Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

Αντιστοιχες σε τιμη εννοεις Γιαννη ?

Δηλαδη, για παραγειγμα μια SONY Aplha 7, εχει ισαξια ή και καλυτερη εικονα απο μια nikon D610, σε καθε φωτογραφικο περιβαλλον / απαιτηση ?

Προφανως, τη συγκρινουνε μονο με τις d800 d800e (sony a7r). H canon εχει μεινει λιγο πισω σε αισθητηρες.

Μη ξεχνας οτι φορανε ιδιο αισθητηρα...

Με μπερδεψε λιγο το "προφανως"

Εννοεις η Αλφα 7 εχει ισαξια ή και καλυτερη εικονα σε καθε φωτογραφικο περιβαλλον / απαιτηση απο την νικον D610,

ή

η Αλφα 7R εχει ισαξια ή και καλυτερη εικονα σε καθε φωτογραφικο περιβαλλον / απαιτηση απο νικον D800 / D800e, η οποια Αλφα 7R ειναι ανωτερη απο canon (πχ 5d mkIII)

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω ποια ειναι η τοποθετηση σου

Αντιστοιχες σε τιμη εννοεις Γιαννη ?

Δηλαδη, για παραγειγμα μια SONY Aplha 7, εχει ισαξια ή και καλυτερη εικονα απο μια nikon D610, σε καθε φωτογραφικο περιβαλλον / απαιτηση ?

Προφανως, τη συγκρινουνε μονο με τις d800 d800e (sony a7r). H canon εχει μεινει λιγο πισω σε αισθητηρες.

Η Α7 vs D610 εγινε Α7R vs D800/E... :firstprize:

Y.Γ.: slow down ρε NtinosP, δε σε προλαβαινω...

Last edited:

πάντως μια άριστη φωτογραφική μηχανή στα χέρια ενός ερασιτέχνη με μέτριες γνώσεις θα βγάλει μέτριες φωτογραφίες. Απ την άλλη, μια απλά καλή φωτογραφική μηχανή (γιατί όλες ειναι πια καλες) στα χέρια ενός "μάστορα" της "τεχνης" θα βγάλει καταπληκτικές φωτογραφίες.

οπότε το ερώτημα της ποιότητας, θεωρώ, μεταφέρεται στις τεχνικές μας καθώς και στα βαλάντια που αντέχει το πορτοφόλι μας

Την d610 δεν τη ξερω... Και τα τεστ που εχω δει ειναι μεταξυ sony a7 - d800 kai a7r - d800r
Η canon υπολειπεται ελαχιστα σε επιδοσεις

13582854024_f85bb87d2d_c.jpg

Την d610 δεν τη ξερω... Και τα τεστ που εχω δει ειναι μεταξυ sony a7 - d800 kai a7r - d800r

Τα τεστ που εχεις δει Γιαννη μεταξυ sony alpha 7 R kai nikon 800 / 800e [και canon (5d mkiii ισως ??)} αφορουν στατικες φωτογραφιες σε κουβαριστρες, κουρελουδες και μολυβια σε διαφορες τιμες ISO ?

Επειδη απο οτι βλεπω κανω σαν εισαγγελεας που εις ματην προσπαθει να παρει απαντηση απο τον μαρτυρα (Γιαννη ή οποιος αλλος φιλος mirrorless :ernaehrung004:), το κοβω εδω και ο καθενας ας βγαλει οτι συμπερασμα θελει, αναφορικα με το αν οι mirrorless ειναι καλυτερες απο τις dslr :worshippy:

Last edited:

Αυτο για το οποιο προσπαθω να παρω απαντηση απο τους φιλους των mirrorless (ενα υπερ που να μην σχετιζεται με την φορητοτητα) δεν εχω καταφερει να παρω ακομα.

Αν βγάζεις τη φορητότητα και και το βίντεο εκτός, τότε γιατί να μη βάλουμε και το μεσαίο φορμά στην εξίσωση;
Για τα σπορ; Ένα σύστημα για όλα εννοείς;

Αν μου τα κουβαλάει άλλος, ναι, θα συμφωνήσω, θα προτιμούσα τo τοπ μοντέλο DSLR Canon/Nikon με τους κορυφαίους φακούς και μια βιντεοκάμερα ώμου επαγγελματική και να τις βράσω τις mirrorless.

Το θεμα της φορητοτητας, ογκου βαρους την καλυψαμε, ειναι μακραν το ισχυροτερο πλεονεκτημα των mirrorless. Μηπως ειναι και το μοναδικο ομως διερωτώμαι...

Μπα .. δεν βλέπω να φτάνουμε κάπου ..

Φορητότητα - όγκος - βάρος λίγο διαφέρουν μεσοσταθμικά. Μόνο με ευρυγώνιους φακούς μπορεί να έχει αξιόλογο πλεονεκτημα ενα mirrorless σύστημα. Με νορμάλ και τέλε η διαφορά είναι μικρή και κατ'εμέ οχι αξιόλογη.

