ΦΤΑΙΕΙ Ο Ο.Τ.Ε !!!

Απολύτως, όχι.
Έχω την εντύπωση όμως πως κάτι τέτοιο ισχύει για τους τοπικούς βρόγχους, και ο ΟΤΕ είναι απλώς ο φορέας διαχείρισής των. Αλλιώς, τι ιδιοκτησία είναι αυτή την οποία υποχρεώνεται να νοικιάζει σε άλλους; Γιατί η ενοικίαση στους εναλλακτικούς παρόχους είναι υποχρεωτική για τον ΟΤΕ. Όλα τα όσα έχουν αναφερθεί παραπάνω είναι απλές τσιριτζάντζουλες του ΟΤΕ για να φέρνει δυσκολίες.
Και μόνο αυτό είναι λόγος να θέλω να φύγω από έναν τέτοιο "οργανισμό".

Από όσο γνωρίζω η υποχρέωση προκύπτει από την ΕΕΤΤ. Και αυτό έχει γίνει μετά από πιέσεις των λοιπων παρόχων. Τον συμφέρει όμως και τον ΟΤΕ μια τέτοια κατάσταση. Αφενός γιατί τα παίρνει από όλους (αλλιώς αν δεν ανήκει σε αυτόν το δίκτυο, γιατί του πληρώνουν ενοίκιο όλοι οι άλλοι πάροχοι; ) και αφ' ετέρου γιατί σιγά σιγά αποδεσμεύεται από το λούκι του customer service. Όπως το βλέπω εγώ, αν ο ΟΤΕ μπορούσε να νοικιάζει απλά το δίκτυό του και να μην κάνει τίποτα άλλο, θα ήταν η καλύτερή του. Θα μείωνε και το προσωπικό, θα τα έπαιρνε από όλους και θα ήταν όλα καλά.

σίγουρα υπάρχει ένα ολόκληρο νομικό πλαίσιο πίσω από αυτά με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Πάντως "κύριος" με τη γνωστή έννοια της κυριότητας όπως την κατανοούμε όλοι, σαφώς δεν είναι. Εν πάση περιπτώσει, ο ΟΤΕ είναι πλέον ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου στο οποίο έχει -ακόμη, προς το παρόν- το κράτος το μάνατζμεντ, ενώ το δίκτυο έχει σαφή χαρακτήρα "αγαθού" που δεν μπορεί παρά να ανήκει (ουσιαστικά εάν το θέλεις, αδιάφορο το τυπικό μοντέλο) στο κράτος.

Kαι εγώ ξέρω ότι είναι κατασκευαστής και συντηρητής του δικτύου, το οποίο όμως είναι -ας το πω- δημόσιο αγαθό...

Εναλλακτικοί ήταν και η telestet και η panafon. Και αυτοί κάνανε έργα. Και τα δικά τους έργα με δικά μου και δικά σου χρήματα έγιναν μιας και εγώ και εσύ είμασταν πελάτες. Για εμένα δεν αποτελεί δικαιολογία για τους εναλλακτικούς. Και ο ΟΤΕ ακόμα και σήμερα που μιλάμε καλώδια και ίνες περνάει. ΚΑΙ για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των εναλλακτικών. Και για να το πάμε και αλλού, γιατί οι εναλλακτικοί δεν δραστηριοποιούνται όσο θα έπρεπε στην επαρχία;

Ας μην συγκρίνουμε τώρα το σκάψιμο μιας ολόκληρης χώρας για απλωμα καλωδίων, με την εγκατάσταση κεραιών κινητής ε? Ούτε το ίδιο κόστος είναι, ούτε το ίδιο περίπλοκο...
Οσο για τις ίνες που περνάει τώρα ο ΟΤΕ... αντιθέτως εναντιώνεται στην χρήση τους από τους υπόλοιπους... καπου τα διάβαζα, αν τα ξαναβρώ θα τα ποστάρω...

Οσο για την επαρχία... νομίζω ότι είναι απλό, το κόστος είναι μεγαλύτερο από το πιθανό κέρδος...

Last edited:
Ας μην συγκρίνουμε τώρα το σκάψιμο μιας ολόκληρης χώρας για απλωμα καλωδίων, με την εγκατάσταση κεραιών κινητής ε?

