Fuji X-M1 είναι εδώ....

Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

Παναγιώτη με γεια το μπαζουκα :rifle:, τα δείγματα συνολικά μου δείχνουν αξιοπρεπέστατα, χρωμα και κόντραστ αρκετα καλό και οξύτητα οσο μπορώ να κρίνω απο την ανάλυση τους αρκετα καλή.

Ευχαριστώ παιδιά.
Να δείτε τι γέλιο ρίξαμε με τη γυναίκα μου όταν φόρεσα το φακό στην X-M1.
Της λέω έχω πάρει κάτι καινούργια φακουδάκια και μόλις βλέπει το εργαλείο μου λέει είναι τεράστιο.....:worshippy:
Μέχρι και φώτο με έβγαλε με τη μηχανή και το φακό για να τη στείλει σε φίλη της να γελάσουνε.:BDGBGDB55:
Γυναίκες που να καταλάβουν.:HTEHETH63:

Πάνο πρεπει να σου δωσουν την "χρυση φωτογραφική μηχανή" του νησιου!

H πρωτη με το Velvia δινει στο δικο μου καλιμπραρισμενο μονιτορ αφυσικο μπλε αλλα ειναι φυσικα και θεμα προτίμησης αφου προσομειωνει <με δικο του τροπο> το χρωματικο προφιλ του αντιστοιχου φιλμ, απο λεπτομερεια η πρωτη που εχει τραβηχθει σε χαμηλοτερη εστιακη κρατα καλυτερα, οι αλλες δυο με το ζουμ >200mm δειχνουν να πεφτει η αποδοση του φακου ειδικα στα μακρινα θεματα (και σε σχεση και με τις χθεσινες που ξαναδα σε αναλογες εστιακες).
Παναγιωτη και μια παρατηρηση που κανω παντα και σε εμενα που πολλες φορες βιαζομαι να καδραρω - θυμισου να κρατας τον οριζοντα (στην τριτη ειδικα ξεχαστηκες)

Και εγώ προσπαθώ να είμαι ευθυγραμμισμένος με τον ορίζοντα αλλά εδώ μιλάμε για φωτογραφιες του ποδαριού σχεδόν μέσα απο το αυτοκινητο χωρίς φωτογραφική διάθεση.Θα γράψω στο μέλλον σκέψεις και προβληματισμούς.

Αυτό θα ήθελα και μακάρι να μπορούσα αλλά τα οικονομικά μας είναι οριακά ,όπως και των περισσότερων πια, οπότε ιεραρχώντας τις ανάγκες μου βλέπω οτι η X-T1 είναι προς το τέλος.

Δεδομένης της χαμηλής τιμής της X-M1, θα τη δώσεις όταν με το καλό αποκτήσεις την Χ-Τ1;
Ή θα την κρατήσεις ως δεύτερο σώμα, τώρα που αυξάνεται και ο αριθμός τον φακών σου;

Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

Εχω κολλημα με τον οριζοντα το παραδεχομαι δεν μπορω να δω φωτο χωρις να τραβω την προσοχη μου απο εκει, γιαυτο εχω ανοιχτο παντα τον ελαφρυ οπτικα καναβο και στην οθονη και στο EVF ενω σχεδον σε ολες τις DSLR μου εβαζα εξτρα το προσθετο θαμπογυαλο με τον καναβο, το ψηφιακο κλισιομετρο των Olympus το χρησιμοπιω μονο σε τριποδο γιατι πρεπει να το καλεσεις σε εξτρα οθονη,

παμε τωρα στο νεο σου φακουδακι, πες μας καταρχην πως εσυ το βλεπεις, ειναι αυτο που θελεις και ψαχνεις απο ενα τηλεφακο σε ποιοτητα εικονας και πως ειναι ο χειρισμος του με ενα μικρο σχετικα σωμα οπως ειναι η Χ-Μ1 που δεν εχει και EVF ?

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

το πρώτο θέμα είναι ο χειρισμός του τηλεφακού με μόνη της την οθόνη. Δύσκολο, πολύ δύσκολο.

Από τις λήψεις βλέπουμε ότι έχει καλή ανάλυση, αλλά δεν είναι ξυράφι, και έχει κοντράστ μάλλον μέτριο, αλλά καλά ελεγχόμενο. Συνήθως οι φθηνοί τηλεφακοί μας δίνουν "άγριες" λήψεις, χωρίς μεσαίους τόνους. Αυτό γιατί είναι πιο εύκολο να κάνεις ένα φακό με ικανοποιητική ανάλυση, αλλά όχι με καλό κοντράστ. Εδώ βλέπουμε οτι ο φακός δεν δείχνει να σκοτώνει τους μεσαίους τόνους. Χρώμα πολύ καλό. Ξεφοντάρισμα ας το αφήσουμε, σε κάθε περίπτωση θα τον αδικήσουμε.

Ο χειρισμός είναι δύσκολος κυρίως λόγω της έλλειψης σκόπευτρου και μάλιστα σε συνθήκες με αέρα η κατάσταση δυσκολεύει περισσότερο.
Το σχετικά χαμηλό βάρος του φακού σε σχέση με το μέγεθος του αντισταθμίζει κάπως τις συνθήκες λήψεις αν και με τόσο μικρό σώμα ουσιαστικά κρατάς τον φακό και το σώμα ακολουθεί.
Δεν έχει δαχτυλίδι διαφράγματος αλλά λόγω του σκοτεινού του διαφράγματος δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ να το αλλάξεις.
Θα κρίνω τον φακό στα 400+ ευρώ που έχει στην Ελλάδα και στα 250 ευρώ που τον βρίσκει κάποιος από το εξωτερικό.
Σε αυτά τα χρήματα κυρίως του εξωτερικού με ικανοποιεί απόλυτα σαν μία λύση τηλεφακού για να υπάρχει όταν χρειαστεί.
Συμφωνώ ότι ο πιο φωτεινός αλλά και βαρύς 50-200mm θα είναι καλύτερος αλλά και ακριβότερος.
Παρατηρώ ότι η φωτογράφιση με τον τηλεφακό έχει άλλες παραμέτρους και άλλες συνθήκες φωτογράφισης.
Θέλει εξάσκηση και μελέτη και εξοικείωση παραπάνω τώρα που δεν υπάρχει και σκόπευτρο.
Οι φωτογραφίες δείχνουν καλές, ειδικά τα χρώματα αλλά μάλλον υπεύθυνη για αυτό είναι η Χ-Μ1 και όχι ο φακός.
Το βάρος και το μέγεθος του τον κάνουν ευκολοκουβάλητο και ιδιαίτερα βολικό σαν δεύτερο φακό.
Μόνη παραφωνία το σκίαστρο που το θεωρώ υπερβολικά μεγάλο.(Αλήθεια πόσο απαραίτητο είναι στη φωτογράφιση,πότε το χρησιμοποιούμε?)
Θα επανέλθω με νέα δείγματα και εντυπώσεις και από τον ξαναποκτηθέντα 18-55 που ήρθε εχτές αλλά δεν τον έχω ανοίξει καν από το κουτί του.
Εβδομάδα φακών και μάλλον έπεται και συνέχεια...

Το παρασολέιγ είναι απαραίτητο σε κάθε λήψη?
Εγώ νόμιζα μόνο για το φως του ήλιο χρειάζεται ή για έντονο τεχνητό φωτισμό.