ΦΠΑ 21%

Εδώ τί ζητάμε??Nά καταργηθούν τά προνόμια τών γυναικών πού δουλεύουν στό Δημόσιο ή νά αποκτήσουν αντίστοιχα και οι γυναίκες τού ιδιωτικού τομέα??
Δεν έχω καταλάβει ακόμα...

Σπυρο, μπορεις να μου απαντησεις στην ερωτηση που εκανα στο ποστ #204?

Παντως φίλε Fuse σε μένα δεν απάντησες (υπήρξαν βέβαια τόσα ποστ μετά που ...θάφτηκαν τα παλιά!).
Επίσης όσοι ισχυρίζεστε ότι κάποιος κατευθύνει τους μισούς εργαζόμενους σε βάρος των άλλων μισών κάνετε ένα πολύ μεγάλο λάθος:
Οταν η πίτα μένει σταθερή, αν κάποιος πάρει μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα είναι αυτονόητο ότι κάποιος άλλος θα πάρει μικρότερο κομμάτι, απλά μαθηματικά είναι αυτά. Αυτό που σώζει κάποιες ισχυρές συντεχνίες είναι ότι αυτές προασπίζουν τα συμφέροντά τους (σε βάρος άλλων, αφού θέλουν μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα) ενω όλοι οι υπόλοιποι (που είναι πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία) δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ...τους παίρνουν λεφτά απο την δική τους τσέπη και δεν υπάρχει περίπτωση να οργανωθούν εναντίον των πρώτων (όπως θα έπρεπε να κάνουν όταν βλέπουν παράλογα αιτήματα τουλάχιστον)! Επίσης, όπως είπα και σε άλλο ποστ υπάρχουν μεγάλες ανισότητες των εργαζομένων απέναντι στην απεργία, αφού άλλοι ρισκάρουν την δουλειά τους (μπορεί και να κλείσει η επιχείρηση ή να τους απολύσουν) και φυσικά δεν έχουν μονιμότητα και άλλοι ...δεν ρισκάρουν παρά κάποιους μισθούς (άσε που συχνά πυκνά στο τέλος τους παίρνουν πίσω κι αυτούς) αλλά την δουλειά τους την έχουν σίγουρη! (ακόμη και σ αυτούς βέβαια έχουμε διαφορές, καθώς αλλονών οι απεργίες πονάνε το κοινωνικό σύνολο και αλλονών περνούν απαρατήρητες).
Απο εκει και πέρα όλοι νομίζουμε (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) ότι είμαστε αδικημένοι οικονομικά στην δουλειά μας και ακόμη και ο γυμναστής που δουλεύει 2 ώρες την βδομάδα 9 μήνες τον χρόνο (ξέρω ακραίο παράδειγμα...αλλά δεν μπορώ να το χωνέψω!) δεν παραδέχεται ότι παίρνει πολλά για όσα προσφέρει! Ετσι δεν έχει νόημα να κουβεντιάζουμε για τέτοια θέματα, δεν πρόκειται να καταλήξουμε πουθενά.

Σπυρο, μπορεις να μου απαντησεις στην ερωτηση που εκανα στο ποστ #204?

Προέχει η προάσπιση τής λεχώνας...
Εδώ φτάσαμε στό σημείο να ρωτάνε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή επιχειρησούλες εάν οι γυναίκες πού πάνε γιά δουλειά έχουν παιδιά ή όχι..
Δουλειά τού κράτους δικαίου(όχι τού ανύπαρκτου νεοφιλελευθερου κράτους)να βρεί λύση και γία τον εργοδότη και για τήν γυναίκα πού γέννησε...

Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Οποιος εχει ορεξη ας μου δωσει μια λυση στο εξης πραγματικο προβλημα.

Εμπορικο καταστημα σε κεντρικοτατο δρομο απασχολει τον ιδιοκτητη του και 2 γυναικες υπαλληλους. Το μαγαζι αφηνει καπου 20000 /χρονο. Η μια κοπελα ειναι εγκυος και θα λειψει για κανα 4μηνο και σιγουρα μεσα στις γιορτες. Η αλλη κοπελα πρεπει (οπως ολοι) να δουλευει πενθημερο. Το μαγαζι χρειαζεται τουλαχιστον 2 ατομα καθε στιγμη ωστε να μπορει να λειτουργει, μιας και ειναι διοροφο.

Λοιπον, εξισωστε τους μισθους και τα προνομια των δυο υπαλληλων του συγκεκριμενου καταστηματος με αυτα των Δ.Υ. και πειτε μου αν και με ποιο τροπο ενα τετοιο καταστημα μπορει να παραμεινει βιώσιμο.

Γενικα,

1) στη θεωρία ολα ειναι ευκολα.

2) ολοι γνωριζουμε πολλα τετοια μαγαζια/επιχειρήσεις.

3) επιχειρηματιας ειναι και ο κουλουρας της πλατειας, οχι μονο ο Στασινοπουλος.

Πέτρο σου είχα απαντήσει εγώ τότε. 20000 κέρδη είναι αδικαιολόγητο ποσό για επιχειρηματική αμοιβή σε ένα κεντρικό μαγαζί ότι και να εμπορεύεται. Αν δεν αυξήσει τις πωλήσεις του και τις εισπράξεις του ας πάει σε κανένα προάστειο να μειώσει το ενοίκιο και να βρει νέα πελατεία. Από εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα. Όταν ο ψιλικατζής της γειτονιάς μου (Ν. Φιλαδέλφεια στις εργατικές) καθαρίζει 30 χιλιάρικα+ το χρόνο (εξακριβωμένο ποσό), το κεντρικό διόροφο μαγαζί που μου λες αν καθαρίζει 20000 έχει σοβαρό πρόβλημα όσους υπαλλήλους και αν έχει. Και για να σου απαντήσω στο ερώτημα με την έγγυο, αν προβλέπεται να βγάλει τα παραπάνω λεφτά στις γιορτές τότε να προσλάβει μια έξτρα με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Αν δεν προβλέπονται έξτρα κέρδη, τότε ας κάτσει ο πειχειρηματίας διπλή βάρδια. Σιγά μην την κάνουμε να αποβάλλει κι όλας στο βωμό του κέρδους.

Πάντως στο τελεταίο point του ΥΓ σου (3) συμφωνώ απόλυτα. Υπάρχει γενικά μια παρανόηση για το στερεότυπο του επιχειρηματία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Πέτρο σου είχα απαντήσει εγώ τότε. 20000 κέρδη είναι αδικαιολόγητο ποσό για επιχειρηματική αμοιβή σε ένα κεντρικό μαγαζί ότι και να εμπορεύεται. Αν δεν αυξήσει τις πωλήσεις του και τις εισπράξεις του ας πάει σε κανένα προάστειο να μειώσει το ενοίκιο και να βρει νέα πελατεία. Από εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα. Όταν ο ψιλικατζής της γειτονιάς μου (Ν. Φιλαδέλφεια στις εργατικές) καθαρίζει 30 χιλιάρικα+ το χρόνο (εξακριβωμένο ποσό), το κεντρικό διόροφο μαγαζί που μου λες αν καθαρίζει 20000 έχει σοβαρό πρόβλημα όσους υπαλλήλους και αν έχει. Και για να σου απαντήσω στο ερώτημα με την έγγυο, αν προβλέπεται να βγάλει τα παραπάνω λεφτά στις γιορτές τότε να προσλάβει μια έξτρα με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Αν δεν προβλέπονται έξτρα κέρδη, τότε ας κάτσει ο πειχειρηματίας διπλή βάρδια. Σιγά μην την κάνουμε να αποβάλλει κι όλας στο βωμό του κέρδους.

Πάντως στο τελεταίο point του ΥΓ σου (3) συμφωνώ απόλυτα. Υπάρχει γενικά μια παρανόηση για το στερεότυπο του επιχειρηματία.

Ωραια, ας πουμε πως βγαζει 30000. Μπορει να αντεξει τα προνομια του δημοσιου? Να δωσει 15 (το λιγοτερο) μηνες αδεια εγκυμοσυνης προσλαμβανοντας καποιον αλλον? Και να δινει ολες αυτες τις αδειες του δημοσιου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Συμφωνώ...Αλλά γράφονται ελάχιστα εναντίον τους σέ σχέση μέ τον οχετό ,πού έχει γραφτεί εναντίον τών μισθωτών τού Δημοσίου..
Και φυσικά υπάρχουν υγιείς επιχειρήσεις,αλλά και πάμπολλες αεριτζήδικες στήν Ελλάδα,πού θέλουν κλείσιμο..Καθείς καί τό αντιπαραγωγικό μαγαζάκι του...
Εξυγίανση στον δημόσιο και στόν ιδιωτικό τομέα λοιπόν καί χωρίς συνθήκες δουλείας

Τό ότι οι γυναίκες γεννάνε προϋπήρξε,υποθέτω,τών διαφόρων μικροβιοτεχνιών....
Ως εκ τούτου πρόβλημά του τού ´επιχειρηματία..´.Ειδικά μάλιστα εάν απαιτεί όλο και ´λιγότερο κράτος´διπλό του πρόβλημα...

