ΦΠΑ 21%

Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Και φυσικά,τα χρήματα που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί,είναι μάλλον πολύ λίγα για όσα μας προσφέρουν.
Μαθαίνουν τα παιδιά μας γράμματα,οι περισσότεροι με μεγάλα αγάπη και σε πολλές περιπτώσεις,με μεγαλύτερη υπομονή ακόμα και από εμάς τους γονείς.

Χ2

Υπαρχουν πολλοι που τιμουν το επαγγελμα αυτο και βαζουν και λεφτα απο την τσεπη τους πολλες φορες για βιβλια , φωτοτυπιες κτλ.

H μεγάλη εργοδοσία τρίβει τά χέρια της όταν σκοτώνονται μεταξύ τους οι εργαζόμενοι...Εχει πετύχει τόν στόχο της...
Και όταν δέν τα καταφέρνει πλήρως τούς στρέφει όλους εναντίον τών μεταναστών...
Δούλεψα παλιά στόν δημόσιο και δουλέυω στόν ιδιωτικό τομέα πιά...
Οι εκβιασμοί μεγαλοπαραγόντων του δημοσίου στούς υπαλλήλους είναι απίστευτοι...
Οι εκβιασμοί μεγαλοκαρχαριών τού ιδιωτικού τομέα σέ επαγγελματίες όλων τών ειδών μικροτέρου βεληνεκούς είναι επίσης αδίστακτοι καί άθλιοι...
Μιλάμε για πραγματικές κάστες είτε άθλιων πολιτικάντηδων στό δημόσιο,μαζί φυσικά μέ τίς ´ακολουθίες´τους είτε αντίστοιχες κλειστές κάστες μεγαλο....(βάλτε όποιο επάγγελμα θέλετε) στον ιδιωτικό τομέα......
Ακόμα και άνθρωποι πού παλιότερα ανήκαν στήν λεγόμενη μεσαία τάξη,νοιώθουν να συμπιέζονται τά εισοδήματά τους πρός τα κάτω κατά πολύ
Προλεταριάτο επιστημόνων,αποφοίτων ανωτάτων σχολών και Λυκείου είναι πολύ-πολύ συμπιεσμένοι πιά...
Οποιος δέν το βλέπει δικαίωμά του,αλλά η πραγματικότητα αυτή είναι πιά εδώ...
Τα φούμαρα τών Χριστοδουλάκη,Αλογοσκούφη προπαγανδίζονται μιά χαρά εδώ και 11 χρόνια....Μόνον που αυτό δέν είναι υγιής ανταγωνισμός αλλά συντριβή πολλών μεγάλων ομάδων εργαζομένων...
Γυρίζουμε σέ εποχές καταπατήσεως στοιχειωδών δικαιωμάτων...........
Απ´εκεί και πέρα ο καθείς καί τά όπλα του...

Διαφωνώ οριζοντιως , καθέτως....παντοιοτρόπως με μπαναρίσματα κλπ. οτι κι αν εχει ειπωθει απο τον οποιοδήποτε. Τα γραπτά μένουν και χαρακτηρίζουν καλως ή κακώς αυτόν απο τον οποίο εκπορεύονται...

Τώρα πως απο ένα θέμα περί της ενδεχόμενης αυξησης του ΦΠΑ φτασαμε να λέμε για το ποσο δουλευουν οι καθηγητες , οι δάσκαλοι κι οι γιατροί και πόσο αμοιβονται....ας το ερμηνευσει ο υψιστος...

Οποιος εχει ορεξη ας μου δωσει μια λυση στο εξης πραγματικο προβλημα.

Εμπορικο καταστημα σε κεντρικοτατο δρομο απασχολει τον ιδιοκτητη του και 2 γυναικες υπαλληλους. Το μαγαζι αφηνει καπου 20000 /χρονο. Η μια κοπελα ειναι εγκυος και θα λειψει για κανα 4μηνο και σιγουρα μεσα στις γιορτες. Η αλλη κοπελα πρεπει (οπως ολοι) να δουλευει πενθημερο. Το μαγαζι χρειαζεται τουλαχιστον 2 ατομα καθε στιγμη ωστε να μπορει να λειτουργει, μιας και ειναι διοροφο.

