Fuji X-Pro2

Re: New Fuji X-Pro2

καλοκλικοτη Νικο!
συμβουλες δεν μπορω να σου δωσω ... ακομα το af δεν εχω δοκιμασει:ADFADF1:

Ευχαριστώ πολύ, πρώτη εντύπωση το πόσο εύκολο είναι το μενού της, μετά τις Olympus σου φαίνεται παιχνιδάκι (για σώμα Pro)

Καλορίζικη! Ξεκίνησες πειραματικά όσο θυμάμαι, αλλά τελικά σε κέρδισε το σύστημα... ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται!

με γειά, πολύ καλή επιλογή. αν έχεις ευκαιρία δοκίμασε και τον 35/2. είναι κομμένος και ραμμένος γι'αυτή τη μηχανή

Ευχαριστώ αλλά όπως έχω ξαναγράψει δεν εγκαταλείπω το m4/3, το ένα σύστημα συμπληρώνει το άλλο :)
Έχω τον 35/1.4 και δεν τον αλλάζω με τίποτα, αν θυμάσαι τον είχα πρώτος τον 35/2 και είχα ανεβάσει δείγματα εδώ μέσα, αλλά δεν με ικανοποίησε όσο θα περίμενα

Ευχαριστώ αλλά όπως έχω ξαναγράψει δεν εγκαταλείπω το m4/3, το ένα σύστημα συμπληρώνει το άλλο :)
Έχω τον 35/1.4 και δεν τον αλλάζω με τίποτα, αν θυμάσαι τον είχα πρώτος τον 35/2 και είχα ανεβάσει δείγματα εδώ μέσα, αλλά δεν με ικανοποίησε όσο θα περίμενα

κι εγώ τον είχα πάρει όταν πρωτοβγήκε από το amazon και δε μου άρεσε (ως προς την απόδοση) πάνω στην ΧΤ1 & τον έστειλα πίσω. όταν πήρα την Xpro2 τον ξαναπήρα και έτριβα τα μάτια μου, λες και ήταν άλλος φακός. Μια δοκιμή θα σε πείσει :)
Σε σχέση με τον 1.4 είναι πολύ πιο γρήγορος στην εστίαση, αθόρυβος, αδιάβροχος, πιο sharp και χμμ.. πιο άσχημος.

βασικά έχει κόλλημα η fuji με την παράδοση και ειναι σχεδιασμένος ο 35f2 όπως ο αντίστοιχος αρχαίος

Απάντηση: Re: New Fuji X-Pro2

Για εξηγήστε και σε εμας τους υπολοιπους γιατι δεν εχω καταλαβει τι παιζει ... ενας φακός δεν αποδιδει καλά στο κορυφαιο προηγουμενο σωμα της εταιρίας και αποδιδει εξαιρετικά στο νέο σώμα, τι φταίει ο φακός , το σώμα, η εταιρία που δεν έχει βάλει σωστά firmware σε κατι απο τα δύο ή τιποτε απολύτως και είναι κάτι φυσιολογικό ?
εκτος και αν μιλάμε για την απόδοση του αισθητήρα και όχι του φακοϋ οποτε καπου τα έχουμε μπεδρέψει...

Εγώ τον είχα δοκιμάσει σε μια Χ-Τ10 που είχα εκείνη την περίοδο και μου έβγαζε τρελλές παραμορφώσεις, είχα ανεβάσει δείγματα εδώ μέσα και είχαν συζητηθεί πολύ. Μπορεί να έπεσα στο κομμάτι, που όπως είχα γράψει ήταν demo και όχι παραγωγής, με ένα firmware αγνώστου ταυτότητας. Ο 35/1.4 είναι αγαπημένος φακός και δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης. Και 23αρη να πάρω, πάλι τον 1.4 θα επιλέξω

