Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

Εστίαση και αναγνώριση προσώπων
Το σημείο αρνητικής κριτικής για τις fuji είναι η αυτόματη εστίαση.
Θα πω με σιγουριά ότι η Χ-Τ1 είναι η πιο γρήγορη από όλες τις Fuji X Mount.
Σε σχέση με την Χ-Μ1 δεν είναι τρομερή η διαφορά αλλά είναι αναγνωρίσιμη άμεσα.
Ειδικά με το 23αρη prime η εστίαση είναι η γρηγορότερη που είδα στη σειρά αυτή.
Θα συμφωνήσω ότι δεν φτάνει η Χ-Τ1 σε ταχύτητα τις DSLR ούτε και τις γρήγορες sony και olympus
αλλά δεν είναι τα πράγματα όσο τραγικά παρουσιάζονται.
Θα έλεγα ότι η fuji είναι ένα γρήγορο αυτοκίνητο αλλά χωρίς turbo.
Της λείπει αυτή η στιγμιαία επιτάχυνση αλλά παραμένει γρήγορη.
Εδώ και ένα χρόνο με την Χ-Μ1 έχω χάσει ελάχιστες λήψεις λόγω της "αργής" εστίασης.
Το face detection λειτουργεί πάρα πολύ καλά με σωστά αποτελέσματα στο 90% των λήψεων.
Το manual focus είναι πολύ εύχρηστο λόγω και της χρωματικής βοήθειας που προσφέρει.
Μαθαίνεται η μηχανή όπως λέει και ο Βλάσης παραπάνω και όλα μετά είναι ευκολότερα.

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

καπου ομως διαβασα οτι ενας φωτογραφος γαμου και λοιπον συναφων-ακους Πανο-
οταν η νυφη βγηκε απο το σπιτι δεν μπορουσε με την xt1 να εστιαση στην νυφη!:7SFGSFG:
μαλλον κανενας ιντερνιτακιας θα το εγραψε, απο αυτους που δουλευουν για εταιριες κολοσους......
:BDBDG54:

το ιδιο διαβαςαμε αλλα αν θυμάμαι καλα δεν ηταν εξω απο το σπίτι, μεςα ηταν πριν την δεξίωση οταν η νύφη κατέβαινε τις περιςτροφικες σκάλες, δεν κώλωσε ομως σαν γνηςιος επαγγελματίας πήρε την δευτερη μηχανη του και κάλυψε το γεγονός, η αλλη μηχανη του ηταν Olympus EM1 :afro:

H XT1 εχει γρηγορη εστίαση με καλο φως και σχετικα καλο CAF και κορυφαία ριπη, ομως οπως οι περιςςοτερες ακαθρεπτες σε περίεργες συνθηκες φωτιςμου πέφτουν οι επιδόσεις τους, και δεν μιλώ για χαμηλο φωτιςμο μονο ακομη και υπερφωτισμενo background μπορει να κανει μια ακαθρεπτη μηχανη να λαθεψει, ειναι χαρακτηριστικό του CDAF οπως και η ακρίβεια εφοςον βρει τον στόχο.

ρωτήστε και τον ΓΙΑΝΝΗ γιατι η LX100 παρότι ειναι γρηγορη στην εστίαση δεν κατάφερνε να εστιάσει στα χριςτουγεννιατικα φώτα του δένδρου με καλο φωτιςμο.

Last edited:

το ιδιο διαβαςαμε αλλα αν θυμάμαι καλα δεν ηταν εξω απο το σπίτι, μεςα ηταν πριν την δεξίωση οταν η νύφη κατέβαινε τις περιςτροφικες σκάλες, δεν κώλωσε ομως σαν γνηςιος επαγγελματίας πήρε την δευτερη μηχανη του και κάλυψε το γεγονός, η αλλη μηχανη του ηταν Olympus EM1 :afro:

H XT1 εχει γρηγορη εστίαση με καλο φως και σχετικα καλο CAF και κορυφαία ριπη, ομως οπως οι περιςςοτερες ακαθρεπτες σε περίεργες συνθηκες φωτιςμου πέφτουν οι επιδόσεις τους, και δεν μιλώ για χαμηλο φωτιςμο μονο ακομη και υπερφωτισμενo background μπορει να κανει μια ακαθρεπτη μηχανη να λαθεψει, ειναι χαρακτηριστικό του CDAF οπως και η ακρίβεια εφοςον βρει τον στόχο.

