Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια
..Και το μονο mode που η TV αξιζε πραγματικα και ηταν απολαυση,ηταν το dynamic...
......Θα σου πω ενα απλο παραδειγμα..Σε παρα πολλους αρεσει να βλεπουν ταινια στο Dynamic mode......
Όλα τα Dynamic (ανεξάρτητα από τεχνολογία, μοντέλο, κατασκευαστή) είναι κουκουρουκου, μπορούν να εντυπωσιάσουν μόνο κάποιον άσχετο, όπως σωστά αναφέρεις παρακάτω...
Επειδη αρεσει σε πολλους σημαινει οτι ειναι το σωστο;;;;ΟΧΙ βεβαια..Το σωσυο ειναι σε καποιο αλλο mode ...
... και δυστηχως πολλοι απο εμας βλεπουμε λαθος βαζοντας dynamic modes ......
Το να βλέπει κάποιος σε Dynamic είναι σίγουρα λάθος....
...και απενεργοποιωντας τα συστηματα εισαγωγης frame
Το να απενεργοποιεί κάποιος τα συστήματα ιinterpolation δεν είναι απαραίτητα λάθος π.χ.....
Α) Στην 46ΡΖ85 του κουμπάρου μου, όποτε έχω πάει να δούμε κανένα BD το 1ο που του λέω είναι να βάλει το IFC στο Off.
Β) Στην 46G10 που έχω στο σαλόνι είναι μόνιμα ενεργοποιημένο, μιας και είναι λιγότερο 'επιθετικό' (παρεμβατικό) από αυτό της ΡΖ85 και δεν με ενοχλεί....
Γ) Στον προβολέα ΑΕ3000 που έχω υπάρχουν 3 mode για το IFC (Off, Mode 1, Mode2).....
......1) Στα animation το πιο 'επιθετικό' mode 2 είναι απόλαυση, πάντα mode 2.
......2) Σε ταινίες η εικόνα γίνετε σαν κάτι βραζιλιάνικες σαπουνόπερες (με mode2), αρχικά εντυπωσιακό αλλά μετά από κάποια ώρα κουραστικό και αφύσικο και να αρχίσω να βλέπω μια ταινία με αυτό μετά το τρώει η μαρμάγκα και ....
......3) τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ το mode 1 (εκεί το είχε αφήσει και ο Καστρουνής όταν είχε ρυθμίσει τον προβολέα)....
......4) Υπάρχουν όμως και φορές (ειδικά σε κάποιες παλιές ταινίες) που ακόμα και το mode 1 δεν ταιριάζει, οπότε πάω το ρυθμιστικό στο off.
Δ) Στην 42ΡΧ80 που έχω στην κρεβατοκάμαρα δεν υπάρχει IFC.
Εν κατακλείδι (και κατά τη γνώμη μου)...
1) Το interpolation είναι 'περί ορέξεως', το μόνο που θεωρώ απαραίτητο είναι να υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισής του, ώστε να αποφασίσει αυτός που θα βλέπει ....το πως θα βλέπει.
2) Το Dynamic είναι σίγουρα λάθος προρύθμιση για να παρακολουθήσει κάποιος οτιδήποτε (τηλεοπτικό, BD, DVD, Game κ.λ.π.) και καλό είναι να το λέμε, ώστε να μην αποφασίσει αυτός που θα βλέπει... να βλέπει με Dynamic.