Re: Απάντηση: Re: New Fuji X-Pro2

Για εξηγήστε και σε εμας τους υπολοιπους γιατι δεν εχω καταλαβει τι παιζει ... ενας φακός δεν αποδιδει καλά στο κορυφαιο προηγουμενο σωμα της εταιρίας και αποδιδει εξαιρετικά στο νέο σώμα, τι φταίει ο φακός , το σώμα, η εταιρία που δεν έχει βάλει σωστά firmware σε κατι απο τα δύο ή τιποτε απολύτως και είναι κάτι φυσιολογικό ?
εκτος και αν μιλάμε για την απόδοση του αισθητήρα και όχι του φακοϋ οποτε καπου τα έχουμε μπεδρέψει...
εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα αισθητήρα πιο πολύ. Μου έχει τύχει και σε άλλη περίπτωση, προσπαθώ να θυμηθώ
Offtopic αλλά θυμάμαι παλιά που έψαχνα για leica φακούς για την A7rII και διάβαζα σε πολλά reviews χρηστών ότι ο ίδιος uberφακός που ξυρίζει πάνω στη leica ήταν soft και με πολλές παραμορφώσεις πάνω στη sony. εκει σίγουρα παίζει ρόλο και η απόσταση από το σένσορα

εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα αισθητήρα πιο πολύ. Μου έχει τύχει και σε άλλη περίπτωση, προσπαθώ να θυμηθώ
Offtopic αλλά θυμάμαι παλιά που έψαχνα για leica φακούς για την A7rII και διάβαζα σε πολλά reviews χρηστών ότι ο ίδιος uberφακός που ξυρίζει πάνω στη leica ήταν soft και με πολλές παραμορφώσεις πάνω στη sony. εκει σίγουρα παίζει ρόλο και η απόσταση από το σένσορα

Δεν αλλάζει η απόσταση απο τον σενσορα .. υποχρεωτικά με τον ανταπτορα καταλήγει ίδια .. αλλιώς δεν θα εστίαζε.

Η διαφορά είναι στο sensor topping γυαλάκια που είναι διαφορετικού πάχους στις διάφορες μαρκες (και φυσικά μηδεν στα φιλμ). Αυτό αλλάζει και το επίπεδο εστίασης και τις εκτροπές .. επομένως καθε εταιρεία ματσαρει την σχεδίαση των φακών της για το συγκεκριμένο πάχος.
Η Leica έχει το μικρότερο πάχος για να μπορεί να εκμεταλευτει τους φακούς φιλμ που έχει στην γκαμα της.

Ομως οι όποιες διαφορές είναι ασήμαντες για διαφράγματα πιο κλειστα από φ2 και συνήθως επηρεάζονται μόνο οι ευρυγώνιοι με μικρό exit pupil distance (π.χ. Biogon ..)
https://www.lensrentals.com/blog/2014/06/sensor-stack-thickness-when-does-it-matter/

Ηλια κανονικη εγκυκλοπαιδεια εισαι!! :grinning-smiley-043

Last edited:

Στη θεωρία κορυφή ο Ηλίας , την εφαρμογή αυτής στην πράξη περιμένουμε καιρό τώρα...:a0210:
Ούτε μισή φώτο δεν έχει μοιραστεί μαζί μας ενώ τις γνώσεις του μας τις μοιράζει απλόχερα.

ουτε εγω καταλαβαινω πως μπορει ενας φακος να ειναι οπτικα χαλια σε ενα σωμα, και να ειναι πολυ καλος στο αλλο....και με αυτη την λογικη και ο αλλος φακος δεν θα επρεπε να γινει ακομα πιο καλος και αυτος?
θα τους εχω και τους 2 35αρηδες την επομενη ευδομαδα μαλλον, και θα κανω καμια δοκιμη

Σε ίδιας εταιρείας σωματα λιγο δύσκολο να διαφέρουν τα "optical stacks" άρα δεν δικαιολογείται ..

Μιλάτε για διαφορές σε jpeg ή και σε RAW ?. Σε jpeg θα το δικαιολογούσα διότι μπορεί οι αλγόριθμοι διόρθωσης να μην είναι ίδιοι.

Απάντηση: New Fuji X-Pro2

Στη θεωρία κορυφή ο Ηλίας , την εφαρμογή αυτής στην πράξη περιμένουμε καιρό τώρα...:a0210:
Ούτε μισή φώτο δεν έχει μοιραστεί μαζί μας ενώ τις γνώσεις του μας τις μοιράζει απλόχερα.

Έχεις δει κανέναν μηχανικό/σχεδιαστη της Formula 1 να τρέχει με το αυτοκίνητο αυτό ;