Frame Interpolation : Βήμα μπροστά ?

Η επίσημη απάντηση από τις εταιρείες θα είναι K.M.A....ό εστί μεθερμηνευόμενο:


Kiss My Ass!!

Έχουν και άποψη για την κίνηση το βόδια με τις κάμερες χειρός που θέλουμε από 10 δραμαμίνες για κάθε ταινία...
 
Απάντηση: Re: Frame Interpolation : Βήμα μπροστά ?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Χώρια που είναι πολύ πιο οικονομικό να απενεργοποιήσω εγώ από την τηλεόραση μου το frame interpolation από το να βρουν αυτοί ένα τρόπο ώστε οι ταινίες τους να μην δείχνουν πως πάσχουν από Πάρκινσον.
 
Αν οι 24fps ταινίες στην τηλεόραση σου έχουν κίνηση "πάρκινσον", μάλλον κάτι δεν έχεις ρυθμίσει σωστά. Προφανώς ταινίες που έχουν γυριστεί στα 24 καρε, πρέπει να αναπαραχθούν αναλόγως, χωρίς ενεργοποίηση του αποκρουστικού frame interpolation.
 
In response to Tom Cruise's PSA about turning off motion smoothing on your TV for the best movie experience, we show you how to adjust the motion settings on six TV brands (LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, TCL) for accurate reproduction of 24fps (frames per second) films without soap opera effect (SOE).

Many thanks to the above manufacturers for sending me TV samples for the production of this video, and my calibration customer Leigh Weston for his help with the Sony section.


https://www.youtube.com/watch?v=A_6AC0nZ7EM
source:[youtube.com - hdtvtest.co.uk]
 
Τόσες και τόσες π@π@τζες επειδή γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος προβολής στα σινεμά στα 60 καρέ.

Τόσο δύσκολο είναι να πουν την αλήθεια στον κόσμο αντί να φτιάχνουν θεωρίες με δηθενιές?

Το soap opera effect είναι από μόνο του μια μπούρδα και μισή σαν έννοια, μιας και οι τηλεοπτικές σαπουνόπερες τόσα χρόνια παίζαν στα 25 και 30 καρεδάκια στις τηλεοράσεις του πλανήτη.

Ναι, το σινεμά είχε συνδεθεί κάποτε με τα 24 καρέ και καλώς έγινε. Εν έτει 2018, δεν μπορεί να συζητάμε για 8Κ και 2020 τρίγωνα, αλλά, να παραμένουμε πιστοί στα 24 καρέ. Δεν είναι θέμα ιστορικής υποστήριξης, είναι θέμα οικονομικό.
 
Είναι θέμα αισθητικής. Και το soap opera effect δεν είναι μύθος, ακόμα και άσχετος μπορεί να το αναγνωρίσει. Άλλο αν του αρέσει (βιντσια είναι αυτά..)
 
Το soap opera effect είναι από μόνο του μια μπούρδα και μισή σαν έννοια, μιας και οι τηλεοπτικές σαπουνόπερες τόσα χρόνια παίζαν στα 25 και 30 καρεδάκια στις τηλεοράσεις του πλανήτη.

Better, same, worse?
 
Πολύ seriously.

Όσο serious ήταν το ποστ που έγραψες πιο πάνω περί soap opera effect, άσχετους και βίτσια...

Τουλάχιστον, θα μπορούσες να διαβάσεις πρώτα τι έγραψα, πριν μου την πεις.
 
Πολύ seriously.

Όσο serious ήταν το ποστ που έγραψες πιο πάνω περί soap opera effect, άσχετους και βίτσια...

Τουλάχιστον, θα μπορούσες να διαβάσεις πρώτα τι έγραψα, πριν μου την πεις.

Τι να συζητήσουμε ρε συ, αν φαίνεται το soap opera effect στα 60i που γυρίζονταν οι soap operas (το οποίο θυμιζει το frame interpolation που χρησιμοποιούν οι τηλεοράσεις, εξού και το nickname);
 
Να συζητήσουμε για την ''σταυροφορία'' ηθοποιών και σκηνοθετών που έχει ξεκινήσει για να ξορκίσουν το κακό frame interpolation.

Καταρχάς, δεν υπάρχει σινεμά που να παίζει με frame interpolation. Η τηλεόραση δεν είναι το playground τους, όμως, χώνονται για να μας ''μάθουν'' πως πρέπει να βλέπουμε σωστά τις ταινίες τους. Τόσα χρόνια δεν τους ένοιαζε ότι κάθε τηλεόραση ήταν χρωματικά ό,τι να 'ναι. Δεν τους ένοιαζε ότι η κλίμακα του γκρι ήταν ''γεια σας''. Δεν τους ένοιαζε καν για το σήμα του κάθε σταθμού. Δεν τους ένοιαζε αν ο άλλος έβλεπε τις ταινίες τους στο dynamic.

Τώρα, τους έχει πιάσει η πιλάλα επειδή οι κατασκευαστές τηλεοράσεων έχουν το F.I. στο on. Λογικότατο, για τηλεοράσεις μιλάμε. Για τηλεοπτικό πρόγραμμα συζητάμε. Μιλάμε για ένα feature που αν δεν σου αρέσει μπορείς να το απενεργοποιήσεις στην στιγμή με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Όχι...

Πρέπει να γίνει ολόκληρη χρηστομάθεια για το πως το interpolation καταστρέφει την ταινία και όχι γιατί ο κόσμος επιλέγει να το χρησιμοποιεί. Ο κόσμος το επιλέγει διότι έχει πολλά οφέλη που συνδέονται με τον μεγαλύτερο αριθμό καρέ το δευτερόλεπτο. Κάτι τέτοιο φυσικά, κάνει τζιζ και δεν μας παίρνει να ξύνουμε πληγές. Οπότε, κράξε τους κατασκευαστές που βάζουν το F.I. στο on...είναι πιο εύκολο.
 
Κανένα όφελος δεν υπάρχει αν ενεργοποιήσεις το FI σε μια ταινία γυρισμένη σε 24fps, το τελικό αποτέλεσμα είναι αηδία. Αν εσένα σου αρέσει, σεβαστο, απλα δεν είναι σωστό, ούτε τεχνικά ούτε αισθητικά, τουλάχιστον σύμφωνα με τις πρόθεση των δημιουργών του φιλμ.