Λοιπον, εξισωστε τους μισθους και τα προνομια των δυο υπαλληλων του συγκεκριμενου καταστηματος με αυτα των Δ.Υ. και πειτε μου αν και με ποιο τροπο ενα τετοιο καταστημα μπορει να παραμεινει βιώσιμο.

Γενικα,

1) στη θεωρία ολα ειναι ευκολα.

2) ολοι γνωριζουμε πολλα τετοια μαγαζια/επιχειρήσεις.

3) επιχειρηματιας ειναι και ο κουλουρας της πλατειας, οχι μονο ο Στασινοπουλος.

Last edited:
Οταν πουληθούν τά πάντα στούς ιδιώτες τότε θα κλαίνε πολύ περισσότεροι απ´όσοι φαντάζονται μέ μαύρο δάκρυ..
Δυστυχώς επαναλαμβάνεται τό ίδιο μοτίβο...
Εργαζόμενοι να στρέφονται εναντίον εργαζομένων....Καί μάλιστα μέ τήν απαίτηση η εξίσωση να γίνεται πρός τά κάτω....
Αντί να ζητείται η απόκτησις προνομίων από τούς εργαζομένους στόν ιδιωτικό τομέα ζητείται η αφαίρεσις και τών τελευταίων προνομίων απ´αυτούς τού δημοσίου...
Τελικά ο άγριος καπιταλισμός θά θριαμβεύσει πλήρως,όταν επικρατήσουν συνθήκες ζούγκλας...Και είναι λυπηρό να επιστρέφουμε σε συνθήκες πρίν από την Πρωτομαγιά τού Σικάγου δηλαδή 130 χρόνια πίσω...
Καί τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αρχίσει να επικρατεί με πρωτεργάτη τον λογιστή και τά παπαγαλάκια του πού τόσο ηγαπήθη από τούς βιομηχάνους...Οι καινούριοι απλώς βρήκαν στρωμένο τον δρόμο και τόν διευρύνουν κατά βούληση..Λοιδωρούν τούς απεργούς,λοιδωρούν όσους αντιστέκονται και σκάβουν τον λάκο τού κόσμου όλο και πιό βαθειά...
Περαστικά μας...
Κοινωνία Ανδριανοπουλου και Πρετεντέρη πάντως ,προσωπικά δεν τήν θέλω καθόλου...Οι εραστές της πρώτοι θά βλαστημήσουν τήν ώρα και τήν στιγμή εκτός εάν είναι συγγενείς τού Λάτση...Ιδού η Ρόδος και έρχεται καί το ....πήδημα...
Υ.Γ
Καλό θάταν νά μήν μπερδεύουμε τήν εξυγίανση τού δημοσίου τομέα μέ τήν κατάργησή του..
Υ.Γ2
Το τί προσφέρει ο Fuse δεν θά το γράψω δημόσια..Αλλά λίγη αυτοσυγκράτηση δέν βλάπτει...
+1

Απ´εκεί και πέρα ο καθείς καί τά όπλα του...

Νομίζω πως εδώ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα φίλε Σπύρο. Ότι θα φτάσουμε σε μια κατάσταση που όπως περιγράφει ο Hertzog θα είναι "ο καθένας μόνος του και ο Θεός εναντίον όλων". Πως/Πόσο μπορεί να αντισταθεί μόνος του κάποιος; Εγώ που το προσπάθησα, ξέρεις πόσο μόνος ένιωσα σε αυτη μου την προσπάθεια; Ξέρεις πόσο άσχημο αίσθημα είναι αυτό; Δεν ξέρω βέβαια τι μπορεί ή πρέπει να γίνει για να αντιστραφεί το κλίμα, ούτε καν αν το κλίμα είναι αντιστρέψιμο...

Οποιος εχει ορεξη ας μου δωσει μια λυση στο εξης πραγματικο προβλημα.

Εμπορικο καταστημα σε κεντρικοτατο δρομο απασχολει τον ιδιοκτητη του και 2 γυναικες υπαλληλους. Το μαγαζι αφηνει καπου 20000 /χρονο.

