Fuji X-E4/ Χ-E3

Απάντηση: Fuji X-E3

και για τον ηχο της μηχανης στην υποκατηγορια Ηχος ...
αν ειναι δυνατον ....

δηλ, για να βρουμε πληροφοριες για τη μηχανη να καθομαστε ολη μερα να ψαχνουμε !

χωρις παρεξηγηση ειναι κουλο αυτο !

Re: Fuji X-E3

Δεν σε παρεξηγούμε, αλλά τα χωρίσαμε γιατί εδώ μιλάμε για τις φωτογραφικές δυνατότητες των μηχανών. Όσο κι αν σου φαίνεται "κουλό" υπάρχουν πολλοί ακόμα που ΔΕΝ ενδιαφέρονται για το βίντεο - εγώ ανάμεσά τους - και σε ορισμένα νήματα ψάχναμε να βρούμε την... φωτογραφική! Χωριστά λοιπόν κι ο καθένας γράφει ότι και όσο θέλει στο κατάλληλο μέρος.

Προσωπικά αυτή η επιλογή με το χωρισμό σε νήμα φωτογραφίας και βίντεο νομίζω ότι δε βολεύει.
ΟΙ φωτογραφικές πια στο 90% τους είναι και βιντεοκάμερες και δεν εξυπηρετεί να γίνεται ξεχωριστή αναφορά σε κάθε λειτουργία τους.
Είναι σαν στα θέματα για τα κινητά τηλέφωνα να είχαμε ξεχωριστό θέμα "φωτογραφικές δυνατότητες" και ξεχωριστό θέμα "gaming δυνατότητες".
Στην πράξη ριγμένο βγαίνει το νήμα του βίντεο και πρακτικά κουράζει περισσότερο η αναζήτηση σε δύο νήματα παρά η αγνόησή μερικών μηνυμάτων σε ένα.
Αυτά τα γράφω μετά από την καθημερινή μου τριβή μέσα στο φόρουμ και αποτελούν συμπεράσματα μετά από χιλιάδες ώρες αναζήτησης μέσα σε αυτό.

Απάντηση: Re: Fuji X-E3

Παναγιώτη οι προβληματισμοί σου όπως και πολλών άλλων μελών συζητήθηκαν ευρέως από το σϋνολο των διαχειριστών της κατηγορίας μας όταν προέκυψε το ζήτημα της νέας οργάνωσης της και προτιμήθηκε η λϋση του διαχωρισμού, για να μπορεί κανείς εύκολα και άμεσα να δεί τις δυνατότητες του κάθε μοντέλου στην κάθε υποκατηγορία.

Δεν είναι και το τέλος του κόσμου να μελετήσεις δύο νήματα αν σε ενδιαφέρει κάποιο μοντέλο. Αντίθετα βοηθά πολϋ να είναι οργανωμένο το βίντεο σε δικές του υποκατηγορίες, όχι τόσο για να μην ενοχλεί τους καθαρούς φωτογράφους, αλλά γιατί το βίντεο αξίζει να έχει τις δικές του υποκατηγορίες μιας και είναι τελείως διαφορετική «τέχνη» η κινούμενη εικόνα από την ακίνητη και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και όχι τι βολεύει τον καθένα μας.

Υπάρχουν δυο τρόποι λοιπόν να γίνει αυτό, ο αυτόματος όπου κάθε μέλος θα σεβαστεί τις προτεραιότητες και κατευθύνσεις που χάραξε η διαχείρηση και ο δεύτερος όπου ο διαχειριστής κάθε τόσο θα το κάνει για να κρατά την ισορροπία. Δεν τίθεται άλλωστε θέμα για κουβέντα γιατί η δομή του forum υπάρχει και πρέπει όλοι μας να τη σεβαστούμε.

Last edited:

Παναγιώτη οι προβληματισμοί σου όπως και πολλών άλλων μελών συζητήθηκαν ευρέως από το σϋνολο των διαχειριστών της κατηγορίας μας όταν προέκυψε το ζήτημα της νέας οργάνωσης της και προτιμήθηκε η λϋση του διαχωρισμού για να μπορεί κανείς εύκολα και άμεσα να δεί τις δυνατότητες του κάθε μοντέλου στην κάθε υποκατηγορία.

Δεν είναι και το τέλος του κόσμου να μελετήσεις δύο νήματα αν σε ενδιαφέρει κάποιο μοντέλο. Αντίθετα βοηθά πολϋ να είναι οργανωμένο το βίντεο σε δικές του υποκατηγορίες, όχι τόσο για να μην ενοχλεί τους καθαρούς φωτογράφους, αλλά γιατί το βίντεο αξίζει να έχει τις δικές του υποκατηγορίες μιας και είναι τελείως διαφορετική «τέχνη» η κινούμενη εικόνα από την ακίνητη και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και όχι τι βολεύει τον καθένα μας.

Υπάρχουν δυο τρόποι λοιπόν να γίνει αυτό, ο αυτόματος όπου κάθε μέλος θα σεβαστεί τις προτεραιότητες και κατευθύνσεις που χάραξε η διαχείρηση και ο δεύτερος όπου ο διαχειριστής κάθε τόσο θα το κάνει για να κρατά την ισορροπία. Δεν τίθεται άλλωστε θέμα για κουβέντα γιατί η δομή του forum υπάρχει και πρέπει όλοι μας να τη σεβαστούμε.

Νομίζω οτι είναι μια χαρά στην παρούσα μορφή, πολύ εύκολα πας σε φωτογραφία ή βίντεο

Last edited by a moderator:

Ειχα το ΣΚ λίγο χρόνο να την πάω μια βολτούλα, ορίστε ενα βραδινό 4K βιντεάκι που τράβηξα στο χέρι.

https://www.youtube.com/watch?v=2mPSDQQH9eY

Προσωπικά σε σχέση με το 4K της Panasonic (m43) δεν βλέπω καμία διαφορά,
ίσως το stabilization της Pany (σώμα+φακός) να είναι καλύτερο.

Ειχα το ΣΚ λίγο χρόνο να την πάω μια βολτούλα, ορίστε ενα βραδινό 4K βιντεάκι που τράβηξα στο χέρι.

https://www.youtube.com/watch?v=2mPSDQQH9eY

Προσωπικά σε σχέση με το 4K της Panasonic (m43) δεν βλέπω καμία διαφορά,
ίσως το stabilization της Pany (σώμα+φακός) να είναι καλύτερο.

μπράβο, άψογος, ξεκίνησα να παρακολουθώ το βίντεο για να δω την ποιότητα του 4Κ, κάπου χάθηκα και ταξίδεψα στις μελωδίες του σαξοφωνίστα

Ειναι Made in China πλέον όλες οι X-E3 (όπως και η Panasonic G series και άλλες πολλές), απο ποιότητα μην προβληματίζεσαι.

δεν μπορώ να μην πώ τι φοβερή εταιρεία ειναι αυτή η Fuji παιδια..
Στα preorders εδιναν δώρο μια δερμάτινη θήκη, αλλά φαίνεται δεν μπηκα στο preorder και έτσι τους έστειλα ενα email στην Fuji και τους είπα δεν πήρα το δώρο.
Μου απάντησαν την επόμενη μέρα και μου ζήτησαν την διευθυνση μου για να μου την στείλουν.

Δείτε εδώ τι ωραία θήκη (πολύ καλοφτιαγμένη) και είχε μέσα και προστατευτικό cloth για να την τυλίγεις αμα την βάζεις σε τσάντες με άλλα πράματα.

IMG_20171123_110732

IMG_20171123_110647

κατοχος και εγω πλεον της Xe3,εδω και 3 βδομαδες.Πουλησα την Xt20 και την πηρα,λογω του καλυτερου κρατηματος στο χερι μου.Την προικισα και με τους: 16f/1.4 23f/1.4 & 35 f/1.4 + τους ζουμ απο την xt20.
IMG_20180517_144517+.jpg

Μεγειά Γιώργο.
Βλέπω έχεις αποκτήσει καλή προίκα και σε φακούς fuji.
Σου λείπει η σπαστή οθόνη;
Για εμένα αυτό είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα της Χ-Ε3.

Μεγειά Γιώργο.
Βλέπω έχεις αποκτήσει καλή προίκα και σε φακούς fuji.
Σου λείπει η σπαστή οθόνη;
Για εμένα αυτό είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα της Χ-Ε3.

Ευχαριστω πολυ Παναγιωτη.Στην πορεια θα δουμε,αλλα σιγουρα εχει καλυτερο κρατημα απο την χτ20,για τα δικα μου χερια.Οσο για την προικα το αξιζει και με το παραπανω.

καλορίζικη...ετοιμάζομαι και εγώ για prime την άλλη εβδομάδα...κάτι σε f1.4 :) χεχεχεχεχε...