Δεν εννοούσα αυτό Σπύρο. Ούτε έχω πρόβλημα με το μαγαζάκι που βγάζει 10000 ίσα για να τα βγάζει πέρα ο μαγαζάτορας. Όλοι πρέπει να ζήσουμε. Πρόβλημα έχω μόνο όταν αντί για 10000 ευρώ βγάζουν 12000 κλέβοντας το κράτος στο ΦΠΑ και τη λοιπή φορολογία.

Όσον αφορά το ερώτημα του Πέτρου, η απάντηση είναι πως όχι. Δεν αντέχει. Αλλά εκεί φταίει η κτάργηση του κράτους πρόνοιας. Γιατί στο εξωτερικό τις άδειες δεν τις χρεώνεται μόνο ο επιχειρηματίας. Και ας θυμηθούμε ποιος πρωτοστάτησε στην κατάργηση του κράτους πρόνοιας. Και να δούμε και το άλλο. Ο μαγαζάτορας που δουλεύει μόνος αν αρρωστήσει τι θα κάνει το μαγαζί; Θα το ανοίξει ή όχι; Θα προσλάβει κάποιον; θα έχει κέρδος ή χασούρα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο σοτν υπάλληλο. Το πρόβλημα προκύπτει από την έλλειψη του κράτους πρόνοιας. να ρωτήσω εγώ κάτι που δεν γνωρίζω; Στο δημόσιο οι άδειες λοχείας καλύπτονται από τη μισθοδοσία της υπηρεσίας ή απο το ταμείο περίθαλψης; Γιατί νομίζω πως η απάντηση έχει μεγάλη σχέση με το ερώτημα του Πέτρου.

Σπυρο, μαλλον δεν μπορουμε να συνεννοηθουμε. Δεν ειπε κανεις πως μονο τωρα γεννουν οι γυναικες. Εγω ισχυριζομαι πως το 95% των επιχειρησεων δε θα μπορουσαν να δινουν τα προνομια του δημοσιου. Οποτε, για ποια εξισωση προς τα επανω μιλαμε?

Προσωπικα, πιεσα πολυ τη γυναικα μου να πηγαινει 6 ωρες φροντιστήριο την ημερα επι 3 μηνες και να διαβαζει αλλες τοσες και μαλιστα καλοκαιριατικα, ωστε να μπει στο δημοσιο και ετσι να μπορει τωρα να απολαμβανει προνομια που οι υπολοιποι απλως τα ονειρευονται.

Παντως φίλε Fuse σε μένα δεν απάντησες (υπήρξαν βέβαια τόσα ποστ μετά που ...θάφτηκαν τα παλιά!).
Επίσης όσοι ισχυρίζεστε ότι κάποιος κατευθύνει τους μισούς εργαζόμενους σε βάρος των άλλων μισών κάνετε ένα πολύ μεγάλο λάθος:
Οταν η πίτα μένει σταθερή, αν κάποιος πάρει μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα είναι αυτονόητο ότι κάποιος άλλος θα πάρει μικρότερο κομμάτι, απλά μαθηματικά είναι αυτά. Αυτό που σώζει κάποιες ισχυρές συντεχνίες είναι ότι αυτές προασπίζουν τα συμφέροντά τους (σε βάρος άλλων, αφού θέλουν μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα) ενω όλοι οι υπόλοιποι (που είναι πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία) δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ...τους παίρνουν λεφτά απο την δική τους τσέπη και δεν υπάρχει περίπτωση να οργανωθούν εναντίον των πρώτων (όπως θα έπρεπε να κάνουν όταν βλέπουν παράλογα αιτήματα τουλάχιστον)! Επίσης, όπως είπα και σε άλλο ποστ υπάρχουν μεγάλες ανισότητες των εργαζομένων απέναντι στην απεργία, αφού άλλοι ρισκάρουν την δουλειά τους (μπορεί και να κλείσει η επιχείρηση ή να τους απολύσουν) και φυσικά δεν έχουν μονιμότητα και άλλοι ...δεν ρισκάρουν παρά κάποιους μισθούς (άσε που συχνά πυκνά στο τέλος τους παίρνουν πίσω κι αυτούς) αλλά την δουλειά τους την έχουν σίγουρη! (ακόμη και σ αυτούς βέβαια έχουμε διαφορές, καθώς αλλονών οι απεργίες πονάνε το κοινωνικό σύνολο και αλλονών περνούν απαρατήρητες).
Απο εκει και πέρα όλοι νομίζουμε (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) ότι είμαστε αδικημένοι οικονομικά στην δουλειά μας και ακόμη και ο γυμναστής που δουλεύει 2 ώρες την βδομάδα 9 μήνες τον χρόνο (ξέρω ακραίο παράδειγμα...αλλά δεν μπορώ να το χωνέψω!) δεν παραδέχεται ότι παίρνει πολλά για όσα προσφέρει! Ετσι δεν έχει νόημα να κουβεντιάζουμε για τέτοια θέματα, δεν πρόκειται να καταλήξουμε πουθενά.