Ένα μαγαζί σε κεντρικότατο δρόμο όπως λες (με αρκετά υψηλή εμπορική αξία και αντίστοιχα υψηλό ενοίκιο λέω εγώ) αν τελικά αποδίδει μόνο 20000/χρόνο, είναι απλά ασύμφορο, ότι μισθούς και να δώσεις σε υπαλλήλους. Εκτός και αν δουλεύουν μόνο υπάλληλοι σε αυτό, δηλαδή ο επιχειρηματίας απλά εισπράτει τα 20000/χρόνο και δεν πατάει (κάτι που εγώ θεωρώ απίθανο), οπότε αν τα 20000 γίνουν 15000, θα είναι και πάλι αρκετά ανάλογα με το πόσο εργάστηκε ο επιχειρηματίας.

Κατά τη γνώμη μου μιας και σύντομα θα αποφοιτήσω ως οικονομολόγος το ζητούμενο για να αυξηθούν τα έσοδα ενός κράτους είναι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής(η οποία είναι παράνομη) αλλά και της φοροαπαλλαγής( η οποία είναι νόμιμη). Θα πρέπει να καλυφθούν όλα αυτά τα κενά της νομοθεσίας τα οποία επιτρέπουν σε κάθε <λύκο> να γλυτώνει υπέρογκα ποσά φορολογίας επειδή δηλώνει το ακίνητο του ότι ειναι περιουσία(κεφάλαιο) μιας εταιρείας και όχι ιδιωτικής χρήσης.Θα πρέπει όλοι να κόβουν αυτή τη ρημάδα την αποδειξούλα όταν αγοράζουμε κάτι και να μην μπαίνουμε στην ιδέα << αν δεν μου κόψεις απόδειξη πόσο μου το αφήνεις ?>>. Το κράτος από την πλευρά του θα πρέπει να δημιουργήσει τα κατάλληλα θεσμικά μέτρα τα οποία θα προσελκύσουν ΞΕΝΕΣ επιχειρήσεις να έρθουν να εγκατασταθούν στη χώρα μας. Δηλαδή για ποιο καταραμένο λόγο οι κάθε Γαλλία Αγγλία Ιταλία έχει τόσο ανεπτυγμένη βιομηχανία? Για ένα κυρίως λόγο: Οικονομικά κίνητρα από το κράτος( επιχορηγήσεις-απαλλαγές φόρων κλπ).Και μην μου πει κάποιος ότι εμείς είχαμε τους Τούρκους 400 χρόνια, δεν φταίει αυτό που η χώρα δεν πηγαίνει μπροστά.Με ημιμέτρα ανα 4 ή 8 χρόνια και ωχαδερφισμούς δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τίποτα. Κάποτε στην Ελλάδα θα πρέπει να έρθει και σε μας το ρητό των Άγγλων: One thing is certain about life, death and taxes.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Ένα μαγαζί σε κεντρικότατο δρόμο όπως λες (με αρκετά υψηλή εμπορική αξία και αντίστοιχα υψηλό ενοίκιο λέω εγώ) αν τελικά αποδίδει μόνο 20000/χρόνο, είναι απλά ασύμφορο, ότι μισθούς και να δώσεις σε υπαλλήλους. Εκτός και αν δουλεύουν μόνο υπάλληλοι σε αυτό, δηλαδή ο επιχειρηματίας απλά εισπράτει τα 20000/χρόνο και δεν πατάει (κάτι που εγώ θεωρώ απίθανο), οπότε αν τα 20000 γίνουν 15000, θα είναι και πάλι αρκετά ανάλογα με το πόσο εργάστηκε ο επιχειρηματίας.

Αν ειναι ασυμφορο θα πρεπει να κλεισει. Αν κλεισει, θα ψαξουν για δουλεια 3 ατομα. Σε τετοιες περιπτωσεις συνηθως τρεχουν και διαφορα δανεια κτλ.

Παιδια τι να λεμε.....

Οταν υπαρχει επαγγελμα : κοβω εικονικα τιμολογια και ζουνε ανθρωποι απο αυτο τι συζητουμε.....

δινουν και ποσοστο στον εφοριακο που τους ελεγχει γιατι τα ΦΠΑ που δεν αποδιδουν ειναι τεραστια και κανουν Μπαμ παρουσιαζοντας εικονικα εσοδα εξοδα και ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ.

