Fuji X-T1

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Δυσκολο να το πιστεψω...
Μεσα σε 6μηνες και κατι απαξιωνουν την xt1 βαζοντας και evf ανώτερης αναλυσης; Και δεν λογαριαζουν αυτους που την πηραν ΗΔΗ; Δηλαδη κάτσανε σκέφτηκανε και αποφσσισανε οτι αυτο που χρήζει και μαλιστα αμεσης αντικαταστασης ηταν το evf?
Προσωπικα παντως εαν ημουν ηδη κατοχος της xt1(η οποια γενικα ειχε και προβληματακια διαθεσημοτητας) και η fuji μου εφερνε τοσο γρηγορα την πχ xt1b/c/b κτλ θα αισθανομουν μ@λακας και κοροιδο οτι μου πουλησανε... "πρωτοτυπο".
Το θεωρω δυσκολο

Re: Fuji X-T1 ?

Αν συμβεί πάντως θα είναι καλό για όσους δεν έχουν Χ-Τ1 και θέλουν να αποκτήσουν γιατί μπορούν είτε να πάρουν την πρώτη σε πολύ καλή τιμή ή στην ίδια τιμή την καινούργια με τις όποιες διορθώσεις.
Πάντως η fuji δείχνει να σέβεται τον πελάτη σαν εταιρία και αν προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση κάπως θα αποζημιώσει τους κατόχους της πρώτης Χ-Τ1.
Το σίγουρο είναι ότι αν δεν διαψευστεί η φήμη μόνο κακό θα κάνει αυτή τη στιγμή στις πωλήσεις της Χ-Τ1.

Σεβασμό στον πελάτη δεν το λες. ..
Αν βγάλει βελτιωμένο μοντέλο σε ΟΛΑ τα σημεία που υποδειχθηκαν από χρήστες και reviewers κάπως σώνεται. .. Ετσι κι αλλιώς όσοι αγοράζουν εντελώς ΝΕΟ μοντέλο είναι άθελά τους beta testers.

Καλά δεν κυκλοφόρησε ακόμα. Μπορεί μέχρι να φθάσει στα χέρια μας να έχουμε μαζέψει τα χρήματα που χρειαζόμαστε για να την αποκτήσουμε. Έτσι δεν είναι Παναγιώτη;

Εγώ και να μην βγει η καινούργια κάποια στιγμή θα κινηθώ προς την Χ-Τ1 γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντική αναβάθμιση από την Χ-Μ1.
Με τα σημερινά νέα ψυχολογικά έχω ηρεμήσει και έχω μπει πιο επίσημα σε φάση αναμονής, αν και ήδη σκεφτόμουνα να περιμένω την photokina το Σεπτέμβρη.
Έχω μάθει πια να ιεραρχώ τις φωτογραφικές μου ανάγκες και ένα τρίποδο έχει προτεραιότητα.

Παναγιωτη, πινοντας ενα καφεδακι τωρα το απογευμα, διαβασε και αυτο το ρηβιου...

Εγω παντως, συγκρατησα το παρακατω

I suspect that my final answer will all come down to lenses.

ειδικα επειδη λιγες μερες πριν ειχα διαβασει το παρακατω, απο εδω...

The mirrorless gang may have all the attention at the moment. However, Canon showed once more that the quality crown still belongs to DSLR systems - even and especially regarding low cost lenses.

Happy reading... :music-smiley-005:

Πω πω, πιο αρνητικό review δεν έχω διαβάσει. Μαύρισε η ψυχή μου μαύρισε.

Τι 'ναι τούτος! Σκιάχτηκα! :p

thom_20080220_025746.jpg

Τίποτε το ιδιαίτερο. Έτσι είναι όλα τα παλιά κόκκαλα που τεστάρουν τις dslr στα όρια και μετά κράζουν τις εταιρίες για τις βλακείες τους. Είναι ένας από την ιερή 12άδα του Ιντερνετ. Είναι ο δεύτερος που βρήκε το πρόβλημα με τα αριστερά σημεία εστίασης στις d800.

Βλέπετε υπάρχουν κι άλλου είδους τεστς.

Αντί να βλέπουμε στα όνειρά μας Fuji, από δω και πέρα θα βλέπουμε εφιάλτες με το κοράκι τον μπαρμπα-Thom. :p

Χαριτολογώ ε, μη μου παρεξηγηθεί κανένας. Απλά λέω τι επίγευση μου άφησε o τρόπος γραφής του στο review.

To μελέτησα πολύ το review.
Το άμεσο συμπέρασμα μου είναι ότι ο τύπος κόλλησε στην αναφορά της fuji για την πιο γρήγορη μηχανή με συνέπεια να την κράξει ανηλεώς.
Το λάθος που κάνουν πολλοί είναι να προσπαθούν να συγκρίνουν ανόμοιες μηχανές.
Υπάρχουν οι compact,οι mirrorless και οι dslr και μερικές υποκατηγορίες.
Έχουν γραφτεί άπειρες γραμμές για τα συν και πλην της κάθε κατηγορίας.
Εγώ πέρασα 2 φορές από τις dslr και τώρα έχω compact και mirroless και για αυτά που θέλω να κάνω είμαι καλυμμένος.
Το ζητούμενο είναι να ξέρεις τι θες και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο έπακρο αυτά που έχεις.