Voreios δε νομίζω ότι δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι μοιράζονται την ίδια πίτα. Οι δημόσιοι πληρώνονται από το κράτος και οι ιδιωτικοί από τους εργοδότες τους. Δε βλέπω δηλαδή ούτε οι ιδιωτικοί να κερδίζουν όταν πέσουν οι μισθοί των δημοσίων, ούτε οι δημόσιοι να χάνουν όταν ανέβουν των ιδιωτικών.

Πιστεύω επίσης όταν ανεβαίνουν οι μισθοί κερδίζει και η αγορά γιατί αυξάνεται η κατανάλωση. Δηλαδή μέρος των συνολικών εξόδων που πάνε για μισθούς γυρνάνε πίσω μέσω της αυξημένης κατανάλωσης. Βέβαια για να δουλέψει η οικονομία, πρέπει και να παράγεις κάτι και να το εξάγεις για να φέρνεις και συνάλαγμα. Αν μόνο μεταπουλάς ζήσε μαύρε μου. Αν οι δημόσιοι είναι προνομιούχοι μισθολογικά τότε λογικά θα ξοδεύουν και περισσότερα. Αν μειωθεί ο μισθός τους τότε θα ξοδεύουν λιγότερα, άρα η αγορά θα εισπράττει λιγότερα από 1.000.000 (το νούμερο το ισχυρίστηκε κάποιος, δεν ξέρω αν ισχύει). Αυτό πιστεύεις ότι θα συντελέσει σε αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, στους τζίρους των επιχειρήσεων και την απασχόληση;

Οι μόνοι που φαντάζονται τους εαυτούς τους οικονομικά ωφελημένους από μείωση είναι μάλλον οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ανελαστικότητα στη ζήτηση (πχ γιατροί) και οι μεγαλοεπιχειρηματίες που προσδοκούν σε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από την εξοικονόμηση των εσόδων που θα κάνει το κράτος από τις περικοπές στο δημόσιο. Επίσης όσοι λιγουρεύονται να αγοράσουν τους τομείς που θα φύγουν από το δημόσιο με ιδιωτικοποιήσεις.

Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων είναι εφικτή και κατά τη γνώμη μου επιβεβλημένη για εξοικονόμηση πόρων, μείωση της γραφειοκρατίας, ευελιξία και απλοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης του πολίτη και του επιχειρηματία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες επενδύσεις και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Πάντως όπως έχουν ανάγκη πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι από μαθήματα σαβουάρ βιβρ, έχουν ανάγκη και πολλοί έμποροι από μαθήματα επαγγελματικής συνείδησης και αγωγής. Η παραπλανητική και ψευδής διαφήμιση, η υπερτιμολόγηση, η φοροδιαφυγή, τα εικονικά τιμολόγια, η εκμετάλλευση του ιδιωτικού υπαλλήλου, η ανυπαρξία after sale service και η έλλειψη τεχνογνωσίας και εκσυγχρονισμού πάνε σύννεφο.

Όλα αυτά για να αποδόσουν προϋποθέτουν θεσμικές αλλαγές, νομοθετικές ρυθμίσεις και διαδικασίες αξιοκρατικού ελέγχου σε όλα τα επίπεδα.

