Frame Interpolation : Βήμα μπροστά ?

Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η vt κατα την ταπεινη μου γνωμη, ειναι οτι καλυτερο εχω δει σε αποδοση εικονας τοσο σε 2D οσο και σε 3D, εκει πιστευω οτι επενδυσαν οι ανθρωποι και αυτο εξελισουν, τωρα οσον αφορα το προβλημα των 50hz, συγνωμη αλλα εχουμε pal σημα οποτε 50hz, αρα δεν μπορει να θεωρηθει αμελητεο ως προβλημα, ισα-ισα ειναι πολυ μεγαλο και αρκετα ενοχλητικο.

Αν τωρα εξελιξαν το IFC και αν ο νεος φωσφορος κανει θαυματα στο θεμα κινησης, τι να πω, θα δειξει εν καιρο απο τα παραπονα στο συγκεκριμενο θεμα.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν ξερω τι λετε εσεις παιδια, παντως εγω απο την εμπειρια μου με μια Vt20 εχω να πω οτι το συστημα κινησης που εχει ειναι για κλαματα. Τωρα αν βελτιωθηκε τοσο πολύ στην vt30 δεν το γνωριζω.

Οσο για το IFC για να καταλαβει ο κοσμος που δεν το εχει συναντησει, ειναι σαν να τραβας βιντεο και το βλεπεις στην τηλεοραση, οποια κινηματογραφικη εμπειρια ειχες μεχρι τωρα παρακολουθωντας ταινιες... να την ξεχασεις !! Και ας μην αρχισουμε τα κουλα του τυπου... ετσι ισως αρεσει σε περισσοτερο κοσμο, ή ετσι ειναι καλυτερα κτλ, γιατι η βαση προτυπο που ειχαμε συνηθισει να παρακολουθουμε ταινιες ειναι αυτή του σινεμά(οπως προβαλονται οι ταινιες στον κινηματογραφο), το οποίο IFC, την ξεφτιλιζει κυριολεκτικα. Ειναι απαραδεχτο, κοροϊδια και αλλα πολλα, που λογω σεβασμου στο φορα δεν θελώ να αναφερω, μονο στο τηλεοπτικο αξιζει και αυτο οταν βλεπεις εκπομπες και οχι ταινιες (εννοειτε).
Φιλε MICRON θα κανω μια διορθωση σε αυτο που ειπες περι συστηματος IFC της VT20 οτι ειναι για κλαμματα...Εχεις δει ποσο χαλια ειναι αλλα συστηματα αντιστοιχα σε Lcd τηλεορασεις;Και επισης αυτο πιυ αναφερεις οτι ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ,ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΠ ΔΙΚΙΟ..ΑΛλα τοσο χρονια βλεπαμε ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!!!!!Θολουρες και τρεμοπαιγματα..Δεν σημαινει οτι αυτο που βλεπαμε επειδη ειναι το αρχικο προτυπο ειμαι και το σωστο...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φιλε MICRON θα κανω μια διορθωση σε αυτο που ειπες περι συστηματος IFC της VT20 οτι ειναι για κλαμματα...Εχεις δει ποσο χαλια ειναι αλλα συστηματα αντιστοιχα σε Lcd τηλεορασεις;Και επισης αυτο πιυ αναφερεις οτι ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ,ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΠ ΔΙΚΙΟ..ΑΛλα τοσο χρονια βλεπαμε ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!!!!!Θολουρες και τρεμοπαιγματα..Δεν σημαινει οτι αυτο που βλεπαμε επειδη ειναι το αρχικο προτυπο ειμαι και το σωστο...

