ΦΤΑΙΕΙ Ο Ο.Τ.Ε !!!

Ξέρω εταιρία που άφησε επαγγελματία χωρίς τηλ 3 μήνες , και μετά του ζήταγε και 500ευρό για να του διαθέσει πάλι το νούμερο ,, στην διάθεση σας τα στοιχεία όποιος αμφιβάλει ,

Δεν τον συμφέρει όμως. Αυτή τη στιγμή έχει κρατήσει το δίκτυο και συρρικνώνει το customer service. Τα τσεπώνει από όλους τους ιδιωτικούς παρόχους και δεν έχει και τη συναλλαγή με το κοινό.

Eχει περίπου των 80% των adsl χρηστών της χώρας κάπου διάβαζα προχτές...

Re: Απάντηση: Re: ΦΤΑΙΕΙ Ο Ο.Τ.Ε !!!

Πάρε τίς χάντρες Στέργιε μαζί μέ όλη τήν ιδιωτική παραοικονομία και άντε δούλεψε με τά 600 ευρουδάκια.
Οταν τελειώσει τό παραμύθι τού ξεπουλήματος τής δημόσιας περιουσίας θάσαι νέος ακόμα....
Θα χαρείς όλα τά καλά τής ´ελεύθερης αγοράς´πού θα φέρει ισορροπία και χρήμα...σέ όλους....

Δεν είπα αυτό, Σπύρο μου.
Αυτά που αναφέρεις, τα καταλαβαίνω και με ανησυχούν.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι και ο ΟΤΕ (και οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ κατ' επέκταση) είναι υπεράνω κριτικής.

Άμα είναι να δίνουμε έτσι εύκολα άφεση αμαρτιών, την κάτσαμε.
Απλώς, δε χαριζόμαστε σε κανέναν!

Δε θέλω να ξεπουληθεί ο ΟΤΕ. Θέλω να γίνει τέτοιος, που όσοι ιδιωτικοί και να βγούνε, να στέκεται μια χαρά. Όχι όμως με μεθόδους σαμποτάζ, αλλά παρέχοντας σωστές υπηρεσίες.

Αμα δεν θέλουν σαποτάζ οι ιδιωτικοί, να στρώσουν τον κώλο τους κάτω να περάσουν χαλκό. Όσο την κάνουλα την έχει ο ΟΤΕ, θα τους έχει στο χέρι. Και αν κρίνει ότι πρέπει να τους σαμποτάρει θα το κάνει.

Αντε και ας πούμε οτι ο χαλκός είναι πρόβλημα ,, το καινούργιο φρούτο με τα πολυδιαφημιζόμενα ασύρματα κουτάκια το έχετε δεί ???? να δείτε χάλια !!!!!!

Τι λέτε ρε παιδιά...ποιος να περάσει χαλκό?!!? Καταλαβαίνετε τι λέτε? το last mile το διαχειρίζεται πάντα ΕΝΑΣ φορέας σε ολες τις χώρες του κοσμου. Στην Ελλάδα τώρα είναι ο οτε, σε λίγο θα είναι ένας αυτόνομος φορέας και ακόμα και ο ΟΤΕ θα ενοικιάζει απο αυτόν το last mile.
Δεν θα γίνει μακρια αυτό, τώρα με την πώλησή του...

Last edited:
κ. Photis ... Το αίτημα σας για το last mile κοστίζει περίπου 1000 ευρώ το χρόνο ... Επιθυμείτε να αποκομίσετε το κόστος κατασκευής και συντήρησης και να αυξήσουμε το λογαριασμό σας κατά 1000 ευρώ το χρόνο;

τι θέλω να πω ... Ειναι τελείως αντιοικονομικό τόσο για τον παροχέα όσο και για τον καταναλωτή το πολλαπλό last mile που δεν έχει αναπτυχθεί πουθενά αλλού εκτός από πρόταση σας ...

Μετά από 35 και βάλε χρόνια πάγια τέλη στον ΟΤΕ, νομίζω ότι το χάλκινο καλώδιο το έχω πληρώσει σαν χρυσοκαλώδιο (τοποθέτηση κάπου στο 1965 μαζί με το καφάο της γειτονιάς). Γι' αυτόν τον λόγο το παίρνω και το πάω (διαθέτω) σε όποιον πάροχο μου γουστάρει. Άλλωστε δεν είδα και καμία περαιτέρω συντήρηση του έκτοτε. Αντιθέτως καινούργια αυτοκίνητα πολλών χιλιάδων ευρώ αγοράζουν κάθε τρεις και μία τα μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ.

