Re: New Fuji X-Pro2
εγώ θα έλεγα ότι αξίζει, αλλά αν τη βρεις σε καλή τιμή. Τη δοκίμασα 2-3 μέρες και έχει αισθητά καλύτερο AF και καλύτερη συμπεριφορά στα ψηλά ISO. Πιο πολύ στο AF και στην ταχύτητα λειτουργίας βέβαια βλέπεις τη διαφορά, δεν έχει αυτό το ενοχλητικό lag που έχουν οι ΧΤ1 & ΧΤ10 όταν τραβάς φωτογραφία και είναι πιο ακριβές το AF, δεν ψαρεύει, και εστιάζει καλύτερα σε low light. Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά, θα έλεγα της τάξεως του 15%, με τον 90άρη τουλάχιστον, αλλά είναι ακριβώς όσο χρειαζόταν για μένα, έχοντας συνηθίσει σε γρηγορότερες μηχανές (πχ. μ4/3 & sony). Επίσης βλέπω αισθητή διαφορά στην ανάλυση, πεντακάθαρες εικόνες και πολύ μεγαλύτερο περιθώριο για κροπ. Τώρα για DR δεν μπορώ να πώ ότι είδα κάποια διαφορά. πιστεύω ότι είναι εξίσου καλός και ο 16άρης.
Το hybrid viewfinder ενώ δεν το συμπαθούσα καθόλου στις Χ100etc. μου αρέσει πολύ στην Xpro2 για κάποιο λόγο. Στη λειτουργία μου αρέσει πολύ το joystick και η ροδέλα που πατιέται μέσα (όπως στην ΧΤ10, όχι όμως στην ΧΤ1).
Τώρα κάποια αρνητικά: Το AF Tracking είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα θα έλεγα με την ΧΤ1, μέτριο δηλαδή. Η μηχανή ζεσταίνεται γρήγορα, η δικιά μου τουλάχιστον, ακόμα και με ελαφριά χρήση. Αυτός πρέπει να είναι και ο λόγος που παρέλειψαν το 4Κ. Το κράτημα με μεγάλους φακούς είναι δύσκολο, θέλει το γκριπ οπωσδήποτε. Το EVF που είναι μικρότερο δε με ενόχλησε ιδιαίτερα, ούτε και η μή σπαστή οθόνη.
Συνολικά θα έλεγα ότι είναι μια καλή αναβάθμιση σε σχέση με τις ΧΤ1/ΧΤ10, αλλά η μεγάλη διαφορά θα φανεί με τα updates. επίσης λένε ότι σε μερικές μέρες θα ανακοινωθεί η ΧΤ2, η οποία λογικά θα είναι και φτηνότερη, οπότε ίσως είναι πιο σοφή επιλογή, αν και δεν έχει την ίδια ποιότητα κατασκευής