Fuji X-Pro2

Re: New Fuji X-Pro2

Με γεια το εργαλείο!

Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι, ότι έκανε μεγάλο άλμα μπροστά η Fuji με τις X-Pro2/X-T2.
Καμία σχέση με τις εξελίξεις στο m4/3.

Με τον 90άρη τη δουλεύεις ευχάριστα την X-Pro2;
Ή θα την έχεις όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να αποκτήσεις την X-T2;

thanks. την έχω ήδη κανα μήνα. Στην αρχή τη χρησιμοποιούσα περισσότερο με τον 90άρη μόνιμα κολλημένο στο f2 όπου διαπρέπει. παίζει πολύ καλά, ειδικά στο af tracking βλέπεις μεγάλη διαφορά σε σχέση με ΧΤ1. Σε low light θέλει ακόμα βελτίωση.
Εκανα το λάθος και πήρα το γνήσιο grip, το οποίο όμως έχει κλίση προς τα έξω και δε βολεύει καθόλου. απορώ τί σκέφτονταν τα σαίνια που το σχεδίασαν
Fujifilm-X-Pro2-Price.jpg

Τώρα τελευταία της έχω πάνω τον 35/2 που επίσης είναι πάρα πολύ καλός. Τη χρειάζονται την έξτρα ανάλυση οι Fujinon για να δείξουν τα δόντια τους.
Δε βλέπω να παίρνω ΧΤ2. τί θα μου προσφέρει παραπάνω? το 4Κ?

Περιέργως και το οπτικό σκόπτευτρο που με ξενέρωνε στην αρχή, το χρησιμοποιώ αρκετά. Για κεντρικό σημείο εστίασης δεν κάνει τόσο, γιατί δεν είναι τόσο ακριβές, όμως με zone af λειτουργεί καλά. Με τον 90άρη βέβαια ο φακός καλύπτει το μισό κάδρο

Last edited:

Το 4Κ πιθανόν σε λίγους μήνες να το έχεις και στην Χ-Pro2.
Για κάποιον που έχει την Χ-Pro2 δε βλέπω το λόγο να πάει στην Χ-Τ2.

κι εγώ αυτό πιστεύω, ότι έχουν τα ίδια "εντόσθια" και θα έχουν παράλληλη πορεία με τις αναβαθμίσεις.

To OVF το χρησιμοποιείς; Θεωρείς ατού την ύπαρξη του και ήταν ένας λόγος που προτίμησες τη μηχανή;

το χρησιμοποιώ πιο πολύ από το EVF. είναι ωραίο γιατί είναι best of both worlds. Βλέπεις πώς είναι τα χρώματα στην πραγματικότητα και όταν τραβήξεις τη φωτογραφία σου δείχνει την εικόνα που τράβηξες στο ματάκι οπότε κάνεις άμεση σύγκριση. Αν χρησιμοποιείς μόνο EVF σε απομονώνει κάπως από την πραγματικότητα
Δεν είναι πάντως αυτός ο λόγος που έκανα την αναβάθμιση, αλλά κυρίως η μεγαλύτερη ανάλυση, το καλύτερο σύστημα εστίασης και το μικρότερο lag στη χρήση της μηχανής.

Νομίζω ότι αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο μηχανών, το OVF.
Αφού το χρησιμοποιείς και το χαίρεσαι στην πράξη, έκανες καλά που επέλεξες Χ-Pro2 αντί να περίμενες την X-T2.

φοβάμαι ότι θα αργήσει αρκετά να έρθει στην Ελλάδα η ΧΤ2. Επίσημα θα κυκλοφορήσει Σεπτέμβριο στην Ευρώπη, αλλά λόγω του σεισμού στην Ιαπωνία πιθανόν να έχουν έλλειψη σε σένσορες

Απάντηση: Re: New Fuji X-Pro2

Με γεια η μηχανη Μάνο...

Μια ερωτηση όταν είσαι σε λειτουργια OVF , αλλαγες στο WB ή στην έκθεση είναι ορατές? ή όχι

οι αλλαγές στην έκθεση φαίνονται σε σχετική ένδειξη, για το wb δεν είμαι σίγουρος, δεν την έχω μαζί μου τώρα. πάντως είχα δει ότι μπορείς να ρυθμίσεις τί πληροφορίες βλέπεις στο υβριδικό vf, αλλά δεν το έψαξα περαιτέρω

thanks. την έχω ήδη κανα μήνα. Στην αρχή τη χρησιμοποιούσα περισσότερο με τον 90άρη μόνιμα κολλημένο στο f2 όπου διαπρέπει. παίζει πολύ καλά, ειδικά στο af tracking βλέπεις μεγάλη διαφορά σε σχέση με ΧΤ1. Σε low light θέλει ακόμα βελτίωση.
Εκανα το λάθος και πήρα το γνήσιο grip, το οποίο όμως έχει κλίση προς τα έξω και δε βολεύει καθόλου. απορώ τί σκέφτονταν τα σαίνια που το σχεδίασαν
Fujifilm-X-Pro2-Price.jpg

Τώρα τελευταία της έχω πάνω τον 35/2 που επίσης είναι πάρα πολύ καλός. Τη χρειάζονται την έξτρα ανάλυση οι Fujinon για να δείξουν τα δόντια τους.
Δε βλέπω να παίρνω ΧΤ2. τί θα μου προσφέρει παραπάνω? το 4Κ?

Περιέργως και το οπτικό σκόπτευτρο που με ξενέρωνε στην αρχή, το χρησιμοποιώ αρκετά. Για κεντρικό σημείο εστίασης δεν κάνει τόσο, γιατί δεν είναι τόσο ακριβές, όμως με zone af λειτουργεί καλά. Με τον 90άρη βέβαια ο φακός καλύπτει το μισό κάδρο

το ιδιο γκριπ εχω στην x-pro1, η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι καθολου χρηστικο
φευγει πολυ εξω και χανεται η ισορροποια του βαρους

προφανως εκαναν ετσι τον σχεδιασμο για να μπορεις να εχεις την ανεση και τον χωρο οταν μπει καποιο πιο fat lens στην καμερα.

Ο σχεδιαμος δεν γινεται τυχαια. Πολλες φορες ομως δεν ειναι ελκυστικος.

καμια σχεση, απο τα δαχτυλα μεχρι την μοντουρα εχεις απλετο χωρο
ειναι αποτυχια το συγκεκριμενο γκριπ,

Μεγάλη έκπληξη το φετινό καλοκαίρι, όπου η Xpro2 με τον 35/2 ήταν η βασική μου μηχανή, με χρήση περίπου 60%, ενώ μόνο 20% είχαν η Α7 & η dslr μου.
Έκπληξη, γιατί πέρσι το καλοκαίρι η ΧΤ1 είχε πιάσει αράχνες.
Ακόμα και βίντεο τράβηξα με τη Fuji. Σαν ποιότητα δεν ήταν καθόλου κακό αλλά δεν τόλμησα να πειραματιστώ με το focus. Όταν αξιωθώ και πάρω υπολογιστή θα ανεβάσω δείγμα.

αυτα τα δυο μου χρειαζονται

AUTO POWER SAVE option has been added to the POWER MANAGEMENT of the Setup Menu. Select ON to save the power consumption and make the battery life longer.
The phenomenon is fixed that exposure sometimes doesn't change appropriately in Aperture Priority AE while using an M MOUNT ADAPTER.

Ευτυχης κατοχος της X-Pro2, υποσχομαι να της βγαλω τα ματια. Οποιαδηποτε συμβουλη απο κατοχους θα ειναι ιδιαιτερα καλοδεχουμενη. Προς το παρον παω για αναβαθμιση λογισμικου γιατι φοραει ενα ..αρχαιο 😊