Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

δε μασαμε! :p

Tαση ξεταση, εγω δε γυριζω πισω ... εκτος κι αν γινει κατι αναπαντεχο απο μεριας dslr.

Τι παραπανω προσφερει μια mirrorless απο μια Dslr, ΕΚΤΟΣ απο το (με το αναλογο κοστος) μεγεθος / βαρος ?

τα εχουμε ξαναπει, αυτο ειναι το κυριοτερο....

Οταν εδωσα τη canon 7D και τους φακους της, και πηρα την sony nex 5 , ενοιωσα να φευγει ενα μεγαλο βαρος-ογκος απο πανω μου, χωρις να χασω σε ποιοτητα φωτο.

Φυσικα υπαρχουν κι αλλα , για μενα... Το EVF πχ ειναι μεγαλο προσον , οι σπαστες οθονες και touch screens (που προσφατα μπηκαν και σε μερικς dslr) , η ταχυτητα εστιασης στο live view που για μενα ειναι μονοδρομος πια.
Το καλυτερο βιντεο (αναλογα με το μοντελο φυσικα) και ειδικα η αυτοματη εστιαση σ αυτο, που στις dslr απλα δεν υφισταται (εξαιρεση η νεα canon 70d).

Για μενα , αυτο εδω το συνολακι δινει την απολυτως καλυτερη εικονα που εχω δει και ζυγιζει ελαχιστα , κοστιζει επισης λιγοτερο απο ολες τις dslr FF

Last edited:

τα εχουμε ξαναπει, αυτο ειναι το κυριοτερο....

Οταν εδωσα τη canon 7D και τους φακους της, και πηρα την sony nex 5 , ενοιωσα να φευγει ενα μεγαλο βαρος-ογκος απο πανω μου, χωρις να χασω σε ποιοτητα φωτο.

Φυσικα υπαρχουν κι αλλα , για μενα... Το EVF πχ ειναι μεγαλο προσον , οι σπαστες οθονες και touch screens (που προσφατα μπηκαν και σε μερικς dslr) , η ταχυτητα εστιασης στο live view που για μενα ειναι μονοδρομος πια.
Το καλυτερο βιντεο (αναλογα με το μοντελο φυσικα) και ειδικα η αυτοματη εστιαση σ αυτο, που στις dslr απλα δεν υφισταται (εξαιρεση η νεα canon 70d).

Το βιντεο (για εμενα) ειναι παγερα αδιαφορο.

Πουλησα μια 40D καποτε για τα ματια μιας NEX, και το μετανιωσα πολυ συντομα. Εξου και ξαναπηρα dslr

To EVF και οι σπαστες οθονες υπαρχουν και σε dslr, ακομα και σε κομπακτ.

Αν εξαιρεσουμε το παραπανω (εως πολυ παραπανω) βαρος μιας dslr, δεν βλεπω απολυτως κανενα πλεονεκτημα στην mirrorles, εκτος αν μιλαγαμε και για μεγαλες οικονομικες διαφορες

στο γνωστό ξελογιαστή Γάλλο η nikon d610 χωρίς φακό έχει 1265 ευρώ. Η a7 με τον κιτ φακό 1183.

Από την άλλη πολύ δύσκολα μπορώ να συγκρίνω τον 18-55 της fuji (εξαιρετικός σε όλα) με τον 28-70 της sony...

Πεστα Γιατρέ μου μη με βγάλουν τρελό.:ridinghorse:
Μην μπερδεύετε τον κιτ φακό της fuji με τα σκουπίδια που δίνουν οι άλλοι.
Κιτ είναι μόνο στο όνομα, σε ποιότητα και απόδοση σκίζει.
Και επειδή συγχύστηκα ας κάνω το Σταυρό μου τραβώντας με τον 18-55.

οπως ειπες λοιπον... για μενα και για σενα !

Για τους περισσοτερους πια το βιντεο ειναι σημαντικο, οσο και η φωτογραφια.
Κανενας δε θελει να κουβαλαει 2 πραγματα μαζι του (καμερα + φωτογραφικη) σε διακοπες, συγκεντρωσεις , κοινωνικες εκδηλωσεις κλπ
Και πολλες φορες θελεις να τραβηξεις ενα βιντεο για αναμνηση (και οχι μονο).