Από όσο γνωρίζω η Tellas πάει και μικροκυματικά τα σήματά της. Και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην το κάνουν και άλλοι πάροχοι αυτό και να σταματήσουν να ασχολούνται με τον ΟΤΕ.

Και στην τελική, το ξέρουν ότι ο ΟΤΕ θα τους βάζει εμπόδια, το ξέρουν ότι έχουν εναλλακτικές, και δεν κάνουν τίποτα γι αυτό παρά μόνο τα φορτώνουν όλα στον ΟΤΕ. Σιγά μην έχει ο ΟΤΕ καμία υποχρέωση απέναντί τους. Κανονικά το μόνο που θα έπρεπε να κάνει ο χρήστης είναι να διακόπτει την σύνδεσή του με τον ΟΤΕ, μόνος του. Τίποτα άλλο. Με την αίτησή του στον εναλλακτικό φορέα, θα έπρεπε να τελειώνει η υπόθεση. Και αν ο εναλλακτικός φορέας είχε γραμμή να τον συνέδεε. Αν δεν είχε να μην του πούλαγε φούμαρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΤΑΙΕΙ Ο Ο.Τ.Ε !!!

Eίχα την κόρη μου αγκαλιά πριν.. και την οθόνη μοιρασμένη μισή μισή στο λάπτοπ, ζουζούνια :singer: :guitarist: στο mpc στο δεξιό κομμάτι, και firefox στο μισό αριστερό... Ηταν λιγο δυσκολο. :BXVZCBXZ6:

Θεωρητικά... δεν θα εχεις πρόβλημα. Θεωρητικά. Το μόνο που αλλάζει όταν περνάς σε εναλλακτικό, είναι στο Α/Κ (αν υπάρχει φυσική συνεγκατάσταση, αλλά ακόμα και απομακρυσμένη δεν πρεπει να αλλάζει κάτι) που "φτιάχνουν" το κύκλωμα σου, δλδ όπως το έχω καταλάβει εγώ, την ένωση από το μηχάνημα του ΟΤΕ που πέφτει πάνω η γραμμή σου, σε αυτό του εναλλακτικού που πλέον θα ανήκεις... Αυτό είναι όλο (ΟΚ, υποτίθεται ότι περιλλαμβάνονται και έλενχοι και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...).
Τωρα, επειδή βλέπω για εναέρια καλώδια κλπ... Επειδή δεν ξερω αν αυτό είναι καλό ή κακό, αλλά δεν θυμάμαι και αν έχεις αναφέρει και τι ποιότητας είναι η γραμμή σου... Αν έλεγες attenuation και SNR να κάναμε καμιά μαντεψιά τι ταχύτητες θα άντεχε...

υγ. Παλλήνη είναι η δουλειά μου... εχει και ένας συναδελφος σπίτι... εχω ακούσει τραγικά πράγματα... στο σπίτι του, τα φερέσυχνα λεει δεν χωράγανε μεσα στο κουτί, και τα εχουν μέχρι και απέξω... ουτε καν λόγος για adsl φυσικά...

Thanks for the reply!

To modem μου με otenet 1mbps λεει τα ακολουθα:

Line Attenuation (Up/Down) [dB]:13,5 / 21,0
spacer.gif
SN Margin (Up/Down) [dB]:31,0 / 30,5
Πως το βλεπεις Γιατρε μου;:singer:

Από όσο γνωρίζω η Tellas πάει και μικροκυματικά τα σήματά της. Και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην το κάνουν και άλλοι πάροχοι αυτό και να σταματήσουν να ασχολούνται με τον ΟΤΕ.

Και στην τελική, το ξέρουν ότι ο ΟΤΕ θα τους βάζει εμπόδια, το ξέρουν ότι έχουν εναλλακτικές, και δεν κάνουν τίποτα γι αυτό παρά μόνο τα φορτώνουν όλα στον ΟΤΕ. Σιγά μην έχει ο ΟΤΕ καμία υποχρέωση απέναντί τους. Κανονικά το μόνο που θα έπρεπε να κάνει ο χρήστης είναι να διακόπτει την σύνδεσή του με τον ΟΤΕ, μόνος του. Τίποτα άλλο. Με την αίτησή του στον εναλλακτικό φορέα, θα έπρεπε να τελειώνει η υπόθεση. Και αν ο εναλλακτικός φορέας είχε γραμμή να τον συνέδεε. Αν δεν είχε να μην του πούλαγε φούμαρα.

Παρόλο που δεν ξέρω την τοπολογία του δικτύου της Τελλάς... νομίζω ότι μπλέκεις τις "κεντρικές αρτηρίες", με την τελική γραμμή του κάθε χρήστη... Αντίστοιχο παράδειγμα θα ήταν αν είχε μικροκυματική ζεύξη ο κάθε ένας από εμάς αντί για τηλέφωνο με χαλκινο καλώδιο... (το οποίο φυσικά δεν γίνεται).

Οσο για τις εναλλακτικές λυσεις? Καμία δεν είναι εύκολη, ούτε φτηνή. Και οι άλλοι πάροχοι δεν είναι κολλοσοί όπως ο ΟΤΕ, αλλά αρκετά μικρότερες σαν εταιρίες...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΤΑΙΕΙ Ο Ο.Τ.Ε !!!

Thanks for the reply!

To modem μου με otenet 1mbps λεει τα ακολουθα:

Line Attenuation (Up/Down) [dB]:13,5 / 21,0
spacer.gif
SN Margin (Up/Down) [dB]:31,0 / 30,5
Πως το βλεπεις Γιατρε μου;:singer:

Πλάκα πλάκα τα στατιστικά της γραμμής σου τώρα είναι μια χαρα... :grandpa:
Ελπίζω να μην χαλάσουν πολύ όταν μεταβείς στην ΗΟΛ...

Οσο για τις εναλλακτικές λυσεις? Καμία δεν είναι εύκολη, ούτε φτηνή. Και οι άλλοι πάροχοι δεν είναι κολλοσοί όπως ο ΟΤΕ, αλλά αρκετά μικρότερες σαν εταιρίες...

Έχω τις επιφυλάξεις μου για το πόσο μικρές εταιρίες είναι. Και εξηγούμαι. Tellas έχει πίσω της την ΔΕΗ. HOL (που προχωρά σε εξαγορά της forthnet) ανήκει στην Intracom. Εγώ τους πραγματικά μικρούς (στην Ελλάδα) βλέπω να κινούνται και λίγο μόνοι τους. Η Vivodi (που στο εξωτερικό έχει καλό όνομα από όσο γνωρίζω) έχει ρίξει κάποια δικά της καλώδια και ίνες, ενώ και για την ON πάλι έχω ακούσει ότι έχει στα πλάνα της την ανάπτυξη του δικού της δικτύου. Και η ON βέβαια έχει αρκετά καλό όνομα στο εξωτερικό.

Δεν έχω κανένα κόλλημα με τον ΟΤΕ. Μάλιστα internet δεν έχω από εκεί αλλά από TELLAS. Αλλά με εκνευρίζει πολύ να ακούω από υπαλλήλους εναλλακτικών παρόχων τηλεπικοινωνίας, ότι φταίει πάντα ο ΟΤΕ. Ό,τι και να κάνει ο ΟΤΕ για να τους εμποδίσει, δεν δικαιούνται να λένε τίποτα, γιατί είναι δική τους επιλογή να βάλουν το rack τους στο κέντρο του ΟΤΕ. Δεν τους έβαλε κανείς το μαχαίρι στο λαιμό.

H Tellas δεν ανήκει πια στην wind?...
Η ΗΟL είναι η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Forthnet, και είναι η πρώτη φορά που ακούσω για τέτοιο σενάριο αγοράς της φορθ από την Ηολ! Αντίθετα οργιάζουν φήμες που θελουν την Ηολ να πουλιέται στην βονταφον... (αν και δεν το βλέπω)

Από κει και πέρα, σαφώς και οι εκπρόσωποι των εναλλακτικών θα έπρεπε να ψαχνουν περισσότερο τα πράγματα, πριν ξεστομίσουν το γνωστό... αν και πολλές φορές είναι η αλήθεια.

Τωρα για το ότι έβαλαν τα μηχανάκια τους στα κέντρα του ΟΤΕ, δεν εχω να προσθέσω κάτι σε όσα έχουν ειπωθεί ως τώρα, ότι αυτή είναι η μόνη (και νόμιμη, και παντού έτσι έχει γίνει) λύση.

H Tellas δεν ανήκει πια στην wind?...

Από όσο ξέρω κατά 50% ανήκει στον Αιγύπτιο που έχει και την ΤΙΜ. Αλλά η ΔΕΗ εξακολουθεί να έχει μεγάλο μερίδιο της TELLAS.