Κοιτα φιλε imjp1982, προσωπικα εμπειριες απο LCD δεν εχω μεγαλες, εχω 2 μικρες LED LCD και επειδη ειναι μικρες δεν βλεπω και πολλα πραγματα να πω την αληθεια, εχω ομως εμπειρια απο plasma LG και σε θεματα κινησης ειναι η μερα με την νυχτα με την VT. Οσο για αυτο που ρωτας σχετικα με την κινηματογραφικη αισθηση, δηλαδη να υποθεσω οτι τοσα χρονια που βλεπαμε ενα τροπο εμφανισης της εικονας και ολης της πλοκης σε ταινιες, ήταν λαθος; και ηρθε τωρα η πανι με τις τεχνολογιες της να μας ανοιξει τα ματια; Υπαρχει προβλήμα, ειναι τοσο απλο οσο ακουγεται, τα 50hz τα ξορκιζει, τι να κανουμε τωρα να πουμε πως δεν το βλεπουμε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κοιτα φιλε imjp1982, προσωπικα εμπειριες απο LCD δεν εχω μεγαλες, εχω 2 μικρες LED LCD και επειδη ειναι μικρες δεν βλεπω και πολλα πραγματα να πω την αληθεια, εχω ομως εμπειρια απο plasma LG και σε θεματα κινησης ειναι η μερα με την νυχτα με την VT. Οσο για αυτο που ρωτας σχετικα με την κινηματογραφικη αισθηση, δηλαδη να υποθεσω οτι τοσα χρονια που βλεπαμε ενα τροπο εμφανισης της εικονας και ολης της πλοκης σε ταινιες, ήταν λαθος; και ηρθε τωρα η πανι με τις τεχνολογιες της να μας ανοιξει τα ματια; Υπαρχει προβλήμα, ειναι τοσο απλο οσο ακουγεται, τα 50hz τα ξορκιζει, τι να κανουμε τωρα να πουμε πως δεν το βλεπουμε;

Φιλε Micron δεν ηρθε η Panasonic για να μας ξεστραβωσει με τις τεχνολογιες της οπως αναφερεις..Ηρθαν ολες οι εταιριες με τα συστηματα τους για να μας ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥΝ....Αλλο θεμα τι αρεσει στον καθε ενα απο εμας πως θελει να βλεπει και αλλο πως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ....Αυτη ειναι η δικια μου γνωμη..ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΘΟΛΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΠΑΙΓΜΑΤΑ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΥΟΥΝ ΑΥΤΑ,ΟΙ ΤΑΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΗΣ PANY το IFC,για να δουμε ποιο ποιοτικη εικονα...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ..ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ...ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ,ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΥΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ...ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΝ-OFF..Για ολα τα γουστα...Θα σου πω ενα απλο παραδειγμα..Σε παρα πολλους αρεσει να βλεπουν ταινια στο Dynamic mode..Επειδη αρεσει σε πολλους σημαινει οτι ειναι το σωστο;;;;ΟΧΙ βεβαια..Το σωσυο ειναι σε καποιο αλλο mode και αφου εχει γινει καλιμπραρισμα απο ειδικο οπως απο των Φιλο Μανωλη Καστρουνη...Υπαρχει και θα υπαρχει παντα η επιλογη για ολα τα γουστα,αλλα υπαρχει και θα υπαρχει και ο σωστος και λαθος τροπος παρακολουθησης μιας ταινιας και δυστηχως πολλοι απο εμας βλεπουμε λαθος βαζοντας dynamic modes και απενεργοποιωντας τα συστηματα εισαγωγης frame

Καταρχας τo dynamic mode εχει να κανει με τα χρωματα οχι με την αποδοση της ταινιας ή κινησης, αλλο, το μου αρεσει να βλεπω π.χ. σκοτεινη την εικονα και αλλο, το να ειμαι σε θεση να δω την ιδια εικονα. Εμενα προσωπικα το οποιο προβλημα κινησης με κουραζει απιστευτα, οποτε δεν με ενδιαφερει αν μου δινει επιλογη στο να ενεργοποιησω ή να απενεργοποιησω ενα συστημα, με ενδιαφερει να υπαρχει καποιο συστημα ωστε να μπορω να δω μια ταινια οπως εχω συνηθισει να βλεπω. Το ξαναλεω, ειναι τοσο απλο οσο ακουγεται, χτυπαει καμπανακι στα 50hz, ολα τα αλλα ειναι να 'χαμε να λεγαμε. Το ποιο σωστο το ειχε πει παλαιοτερα ενας αλλος φιλος χρηστης "θα πρεπει να κανουμε καποιες υποχωρησεις ...", υποχωρησεις = κατι δεν παει καπου καλα, αρα τυχεροι οσοι θεωρουν αυτες τις υποχωρησεις αμελητεες, και ατυχοι (π.χ. εγω) οσοι θεωρουν τις συγκεκριμενες υποχωρησεις βασικες γι αυτους. Φυσικα αυτο δεν ισχυει μονο για την πανι, ολες οι Tv εχουν τα θετικα και τα αρνητικα τους, και καλα ειναι να τα λεμε ολα.

Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απο την δικη σου τηλεοραση δηλ,τι σε εχει απογοητευσει;Ρι ειναι αυτο που σου εμφανιζει στην οθονη και δεν σου αρεσει;;;Αν μπορεις πες ακριβως τι ειναι αυτο το προβλημα που εχεις εντοπισει...

Υπάρχει πρόβλημα στις panasonic με την διαχείριση σημάτων 50hz.

Όχι μόνο στις Panasonic...

Το ότι βλέπουμε και ακούμε στον κινηματογράφο δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό όμως.

ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ,ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΠ ΔΙΚΙΟ..ΑΛλα τοσο χρονια βλεπαμε ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!!!!!

Ωραία, το ακούσαμε κι αυτό, το να βλέπεις το υλικό με τον τρόπο που φτιάχτηκε, είναι λάθος... :flipout:

Yποθέτω πως στη συνέχεια, θα προσθέσουμε στη σωρεία λαθών, την ακρόαση δικάναλης μουσικής από δύο ηχεία (τί τα 'χουμε τα σεράουντ δηλάδη; ), τη θέαση ταινιών στις αυθεντικές τους αναλογίες (δεν πλήρωσα εγώ 65 ίντσες για να βλέπω μαύρες μπάρες), τη θέαση υλικού 2D ως τέτοιο (έχει και 3D-converter η 65άρα, αμ πώς) και άλλα πολλά... :rofl:

Σε απαιτητικές σκηνές δεν υπάρχει πρόβλημα;;Είναι καλύτερα να βλέπεις μια θολή εικόνα;Με τον ήχο είναι άλλο επισόδιο...Άντε στις plasma που έχοιυν μεγάλο motion resolution τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα...στις lcd;;
Μονάχα στις panasonic έχω δει πρόβλημα τέτοιας έκτασης όσον αφορά διαχείριση σημάτων 50hz.

Σε απαιτητικές σκηνές δεν υπάρχει πρόβλημα;;Είναι καλύτερα να βλέπεις μια θολή εικόνα;

Και οι έγχρωμες εικόνες είναι καλύτερες από τις ασπρόμαυρες. Να βάψουμε και όλες τις ασπρόμαυρες ταινίες, με αυτό το σκεπτικό; :laugh:

Αν κάτι γυρίστηκε για να το δεις θολό, το σωστό είναι και να το δεις θολό. Αν αυτό εσένα προσωπικά δεν σου αρέσει, αποτελεί άλλο θέμα, που δεν αλλάζει όμως το τί είναι σωστό και τί λάθος.

Και πριν ξαναδιαβάσω το επιχείρημα με το πώς είναι η κίνηση στην πραγματική ζωή, να σας υπενθυμίσω ότι ο κινηματογράφος δεν είναι πραγματική ζωή...

Μονάχα στις panasonic έχω δει πρόβλημα τέτοιας έκτασης όσον αφορά διαχείριση σημάτων 50hz.

Ποιά έκταση εννοείς; Της συζήτησης στο internet; Γιατί όσον αφορά τα διπλά είδωλα, στον ίδιο βαθμό εμφανίζονται και σε άλλες εταιρείες, όταν τα συστήματα frame interpolation είναι κλειστά...

Με τον όρο "judder" να υποθέσω ότι εννοείτε το motion blur;

Και οι έγχρωμες εικόνες είναι καλύτερες από τις ασπρόμαυρες. Να βάψουμε και όλες τις ασπρόμαυρες ταινίες, με αυτό το σκεπτικό; :laugh:

Αν κάτι γυρίστηκε για να το δεις θολό, το σωστό είναι και να το δεις θολό. Αν αυτό εσένα προσωπικά δεν σου αρέσει, αποτελεί άλλο θέμα, που δεν αλλάζει όμως το τί είναι σωστό και τί λάθος.

Και πριν ξαναδιαβάσω το επιχείρημα με το πώς είναι η κίνηση στην πραγματική ζωή, να σας υπενθυμίσω ότι ο κινηματογράφος δεν είναι πραγματική ζωή...

Ποιά έκταση εννοείς; Της συζήτησης στο internet; Γιατί όσον αφορά τα διπλά είδωλα, στον ίδιο βαθμό εμφανίζονται και σε άλλες εταιρείες, όταν τα συστήματα frame interpolation είναι κλειστά...

Ποιές είναι οι άλλες εταιρίες;Συγκεκριμένα ποιά μοντέλα;
Εγώ πάντως δεν θέλω ούτε κόκκο ούτε θόλωμα....
Αλλά καλύτερα να μην συνεχίσουμε εδώ,είμαστε offtopic -bye-

Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

..Και το μονο mode που η TV αξιζε πραγματικα και ηταν απολαυση,ηταν το dynamic...

......Θα σου πω ενα απλο παραδειγμα..Σε παρα πολλους αρεσει να βλεπουν ταινια στο Dynamic mode......

Όλα τα Dynamic (ανεξάρτητα από τεχνολογία, μοντέλο, κατασκευαστή) είναι κουκουρουκου, μπορούν να εντυπωσιάσουν μόνο κάποιον άσχετο, όπως σωστά αναφέρεις παρακάτω...

Επειδη αρεσει σε πολλους σημαινει οτι ειναι το σωστο;;;;ΟΧΙ βεβαια..Το σωσυο ειναι σε καποιο αλλο mode ...

... και δυστηχως πολλοι απο εμας βλεπουμε λαθος βαζοντας dynamic modes ......

Το να βλέπει κάποιος σε Dynamic είναι σίγουρα λάθος....

...και απενεργοποιωντας τα συστηματα εισαγωγης frame

Το να απενεργοποιεί κάποιος τα συστήματα ιinterpolation δεν είναι απαραίτητα λάθος π.χ.....

Α) Στην 46ΡΖ85 του κουμπάρου μου, όποτε έχω πάει να δούμε κανένα BD το 1ο που του λέω είναι να βάλει το IFC στο Off.

Β) Στην 46G10 που έχω στο σαλόνι είναι μόνιμα ενεργοποιημένο, μιας και είναι λιγότερο 'επιθετικό' (παρεμβατικό) από αυτό της ΡΖ85 και δεν με ενοχλεί....

Γ) Στον προβολέα ΑΕ3000 που έχω υπάρχουν 3 mode για το IFC (Off, Mode 1, Mode2).....

......1) Στα animation το πιο 'επιθετικό' mode 2 είναι απόλαυση, πάντα mode 2.

......2) Σε ταινίες η εικόνα γίνετε σαν κάτι βραζιλιάνικες σαπουνόπερες (με mode2), αρχικά εντυπωσιακό αλλά μετά από κάποια ώρα κουραστικό και αφύσικο και να αρχίσω να βλέπω μια ταινία με αυτό μετά το τρώει η μαρμάγκα και ....

......3) τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ το mode 1 (εκεί το είχε αφήσει και ο Καστρουνής όταν είχε ρυθμίσει τον προβολέα)....

......4) Υπάρχουν όμως και φορές (ειδικά σε κάποιες παλιές ταινίες) που ακόμα και το mode 1 δεν ταιριάζει, οπότε πάω το ρυθμιστικό στο off.