ρωτήστε και τον ΓΙΑΝΝΗ γιατι η LX100 παρότι ειναι γρηγορη στην εστίαση δεν κατάφερνε να εστιάσει στα χριςτουγεννιατικα φώτα του δένδρου με καλο φωτιςμο.
το :musicus: σου εσυ, και επιμενεις κιολας, καλα τα πιστευεις αυτα που γραφεις;

Η fuji πιςτευω πως εχει επιλέξει να σχεδιάσει σχεδον όλες τις μηχανης της με τα ρετρό χαρακτηριςτικα τους για το είδος του φωτογράφου που πιςτευει πως την αντιπροσωπεύει, φυςικα και δεν κυνήγησε με τους περιστροφικους επιλογείς την ταχυτητα των DSLR και ειναι επόμενο να φαίνεται η μηχανη αργή στο συνολο της σε σχέση με μια μοντέρνα σχεδίαση.

τωρα Κωστα συγνωμη .....
δλδ τον εχεις για επαγγελματια εσυ??
θα πηγαινες εσυ σε γαμο με χτ1 και εμ1????
(οχι σαν Κωστας , αλλα σαν φωτογραφος γαμου, που περνει ενα σωρο λεφτα......
α.. και η νυφη δεν ειναι χριστουγγενιατικο δεντρο η....:flipout:

το :musicus: σου εσυ, και επιμενεις κιολας, καλα τα πιστευεις αυτα που γραφεις;

εννοείται οτι τα πιστευω, η ΕΜ1 ειναι υποδεέστερη της ΧΤ1 σε καλο φως με CAF, σε ολες τις αλλες περιπτωςεις η ΕΜ1 ειναι ταχύτερη και συνολικά οπως ειναι στημένη η μηχανη ειναι ταχύτερη στις επιλογες της, εχει φιλοσοφία DSLR,

και εμενα μου εχει τύχει ακίνητος στόχος στα 2 μέτρα με φωτεινο backround πιςω οπου η ΕΜ10 με 2-3 διαφορετικούς φακους δεν έστιαζε με τιποτε, αν το κοντραςτ πιςω ειναι πιο εντονο το συςτημα εςτιαςης λαθεύει, υπάρχουν τρόποι να τα ξεπερνάς αν ξέρεις τέλεια τον εξοπλισμό και τις επιλογες των μενού που ειναι εργοστάσιο ρυθμίσεων αλλα δυςτυχως αν βιάζεσαι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

Κωστη με μεγάλη περίσκεψη θα πήγαινα ως επαγγελματίας με FUJI και ο λόγος φυςικα δεν ειναι η ποιότητα που θα έπαιρνα, με Ολυμπους Ε-3,5 και ΕΜ1 θα πήγαινα εφοςον ήξερα άψογα τον εξοπλιςμο μου και είχα και backup σωμα και η φωτογραφηςη δεν ειχε ιδιαίτερες απαιτήσεις που αυτός ο εξοπλισμός δεν μπορει να καλυψει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Νομίζω ότι ξεφεύγεις από το ύφος και το επίπεδο της συζήτησης αδελφέ.
Ok τοτε, θα παρακαλουσα τον διαχειριστη να διαγραψει τα δικα μου post

Τα post ας μείνουν δεν γραφείς κάτι χυδαίο ή προσβλητικό απλά καλό θα ηταν να συνεχισουμε τη διαφωνία μας με επιχειρήματα.
Καλό βράδυ σε όλους σας.