Η ΗΟL είναι η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Forthnet, και είναι η πρώτη φορά που ακούσω για τέτοιο σενάριο αγοράς της φορθ από την Ηολ! Αντίθετα οργιάζουν φήμες που θελουν την Ηολ να πουλιέται στην βονταφον... (αν και δεν το βλέπω).

Είχε ακουστεί και στο παρελθόν το σενάριο συγχώνευσης, αλλά η συμφωνία χάλασε στο παρα πέντε. Τώρα μαθαίνω πως ήδη έχει γίνει η εξαγορά και απλά δεν το ανακοινώνουν ακόμα. Για vodafone δεν είχα ακούσει κάτι.

Η Vivodi (που στο εξωτερικό έχει καλό όνομα από όσο γνωρίζω) έχει ρίξει κάποια δικά της καλώδια και ίνες, ενώ και για την ON πάλι έχω ακούσει ότι έχει στα πλάνα της την ανάπτυξη του δικού της δικτύου. Και η ON βέβαια έχει αρκετά καλό όνομα στο εξωτερικό.

Καμία από τις Vivodi & ΟΝ Telecoms δεν έχει γενικότερα όνομα στο εξωτερικό, γιατί και οι δυο δραστηριοποιούνται εμπορικά μόνο στην Ελλάδα.

Η Forthnet όντως είναι προς πώληση / πουλημένη..

Αμα δεν θέλουν σαποτάζ οι ιδιωτικοί, να στρώσουν τον κώλο τους κάτω να περάσουν χαλκό. Όσο την κάνουλα την έχει ο ΟΤΕ, θα τους έχει στο χέρι. Και αν κρίνει ότι πρέπει να τους σαμποτάρει θα το κάνει.

Θα ελεγα οπτικη ινα αλλα σιγα ...:rifle:

Από όσο ξέρω κατά 50% ανήκει στον Αιγύπτιο που έχει και την ΤΙΜ. Αλλά η ΔΕΗ εξακολουθεί να έχει μεγάλο μερίδιο της TELLAS.

http://www.capital.gr/news.asp?Details=415686

ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Tellas στην Wind

24/12/2007
10:04

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου η μεταβίβαση από τη ΔΕΗ της έμμεσης συμμετοχής της στην Tellas Τηλεπικοινωνίες προς την Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε. ύστερα και από την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Είχα κάνει ένα εταιρικό με τον ΟΤΕ και όχι μόνο για 3 μέρες δεν είχα γραμμή ούτε ιντερνετ και έχασα δουλειά τόσων ημερών εν καιρώ οικονομικής κρίσης πήρα τηλέφωνο στην εταιρία και μόνο που δεν με βρίσανε! Και εντάξει αυτο μπορεί να συμβεί σε κάθε εταιρία αλλά λίγη ευγένεια δεν βλάπτει ! Απλώς περιμένω να λήξει το συμβόλαιο μου!

Mακάρι να συγχωνεύονταν αυτές οι δύο γιατί είναι ήδη πολύ καλές εταιρείες, αν γίνουν δυναμάρα θα φάνε τη σκόνη τους οι Γερμαναράδες...
Ζω για να το δω αυτό.
Φτάνει να παραμείνει η πολύ καλή τεχνική υποστήριξη της 4νετ.

Περιοχή Παλλήνη, ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα με τον ΟΤΕ...

Από το 2007 διατηρώ ιατρείο στην περιοχή σε εξειδικευμένο ιατρικό χώρο (κτίριο που αποτελείτε αποκλειστικά από ιατρεία...)...

Έκανα μεταφορά της γραμμής (και του ιατρείου προφανώς) μου που εκείνη την εποχή ήταν Forthnet (ISDN), και ενώ η σύνδεση έγινε κανονικά (μερικές μέρες αργότερα τέλος πάντων από εκείνη που έπρεπε διότι οι τεχνικοί είχαν φόρτο εργασίας...) είχα διακοπτόμενη σύνδεση τηλεφωνική και σχεδόν ανύπαρκτες ταχύτητες αν και όταν λειτουργούσε...

Ξεκίνησε λοιπόν μια μάχη για το ποιος ευθύνεται... η Forthnet έριχνε τα βάρη στον ΟΤΕ και ο ΟΤΕ στην Forthnet...

