Το πρωτο μου ηλεκτρικο εργαλειο, αγορασμενο το 2000 μαζι με μια βαλιτσα za 70-80 χιλιαδες δραχμες δωρο απο το πατερα μου.
Τα πρωτα τρυπηματα γιναν με αυτο σχετικα ομως δεν ειναι δουλεμενο πολυ. Εντελως ερασιτεχνικη χρηση στο περασμα των χρονων και κυριως σε δευτερευουσες εργασιες ή κατεργασια μεταλλων.
Εδω βλεπουμε το μηχανισμο του τσοκ πισω απο τις "καμερες".
Γενικοτερα το εργαλειο φωναζει ποιοτητα! Ελβετικης κατασκευης, με στιβαρο διακοπτη που μετα το καθαρισμα εγινε σαν καινουργιος σε εμφανιση αλλα και αισθηση.
Εδω φαινεται το καλλυμα του μηχανισμου των γραναζιων. Πολυ μακα πανω του μιας και ο παρακειμενος ανεμιστηρας τραβαγε την σκονη απο τα υπο τρυπημα υλικα.
Εδω εχω ανοιξει το μηχανισμο γραναζιων και φαινονται τα δυο τμηματα που εφαπτονται οταν το επιλεξουμε και "εμφανιζεται" η κρουστικη λειτουργια.
MgAl9Zn1 το κραμα κατασκευης εν ετη 09. Τα ρουλεμαν Germany αναγραφουν επανω και ακομη γυαλιζουν μετα το καθαριςμα. Λεπτομερειες αλλα αν ειχε ανατολικη προελευση κατασκευης ισως εγραφε το scrap factory που προερχονται αυτα :chinese::em04special_8: και να ηταν μεταξυ φθορας και αφθαρσιας.
Φαινεται το τσουνι με το ελατηριο που σμπρωχνεται απο το κουμπι αποτροπης περιστροφης οταν θελουμε να αλλαξουμε τρυπανι. Αυτο μπαινει στις κυκλικες εγκοπες του διπλανου τμηματος.
Το μικρο εξαρτημα ειναι αυτο που " φρεναρει" τον αξονα οταν κινητε ο επιλογεας κρουστικης λειτουργιας. Μικρο αλλα κανει σημαντικη δουλεια.
Προχθες που εκανα συντηρηση τη σεγα, μετα που την εβαλα σε λειτουργια μου ηρθε μια μυρουδια καινουργιλας. Δεν το ανεφερα ομως μιας και δεν το θεωρησα σημαντικο.
Σημερα ομως που εκλεισα το δραπανο και το εβαλα στο ρευμα ταξιδεψα στο χρονο.
Μου ηρθε μια μυρουδια παλι, ποιο εντονη που μου θυμισε ενα καινουργιο εργαλειο. Και οχι οποιοδηποτε. Ενα bosch ηλεκτρικο εργαλειο που πρωτοδουλεψε πριν 15 χρονια! Δεν ξερω πως γινετε αυτο, ισως κατι εχουν τα bosch τα πρασινα!:idea:
photo share