Δ) Στην 42ΡΧ80 που έχω στην κρεβατοκάμαρα δεν υπάρχει IFC.

Εν κατακλείδι (και κατά τη γνώμη μου)...

1) Το interpolation είναι 'περί ορέξεως', το μόνο που θεωρώ απαραίτητο είναι να υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισής του, ώστε να αποφασίσει αυτός που θα βλέπει ....το πως θα βλέπει.

2) Το Dynamic είναι σίγουρα λάθος προρύθμιση για να παρακολουθήσει κάποιος οτιδήποτε (τηλεοπτικό, BD, DVD, Game κ.λ.π.) και καλό είναι να το λέμε, ώστε να μην αποφασίσει αυτός που θα βλέπει... να βλέπει με Dynamic.

Ποιές είναι οι άλλες εταιρίες;Συγκεκριμένα ποιά μοντέλα;

Mέχρι στιγμής, έχω τρέξει το AVClub Motion Test σε διάφορα μοντέλα των Sony και Samsung (μεταξύ των και το περσινό φαβορί C8000), εκτός από Panasonic (σε λοιπές εταιρείες, δεν ευκαίρησα ακόμα) και δεν πέτυχα ούτε ένα που να μην εμφανίζει διπλό είδωλο, παρόμοιο με των Panasonic, όταν το frame interpolation είναι κλειστό.

Απεναντίας, στο αντίστοιχο τεστ των 60Hz, δεν εμφάνισε διπλό είδωλο καμμία, ακόμα και μοντέλα 5ετίας...

Όταν πετύχω κάποιο μοντέλο που να παρουσιάζει τέτοια συμπεριφορά και με σήματα 50Ηz, θα φτιάξω sticky νήμα, ανοιχτό προς λαϊκό προσκύνημα... :flipout:

Αν η TV ηταν δικη μου και εφοσον την ειχα στρωσει,εννοειτε πως αυτο θα εκανα..Αλλα μιλαμε για TV εκθεσης καταστηματος..Οποτε και δεν μπηκα στην διαδικασια να πειραξω τις εργοστασιακες ρυθμισεις αντιθεσης φωτεινοτητας κλπ.

Γιατί να μην τις πειράξεις; Δεν πρόκειται να προκαλέσεις μεγαλύτερη "ζημιά" στην τηλεόραση από όταν της βάζεις τη Δυναμική, στην οποία η προκαθορισμένη τιμή αντίθεσης είναι στο τέρμα (60/60)...

Στην GT30 πάντως εδώ, με IFC σε max ή mid, σε οτιδήποτε και να είδα από υλικό PAL (25fps), δεν διαπίστωσα απολύτως καμμία ανωμαλία ή τεχνούργημα.

Φυσικά, αυτό είναι το δικό μου μάτι.

Ωραία, το ακούσαμε κι αυτό, το να βλέπεις το υλικό με τον τρόπο που φτιάχτηκε, είναι λάθος... :flipout:

Yποθέτω πως στη συνέχεια, θα προσθέσουμε στη σωρεία λαθών, την ακρόαση δικάναλης μουσικής από δύο ηχεία (τί τα 'χουμε τα σεράουντ δηλάδη; ), τη θέαση ταινιών στις αυθεντικές τους αναλογίες (δεν πλήρωσα εγώ 65 ίντσες για να βλέπω μαύρες μπάρες), τη θέαση υλικού 2D ως τέτοιο (έχει και 3D-converter η 65άρα, αμ πώς) και άλλα πολλά... :rofl:

Μα φυσικά και ο τρόπος που φτιάχτηκε το υλικό είναι λάθος...

Όσο για το παράδειγμα, είναι λίγο άστοχο. Αν είναι να βρούμε ανάλογο στον ήχο (γιατί πρέπει να το κάνουμε; ), εγώ θα έλεγα την περίπτωση της υπερ-δειγματοληψίας. Αν έχει "super-bit" ο ενισχυτής, το ανάβουμε ή ακούμε το αρχικό υλικό;

Πότε θα κάνουμε μια λίστα με μάρκες/χρονιές; Καλό είναι να ξέρουμε για ποιες εταιρίες μιλάμε...

Mέχρι στιγμής, έχω τρέξει το AVClub Motion Test σε διάφορα μοντέλα των Sony και Samsung (μεταξύ των και το περσινό φαβορί C8000), εκτός από Panasonic (σε λοιπές εταιρείες, δεν ευκαίρησα ακόμα) και δεν πέτυχα ούτε ένα που να μην εμφανίζει διπλό είδωλο, παρόμοιο με των Panasonic, όταν το frame interpolation είναι κλειστό.

Άρα μένουν LG/Philips να δοκιμάσουμε; Ξέρω έναν που έχει μια φίλιπς...

Μα φυσικά και ο τρόπος που φτιάχτηκε το υλικό είναι λάθος...

Kρίνοντας με ποιό κριτήριο;

Όσο για το παράδειγμα, είναι λίγο άστοχο. Αν είναι να βρούμε ανάλογο στον ήχο (γιατί πρέπει να το κάνουμε; ), εγώ θα έλεγα την περίπτωση της υπερ-δειγματοληψίας. Αν έχει "super-bit" ο ενισχυτής, το ανάβουμε ή ακούμε το αρχικό υλικό;

Το ανάλογο του upsampling είναι το upscaling... :p

Πότε θα κάνουμε μια λίστα με μάρκες/χρονιές; Καλό είναι να ξέρουμε για ποιες εταιρίες μιλάμε...

Όταν βρούμε χρόνο...

Άρα μένουν LG/Philips να δοκιμάσουμε; Ξέρω έναν που έχει μια φίλιπς...

Αφού τον ξέρεις, γιατί δεν του λες τότε να δοκιμάσει, με απενεργοποιημένα τα DNM και ClearLCD, να μας πει τί γίνεται από Philips μεριά; :D

Με τον όρο "judder" να υποθέσω ότι εννοείτε το motion blur;

Υπάρχουν δύο ειδών judder:

α) Judder. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό "τρέμουλο", εν είδει διπλού ειδώλου, που παρουσιάζει η κίνηση όταν η λήψη ή/και η αναπαραγωγή της κινούμενης εικόνας πραγματοποιείται με ρυθμούς καρέ (framerates), κάτω από ένα όριο. Όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα της κίνησης, τόσο εμφανέστερο είναι. Στην πράξη, θα το συναντήσουμε σε σήματα 24, 25 και 30fps. Το "θόλωμα" που μπορεί να συνοδεύει ή όχι το judder, δεν οφείλεται στον απόλυτο αριθμό του ρυθμού καρέ, αλλά στην κινηματογράφηση με αργές ταχύτητες κλείστρου (π.χ. 1/24, 1/25, 1/30).

β) Telecine Judder. Πρόκειται για ένα συνεχές, ρυθμικό "σκάλωμα"/"σπάσιμο", που προστίθεται στο judder, όταν αναπαράγουμε υλικό που έχει γυριστεί στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, στη συχνότητα των 60Hz με την τεχνική του 3:2 pulldown. Aυτό συμβαίνει, γιατί τα μονά καρέ δεν προβάλλονται για το ίδιο χρονικό διάστημα με τα ζυγά.

Telecine Judder. Πρόκειται για ένα συνεχές, ρυθμικό "σκάλωμα"/"σπάσιμο", που προστίθεται στο judder, όταν αναπαράγουμε υλικό που έχει γυριστεί στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, στη συχνότητα των 60Hz με την τεχνική του 3:2 pulldown. Aυτό συμβαίνει, γιατί τα μονά καρέ δεν προβάλλονται για το ίδιο χρονικό διάστημα με τα ζυγά.

Μα υποτίθεται κανένας δεν θα προβάλει interlaced 30fps υλικό.

Όλοι θα προβάλλουν 24fps progressive.