Μετά από άπειρες προσπάθειες χάσιμο χρόνο, e-mail, FAX, τηλεφωνήματα, επισκέψεις στην Forhtnet, ΟΤΕ κλπ... μου ξεφούρνισε αυτός που είναι εκεί στον ΟΤΕ Παλλήνης, ο κοντόχοντρος αυτός που είναι υπεύθυνος εκεί για τα τεχνικά, ότι η γραμμή είναι Φερέσυχνή/PCM... και ότι αν κάνω λίγη υπομονή θα αναβαθμιστούν οι γραμμές και τότε όλα καλά...

Φυσικά έγινα έξαλλος μέσα στο κατάστημα διότι για μήνες προσπαθούσα να βρω την αιτία και ο πανηλήθιος δεν μου το είχε πει από την αρχή... και με έβαζε να τσακώνομαι με την Forthnet...

Φυσικά κατάργησα την Forthnet, και κράτησα την απλή γραμμή OTE επειδή το τηλέφωνο αυτό ήταν ιατρείο στο όνομα μου για πάνω από 12 χρόνια μέχρι τότε...

Σε αλλεπάλληλες προσπάθειες και επισκέψεις στο υποκατάστημα του ΟΤΕ Παλλήνης άκουγα το ίδιο παραμύθι... ελάτε παλι σε 2-3 μήνες... κάντε αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία στα Γλυκά Νερά... κλπ...

Το αποτέλεσμα...μετά από 6 ολόκληρα χρόνια κοροϊδίας κατάργησα την γραμμή...

Τι σημαίνουν όλα αυτά θα με ρωτήσετε?

1. Με κορόιδευαν 6 χρόνια με ΨΕΜΑΤΑ ότι θα αναβαθμίσουν την γραμμή.

2. Τους είναι αδιάφορο ότι ο χώρος είναι επαγγελματικός και ιατρείο, και μου το δήλωσαν μάλιστα...

3. Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να λαμβάνουν πάγια για γραμμές PCM οι οποίες είναι ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ και δεν υπάρχει καλώδιο, διότι το ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ... δεν έχω υπογράψει ΠΟΥΘΕΝΑ ότι το δέχομαι...

4. Έχω πληρώσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρήματα για ασύρματο ιντερνετ GSM/3G...

5. Δεν έδιναν ΠΟΤΕ την πληροφορία ότι η γραμμή είναι PCM ΟΥΤΕ σε εναλλακτικούς παρόχους... στους οποίους είχα απευθυνθεί στο μεταξύ.

6. Είναι επίσης παράνομο από την στιγμή που υπάρχουν εναλλακτικοί πάροχοι να σε εγκλωβίζει κόντρα σε ότι ορίζεται από την επιτροπή ανταγωνισμού και σύμφωνα με το Ευρωπαικό δίκαιο.

&. Οι υπάλληλοι είναι ανίκανοι και συντονισμένοι στο ίδιο βιολί της απατεωνιάς με την εταιρία που τους δίνει εργασία... όλοι μου λέγανε δικαιολογίες, και μάλιστα θέλησαν να καλέσουν και το 100 επειδή φώναζα... αυτή είναι η παροχή υπηρεσίας στην Ελλάδα... η μόνη κυρία που δεν έβγαλε άχνα ήταν η υπάλληλος που τηλεφωνικά με ρώτησε γιατι ακύρωσα την σύνδεση μου μετά από 17χρόνια... τα άκουσε ένα χεράκι και μου είπε ότι λυπάται πολύ... βλέπετε όταν ηχογραφείται η συνδιάλεξη... δεν υπάρχουν περιθώρια για ψέμματα και απατεωνιές...

Ευτυχώς έχουμε γραμματεία, ευτυχώς έχω να πληρώσω πάγια απεριορίστων μονάδων και DATA στο κινητό μου...

Σας ερωτώ... τι θα γινόταν αν δεν είχα... και κυρίως σε μια εποχή που τα ιατρεία είναι ΥΠΟΧΡΩΜΕΝΑ να κάνουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ συνταγογράφηση...

ΜΠΑΝΑΝΙΑ... και μην μου ξαναπείτε για ΟΤΕ... κατάργησα ως εκ τούτου και τις άλλες 2 γραμμές που διατηρώ και είμαι σε άλλους παρόχους... και φτηνότερα...