Απάντηση: Re: ΦΤΑΙΕΙ Ο Ο.Τ.Ε !!!

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρώ στον πινακα της ΗΟΛ στο adslgr.com ότι πολλοί χρήστες αμέσως μετά την μετάβαση από ΟΤΕ -> ΗΟΛ δεν έχουν τηλεφωνία... Επίσης παρατηρώ ότι πάρα πολλοί από αυτούς, δεν μπαίνουν στο προκαθορισμένο και προσυμφωνημένο τους όριο που εχει ζητήσει (και προρυθμίσει για το προφίλ τους ωστε να παίξει ιντερνετ και κυρίως τηλεφωνία) η ΗΟΛ, από τους τεχνικούς του ΟΤΕ... (το ίδιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει και εγώ). Τόση αστοχία ρε παιδί μου αυτοί οι οτετζήδες να μην μπορούν να πετύχουν την σωστή πόρτα, και να βυσματώνουν όπου νά'ναι... Ούτε επίτηδες να το έκαναν... :ADFAD2: :slapface:

Ρε παιδες, επειδη αρχιζω να αγχωνομαι θελω τα φωτα σας...

Μενω Παλληνη και πριν 1,5 χρονια, εκανα ολοκληρη ιστορια στον ΟΤΕ για να κατορθωσω να εχω adsl και isdn. Συγκεκριμενα επειδη το κουτι που ηταν σπιτι μου ηταν "γεμάτο", τραβηξαν εναεριο καλωδιο απο τον διπλα στυλο και με συνδεσαν κανονικα. Απο το ιδιο καλωδιο πηρε τηλεφωνο και η κουνιαδα μου στον πανω οροφο.
Ως εδω καλα. Πριν απο ενα μηνα εκανα αιτηση στην HOL για μεταφορα στο ιδιοκτητο δικτυο της που ηρθε επιτελους στην Παλληνη. Την επιβεβαιωση την εκανα Online, χρησιμοποιώντας το τηλεφωνο της κουνιαδας μου διοτι το δικο μου ειναι φορητοτητα απο τον Πειραια και στο online συστημα φαινεται ως νουμερο Πειραια..
Και ερωτω τους εδικους: Πιστευετε οτι μπορει να αντιμετωπισω προβλημα λογω της ιδιαιτεροτητας της περιπτωσης μου;
Που ακριβως εμπλεκεται ο ΟΤΕ στην συνδεση μου με την HOL;
Μηπως εκανα πατατιά (δεδομενου των νεων τιμολογιων οτε);

Ευχαριστω εκ των προτερων...

Αντε και ας πούμε οτι ο χαλκός είναι πρόβλημα ,, το καινούργιο φρούτο με τα πολυδιαφημιζόμενα ασύρματα κουτάκια το έχετε δεί ???? να δείτε χάλια !!!!!!

Για ποια λες γιατί δεν κατάλαβα?

Αμα δεν θέλουν σαποτάζ οι ιδιωτικοί, να στρώσουν τον κώλο τους κάτω να περάσουν χαλκό. Όσο την κάνουλα την έχει ο ΟΤΕ, θα τους έχει στο χέρι. Και αν κρίνει ότι πρέπει να τους σαμποτάρει θα το κάνει.

Αυτό δεν γίνεται... εκτός βέβαια αν πληρώναμε από το 60 πάγιο σε 10 τηλεπικοινωνιακές εταιρίες... τότε ναι, λογικό θα ήταν να απαιτουσαμε από όλους να εχουν λαστ μάιλ... τωρα όμως που τα έχουμε στάξει τόσα χρόνια στον ΟΤΕ, από αυτόν έχουμε απαιτήσεις...

Re: Απάντηση: ΦΤΑΙΕΙ Ο Ο.Τ.Ε !!!

