Fuji X-Pro2

Απάντηση: Re: New Fuji X-Pro2

Δεν μετράει μονο ο αριθμός των φωτογραφιών αλλα ο συνολικός χρονος που η μηχανη λειτουργει και καταναλώνει ενεργεια, μπορεις ανετα με τις περισσοτερες ακαθρεπτες να παρεις 700 φωτο και παραπανω αν τις χρησιμοποιεις σε σύντομο χρονικο διαστημα π.χ. Μισής ώρας και τραβας ριπες 2-4 φωτο οπως γινεται συνηθως σε ενα μυστηριο.

Re: New Fuji X-Pro2

το δοκιμάζω τώρα με μία μπαταρία που είναι στο κόκκινο. Το θέμα είναι αν είναι καλό να ανοιγοκλεινει η μηχανή πολλές φορές

partisan πώς βλέπεις την x-pro2 σε σχέση με τον προγενέστερο σένσορα; Έχω την αίσθηση (μόνο από τις φωτογραφίες που βλέπω στο διαδίκτυο) ότι η μεγαλύτερη βελτίωση είναι στο af performance παρά σε dynamic range,ανάλυση,χρώματα (film simulations) ,οπού και εκεί προηγείται η x-pro2,αλλά δεν έχω πειστεί ακόμα για τεράστιες διαφορές.Ποια είναι η γνώμη σου; Αξίζει η μετάβαση σε x-t2/x-pro2 με τα τωρινά δεδομένα;

εγώ θα έλεγα ότι αξίζει, αλλά αν τη βρεις σε καλή τιμή. Τη δοκίμασα 2-3 μέρες και έχει αισθητά καλύτερο AF και καλύτερη συμπεριφορά στα ψηλά ISO. Πιο πολύ στο AF και στην ταχύτητα λειτουργίας βέβαια βλέπεις τη διαφορά, δεν έχει αυτό το ενοχλητικό lag που έχουν οι ΧΤ1 & ΧΤ10 όταν τραβάς φωτογραφία και είναι πιο ακριβές το AF, δεν ψαρεύει, και εστιάζει καλύτερα σε low light. Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά, θα έλεγα της τάξεως του 15%, με τον 90άρη τουλάχιστον, αλλά είναι ακριβώς όσο χρειαζόταν για μένα, έχοντας συνηθίσει σε γρηγορότερες μηχανές (πχ. μ4/3 & sony). Επίσης βλέπω αισθητή διαφορά στην ανάλυση, πεντακάθαρες εικόνες και πολύ μεγαλύτερο περιθώριο για κροπ. Τώρα για DR δεν μπορώ να πώ ότι είδα κάποια διαφορά. πιστεύω ότι είναι εξίσου καλός και ο 16άρης.
Το hybrid viewfinder ενώ δεν το συμπαθούσα καθόλου στις Χ100etc. μου αρέσει πολύ στην Xpro2 για κάποιο λόγο. Στη λειτουργία μου αρέσει πολύ το joystick και η ροδέλα που πατιέται μέσα (όπως στην ΧΤ10, όχι όμως στην ΧΤ1).
Τώρα κάποια αρνητικά: Το AF Tracking είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα θα έλεγα με την ΧΤ1, μέτριο δηλαδή. Η μηχανή ζεσταίνεται γρήγορα, η δικιά μου τουλάχιστον, ακόμα και με ελαφριά χρήση. Αυτός πρέπει να είναι και ο λόγος που παρέλειψαν το 4Κ. Το κράτημα με μεγάλους φακούς είναι δύσκολο, θέλει το γκριπ οπωσδήποτε. Το EVF που είναι μικρότερο δε με ενόχλησε ιδιαίτερα, ούτε και η μή σπαστή οθόνη.
Συνολικά θα έλεγα ότι είναι μια καλή αναβάθμιση σε σχέση με τις ΧΤ1/ΧΤ10, αλλά η μεγάλη διαφορά θα φανεί με τα updates. επίσης λένε ότι σε μερικές μέρες θα ανακοινωθεί η ΧΤ2, η οποία λογικά θα είναι και φτηνότερη, οπότε ίσως είναι πιο σοφή επιλογή, αν και δεν έχει την ίδια ποιότητα κατασκευής

Last edited:

ωχ, τωρα το ειδα....
ναι η μεγαλη βελτιωση ειναι στο af performance, αλλα και σε αναλυση ,dr ,χρωμα
γενικα η το αρχειο που σου δινει ειναι ...κρυσταλλο
αξιοποιει πιο καλα τους φακους φουτζι, ακομα και παλιους φακους, μ42, νικον κ.α
δλδ δεν ειναι μονο τα 24mp του αισθητηρα, αλλα βλεπω οτι ειναι ακομα πιο δυναμικος ,
ποσο μαλιστα που προσωπικα τον δουλευω σε acr, και δεν μου δινει 100% την ποιοτητα του αισθητηρα
τωρα αν αξιζει...
για ενα επαγγελματια σιγουρα αξιζει, αλλα νομιζω οτι πιο βολικη θα ειναι η xt2 λογο γκριπ
η x-pro2 εχει αλλες χαρες, που μπορει να τις καταλαβη καποιος που εχει δουλεψει rangefinder μηχανες

για το αν ζεσταινετε...
την εχω δουλεψει και πανω απο 2 ωρες , σε εκδηλωση κ δεν εχω καταλαβει κατι
μαλιστα εχω κανει και σταρ τραιλ με 100 περ φωτο μιαμισης ωρας

την κρατησες ή οχι τη μηχανη ?

την κράτησα. είναι πολύ δυνατή. Λές να έχει θεματάκι που ζεσταίνεται? την έχω σε high performance. πιθανόν να φταίει η οθόνη που είναι συνέχεια αναμμένη όταν την έχω σε αναμονή

Last edited:

δεν το βρισκω νορμαλ
δε μου φαίνεται και παράλογο. και η α6300 έχει τέτοια θέματα και είναι ο ίδιος σένσορας απ'ότι έχω καταλάβει. Δεν εννοώ ότι τηγανίζεις αυγό, αλλά ζεσταίνεται αρκετά στο κάτω μέρος. μήπως της έχεις βάλει γκριπάκι?

σε απλή χρήση, 30 βαθμοί θερμοκρασία, την είχα περίπου μισή ώρα αναμμένη και τραβούσα 4-5 φωτογραφίες κάθε 5 λεπτά περίπου, αλλά η οθόνη ήταν αναμμένη στο ενδιάμεσο. Η ΧΤ1/ΧΤ10 δε θα είχε ζεσταθεί πάντως σε παρόμοια περίπτωση

σόρρυ, στα αρνητικά παρέλειψα να πώ ότι η μηχανή είναι ασχημομούρα! ακόμα και η ΝΧ1 φαίνεται κούκλα δίπλα της :smile:

Πως και πήγες στην Χ-Pro2;
Επειδή δεν προχώρησε η αγορά της GX80.
Μεγειά.

thanks. να σου πώ την αλήθεια δε με τρελαίνουν οι μηχανές της fuji. έχει όμως φοβερούς φακούς η άτιμη.
Ήμουν πολύ διστακτικός ως προς την Xpro2 γιατί έχω διαβάσει διάφορα αρνητικά σχόλια, και δεν ήξερα αν αξίζει η αναβάθμιση.
Οι επιλογές ήταν είτε να εγκαταλείψω τελείως το σύστημα, είτε να πάρω την Xpro2 για να βρω αυτό το κάτι παραπάνω σε απόκριση και ταχύτητα AF που μου έλειπε από τις ΧΤ. και νομίζω ότι το βρήκα, έχοντας δώσει βέβαια τις ΧΤ για να μπορέσω να την πάρω.

Ωραία ,ευχαριστώ ,θα τα έχω υπόψιν όλα αυτά για την x-t2 ,αναγκαία επιλογή για τα 2 γαϊδούρια φακούς συν το bonus των 2 μπαταριων με το νέο v-grip και τη φθηνότερη τιμή μάλλον .Γράψανε στο fujirumours για firmware update μέσα στη βδομάδα σε xpro2 και σχεδόν σε όλη τη σειρά των fuji-x με κάποιες σημαντικές βελτιώσεις καθώς και σε πολλούς φακούς.

thanks. να σου πώ την αλήθεια δε με τρελαίνουν οι μηχανές της fuji. έχει όμως φοβερούς φακούς η άτιμη.
Ήμουν πολύ διστακτικός ως προς την Xpro2 γιατί έχω διαβάσει διάφορα αρνητικά σχόλια, και δεν ήξερα αν αξίζει η αναβάθμιση.
Οι επιλογές ήταν είτε να εγκαταλείψω τελείως το σύστημα, είτε να πάρω την Xpro2 για να βρω αυτό το κάτι παραπάνω σε απόκριση και ταχύτητα AF που μου έλειπε από τις ΧΤ. και νομίζω ότι το βρήκα, έχοντας δώσει βέβαια τις ΧΤ για να μπορέσω να την πάρω.

νομιζω, οτι το καλυτερο θα ηταν, να περιμενες την x-t2

Απάντηση: Re: New Fuji X-Pro2

Μου αρεσε πολϋ το δευτερο ασπρόμαυρο πορτρετο της PenF, γραφει πουθενά στο σχετικό τεστ με τι φωτισμό εχει πάρει τα δείγματα ?

Συμφωνώ με αυτό που έγραψε ο partisan στο νήμα της ΧΤ2. Η Xpro2 είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με ΧΤ1 και σια. Και σε IQ και σε θόρυβο και στην εστίαση. Και το μενού και γενικά την εμπειρία χρήσης τη βρισκω αναβαθμισμένη. Στο 16άρη σένσορα κάτι μου έλειπε, τώρα είμαι υπερκαλυμμένος. Αντίθετα στη μετάβαση από τον 16άρη στον 20άρη σένσορα των m4/3 είδα πολύ μικρότερη διαφορά.
Είναι σίγουρα ακριβή μηχανή η Xpro2, αλλά πληρώνεις και τις εντυπωσιακές αναβαθμίσεις που θα προσφέρει μελλοντικά. Ελπίζω μόνο να μην είναι σαν τον Κόνσουλα (ford) που μου έδωσε δωρεάν σέρβις εφ'όρου ζωής και μετά βάρεσε κανόνι, σόρρυ για το offtopic.

Γνωρίζει κανείς αν οι ηλεκτρικές επαφές του φλας είναι αδιάβροχες ή αν πρέπει να είναι καλυμμένες για να ισχύει η αδιαβροχοποίηση? έφαγε ένα καλό μπουγέλωμα με το λάστιχο, αλλά δείχνει να ζει ακόμα..
Γενικά μέχρι στιγμή δείχνει να είναι "σκυλί" σε ποιότητα κατασκευής. την έχω κοπανήσει 2-3 φορές, δε μασάει. Καμία άλλη μηχανή δε θα τολμούσα να την έχω έτσι χύμα και να κοπανιέται δεξιά-αριστερά.

Last edited: