Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

Με το promotional code θα μπορεί πιστεύω ο καθένας να πληρώσει για τη δική του, βάζοντας φυσικά ως διεύθυνση αποστολής τη διεύθυνση του διοργανωτή.

Και από τα 33 ευρώ της έκπτωσης θα αφαιρεθούν μετά και τα μεταφορικά για να αποσταλεί η κάμερα εντός Ελλάδας, αν δεν είναι όλοι από το ίδιο μέρος.

Νομίζω δεν αξίζει η φασαρία για ένα 20άρικο.

Έχω courier με αποστολή στα 4-5 ευρώ (Δικηγορικό).
Ένα 30αρι θα γλυτώσει ο καθένας χοντρά χοντρά δεν είναι και τρομερό αλλά καλοδεχούμενο.

Με εγγυηση τι παιζει; Ισχυει Ελλαδα; Εχει αντιπροσωπεια η fuji;

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

βρε παιδια μπαινω στο νημα της ΧΤ1 για να ενημερωθω για την μηχανη οχι για να μαθω τιμες για την Χ100ς (υπαρχει αναλογο νημα) και να γυριζω πισω μια ολοκληρη σελιδα για να δω που ειμασταν πριν, έλεος πια κρατηστε μια σειρα και μια ταξη......

Τα D-Pad τελικά δεν τα αλλάζει η Fuji, όπως καταθέτουν κάτοχοι που έστειλαν τις X-T1 τους για επισκευή για το θέμα διαρροής φωτός.

Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να κολλήσουν Sugru πάνω στα κουμπιά του D-Pad για να βελτιώσουν το πάτημά τους.

matt_brandon_tx1-mod_05_27_14-19_44_21-620x464.jpg

http://www.thedigitaltrekker.com/2014/05/how-i-modified-my-x-t1-with-sugru/

Αυτό το sugru αν κατάλαβα καλά είναι σαν κόλλα - λάστιχο ή πλαστικό.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το έκαναν για πιο εύκολο πάτημα ή για να μην γλιστράει το δάχτυλο στα πλήκτρα?

να δινεις 1.300-1.400 ευρω για σωμα και να κολλας τσιμουχες στο d-pad...

αξια ανεκτιμητη...

Τι γίνεται ποια με αυτό το d-pad όλοι ασχολούνται.
http://www.fujirumors.com/pimp-d-pad-buttons/

απλα επειδη ειναι ενα σουπερ προβλημα σε μια πολυ καλη μηχανη κατα την γνωμη μου, ειδικα αν το χρησιμοποιεις συχνα, οσο ασχημη δειχνει η λυση του sugru θα την χρησιμοποιουσα αν αποφασιζα να την αγορασω και η Fuji δεν βελτιωνε τα πληκτρα (κατα πολλους ηδη το εκανε στα τελευταια κομματια και κανουν πια ενα κλικ) αλλα δεν συμφωνουν ολοι.

Last edited:

Πήγα χτες στον Σταυρινάκη (πολύ εξυπηρετικός ομολογουμένως-είχα μπει πριν χρόνια στο κατάστημα του ξανά όταν ήμουν φοιτητής) που ήταν ο μόνος στο κέντρο που είχε Χ-Τ1 και μπορούσα να την δω σε λειτουργία.
Στο μαγαζί πέτυχα και συμπτωματικά και τον Νίκο (pepper) με τον οποίο είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά στο παρελθόν αλλά τον αναγνώρισα από μία φωτογραφία του που είχα δει στο ίντερνετ.
Φωτογραφόφατσα και πολύ φιλικός και εξυπηρετικός μου έδωσε και κάποιες εύστοχες συμβουλές.
Όσον αφορά την Χ-Τ1 θα πω ότι πήγα πολύ προκατειλημμένος και επιφυλακτικός από αυτά που είχα διαβάσει αλλά και με αυξημένες προσδοκίες.
Ξεκινώντας από τα αρνητικά θα πω ότι το d-pad είναι διαφορετικό,όχι κακό,ναι μεν είναι μικρά τα κουμπιά και δεν υπάρχει η αίσθηση του "κλικ" αλλά δεν αποτελεί αυτό σε καμία περίπτωση λόγω απόρριψης της μηχανής.
Και η πίσω ροδέλα είναι σκληρή όχι ανατριχιαστική όπως έχει γραφτεί, σίγουρα θα μπορούσε να έχει την αίσθηση της μπροστινής αλλά και πάλι δεν είναι κάτι το τραγικό.
Το κλείδωμα στους πάνω διακόπτες με το κουμπάκι είναι άβολο αλλά και σε μία Nikon d7100 που είδα υπάρχει κάτι αντίστοιχο το οποίο σίγουρα συνηθίζεται.
Κατά τα άλλα μιλάμε για μία μηχανή στο σωστό μέγεθος και βάρος με καλή ποιότητα κατασκευής πολύ καλό κράτημα.
Αυτό όμως που χρήζει αναφοράς είναι το evf, με μία πρόταση θα έλεγα ότι αποτελεί από μόνο του λόγω αγοράς της μηχανής.
Κανένα review ή βίντεο δεν μπορεί να δώσει την εμπειρία που αποκομίζει κάποιον στην πράξη από τη χρήση του.
Είναι πολύ μεγάλο και καθαρό,είναι το μόνο ηλεκτρονικό σκόπευτρο που μπορεί το μάτι να κινηθεί σε διάφορες γωνίες μέσα σε αυτό.
Το μενού και η εμπειρία χρήσης της μηχανής παραπέμπει σε fuji και οι έχοντες εμπειρία δε θα δυσκολευτούν.
Θα πω με βεβαιότητα ότι η σκέψη για μία Χ-Ε2 αποτελεί παρελθόν και μόνο μία Χ-Τ1 θα αποτελούσε ουσιαστική αναβάθμιση και αλλαγή από την Χ-Μ1.
Άμεση αγορά δεν προβλέπεται γιατί τα 1300 ευρώ(με τον κιτ φακό) που την βρίσκω για τα τωρινά οικονομικά μου δεδομένα είναι πολλά.
Όταν υποχωρήσει το πακέτο κάτω από τα 1100 ευρώ οπουδήποτε θα το σκεφτώ σοβαρά μέχρι τότε θα ζήσω με την Χ-Μ1.