Last edited:
Και τότε πώς γίνεται ορισμένα κράτη πού ακόμα δέν έχουν καταργήσει πλήρως το κράτος δικαίου να προστατεύουν τήν εργαζόμενη γυναίκα μετά τόν τοκετό της και ταυτόχρονα να μήν ζημιώνεται ο βιοτέχνης??
Eίναι θέμα πολιτικής βούλησης λοιπόν...
Γι´´αυτό εγώ αυτά τά περί ´ρυθμίσεως τής αγοράς από τήν αγορά ´τά ακούω βερεσέ...

Δημήτρη ο μέσος γιατρός ,γιά να μπορέσει να ζήσει ικανοποιητικά χωρίς να εξευτελίζεται γράφοντας μαϊμού (φασόν) φάρμακα και δήθεν επισκέψεις σέ βιβλιάρια έχει ανάγκη οι εργαζόμενοι να αμείβονται ικανοποιητικά είτε είναι ιδιώτες είτε τού δημοσίου...
Ορισμένοι μεγαλογιατροί φαντάζονται αυτό πού γράφεις...
Οι σημερινοί 35άρηδες γιατροί ,εάν έχουν τελειώσει ειδικότητα,ανήκουν στό ´επιστημονικό προλεταριάτο´.Ψαχνουν να βρούν κάποιο ταμείο με ημι-απασχόληση και αμοιβές 500-600 ευρώ τον μήνα μέχρι να στήσουν ιατρείο..Και φυσικά καταφεύγουν πολύ πιό εύκολα σε μικροπαρανομίες...
Ειδικά μάλιστα στίς χειρουργικές ειδικότητες φιλάνε κατουρημένες ποδιες μπάς και βρούνε χειρουργικό κρεβάτι μέ ποσοστά.
Οπως και οι Αναισθησιολογοι..Μισθός 850 ευρώ τον μήνα και η διακομιδή ασθενούς από Αθήνα σέ Μολάους(αληθέστατο το παράδειγμα)με ιδιωτικό ασθενοφόρο τιμάται 60 ευρώ για τον γιατρό και 1200 για τό κέντρο πού το παραχωρεί...

Βέβαια Σπύρο, ο γιατρός μπορεί πάντα να πάει να ζήσει στην επαρχία και να βγάλει λεφτά και ζήσει αξιοπρεπώς (όπως έκανε ο ξάδελφός μου που πήγε στη Ζάκυνθο) και δεν ασχολείτε καν με τα ταμεία του δημοσίου.

Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Δημήτρη ο μέσος γιατρός ,γιά να μπορέσει να ζήσει ικανοποιητικά χωρίς να εξευτελίζεται γράφοντας μαϊμού (φασόν) φάρμακα και δήθεν επισκέψεις σέ βιβλιάρια έχει ανάγκη οι εργαζόμενοι να αμείβονται ικανοποιητικά είτε είναι ιδιώτες είτε τού δημοσίου...
Ορισμένοι μεγαλογιατροί φαντάζονται αυτό πού γράφεις...
Οι σημερινοί 35άρηδες γιατροί ,εάν έχουν τελειώσει ειδικότητα,ανήκουν στό ´επιστημονικό προλεταριάτο´.Ψαχνουν να βρούν κάποιο ταμείο με ημι-απασχόληση και αμοιβές 500-600 ευρώ τον μήνα μέχρι να στήσουν ιατρείο..Και φυσικά καταφεύγουν πολύ πιό εύκολα σε μικροπαρανομίες...
Ειδικά μάλιστα στίς χειρουργικές ειδικότητες φιλάνε κατουρημένες ποδιες μπάς και βρούνε χειρουργικό κρεβάτι μέ ποσοστά.
Οπως και οι Αναισθησιολογοι..Μισθός 850 ευρώ τον μήνα και η διακομιδή ασθενούς από Αθήνα σέ Μολάους(αληθέστατο το παράδειγμα)με ιδιωτικό ασθενοφόρο τιμάται 60 ευρώ για τον γιατρό και 1200 για τό κέντρο πού το παραχωρεί...

Το ξέρω. Τους μεγαλογιατρούς εννοούσα. Έκανα σεμινάρια office σε 2 άνεργους νεαρούς γιατρούς (μεταξύ άλλων) και μου μιλούσαν για την ανεργία στον κλάδο και έπαθα πλάκα.

Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

Βέβαια Σπύρο, ο γιατρός μπορεί πάντα να πάει να ζήσει στην επαρχία και να βγάλει λεφτά και ζήσει αξιοπρεπώς (όπως έκανε ο ξάδελφός μου που πήγε στη Ζάκυνθο) και δεν ασχολείτε καν με τα ταμεία του δημοσίου.

