Εδώ τί ζητάμε??Nά καταργηθούν τά προνόμια τών γυναικών πού δουλεύουν στό Δημόσιο ή νά αποκτήσουν αντίστοιχα και οι γυναίκες τού ιδιωτικού τομέα??
Δεν έχω καταλάβει ακόμα...
Σπυρο, μπορεις να μου απαντησεις στην ερωτηση που εκανα στο ποστ #204?
Εδώ τί ζητάμε??Nά καταργηθούν τά προνόμια τών γυναικών πού δουλεύουν στό Δημόσιο ή νά αποκτήσουν αντίστοιχα και οι γυναίκες τού ιδιωτικού τομέα??
Δεν έχω καταλάβει ακόμα...
Σπυρο, μπορεις να μου απαντησεις στην ερωτηση που εκανα στο ποστ #204?
Να ψοφήσει το γαϊδούρι του γείτονα, αφού ψόφησε και το δικό μας!![]()
Οποιος εχει ορεξη ας μου δωσει μια λυση στο εξης πραγματικο προβλημα.
Εμπορικο καταστημα σε κεντρικοτατο δρομο απασχολει τον ιδιοκτητη του και 2 γυναικες υπαλληλους. Το μαγαζι αφηνει καπου 20000 /χρονο. Η μια κοπελα ειναι εγκυος και θα λειψει για κανα 4μηνο και σιγουρα μεσα στις γιορτες. Η αλλη κοπελα πρεπει (οπως ολοι) να δουλευει πενθημερο. Το μαγαζι χρειαζεται τουλαχιστον 2 ατομα καθε στιγμη ωστε να μπορει να λειτουργει, μιας και ειναι διοροφο.
Λοιπον, εξισωστε τους μισθους και τα προνομια των δυο υπαλληλων του συγκεκριμενου καταστηματος με αυτα των Δ.Υ. και πειτε μου αν και με ποιο τροπο ενα τετοιο καταστημα μπορει να παραμεινει βιώσιμο.
Γενικα,
1) στη θεωρία ολα ειναι ευκολα.
2) ολοι γνωριζουμε πολλα τετοια μαγαζια/επιχειρήσεις.
3) επιχειρηματιας ειναι και ο κουλουρας της πλατειας, οχι μονο ο Στασινοπουλος.
Πέτρο σου είχα απαντήσει εγώ τότε. 20000 κέρδη είναι αδικαιολόγητο ποσό για επιχειρηματική αμοιβή σε ένα κεντρικό μαγαζί ότι και να εμπορεύεται. Αν δεν αυξήσει τις πωλήσεις του και τις εισπράξεις του ας πάει σε κανένα προάστειο να μειώσει το ενοίκιο και να βρει νέα πελατεία. Από εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα. Όταν ο ψιλικατζής της γειτονιάς μου (Ν. Φιλαδέλφεια στις εργατικές) καθαρίζει 30 χιλιάρικα+ το χρόνο (εξακριβωμένο ποσό), το κεντρικό διόροφο μαγαζί που μου λες αν καθαρίζει 20000 έχει σοβαρό πρόβλημα όσους υπαλλήλους και αν έχει. Και για να σου απαντήσω στο ερώτημα με την έγγυο, αν προβλέπεται να βγάλει τα παραπάνω λεφτά στις γιορτές τότε να προσλάβει μια έξτρα με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Αν δεν προβλέπονται έξτρα κέρδη, τότε ας κάτσει ο πειχειρηματίας διπλή βάρδια. Σιγά μην την κάνουμε να αποβάλλει κι όλας στο βωμό του κέρδους.
Πάντως στο τελεταίο point του ΥΓ σου (3) συμφωνώ απόλυτα. Υπάρχει γενικά μια παρανόηση για το στερεότυπο του επιχειρηματία.
Πάντως στο τελεταίο point του ΥΓ σου (3) συμφωνώ απόλυτα. Υπάρχει γενικά μια παρανόηση για το στερεότυπο του επιχειρηματία.
Παντως φίλε Fuse σε μένα δεν απάντησες (υπήρξαν βέβαια τόσα ποστ μετά που ...θάφτηκαν τα παλιά!).
Επίσης όσοι ισχυρίζεστε ότι κάποιος κατευθύνει τους μισούς εργαζόμενους σε βάρος των άλλων μισών κάνετε ένα πολύ μεγάλο λάθος:
Οταν η πίτα μένει σταθερή, αν κάποιος πάρει μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα είναι αυτονόητο ότι κάποιος άλλος θα πάρει μικρότερο κομμάτι, απλά μαθηματικά είναι αυτά. Αυτό που σώζει κάποιες ισχυρές συντεχνίες είναι ότι αυτές προασπίζουν τα συμφέροντά τους (σε βάρος άλλων, αφού θέλουν μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα) ενω όλοι οι υπόλοιποι (που είναι πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία) δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ...τους παίρνουν λεφτά απο την δική τους τσέπη και δεν υπάρχει περίπτωση να οργανωθούν εναντίον των πρώτων (όπως θα έπρεπε να κάνουν όταν βλέπουν παράλογα αιτήματα τουλάχιστον)! Επίσης, όπως είπα και σε άλλο ποστ υπάρχουν μεγάλες ανισότητες των εργαζομένων απέναντι στην απεργία, αφού άλλοι ρισκάρουν την δουλειά τους (μπορεί και να κλείσει η επιχείρηση ή να τους απολύσουν) και φυσικά δεν έχουν μονιμότητα και άλλοι ...δεν ρισκάρουν παρά κάποιους μισθούς (άσε που συχνά πυκνά στο τέλος τους παίρνουν πίσω κι αυτούς) αλλά την δουλειά τους την έχουν σίγουρη! (ακόμη και σ αυτούς βέβαια έχουμε διαφορές, καθώς αλλονών οι απεργίες πονάνε το κοινωνικό σύνολο και αλλονών περνούν απαρατήρητες).
Απο εκει και πέρα όλοι νομίζουμε (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) ότι είμαστε αδικημένοι οικονομικά στην δουλειά μας και ακόμη και ο γυμναστής που δουλεύει 2 ώρες την βδομάδα 9 μήνες τον χρόνο (ξέρω ακραίο παράδειγμα...αλλά δεν μπορώ να το χωνέψω!) δεν παραδέχεται ότι παίρνει πολλά για όσα προσφέρει! Ετσι δεν έχει νόημα να κουβεντιάζουμε για τέτοια θέματα, δεν πρόκειται να καταλήξουμε πουθενά.
Δημήτρη ο μέσος γιατρός ,γιά να μπορέσει να ζήσει ικανοποιητικά χωρίς να εξευτελίζεται γράφοντας μαϊμού (φασόν) φάρμακα και δήθεν επισκέψεις σέ βιβλιάρια έχει ανάγκη οι εργαζόμενοι να αμείβονται ικανοποιητικά είτε είναι ιδιώτες είτε τού δημοσίου...
Ορισμένοι μεγαλογιατροί φαντάζονται αυτό πού γράφεις...
Οι σημερινοί 35άρηδες γιατροί ,εάν έχουν τελειώσει ειδικότητα,ανήκουν στό ´επιστημονικό προλεταριάτο´.Ψαχνουν να βρούν κάποιο ταμείο με ημι-απασχόληση και αμοιβές 500-600 ευρώ τον μήνα μέχρι να στήσουν ιατρείο..Και φυσικά καταφεύγουν πολύ πιό εύκολα σε μικροπαρανομίες...
Ειδικά μάλιστα στίς χειρουργικές ειδικότητες φιλάνε κατουρημένες ποδιες μπάς και βρούνε χειρουργικό κρεβάτι μέ ποσοστά.
Οπως και οι Αναισθησιολογοι..Μισθός 850 ευρώ τον μήνα και η διακομιδή ασθενούς από Αθήνα σέ Μολάους(αληθέστατο το παράδειγμα)με ιδιωτικό ασθενοφόρο τιμάται 60 ευρώ για τον γιατρό και 1200 για τό κέντρο πού το παραχωρεί...
Βέβαια Σπύρο, ο γιατρός μπορεί πάντα να πάει να ζήσει στην επαρχία και να βγάλει λεφτά και ζήσει αξιοπρεπώς (όπως έκανε ο ξάδελφός μου που πήγε στη Ζάκυνθο) και δεν ασχολείτε καν με τα ταμεία του δημοσίου.
Πάντως όπως έχουν ανάγκη πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι από μαθήματα σαβουάρ βιβρ, έχουν ανάγκη και πολλοί έμποροι από μαθήματα επαγγελματικής συνείδησης και αγωγής. Η παραπλανητική και ψευδής διαφήμιση, η υπερτιμολόγηση, η φοροδιαφυγή, τα εικονικά τιμολόγια, η εκμετάλλευση του ιδιωτικού υπαλλήλου, η ανυπαρξία after sale service και η έλλειψη τεχνογνωσίας και εκσυγχρονισμού πάνε σύννεφο.
Όλα αυτά για να αποδόσουν προϋποθέτουν θεσμικές αλλαγές, νομοθετικές ρυθμίσεις και διαδικασίες αξιοκρατικού ελέγχου σε όλα τα επίπεδα.
Είναι πολλοί οι γιατροίιιιιι, Σπύρο.Επίτρεψέ μου να γνωρίζω ότι και στήν επαρχία υπάρχει πλέον υπερπληθωρισμός..
Και αλήθεια πόσους γιατρούς αντέχει η επαρχία??
Mόλις πρίν 6 μήνες ´άνοιξε ´το ΔΙΚΑΤΣΑ και πέρασαν 1500 γιατροί ´εξωτερικού´.Οι αναμονές για ειδικότητα σε επαρχιακά Νοσοκομεία φτάνουν στό 2011....
Καλά 40 και βάλε δηλαδή για νά αρχίσει κάποιος...
Σημερινοί 30κάτι για 4 τουλάχιστον χρόνια μέχρι να αρχίσουν ειδικότητα θα πρεπει να τήν βγάζουν με εφημερίες σέ ιδιωτικές κλινικές......
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.