μόνο στο να μπεις, αλλά και στο να εξελιχθείς. Και αυτά για τα εργασιακά χρόνια και τις προαγωγές βάσει χρόνου απασχόλησης τα ακούω βερεσέ. Για να έχεις σχέσεις με κόμματα (κυβερνώντα και μη) ή συνδικαλιστές να δεις πως ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια στην ιεραρχία.

Βέβαια τα ίδια συμβαίνουν και στον ιδιωτικό τομέα, όπως πολύ σοφά αναφέρεις Rivers. Και μάλιστα αφορούν και τις προσλήψεις, ακόμα και με πολιτικό ρουσφέτι. Τα γνωστά και μη εξαιρεταία "γραμμάτια"...

Ενας μάχιμος γιατρός του ΕΣΥ μαζί με τις εφημερίες, μόλις που ξεπερνάει τα 2000 ευρώ μηνιαίως. Αυτό, μετά από 6 χρόνια Πανεπιστημιακών σπουδών, 4 τουλάχιστον για την ειδικότητα, 1 στο αγροτικό και άγνωστη αναμονή για να διορισθεί: τα πρώτα του λεφτά τα βγάζει γύρω στα 35.
Κατά κανόνα δουλεύει εξοντωτικά με την αρωγή ελάχιστου νοσηλευτικού προσωπικού και με τρομαχτικές ελλείψεις σε υλικά για να κάνει σωστά τη δουλειά του κάτω από συνθήκες απάνθρωπες εως τραγικές: μια βόλτα στα επέιγοντα του ΚΑΤ σε μέρα εφημερίας θα σας πείσει.
Στα μεγάλα Νοσοκομεία οι εφημερίες μπορούν να είναι και 3 ή 4 την εβδομάδα.
Οι γιατροί αυτοί, συγκριτικά, μετά από μιά ζωή στα θρανία, αμείβονται λιγότερο κι από αυτούς που μοιράζουν πίτσες στα σπίτια.

Πολυ λιγοτερα απο 2000 ε βγαζει ενας μηχανικος του πολυτεχνειου που εχει δουλεψει τουλαχιστον 15-20 χρονια σαν εργοδηγος-προισταμενος σε ιδιωτικη επιχειρηση.....παμε παρακατω....εχουμε τιποτα αλλο ? Και αυτα τα 2000 τα παιρνει σε ηλικια 40-50 χρ.....μη που πεις γιατι δεν κανει ελευθερο επαγγελμα..αλλη κουβεντα αυτη