Επίτρεψέ μου να γνωρίζω ότι και στήν επαρχία υπάρχει πλέον υπερπληθωρισμός..
Και αλήθεια πόσους γιατρούς αντέχει η επαρχία??
Mόλις πρίν 6 μήνες ´άνοιξε ´το ΔΙΚΑΤΣΑ και πέρασαν 1500 γιατροί ´εξωτερικού´.Οι αναμονές για ειδικότητα σε επαρχιακά Νοσοκομεία φτάνουν στό 2011....
Καλά 40 και βάλε δηλαδή για νά αρχίσει κάποιος...
Σημερινοί 30κάτι για 4 τουλάχιστον χρόνια μέχρι να αρχίσουν ειδικότητα θα πρεπει να τήν βγάζουν με εφημερίες σέ ιδιωτικές κλινικές......

Last edited:

Πάντως όπως έχουν ανάγκη πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι από μαθήματα σαβουάρ βιβρ, έχουν ανάγκη και πολλοί έμποροι από μαθήματα επαγγελματικής συνείδησης και αγωγής. Η παραπλανητική και ψευδής διαφήμιση, η υπερτιμολόγηση, η φοροδιαφυγή, τα εικονικά τιμολόγια, η εκμετάλλευση του ιδιωτικού υπαλλήλου, η ανυπαρξία after sale service και η έλλειψη τεχνογνωσίας και εκσυγχρονισμού πάνε σύννεφο.

Όλα αυτά για να αποδόσουν προϋποθέτουν θεσμικές αλλαγές, νομοθετικές ρυθμίσεις και διαδικασίες αξιοκρατικού ελέγχου σε όλα τα επίπεδα.

+10000

Επίτρεψέ μου να γνωρίζω ότι και στήν επαρχία υπάρχει πλέον υπερπληθωρισμός..
Και αλήθεια πόσους γιατρούς αντέχει η επαρχία??
Mόλις πρίν 6 μήνες ´άνοιξε ´το ΔΙΚΑΤΣΑ και πέρασαν 1500 γιατροί ´εξωτερικού´.Οι αναμονές για ειδικότητα σε επαρχιακά Νοσοκομεία φτάνουν στό 2011....
Καλά 40 και βάλε δηλαδή για νά αρχίσει κάποιος...
Σημερινοί 30κάτι για 4 τουλάχιστον χρόνια μέχρι να αρχίσουν ειδικότητα θα πρεπει να τήν βγάζουν με εφημερίες σέ ιδιωτικές κλινικές......
Είναι πολλοί οι γιατροίιιιιι, Σπύρο.
Στη γειτονιά μου ξέρω τουλάχιστον τέσσερις που είτε ετελείωσαν πρόσφατα (όχι ειδικότητα) ή θα τελειώσουν σε ένα δυο χρόνια.
Και ούτε σε καμία "μυστήρια" γειτονιά μένω εάν με εννοείτε, ούτε πυκνοκατοικημένη είναι.
Να μην πω για δικηγόρους...ούτε για όσους ήθελαν να γίνουν γιατροί ή δικηγόροι.
Γι'αυτό έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης οι γονείς που πολλές φορές, είτε θέλουν τα παιδιά τους να γίνουν ό,τι οι ίδιοι ήθελαν να γίνουν, είτε θέλουν να αναβαθμιστούν κοινωνικά μέσω των τέκνων τους και να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους.
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω τίποτα με γιατρούς ή δικηγόρους.

Δηλαδή ρε παιδιά μας δουλεύουν όταν λένε ότι τα νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ή μήπως η έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι πιο τραγική σε σχέση με τους γιατρούς;