EVF σε DSLR δε γνωριζω καμια που να εχει...

Για τον ογκο-βαρος τα ειπαμε ... για σενα - για μενα . Καθαρα υποκειμενικο, ηταν το πρωτο πραγμα που εψαχνα (να ελλατωσω εννοειται).

Ποιος συγκρινε βρε κι εσυ, ειπαμε για να εχουμε μια αναλογια τιμης το βαλαμε , συγκρινε αν θες τιμες body only.

Πεστα Γιατρέ μου μη με βγάλουν τρελό.:ridinghorse:
Μην μπερδεύετε τον κιτ φακό της fuji με τα σκουπίδια που δίνουν οι άλλοι.
Κιτ είναι μόνο στο όνομα, σε ποιότητα και απόδοση σκίζει.
Και επειδή συγχύστηκα ας κάνω το Σταυρό μου τραβώντας με τον 18-55.

οι τιμες πχ στο Γαλλο που λετε , εχουν τις sony a7 kai fuji xt1 σχεδον τα ιδια χρηματα!
1000 ευρω η ΧΤ1 (body only) και 1180 η Σονυ Α7+κιτ φακος, (δεν εχει body only προς το παρον) , που αν αναλογιστεις οτι η κιτ φακος κοστιζει απο 300 ευρω και πανω , μπορει και να σου βγει πιο φτηνα η Α7 !

οπως ειπες λοιπον... για μενα και για σενα !

Για τους περισσοτερους πια το βιντεο ειναι σημαντικο, οσο και η φωτογραφια.
Κανενας δε θελει να κουβαλαει 2 πραγματα μαζι του (καμερα + φωτογραφικη) σε διακοπες, συγκεντρωσεις , κοινωνικες εκδηλωσεις κλπ
Και πολλες φορες θελεις να τραβηξεις ενα βιντεο για αναμνηση (και οχι μονο).

EVF σε DSLR δε γνωριζω καμια που να εχει...

Για τον ογκο-βαρος τα ειπαμε ... για σενα - για μενα . Καθαρα υποκειμενικο, ηταν το πρωτο πραγμα που εψαχνα (να ελλατωσω εννοειται).

H σονυ Α99 ειναι η πρωτη που μου ερχεται στο μυαλο με EVF χωρις να σκεφτω και πολυ. Οποτε, myth basted μανι μανι :BDGBGDB55:

Το "Για τους περισσοτερους πια το βιντεο ειναι σημαντικο, οσο και η φωτογραφια", οι περισσοτεροι χρηστες / κατοχοι dslr που εγω γνωριζω, δεν ανηκουν σε αυτη την κατηγορια
(οτι δλδ το βιντεο τους ειναι το ιδιο σημαντικο)

Δεν κρινω απο τον εαυτο μου, αλλα σαν φωτογραφικες (και οχι σαν βιντεοκαμερες), εξαιρουμενου τους βαρους / ογκου τους, οι mirrorless δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ πλεονεκτημα.

Η Α99 δεν ειναι ακριβως DSLR, ειναι SLT , οπως η Α65 που ειχα (και οι υπολοιπες της sony επισης).
Eχουν κι αυτες τις ιδιαιτεροτητες τους... ειναι κατι ενδιαμεσο με ενδιαφεροντα χαραkτηριστικα, αλλα δεν ειναι DSLR.

Για το βαρος -ογκο, τα ειπαμε... αν δε σ απασχολει (οπως και το βιντεο), τοτε μενεις με μια DSLR.
Στη δικια μου δουλεια και κυκλο γνωστων , το βιντεο αποτελει ισο και μεγαλυτερο παραγοντα σε μια επιλογη μηχανης , αλλα αυτα ειναι σχετικα.

Last edited:

SLT, εστω.

Οποτε που καταληγουμε ?

Εξαιρουμενου του ογκου/βαρους, τι παραπανω προσφερει μια mirrorless ?

που να καταληξουμε δηλ. ?

Εγω οταν ανοιξα το νημα πριν 4 χρονια για τις nex, ειχα αναφερει ρητα οτι το βασικο τους οπλο ειναι ο ογκος και το βαρος.
Δεν ειναι μικρο πραγμα αυτο... αν εσενα αυτο δε σ απασχολει , οπως και το βιντεο, δεν βλεπω το λογο ν αλλαξεις "στρατοπεδο" .

