Frame interpolation σε projector?

To ιδανικοτερο ειναι κλειστο ή μεχρι τη μεση το zoom, Ομως μην φανταστεις οτι και η παραπανω χρηση του θα επιφερει τετοια αλλοιωση που ειναι αποτρεπτικη, αλλιως δεν θα το ειχαν. Οποτε προσπαθωντας να υπερκερασεις το χωροταξικο προβλημα μην σε απασχολει η χρηση του. Αν φυσικα ειναι εφικτο, μην το φτασεις στα ορια του. Ας ειναι καπου κοντα στη μεση.

Μάλιστα...αφού με διαφωτησατε αρκετά κ σας ευχαριστω παρά πολύ ...τι πανι να κοιτάξω σε τι διαστάσεις....θα μπει στο ταβάνι...κ έχω ακούσει αυτά που μπαίνουν σε ταβάνι κ όχι σε τοίχο πάνω απο την περιοχή θέασης έχει μαύρο κ μετά ξεκινά το άσπρο...έτσι δεν είναι;κάποιο παράδειγμα να μου δείξετε στο σκρουτζ;
Αυτό με το gain τι είναι;

Aς μιλησουμε για πανι οταν θα ανεβασεις φωτος του χωρου ωστε να δουμε που θα τοποθετηθει και ποια επιπλα θα κρυβει.

Το gain ειναι το κερδος φωτεινοτητας μιας οθονης.
gain 1 σημαινει οτι αντανακλα το ιδιο φως που πεφτει επανω του.
Σε φωτεινους προβολεις και μικρες ιντσες, μερικες φορες χρησιμοποιειται και αρνητικο gain (π.χ. 0.8) για μειωση της φωτεινοτητας στο πανι και κατ'επεκταση απο τις αντανακλασεις των τοιχων. Θετικο gain οταν εχουμε προβολεα με λιγο φως και τεραστιο πανι, ωστε να καταφερουμε να το φωτισουμε σωστα. Επισης καποιες high contrast οθονες εχουν θετικο gain και πολωνουν το φως ευθεια μπροστα για μειωση αντανακλασεων απο τους τοιχους. Ειναι ομως και ακριβοτερες.

Τελος, οσον αφορα την αγορα, ας καταληξουμε πρωτα στο μεγεθος οθονης και budget ωστε να δεις αν σε συμφερει καποια αγορα απο Ελλαδα ή εξωτερικο και αναλογως του budjet πραττεις. (διαστασεις, τυπος οθονης, κλπ)

Μάλιστα...αφού με διαφωτησατε αρκετά κ σας ευχαριστω παρά πολύ ...τι πανι να κοιτάξω σε τι διαστάσεις....θα μπει στο ταβάνι...κ έχω ακούσει αυτά που μπαίνουν σε ταβάνι κ όχι σε τοίχο πάνω απο την περιοχή θέασης έχει μαύρο κ μετά ξεκινά το άσπρο...έτσι δεν είναι;κάποιο παράδειγμα να μου δείξετε στο σκρουτζ;
Αυτό με το gain τι είναι;

Υπάρχουν κάποια δεδομένα και περιορισμοί με τους προβολείς. Π.χ.

Λες ότι η θέση θέασης σου θα είναι γύρω στα 6 μέτρα. Γι' αυτή την απόσταση πιθανώς να χρειάζεσαι 135-140 ίντσες ώστε να ευχαριστηθείς μεγάλη εικόνα. Τώρα...αν η θέση τοποθέτησης του 1200 είναι τα 3 μέτρα, δεν μπορείς να έχεις 140'' και αναγκαστικά θα πας σε μικρότερα κάδρα, όπως οι 100 ίντσες που βγάζει ο προβολέας από αυτή την απόσταση. 100 ίντσες από τα 6 μέτρα είναι σχετικά λίγες ίντσες. Για το όφσετ του προβολέα, τα είπαν τα παιδιά...

Πάμε τώρα στην οθόνη:

Αν τελικά βρεις λύση για την τοποθέτηση του Μπενκ και τον στήσεις πιο μακριά για να ανοίξεις μεγαλύτερο κάδρο, 140 ίντσες χειροκίνητη ή ηλεκτροκίνητη οθόνη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει ζάρες (λόγω μεγάλης επιφάνειας). Για πιο σίγουρες λύσεις πρέπει να ξοδέψεις πολλές χιλιάδες ευρώ σε οθόνες με εντατήρες.

Επομένως, όπως βλέπω τουλάχιστον τα πράγματα, πρέπει να γίνουν μερικοί συμβιβασμοί.

Λοιπόν έκανα μετρήσεις ...απόσταση θέασης τα 6 μέτρα ακριβώς...απόσταση προβολεα με οθόνη γίνετε στα 4 μέτρα..βάζω κ 2 φωτό του σαλονιού...ύψος ταβάνι με πάτωμα στα 2.95
Μέχρι πριν λίγο καιρό έβλεπα στην ίδια απόσταση απο μια LCD 37ara..τώρα απο την ίδια απόσταση βλέπω απο μια 32 άρα..οπότε αν δεν γίνεται στα 140 ιντσες 100 δεν είναι καλά;

Last edited:
Λοιπόν εννοείτε φεύγει απο την μέση η άσπρη πολυθρόνα καθώς κ το φως...εκεί που έχω βάλει ενδεικτικά το τραπεζάκι είναι απόσταση 4 μέτρα απο το επιπλο της τιβι που δεν μπορεί να φύγει απο εκεί γιαυτο κ το πανι θα πέφτει απο μπροστά...
Δηλαδή μπροστά απο το επιπλο.. http://imageshack.us/photo/my-images/9/imagepxfc.jpg/

Τι πλάτος έχει ο τοίχος που θα μπει η οθόνη?

Από τα 4 μέτρα με τον 1200 παίρνεις μαξ 128 ίντσες. Αν είναι μέσα στο μπάτζετ σου πήγαινε σε αυτή τη διάσταση (ο υπολογισμός γίνεται από τον φακό και όχι από το σώμα του προβολέα. Το λέω για να το έχεις υπόψιν σου).

Τι πλάτος έχει ο τοίχος που θα μπει η οθόνη?

Από τα 4 μέτρα με τον 1200 παίρνεις μαξ 128 ίντσες. Αν είναι μέσα στο μπάτζετ σου πήγαινε σε αυτή τη διάσταση (ο υπολογισμός γίνεται από τον φακό και όχι από το σώμα του προβολέα. Το λέω για να το έχεις υπόψιν σου).
Αφού θα μπει μπροστά απο το επιπλο εννοείτε δεξιά μέχρι αριστερά...λοιπόν εάν εννοείτε αυτο επειδή έτσι όπως το βλέπετε στην φωτο πάνω ψηλά δεξιά κ αριστερά έχει σοβατεπι..το υπολόγισα και το καθαρό πλάτος του ταβανιου 2.10

Αφού θα μπει μπροστά απο το επιπλο εννοείτε δεξιά μέχρι αριστερά...λοιπόν εάν εννοείτε αυτο επειδή έτσι όπως το βλέπετε στην φωτο πάνω ψηλά δεξιά κ αριστερά έχει σοβατεπι..το υπολόγισα και το καθαρό πλάτος του ταβανιου 2.10

Αυτό εννοείς 2.1 μέτρα?

imageeitv.jpg

Αν ναι, τότε η μαξ οθόνη που χωράς είναι 90 ιντσών.

Κάποια άλλη λύση καλύτερη; Αμα μπει στον τοίχο αλλά θα πρέπει να υπολογίσουμε θέαση εκεί που έχεις βάλει ακριβώς τη γραμμή αλλά σε ύψος να μην πηγαίνει απο πίσω απο την τιβι..έχω σκάσει τι να κάνω...;

Κάποια άλλη λύση καλύτερη; Αμα μπει στον τοίχο αλλά θα πρέπει να υπολογίσουμε θέαση εκεί που έχεις βάλει ακριβώς τη γραμμή αλλά σε ύψος να μην πηγαίνει απο πίσω απο την τιβι..έχω σκάσει τι να κάνω...;

Δεν είναι και τραγικά τα πράγματα. Βάζεις μια 90άρα οθόνη και πηγαίνεις τη θέση θέασης περίπου στα 3 - 3,5 μέτρα με καρέκλες-πολυθρόνες μόνο για την προβολή οι οποίες μετά θα φεύγουν από τη μέση.