και πληρωνετε εσεις κι εγω 21% ΦΑΠΑ

ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ LARRY ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ...ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΕΚΛΕΤΙΑ..ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ..ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΩ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗΣ ΚΑΛΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΒΗΘΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ...ΕΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ..ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟ..ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕ ..ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕ...ΕΠΙΤΕΘΗΚΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΣΧΗΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ (ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΑΝ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ...ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ)

ΕΓΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΕΣ ΔΕΧΤΗΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Β.ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ...ΔΕΝ ΚΛΑΦΤΗΚΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ..ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ..ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ...ΑΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ(ΣΑΝ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΚΟ) ΛΥΠΑΜΑΙ....ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΗΣ BAN ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ...ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ TOY(ΠΟΥ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΑ ΘΥΜΙΣΩ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΟΠΥ)

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΟΝ ΒΑΝ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ(ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΟ) ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΗΡΕΜΟΣ......

ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ......

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ(ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΑΛΛΟ)...ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ(ΗΧΕΙΑ) ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΑΣΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΩ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ..ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΩ....ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΠΙΕΣΗ 500

Συνεχιστε τωρα την κουβεντα...σσυγνωμη για την διακοπη...επρεπε να δοθουν καποιες επεξηγησεις

Νομίζω πως το πρόβλημα των εισφορών προς το κράτος είναι πολύ μικρό μπροστά στο πρόβλημα που έχουμε γενικά σαν χώρα όσον αφορά την ικανότητα να αναπτύξουμε και να στηρίξουμε την εγχώρια βιομηχανία. Είναι απλό, σαν χώρα έχουμε πάψει να παράγουμε εδώ και πολλά χρόνια, και τα τελευταία χρόνια έχουμε πάψει και να εμπορευόμαστε/παρέχουμε υπηρεσίες με σωστό τρόπο. Έχουμε γίνει σε όλα τα επίπεδα μια χώρα της αρπαχτής. Δεν υπάρχει αύριο, μόνο σήμερα-τώρα. Ελάχιστα πράγματα γίνονται με προοπτική ανάπτυξης στο μέλλον. Όλα γίνονται με ημίμετρα για να μπαλώσουμε όπως όπως προβλήματα του σήμερα και του χτες, και όχι για να χτισουμε προοπτικές για το αύριο. Με αυτό το σκηνικό, πόσο θα αλλάξει η κατάσταση αν από αύριο πληρώνουμε όλοι 21% ΦΠΑ αντί για 19%; Θα κλείσουν οι τρύπες στα δημόσια ταμεία; Και τί μ' αυτό; Όταν το πρόβλημα είναι στη νοοτροπία μας, οι τρύπες θα ξαναγίνουν.

Ειναι το ιδιο ? Ναι ? Μπραβο ρε παιδια...επειδη εγραψα με κεφαλαια σημαινει οτι βριζω...εσεις δεν αφηνεται κανενα να αγιασει...

Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

Ειναι το ιδιο ? Ναι ? Μπραβο ρε παιδια...επειδη εγραψα με κεφαλαια σημαινει οτι βριζω...εσεις δεν αφηνεται κανενα να αγιασει...

Βρε εσύ εννοούσα οτι είναι το ίδιο επιθετικό σαν ανάγνωση.Κεφαλαία και bold σου έρχεται σαν μπινελίκι ένα πράγμα..

Τώρα που γράφεις κανονικά, μια χαρά διαβάζεσαι..

Στην Ελλάδα όλοι μας ξέρουμε-βλέπουμε και καταδικάζουμε τα κακώς κείμενα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι κανείς μας (και ιδιαίτερα 300 συγκεκριμένα άτομα τα οποία θα έπρεπε) δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πως θα βρούν λύσεις. Είναι κρίμα γιατί μιας και θα βγώ σύντομα στην αγορά εργασίας υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον όλης της γενιάς των 20-30,μην πω για τους μεγαλύτερης ηλικίας, εκεί τα πράγματα ειναι αποκαρδιωτικά αν δεν έχεις μόνιμη εργασία. Τελικά το σπορ του να ζεις στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο... Και γι αυτό μου αρέσουν οι έλληνες του εξωτερικού, σου λένε: I missed Eλλάδα so much, αλλά όταν τελειώσει το καλοκαιράκι δεν ξαναπατάνε ούτε με σφαίρες! Κάτι ξέρουν...