Μιλάω για ίδιων δυνατοτήτων συστήματα.

Το οτι φαίνεται να διαφέρουν πολύ σε ογκο - βάρος είναι σε μεγάλο βαθμό απο σχεδιαστική επιλογή - διαφορετικές προτεραιότητες - μαρκετινγκ .. θα μπορούσε και οι Dslr να ήταν σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα (και να πουλάνε λιγότερο ;) ).

ΝΕΧ-5 vs 7d δεν θα έπρεπε καν να μπαίνουμε στον κόπο να τις συγκρίνουμε .. εργονομία, ταχύτητες, αυτονομία, κατασκευή .. ήταν (είναι παλιά μοντέλα γιαυτό το "ήταν") πολύ διαφορετικές.

Αντίπαλος των ΝΕΧ είναι οι εισαγωγικές και μεσαίες Dslr ..

Η Canon 5DIII και ειδικά η φτηνή 6D είναι καλύτερες απο D610/800σε ψηλά ISO .. χανουν μόνο στα χαμηλά στο θέμα της δυναμικής περιοχής.

Μπα .. δεν βλέπω να φτάνουμε κάπου ..

Φορητότητα - όγκος - βάρος λίγο διαφέρουν μεσοσταθμικά. Μόνο με ευρυγώνιους φακούς μπορεί να έχει αξιόλογο πλεονεκτημα ενα mirrorless σύστημα. Με νορμάλ και τέλε η διαφορά είναι μικρή και κατ'εμέ οχι αξιόλογη.

Μιλάω για ίδιων δυνατοτήτων συστήματα.

Το οτι φαίνεται να διαφέρουν πολύ σε ογκο - βάρος είναι σε μεγάλο βαθμό απο σχεδιαστική επιλογή - διαφορετικές προτεραιότητες - μαρκετινγκ .. θα μπορούσε και οι Dslr να ήταν σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα (και να πουλάνε λιγότερο ;) ).

ΝΕΧ-5 vs 7d δεν θα έπρεπε καν να μπαίνουμε στον κόπο να τις συγκρίνουμε .. εργονομία, ταχύτητες, αυτονομία, κατασκευή .. ήταν (είναι παλιά μοντέλα γιαυτό το "ήταν") πολύ διαφορετικές.

Αντίπαλος των ΝΕΧ είναι οι εισαγωγικές και μεσαίες Dslr ..

Ο Γιαννης ομως συνειδητά εδωσε 7d+ 24-120 ολο τον σχετικο του εξοπλισμο για την πρωτη NEX 5. Προφανως (εκτιμω) τον κερδισε η φορητοτητα και οι δυνατοτητες στο βιντεο στην ΝΕΧ, δεν πιστευω τα αποτελεσματα των συγκριτικών πορτρετων του Γκουφη να επαιξαν καταλυτικο ρολο στην εξισωση.

Ετσι την πατησα εγω με την NEX :firstprize:

Last edited:

Χανουν κι αλλου ηλια... Δε μπορεις να ξεθαψεις λεπτομερεια στα σκοτεινα και στη δυναμικα περιοχη επισης χανουν αρκετα. Θορυβο μπορεις ν αφαιρεσεις ευκολα πια χωρις να χασεις σε λεπτομερεια, να κερδισεις ομως στε σκοτεινα και σε δυναμικη οχι...

Αν βγάζεις τη φορητότητα και και το βίντεο εκτός, τότε γιατί να μη βάλουμε και το μεσαίο φορμά στην εξίσωση;
Για τα σπορ; Ένα σύστημα για όλα εννοείς;

Αν μου τα κουβαλάει άλλος, ναι, θα συμφωνήσω, θα προτιμούσα τo τοπ μοντέλο DSLR Canon/Nikon με τους κορυφαίους φακούς και μια βιντεοκάμερα ώμου επαγγελματική και να τις βράσω τις mirrorless.

Γιατί να βγεί το video εκτος ?. Μεσα και το video .. ειναι πάλι θέμα επιλογών και τεχνολογικής επάρκειας ..

Ποιά θα προτιμούσες για video την 5DIII (με Magic lantern) ή την Α7R ?.

Ο Γιαννης ομως συνειδητά εδωσε 7d+ 24-120 ολο τον σχετικο του εξοπλισμο για την πρωτη NEX 5. Προφανως (εκτιμω) τον κερδισε η φορητοτητα και οι δυνατοτητες στο βιντεο στην ΝΕΧ, δεν πιστευω τα αποτελεσματα των συγκριτικών πορτρετων του Γκουφη να επαιξαν καταλυτικο ρολο στην εξισωση.

Ετσι την πατησα εγω με την NEX :firstprize:

Mαλλον τα μεγάλα κουσούρια του video της 7D τον έδιωξαν και το οτι δεν πολυκυκλοφορουν φακοί ειδικοί για APS-C. Θα μπορούσε βέβαια αντι για τον 24-105/f4 να είχε εναν Sigma 17-70/f2.8-4 .. και αντί για 7D μια 600d (αρκετα πιο συμμαζεμένη-ελαφρια και με σπαστή οθόνη ).

Χανουν κι αλλου ηλια... Δε μπορεις να ξεθαψεις λεπτομερεια στα σκοτεινα και στη δυναμικα περιοχη επισης χανουν αρκετα. Θορυβο μπορεις ν αφαιρεσεις ευκολα πια χωρις να χασεις σε λεπτομερεια, να κερδισεις ομως στε σκοτεινα και σε δυναμικη οχι...

Αυτο ακριβώς που λες (λεπτομέρεια στα σκοτεινα) είναι η δυναμική περιοχή .. το ίδιο λέμε. Ο θόρυβος είναι που περιορίζει την δυναμική περιοχή.
Kαι δεν είναι μόνο η ποσότητα του θορύβου (η DxO μετράει μόνο ποσοτικά) αλλά και η ποιότητα .. εννοώ οτι συγκεντρωμένος θόρυβος σε γραμμές/στήλες ή σε κηλίδες αντι για μεμονωμένα πιξελ είναι πολύ πιο εμφανής και καταστροφικός και οι Canon πριν τις 6D & 70D είχαν και τέτοιο πρόβλημα.

Στα ψηλά ISO αυτο το πρόβλημα εξαφανίζεται βαθμιαία για τις Canon FF και στα μάτια μου δείχνουν καλύτερες απο A7, D610, D800 απο ISO3200+ ..

E καλα, και οι φακοι για την NEX (οι τοτε) δεν ηταν και τιποτε σπουδαιο...

Ναι αλλά ελπίδα υπήρχε για τους πιστούς ;) και ακόμα υπάρχει .. ασχετα αν προχωράει αργά το θέμα.

Τωρα βέβαια δυσκολεύει το πράγμα καθώς διασπάται η αγορα σε APS-C & FF ..

Αυτή τη στιγμή η επιθυμία μου είναι μία Fuji X-T1.
H υπερφορολόγηση και η αβεβαιότητα για το μέλλον μου στερούν την απόκτηση της.
Ο λόγος που τη θέλω είναι ότι είναι σύγχρονη τεχνολογικά και η φωτογραφική της ποιότητα φέρει το όνομα της fuji.
Υπάρχουν καλύτερες και χειρότερες μηχανές,σίγουρα καλύτερες σε πολλαπλάσια χρήματα και παραπλήσιες στα ίδια χρήματα.
Αν το κινητό μου έβγαζε τις φωτογραφίες που βγάζει η X-M1 και το βίντεο που έχω με την rx100 αύριο τις πουλούσα και τις 2 και έμενα με το κινητό.
Το γράφω αυτό σαν απάντηση για τις dslr και τις mirrorless.
Αν αύριο έβγαινε η μηχανή με το τέλειο auto που μπορούσε να αποτυπώσει ακριβώς ότι βλέπουν τα μάτια μου θα την έπαιρνα day one.
Μπορεί να μην αγαπώ η φωτογραφία, να μην έχω πείρα αλλά εγώ ζητάω από τη φωτογραφική να μου αποτυπώσει τη στιγμή
και χαίρομαι όσο πιο εύκολα και ανέξοδα το πετυχαίνω αυτό.
Το αν ο ένας αισθητήρας είναι 1 χιλιοστό πιο μεγάλος από τον άλλο και αν εστιάζει η μηχανή 1 δέκατο του δευτερολέπτου πιο γρήγορα λίγο με απασχολεί.
Δε θέλω να υπηρετώ την τεχνολογία, θέλω να με υπηρετεί αυτή και δε θα γίνω θιασώτης καμιάς εταιρίας που απώτερο σκοπό έχει το κέρδος.
Υ.Γ. Αν ήταν όλα κουκιά μετρημένα στις ίδιες ανάγκες τότε ο κόσμος δε θα αγόραζε fuji x100s.

Εγω πιστευω οτι η dslr χρειαζεται πλεον μονο για επαγγελματιες οπου χρειαζονται το CAF για γαμους και βαφτισια.
Καλως κακως, οι mirrorless για τον απλο κοσμακι που θελει να βγαλει αστερατες φωτογραφιες και να εχει και ευκολιες (αναδιπλουμενες οθονες, ευκολα HDR, touchscreen, wifi κλπ κλπ), ειναι πλεον μονοδρομος... Αρκει να πεσουν και λιγο οι τιμες των φακων τους!! (Μονο αυτο με εμποδιζει προσωπικα, αλλιως θα ειχα παρει ηδη.)
Δεν γινετε να θελουν κοντα 1500 ευρο για να φταιξεις ενα αξιοπρεπες συστημα με primes!

θα μπορούσες να εκφράσεις γνώμη αν έχεις δουλέψει με όλων των ειδών τις μηχανές. Εχεις δουλέψει;

Κι εγώ X-T1 θα έπαιρνα τώρα, αν δεν με ενδιέφερε το βίντεο. Θα αντιστεκόμουν πιστεύω στα ff θέλγητρα της A7.