Αυτες οι εικονες παντως για μενα, ειναι ακομα "χαραγμενες" στο μυαλο μου, τοτε που αρχιζε το "ταξιδι" μ αυτες!

attachment.php

attachment.php

πάντως ότι η Sony A7 έχει μεγάλο value for money έναντι των προτάσεων των Fuji & κυρίως της Olympus ΕΜ-1 δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα. Αυτά μπορούν να πετυχαίνουν οι μεγάλες εταιρίες έναντι των μικρών κατασκευαστών και ειναι πάντα προς οφελος των καταναλωτών

Τοτε επισης, ειχαν και καποια αλλα καλουδια που δεν υπηρχαν στις dslr , οπως το HDR , to Panorama , to burst shooting+noise cancelling , που στη πορεια το απεκτησαν και καποιες DSLR, δεν ξερω ποιες ακριβως.
Ειναι κι αυτα που αποτελουν καποια εργαλεια των mirrorless , που στα σωστα χερια αποδιδουν πολυ καλα.

που να καταληξουμε δηλ. ?

Εγω οταν ανοιξα το νημα πριν 4 χρονια για τις nex, ειχα αναφερει ρητα οτι το βασικο τους οπλο ειναι ο ογκος και το βαρος.
Δεν ειναι μικρο πραγμα αυτο... αν εσενα αυτο δε σ απασχολει , οπως και το βιντεο, δεν βλεπω το λογο ν αλλαξεις "στρατοπεδο" .

Αυτες οι εικονες παντως για μενα, ειναι ακομα "χαραγμενες" στο μυαλο μου, τοτε που αρχιζε το "ταξιδι" μ αυτες!

]

Κανεις το εξης "λαθος" στην παρουσα κουβεντα, και "ελίσσεσαι" :grinning-smiley-043

Εχεις γραψει κανα δυο φορες οτι δεν υπαρχει λογος να αλλαξω στρατοπεδο, ενω το θεμα (που προκαλεσα, και στο οποιο αποφευγεις να τοποθετηθεις) ειναι αν κατα την γνωμη σου και μιλώντας για φωτογραφια, αν εξαιρεσουμε τον ογκο / βαρος τι παραπανω προσφερουν οι mirrorless εναντι των DSLR -bye-

Για να βοηθησω:
Αν αυριο ρωτησει καποιος σχετικα με φωτογραφικη την γνωμη σου, και δεν τον ενδιαφερει ουτε μεγεθος / βαρος, αλλα ουτε και βιντεο, τι θα προτεινες?

Mirrorless ή dslr ?

Μαλωστε με,,, αλλα η αισθηση μου ειναι οτι οι mirrorless ειναι (προς το παρον τουλαχιστον) μια ... ταση. Μοδα ? Κατι τετοιο...

ΦΟΥΝΤΩΤΗΣ MODE: ON

:BDGBGDB55:

Γιατι πάντα με προλαβαίνεις ;;; εεεε ;;; Γιατί ;;;

Πολύ μένος κατά των mirrorless ωρε παιδιά... γιατί?

Δεν βολευόμαστε όλοι με μια D4 και την αγία τριάδα...
Εγώ το έχω ξαναπεί, ας μου προτείνει κάποιος μια μηχανή που μου προσφέρει αυτά που μου προσφέρει η Α7 ανεξαρτήτως τιμής... Δεν υπάρχει. Εμένα όμως, όχι στον ίδιο...
Όλα τα άλλα είναι για να γεμίζουμε τις σελίδες του εξοπλισμού αντί της φωτογραφίας.
Όλες οι μηχανές της τελευταίας τριετίας είναι εργοστάσια. Απο τις premium compact μέχρι τις FF.
Έτσι φαίνεται και η ΧΤ1 να είναι.
Για τα στατιστικά της Αμαζον δεν θα έδινα ιδιέτερη σημασία. Κάθε φορά η πιο καινούργια είναι πρώτη σε πωλήσεις εκείνο το διάστημα. Λογικό μιας και στην αρχή της έρχονται φουρνιά παραγγελίες, μετά χαλαρώνουν και απλώνονται...