Εγώ εστιασμένη την βλέπω τη "δική" μου νύφη.
https://flic.kr/p/ou1X6H

Ναι αλλά έχεις την Χ-Μ1 :flipout: ...........πέραν της πλάκας , βλέποντας ο "αδιάκριτος" τις φωτογραφίες εντός του σπιτιού , τι παραπάνω μπορεί να πήρε ο τύπος με την dslr σε ποιότητα ;
Και τις καθαρές σου εικόνες έχεις και το μποκέ είναι εκεί :SFGSFGSF:

Τελικά εάν δεν κυνηγάμε πουλιά στον αέρα ή αθλητές επί τω έργω , πιστεύω δεν υπάρχει λόγος για μεγάλη (dslr) μηχανή .
Για τα υπόλοιπα πετούμενα (αν και δεν έχω καταφέρει κάτι καλό ακόμη , ελέω και μοντέλου εδώ που βρίσκομαι) ο Θ.Νίκος έχει αποδείξει πως είναι ικανές οι ακάθρεπτες και για αυτό .

Θα ήθελα να δοκιμάσω μια fuji κάποια στιγμή , κάποιο κατάστημα στην Θεσσαλονίκη να την έχει έκθεση υπάρχει ;

έτσι είναι Κώστα, και αυτό με το af έχει παραγίνει.... δεν τους καθαρίζουν τους φακούς τους πριν τους βάλουν στην μηχανη??:flipout:
είπαμε ,δεν είναι η πιο γρήγορη μηχανή, αλλα οχι και δεν εστιάζει...
εγώ την έχω δοκιμάσει πολλές φορές σε συναυλίες και δεν είχα πρόβλημα κανένα, και με κανένα φακό...
αλλά ένταξη, κάτι πρέπει να γράψουν και στα photosite.... γι αυτό πληρώνονται...

Κώστα στην Θεσσαλονίκη , νομίζω ότι μόνο ο Ρεππελας (2310 231732 ) έχει κάτι από φούτζι

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Ωραία , είμαι και πελάτης του (τηλεφωνικώς βέβαια αλλά ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά) .

Τώρα για την γρήγορη εστίαση , εντάξει είχα τον m.zuiko 17/1.8 στην ΕΜ-10 και μερικές φορές γελούσα μη πιστεύοντας πως εστίασε αφού άναβε το πράσινο , πριν φτάσει στο μυαλό η επιστροφή εντολής πατήματος του κουμπιού του κλείστρου στην μέση :flipout:. (εύχομαι να σας μετέφερα σωστά αυτήν την αίσθηση)
Τον έδωσα όμως καθώς το 99% των φωτογραφιών θα το είχα και με τον 20/1.7 που τελικά αγόρασα , εξασφαλίζοντας καθαρότερη εικόνα , μικρότερο μέγεθος και χρήματα .

Αλλά αυτοί που γράφουν τα review έχοντας δοκιμάσει τέτοια συστήματα λογικό είναι να γράφουν ότι έγραψαν .

Το ίδιο δεν έγραψαν και για τον lumix 20/1.7 ; Εγώ τον αγόρασα όμως και είμαι ικανοποιημένος .

Τεσπα , τις γιορτές που θα κατέβω Θεσσαλονίκη θα επιδιώξω να δω την ΧΤ-1 και θα ενημερώσω για την διαφορά σε σχέση με την ΕΜ-10 που πολλοί reviews την εκθειάζουν για το af .

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Κατέβηκα το απόγευμα στο κέντρο για να δω από κοντά την ασημένια. Τζίφος, το πρωί την είχαν δώσει... *#@*^#!