Καλησπερα και απο εμενα.Διαβαζω πολλες μερες με ενδιαφερον τα οσα γραφονται επι του θεματος και μπορω να πω πως το συμπερασμα ειναι λιγακι μπερδεμενο.
Κατα την προσωπικη μου γνωμη δεν εχω προβλημα αν ο φορος ανεβει στο 21% αν και εχω μια μικρη επιχειρηση με την γυναικα μου.Εμενα δεν με χαλαει το 2% παραπανω.Αλλου ειναι το ζουμι και λιγο ο ενας λιγο ο αλλος το εχετε αναφερει ολοι σας.Να ανεβει ο φορος δεν λεμε οχι, αλλα να ενταθουν οι ελεγχοι του κρατους σε ολες τις επιχειρησεις για την παταξη της φοροδιαφυγης.Κια επιχειρησεις ειναι για μενα και οι πλανωδιοι που δεν εχουν ταμιακες,αλλα και ο τυπος που στεινει παγκο χωρις αδεια και πουλαει αβερτα οτι και ο μαγαζατορας στην γωνια ο οποιος αναγκαζετε και τα ξυνει γιατι δεν εχει δουλεια.Ελεγχοι οχι μονο εφοριακοι αλλα και υγειονομικοι.Στην περιοχη που μενω ολα τα μικρα σουπερ μαρκετ π.χ. ειναι αστα να πανε.βρωμα ,ποντικια,κατσαριδες κτλ και μενω σε μια πολυ τουριστικη περιοχη της κρητης.Μας βλεπουν και οι τουριστες και μας ξεφτιλιζουν με την πρωτη ευκαιρια που θα τους δωθει.
Τωρα για το δημοσιο.Οσους δημοσιους υπαλληλους και αν εχουμε ποτε δεν θα ειναι αρκετοι.Οι μισοι δουλευουν και οι αλλοι μισοι παιζουν πασιεντζα στον καινουριο υπολογιστη του γραφειο τους ή ειναι μονιμος απωντες για εξωτερικες δουλειες.(Προπο λοττο καφε)Και μην μου πει κανενας οτι δεν γινετε αυτο γιατι θα φαμε τα μουστακια μας(οχι τιποτα αλλο αλλα ξυριστικα χτες)Υπαρχουν οι δημοσιοι που σηκωνουν ολο το βαρος του τομεα και αυτοι που απλα δεν εχουν τα προσοντα για να βοηθησουν.Αρα λοιπον γιατι να μην πανε σπιτι τους αυτοι που δεν προσφερουν κατι?Ναι ρε παιδια να τους τριξουν τα δοντια λιγακι οχι που πας στο δημοσιο και σε κοιταει ο υπαλληλος με μισο ματι λες και του γ@μ&σ#ς ολο το σοι.Εχουμε καταντησει χειροτεροι απο τα ζωα.Λιγη ευγενεια δεν θα ευλαπτε.
Αποκρατικοποιηση σε μερικες ΔΕΚΟ αν οχι ολικη εστω μερικη.Ας κρατησει το κρατος το μεγαλυτερο ποσοστο των μετοχων και ας δωσει το μικροτερο σε ιδιωτες που θελουν να προσφερουκ και αυτοι κατι εστω και αν αυτο γινετε με οικονομικα ανταλλαγματα.Ας πληρωνονται καποιοι τομεις καλυτερα μπας και δουμε ασπρη μερα.Π.χ Αστυνομοι ,πυροσβεστες,δικαστες,εκπαιδευτικοι κτλ αλλιως θα προσφυγουν και αυτοι στην ρεμουλα των φακελων για τα στραβα ματια και πολλα αλλα.Αλλιως θα μπουν και αυτοι στον πειρασμο της αδιαφοριας και του γνωστου ρητου¨ε και τι εγινε εγω βρεξει χιονισει τα ιδια θα παρω¨ οποτε γιατι να ρισκαρω την ζωη μου!
Ας αφησουμε τις εγκυμονουσες οπως εχει και ας δωσουμε κατι παραπανω ετσι ωστε να εχουν ολες κινητρο να μπουν στην διαδικασια της οικογενειας.Θα μας φανε οι γεροι σε λιγο και μαζι με αυτους οι αλλοδαποι.Αδειες , επιδοματα και αλλα κινητρα στην γυναικα /μητερα.Και μην μου πειτε πως το κρατος δεν αντεχει?αυτα ειναι μ@λ@κιες.Δεν ειναι λογικο οτι αν αυξηθει ο πλυθησμος θα αυξηθει και η καταναλωση οποτε και τα εσοδα του κρατους απο τους φορους?ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ.Και δεν ειμαι ρατσιστης χρειαζονται και οι προσφυγες, αλλα ρε σεις ελεος πια .παω το μωρο μου στον γιατρο και περιμενω πισω απο 15 αλβανορουμανοπωλονορωσσους.
Αν καποιος νομιζει οτι ειμαι παραλογος ας μου το πει. για οτι ξεχασα θα γραψω αυριο γιατι με επιασε πονοκεφαλος τοση ωρα.