Εμενα θα μου απαντησεις; Ε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ μου lykman;!!!:jester::jester:

Eίχα την κόρη μου αγκαλιά πριν.. και την οθόνη μοιρασμένη μισή μισή στο λάπτοπ, ζουζούνια :singer: :guitarist: στο mpc στο δεξιό κομμάτι, και firefox στο μισό αριστερό... Ηταν λιγο δυσκολο. :BXVZCBXZ6:

Θεωρητικά... δεν θα εχεις πρόβλημα. Θεωρητικά. Το μόνο που αλλάζει όταν περνάς σε εναλλακτικό, είναι στο Α/Κ (αν υπάρχει φυσική συνεγκατάσταση, αλλά ακόμα και απομακρυσμένη δεν πρεπει να αλλάζει κάτι) που "φτιάχνουν" το κύκλωμα σου, δλδ όπως το έχω καταλάβει εγώ, την ένωση από το μηχάνημα του ΟΤΕ που πέφτει πάνω η γραμμή σου, σε αυτό του εναλλακτικού που πλέον θα ανήκεις... Αυτό είναι όλο (ΟΚ, υποτίθεται ότι περιλλαμβάνονται και έλενχοι και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...).
Τωρα, επειδή βλέπω για εναέρια καλώδια κλπ... Επειδή δεν ξερω αν αυτό είναι καλό ή κακό, αλλά δεν θυμάμαι και αν έχεις αναφέρει και τι ποιότητας είναι η γραμμή σου... Αν έλεγες attenuation και SNR να κάναμε καμιά μαντεψιά τι ταχύτητες θα άντεχε...

υγ. Παλλήνη είναι η δουλειά μου... εχει και ένας συναδελφος σπίτι... εχω ακούσει τραγικά πράγματα... στο σπίτι του, τα φερέσυχνα λεει δεν χωράγανε μεσα στο κουτί, και τα εχουν μέχρι και απέξω... ουτε καν λόγος για adsl φυσικά...

Αυτό δεν γίνεται... εκτός βέβαια αν πληρώναμε από το 60 πάγιο σε 10 τηλεπικοινωνιακές εταιρίες... τότε ναι, λογικό θα ήταν να απαιτουσαμε από όλους να εχουν λαστ μάιλ... τωρα όμως που τα έχουμε στάξει τόσα χρόνια στον ΟΤΕ, από αυτόν έχουμε απαιτήσεις...

Δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Επειδή μόνο ο ΟΤΕ υπήρχε από το 60, μόνο αυτός μπορεί να περάσει καλώδιο το 2008; Μπορείς να μου πεις πόσες εταιρίες τηλεφωνίας θα υπήρχαν και θα έβγαζαν προσφορές, και θα κατηγορούσαν τον ΟΤΕ, αν ήταν υποχρεωμένες να περάσουν δικά τους καλώδια, ίνες κλπ, αντί να χρησιμοποιούν τα κέντρα του ΟΤΕ;

Ο ΟΤΕ τα εχει κανει αυτά τα έργα με δικα σου και δικά μου χρήματα, σε βάθος χρόνου... Πόσα χρόνια φτιαχνει το δίκτυο? 30? 40? 60? Οι παλιοι θα θυμούνται καλύτερα, εγώ δεν ξέρω...

Οι εναλλακτικοί τί έχουν από αυτά τα δύο που αναφέρω? Μηπως έχουν 4-5-6 δεκαετίες μπροστά τους (και μιλάμε ότι πια οι πόλεις είναι πλήρως τσιμεντωμένες, με δρόμους, αυτοκίνητα, φυσικό αέριο, και ένα κάρο ακόμα αλλους υποψήφιους σκαφτιάδες), ή μήπως χρήματα προκαταβολικά και υποχρεωτικά σε μηνιαία βάση από όλους εμάς?

Εναλλακτικοί ήταν και η telestet και η panafon. Και αυτοί κάνανε έργα. Και τα δικά τους έργα με δικά μου και δικά σου χρήματα έγιναν μιας και εγώ και εσύ είμασταν πελάτες. Για εμένα δεν αποτελεί δικαιολογία για τους εναλλακτικούς. Και ο ΟΤΕ ακόμα και σήμερα που μιλάμε καλώδια και ίνες περνάει. ΚΑΙ για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των εναλλακτικών. Και για να το πάμε και αλλού, γιατί οι εναλλακτικοί δεν δραστηριοποιούνται όσο θα έπρεπε στην επαρχία;