ετσι... δεν ειναι ουτε εντουρο (αν και αδιαβροχη) ουτε σπορτ (αν και το af τις ειναι γρηγορο -οχι το πιο γρηγορο),εγω θα την ελεγα of-road, θελει τον χρονο τις να την ευχαριστηθεις ,και φυσικα με μια xt1 δεν πας για -birds fly in the air:flipout:
καπου ομως διαβασα οτι ενας φωτογραφος γαμου και λοιπον συναφων-ακους Πανο-
οταν η νυφη βγηκε απο το σπιτι δεν μπορουσε με την xt1 να εστιαση στην νυφη!:7SFGSFG:
μαλλον κανενας ιντερνιτακιας θα το εγραψε, απο αυτους που δουλευουν για εταιριες κολοσους......
:BDBDG54:

Εγώ παρέθεσα το λινκ παραπάνω.
Ο συγκεκριμένος δούλευε για πολύ καιρό με ΧΤ και στο σάιτ του έχει εκπληκτικές φωτογραφίες από γάμους.
Επίσης αν διαβάσεις όλο το μεγάλο κείμενο θα δεις ότι γράφει πολύ θετικά για την ΧΤ.
Στα μέιον γραφει για το AF, που δεν το θεωρεί καλό. Το ξέρω λένε ότι είναι αστραπιαίo, αλλά σε πραγματικές συνθήκες ο ίδιος γράφει ότι δεν είναι 100% αξιόπιστο και έιναι υποδεέστερο των καλών dslr.
Δες πάντως τις φωτογραφίες, εγώ νομίζω είναι διαφήμιση για τι fuji αυτές οι συγκεκριμένες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εστίαση και αναγνώριση προσώπων
Το σημείο αρνητικής κριτικής για τις fuji είναι η αυτόματη εστίαση.
Θα πω με σιγουριά ότι η Χ-Τ1 είναι η πιο γρήγορη από όλες τις Fuji X Mount.
Σε σχέση με την Χ-Μ1 δεν είναι τρομερή η διαφορά αλλά είναι αναγνωρίσιμη άμεσα.
Ειδικά με το 23αρη prime η εστίαση είναι η γρηγορότερη που είδα στη σειρά αυτή.
Θα συμφωνήσω ότι δεν φτάνει η Χ-Τ1 σε ταχύτητα τις DSLR ούτε και τις γρήγορες sony και olympus
αλλά δεν είναι τα πράγματα όσο τραγικά παρουσιάζονται.
Θα έλεγα ότι η fuji είναι ένα γρήγορο αυτοκίνητο αλλά χωρίς turbo.
Της λείπει αυτή η στιγμιαία επιτάχυνση αλλά παραμένει γρήγορη.
Εδώ και ένα χρόνο με την Χ-Μ1 έχω χάσει ελάχιστες λήψεις λόγω της "αργής" εστίασης.
Το face detection λειτουργεί πάρα πολύ καλά με σωστά αποτελέσματα στο 90% των λήψεων.
Το manual focus είναι πολύ εύχρηστο λόγω και της χρωματικής βοήθειας που προσφέρει.
Μαθαίνεται η μηχανή όπως λέει και ο Βλάσης παραπάνω και όλα μετά είναι ευκολότερα.

Πιστεύω αδικείς την ΧΤ αν την συγκρίνεις με την ΧΜ που στο AF δεν λέει και πολλά

το διαβασα Κυριακο, εχει πολυ καλες φωτογραφιες... το θεμα ειναι τελικα τι σου μενει
εσυ την εβγαλες με "θεμα" στο af , καποιος αλλος θα βαλει ενα λιθαρακι παραπανω ... και τσουπ το θαψιμο
και εμεις που την κατεχουμε , τα ακουμε και ..:bang:

Δες λιγες σελιδες πιο πριν, ειμαι εξωτερικο με ταμπλετ και κινητο , αμα γυρισω μπορω να το βρω, τωρα οχι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αμα μια μηχανη τα ειχε ολα καλα, οι αλλες δε θα πουλουσανε, διαλεγεις και παιρνεις
Κ

:smash:
καλα βρε , να διαβασεις στο εστειλα.... και οχι να μας βαλεις φωτιες!