Γιαυτο παίζει πάντα ρόλο η προσωπική επαφή και χρήση της μηχανής, ειδικά στα θέματα εργονομίας, σύντομα ευχομαι να μπορέσεις να την αποκτήσεις

Αν μείνεις κάποιες ημέρες εχεις το τηλεφωνο θα χαρώ να τα πούμε κι απο κοντα

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

"Ψηνεσαι" Παναγιωτη "ψηνεσαι"...:smash:
Το βλεπω.......:Banane0:
Καλη περιπτωση ειναι και για σενα που εχεις εμπειρια απο fuji αλλα νομιζω και φακους ειναι οκ.
Την σκεφτομαι και εγω αλλα κολλαω στο οτι θα πρεπει να στησω συστημα δευτερο απο την αρχη (εστω και για τα βασικα,ενα δυο φακοι και ενας σταθερος).
Το μονο πραγματικα 'σπαστικο' που ειχα δει περα απο τα menu-που τα συνηθιζεις με τον καιρο-ειναι οι εκνευριστικες ασφαλειες στους περιστροφικους διακοπτες οι οποιες στην τελικη ειναι και περιττες μια και οι διακοπτες ειναι αρκουντως σφιχτοι.

(Παντως θα ηθελα να δω και εναν συγκριτικο αναμεσα σε αυτην και την a6000 κυριως στην ποιοτητα εικονας....)

Την είδα από κοντά και θα είναι η επόμενη μηχανή μου από ότι φαίνεται.
Η εργονομία της μηχανής είναι ιδιαίτερη αλλά για εμένα δεν αποτελεί λόγω μη αγοράς.
Απλά το οικονομικό με φρενάρει και εμένα και από ότι έμαθα η μηχανή πουλάει πολύ μαζί με την sony a7 με συνέπεια επίσημα η fuji να μην έχει λόγο να ρίξει την τιμή της.

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Την Α7 την ειδα...προσωπικα δεν μου εκανε αυτο που λεμε 'κλικ'.
Προτιμω την fuji και ας εχει σχετικα μικρη αυτονομια.
Aλλα ειπαμε, δευτερο συστημα απο την αρχη......:bigcry:
Βασικα θελω κατι σχετικα 'μικρο' αλλα με αριστη ποιοτητα εικονας στα στατικα.
Οποτε η ΧΤ1 βαζει σοβαρη υποψηφιοτητα
Αυτην που δεν εχω δει καθολου απο κοντα ειναι η Ε1. Ας ελπισουμε οτι θα δουμε κανενα σοβαρο συγκριτικο και με τις 3 μηχανες

H αυτονομία δε με απασχολεί να σου πω την αλήθεια γιατί με 20-30 ευρώ παίρνεις 2-3 έξτρα μπαταρίες από το ebay και είσαι καλυμμένος.
Όπως λέει πολύ σωστά το άρθρο το σύστημα του flash της fuji δεν είναι τόσο ώριμο όσο nikon-canon.
Η Α7 εμφανισιακά και εργονομικά είναι καλή αλλά με απωθεί η ποιότητα του jpeg.
Την Ε1 την πήρα και την έδωσα άμεσα γιατί προτιμώ την νεότερη γενιά αισθητήρα-επεξεργαστή αν και σε πολλούς αρέσει το αντίθετο.
Το άρθρο αυτό ήταν μαζί με κάποια άλλα στο fujirumors και αξίζει να διαβάσετε το πολύ εύστοχο σχόλιο ενός αναγνώστη που θα μπορούσε να αναφέρεται σε όλες τις mirrorless.
Of course this is a Fuji fan forum and owning two Fujis, I belong to it as a dedicated reader. But why not discuss in a decent, serious, sober and professional way these mirrorless cameras. The niches where they fit in and those where they won't. Week after week focus No1 is to explain that the Fuji X-series are the perfect match for any mission and there are no issues at all, the main target is to create a kind of "step over from a DSLR" rage. Boy, I hate 'that stepping over from a DSLR, this main Fuji Rumors setpoint, a new believe that we are forced to replace an optical manner of composing & adjusting focus methodology that has been existing in the market for 60-70 years now? Why do we never speak about 'stepping over from a rangefinder'? 'From a p&s'? From an iPhone? Real photographers will easily admit even a DSLR is not fitted for every purpose, like a MF isn't or any other box capturing light isn't. How can we expect manufacturers improve on technical issues, particular lacking of features, missing lenses and accessories if we only praise them and say everything is the best? It looks more and more like a kind of religious website, with testimonials people have finally found God now and all the rest is no longer of importance. In the case of Fuji, there is still a lot to be desired. From the user interface to missing pro-flash solutions, from overall R&D-management to QC. Precisely hat should be our concern & priority No1.

Last edited: