Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

Κωστα, κι εγω αυτο πιστευω ... αλλα τα νουμερα λενε αλλα.
Ειδικα σε Ευρωπη και Αμερικη. Ο κοσμος δε φαινεται να συμμεριζεται τις δικες μας προβλεψεις - ανησυχιες.

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Mα ούτε οι τηλεμετρικές απείλησαν ποτέ τις SLR..
Eίναι και προγενέστερες.
Για μένα είναι δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες, απευθύνονται σε διαφορετικά target groups

Ναι γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση, δεν έχουν ρίξει βάρος στο να ενημερώσουν τον κόσμο ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ακαθρεπτων, μόλις πρόσφατα το παραδέχθηκε η Panasonic και ξεκινά έναν αγώνα πληροφόρησης με στόχο ακριβώς αυτό ειδικά στις αγορές που είναι πιο δύσκολες στο να αποδεχθούν κοσμογονικές αλλαγές σε κάτι που ξέρουν οτι δουλεύει μια χαρά τόσα χρόνια.

Στο 17.50' του βιντεο αναφέρει ακριβως αυτο που ειδα και εγω με το CAF σε στατικα θεματα, πολυ διαφωτιστικο το βιντεο οταν το ποσταρα δεν το ειχα δει ολο, μου εδωσε πολλες επιπλεον πληροφοριες για την μηχανη , ενω το σχετικο θαψιμο για τα πληκτρα πεφτει και εδώ, το προβλημα με την split screen το ειδα και εγω, δεν δουλευει οπως το λεει το manual και δεν ξερω αν υπαρχει αλλη ρυθμιση ή ειναι bug της μηχανης.

Last edited:
Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Γιαννη στο βιντεο αναφερει οτι το CAF των mirrorless γενικα δεν ειναι στο επιπεδο των πολυ καλων DSLR αλλα οταν μιλα για το παραδειγμα στο CAF με στοχο σχετικα ακινητο π.χ. στο ματι ενος προσωπου αναφέρεται αποκλειστικα στην XT1 και ασχετα τι πιστευεις και τι λεει το βιντεο η ΟΜ-D δεν το κανει αυτο ενω η ΧΤ1 που δοκιμασα το κανει (εκτος και αν υπαρχει καποια ρυθμιση που δεν ξερω), στο λεω και στο υπογραφω οτι αυτο μπορει να το δεις στην ΕΜ-1 μονο σε πολυ χαληλο φωτισμο αλλα εκει δεν χρησιμοποιεις CAF.

Last edited:

εγω λεω αυτα που ακουω στο βιντεο... το αναφερει καθαρα οτι το προβλημα ειναι και στις 2.
Αν εσυ λες πως δεν ισχυει για την ΕΜ1 , το δεχομαι.... αλλα τοτε πρεπει να ψαξουμε καλυτερα την ΧΤ1 , μηπως δεν ισχυει κι εκει (ισως με καποια ρυθμιση).

Εγώ πάντως διαβάζοντας και κρίνοντας όταν αναβαθμιστώ θα πάω στην Χ-Ε2 εδικά στα 884 ευρώ που παίζει τώρα με τον κιτ φακό είναι μισά λεφτά.

Εγώ πάντως διαβάζοντας και κρίνοντας όταν αναβαθμιστώ θα πάω στην Χ-Ε2 εδικά στα 884 ευρώ που παίζει τώρα με τον κιτ φακό είναι μισά λεφτά.

Νομίζω οτι ειναι σοφή επιλογή value for money με βάση αυτα που εχω δεί μεχρι τωρα και εφοσον δεν σε ενδιαφερει η αδιαβροχοποιηση της μηχανής,

θυμαμαι στο πρωτο demo της ΕΜ1 που ειχα πιασει στα χερια μου ειχα δει μια αναλογη συμπεριφορα στο CAF αλλα ακομη και τοτε ηταν πολυ μεγαλη η διαφορα με αυτο που ειδα στην ΧΤ1 , ελπίζω με καποιο firmware ή με καποια ρυθμιση να στρωνει γιατι το 50% της χρησης αυτης της λειτουργιας ακυρωνεται , το αλλο 50% ειναι με κινούμενα αντικειμενα, εκει νομιζω πως τα παει πολυ καλυτερα αλλα περιμενω να δω και πολλα αλλα τεστ με ταχυτερους και μικροτερους στοχους .
Αυτες ειναι οι εξτρα λειτουργιες αλλωστε που ψαχνει κανεις και πληρωνει σε ενα σώμα αυτης της τιμης που διαφημιζει οτι κανει ακριβως αυτο.

Last edited:

13030322525_d414164fe5_c.jpg

Ετσι εξηγουνται πολλα Πανο... :Banane0:

:worshippy:
Μπα απλή "συνωνυμία".
Εγώ είμαι φτωχαδάκι.
Φαίνεται άλλωστε αλλιώς θα βλέπατε φώτο της X-T1 εδώ.:bigcry:

http://www.stevehuffphoto.com/2014/03/10/the-fuji-x-t1-review-fuji-creates-the-best-x-to-date/
Όλο το νόημα εδώ.
My ONE issue with the design of the back is that damn thumb pad. It sucks. Plain and simple. The thumb pad buttons for top, left, right and bottom do not feel good at all. They do not stick out enough or give any kind of tactile feedback. They are “mushy” and “soft”. If I buy this camera I will be sticking some little buttons on each directional pad. Not sure why Fuji designed it like that but this is ONE area where they dropped the design ball.

Is it bad enough to not buy the camera? No, it is just something you will wish they had designed better.

εδω παντως την εθαψαν, ειδικα στο AF kai AFC ... ισως δεν την γνωριζουν καλα.

Ακομη και σε αυτα που τυχαια αναρωτιουνται δειχνει ευκολα οτι ειναι διαβασμενοι και κατι θελουν να πουν και οτι ειναι ψαγμενο, νομιζω οτι στα περισσοτερα που ειπαν για τις δυο μηχανες ειναι σωστοι αλλα δεν απεφυγαν και λαθη ή υπερβολες , 3 στοπ καλυτερη η XT1 δεν παιζει ή π.χ το κοριτσακι που ετρεχε προς το μερος του ή τον νεαρο με το skate χαλαρα μπορω να εχω πανω απο 70-80% εστιασμενες φωτο με την Ε-Μ1 σε CAF με 1 ή 9 σημεια εστιασης και 4-6.5 fps και καταλληλα ρυθμισμενη την μηχανη, πιθανον το ιδιο να συμβαινει και με την Fuji (αν και η βραχεία εμπειρια μου με το CAF της δεν με επεισε),
για τα δυσλειτουργικα κουμπια της XT1, μενου, face detection συμφωνω 200% και δυστυχως καποια δεν βελτιωνεται με firmware.