Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

μία full frame θα ήταν ωραίο να έβγαζε ,θα αποκτούσαν άλλη διάσταση οι xf φακοί.

για σελφιες?:star:

Mου αρεσει πολυ να φωτογραφιζω απο χαμηλα και απο περιεργες γωνιες.. ειναι απιστευτη βοηθεια η αναδιπλουμενη οθονη και την εκμεταλευομαι φουλ στην xz-2.

Σελφιες no way. Αν και ειμαι καλος στο τυφλο σελφι αν και οποτε χρειαζεται :p

Ας αντιγράψει την Olympus em-5II με τη full σπαστη οθόνη.
Είναι ακόμα πιο βολικό.
Την G5 μου θα την αλλάξω μόνο όταν βγει κάτι προσιτό με αυτού του είδους την οθόνη.

Οταν πηρα και γω την xz2 είπα: "A εχει και σπαστή οθόνη; Δε πειραζει...":flipout:

Τωρα απλα ειναι must για την επομενη, ακομη καλυτερα η full που λεει ο Ηλιας.

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

εγω μετα απο πολυ σκέψη για την χρησιμότητα τους εχω καταλήξει οτι για εμενα η προτιμηση για φωτογραφία ειναι στην απλή σπαστή ωστε να ειμαι σε συνεχεια με το θεμα μου, αντίθετα σε βιντεο η full σπαστή, αν καποιος δουλευει τρίποδο συχνά απο μπροστα η φουλ σπαστή ή τυπου selfie ειναι μαλλον προτιμότερη αρκεί να μην μπερδεύεται με πλαϊνές εισόδους εξόδους καλωδίων.

Η φουλ σπαστή έχει στη φωτογραφία το πλεονέκτημα της κάθετης λήψης με τη μηχανή χαμηλά.
Η σπαστή είναι τελείως άχρηστη στις κάθετες. Αναγκαστικά είτε EVF είτε με την οθόνη χωρίς σπάσιμο στο ύψος των ματιών.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που προτιμώ κι εγώ τη φουλ σπαστή:

waist-level-portrait-600x400.jpg

Αλλιώς αναγκάζεσαι να φέρεις την οθόνη στο ύψος των ματιών σου, και αντί να σπάσει η οθόνη, σπας τον καρπό σου:

lQmfFf.jpg

Ή φορτώνεσαι τον όγκο του battery grip:

Fuji-X-T1-111.jpg

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Ή φορτώνεσαι τον όγκο του battery grip:
Σχετικα ειναι όλα , αναλογα τον εξοπλισμο και την ευχρηστια πους θες, στο m43 το battery grip ναι μεν μεγαλωνει τον όγκο αλλα όχι πολυ, στην Ε-Μ1 παρα πολλοι το εχουν πανω συνεχεια, αν κανείς θέλει να φωτογραφιζει για ωρα σε portrait mode το grip μεταφερει και τις ροδελες και το κλειστρο εκει που πρεπει αλλα και τα FN buttons, αν ειναι για 2-3 φωτο δεν με πειραζει να ειμαι στην λυση Νο2, μιας και θελω στη νορμαλ οριζοντια θεση φωτογραφησης την οθονη απο κατω οπωσδήποτε και οχι διπλα,

στην μονη μηχανη που αξιζε να εχω διπλα την οθονη φωτογραφικα ηταν η G6 (και όσες αλλες εχουν αυτη την δυνατοτητα), που ειχε την δυνατοτητα να τρεχεις το σημειο εστιασης στην οθονη αφης όπου θες, με το ματι στο EVF

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Δεν αμφισβητώ τα οφέλη του battery grip.

Το θέμα είναι να μη συμπεριλαμβάνεται στους λόγους που το χρησιμοποιεί κανείς η έλλειψη πλήρως σπαστής οθόνης για ευκολία στις κάθετες λήψεις.

Η απλή σπαστή οθόνη δεν προσφέρει κανένα απολύτως όφελος στις κάθετες λήψεις. Το αντίθετο, πρέπει να την επαναφέρεις στη θέση της αν είναι σε σπαστή θέση.
Πολύ πιο εύκολη η περιστροφή της μηχανής σε κάθετη λήψη όταν προεξέχει αριστερά ανοιχτή η οθόνη. Και χωρίς να σπας τον καρπό σου.

Η διακριτικότητα επίσης στις κάθετες λήψεις πάει περίπατο χωρίς πλήρως σπαστή οθόνη. Αναγκαστικά την έχεις στο ύψος των ματιών σου τη μηχανή, είτε στον αέρα σαν κινητό, είτε με το μάτι στο EVF, ενώ με πλήρως σπαστή μπορείς ακόμη και να έχεις στραμμένο το σώμα σου αλλού και να φωτογραφίζεις από χαμηλά και κολλητά στο σώμα σου με πλήρη διακριτικότητα το θέμα στα δεξιά σου.

Αποφεύγεις και το glare στην οθόνη σε κάθετη λήψη, όταν η οθόνη είναι πλήρως σπαστή. Καμία σχέση να είναι κολλητά στο σώμα σου η οθόνη προστατευμένη και από τον όγκο της ίδιας της μηχανής από το να την έχεις αναγκαστικά στον αέρα στο ύψος των ματιών.

Με πλήρη περιστροφή της οθόνης, όταν είναι και αφής, μπορείς να επιλέξεις και σημείο εστίασης, χωρίς απαραίτητα να είσαι πίσω από τη μηχανή.
Σε βίντεο, επίσης μπορείς να είσαι μπροστά από τη μηχανή.

Πολλά τα οφέλη της πλήρως σπαστής-περιστρεφόμενης οθόνης, που περισσότερο απελευθερώνει και δίνει έξτρα δυνατότητες, παρά δυσχεραίνει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Φίλοι καλησπέρα και καλώς σας βρήκα, έχει κάποιος άποψη για την απόδοση του single AF της ΧΤ1 συγκριτικά με single AF των προηγούμενης γενιάς Sony (Nex-6 κλπ) ?

Last edited:

φοβερος φακος!

αλλα για το μοντελο ,παμε και στην κολαση:grinning-smiley-043

η 26 ειναι ολα τα λεφτα...αν και προσωπικα θα την "εστηνα" στο παραθυρο:flipout:

χαζέυοντας κάποιες φωτογραφίες άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες, ειδικά αν φύγουν κάποιες αγγελίες για εξοπλισμό (που δεν το βλέπω)
https://www.flickr.com/photos/48216556@N03/sets/72157645230231987/
Και μπαίνει η απορία του αν θα άξιζε η αγορά της xt1, λόγω evf, για χρήση κύρια με takumar και σε τιμή για συμπληρωματική της Κ5. Χρήματα για αλλαγή συστήματος δεν υπάρχουν.