Υπάρχουν οι compact,οι mirrorless και οι dslr και μερικές υποκατηγορίες.
Έχουν γραφτεί άπειρες γραμμές για τα συν και πλην της κάθε κατηγορίας.

Εγω ΑΛΛΟ εχω καταλαβει, διαβαζοντας τους υπερμαχους των mirrorless εδω μεσα...
Οτι ουτε λιγο ουτε πολυ, σε ενα -αντε δυο- χρονια οι DSLR θα υπαρχουν μονο στα μουσεια...
Αυτη τη βιασυνη επικρινει -ΙΜΗΟ- ο μπαρμπα-Thom με επιχειρηματα, κι οχι με wow και wheeeeee και yeeehawwwww......

Ηλία το θέμα είναι X-T1 και πας όπως την άλλη φορά να το κάνεις dslr vs mirrolress.
O καθένας κάνει τις επιλογές για αυτό και υπάρχουν πολλές για να έχουμε ποικιλία επιλογής και γιατί τα γούστα διαφέρουν.

Ηλία το θέμα είναι X-T1 και πας όπως την άλλη φορά να το κάνεις dslr vs mirrolress.
O καθένας κάνει τις επιλογές για αυτό και υπάρχουν πολλές για να έχουμε ποικιλία επιλογής και γιατί τα γούστα διαφέρουν.

Μα το Θεο, τη ζαχαρωνω την ΧΤ-1...
Αυτο το 3μερο, ειχα μαζι μου το γομαρι την D610+Tamron 24-70 και εβγαλα ελαχιστες φωτο γιατι δεν μπορουσα να την κουβαλησω (ημουν με το σκουτερ).
Εβγαλα τις 95 στις 100 φωτο μου με το S4...
Mακαρι να φτασουν σε ολα οι mirrorless τις DSLR γρηγορα, γιατι αρχιζουν και πονανε μυς και κοκκαλα απο το βαρος.
Δεν αγορασα μετοχες της Nikon !!
Μεχρι τοτε ομως, μην υπερβαλλουμε.
Αυτα απο μενα, για να μην ειπωθει οτι ξανανοιγω αντιπαραθεση.
Πιστευω εγινα κατανοητος, και σχωρατε με ξανα..... :grandpa:

Πάρε την Χ-Τ1 για να αφεθούν οι αμαρτίες σου...
Όχι μόνο παίζει η φήμη για βελτιωμένη Χ-Τ1 αλλά και για βελτιωμένο 35αρη f1.4 οπότε στάση αναμονής και μόνο.

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Θα περιμενω την ΧΤ-2.... :Banane0:

Σοφή κίνηση μιας και περιμένεις μεχρι τωρα, για την τιμή που εχει τωρα η μηχανή και την ποιότητα του σώματος ορισμένα σημεία που αφορούν την εργονομία δεν καταπινονται απο πολλούς που την θέλουν για Νο1 μηχανή και έρχονται απο το στρατόπεδο των DSLR, αλλα και μερικούς άλλους ....:Banane0:

αποψη μου ειναι οτι η Fuji αν προβεί αμεςα στην αντικατάσταση του μοντέλου θα κάνει μια γενναία κίνηση που αρχικά θα τις στοιχίσει λογω πάγωματος πωλήσεων του νυν μοντέλου αλλα θα βελτιώσει υπέρμετρα την μηχανή και θα την κάνει best seller,:award:

για αλλη μια φορά βλέπουμε οτι δεν ειναι καθολου καλό να αγοράζουμε ενα καινούργιο προϊόν πριν περάσει τουλαχιςτον ενα εξάμηνο όπου γίνονται οι απαραίτητες βελτιώσεις του και ισσοροπει και η τιμή του.
Σιγουρα πρεπει να βρει ενα τροπο να καλοπιάσει και τους αρχικούς αγοραστές.:idea:

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Δεν υπαρχει λογος να κανει την κινηση αμεσα..
Θα δημιουργισει 'υποψιες' οτι ειναι βιαστικη εταιρια που βγαζει προιοντα ανετοιμα στην αγορα.
Ουτε οι αλλαγες που φημολογουνται οτι θα γινουν δεν ειναι 'κρισιμες'. Και αν ριξουν τιμες για να ξεστοκαρουν αμεσα εγω προσωπικα θα εκδηλωσω εντονα..'ενδιαφερον' για την υπαρχουσα ΧΤ-1, αλλιως για την χρηση που εγω την θελω και η Χ-E2 ειναι μια χαρα!
Καλλιστα ομως θα μπορουσαν να περιμενουν ακομα 1 εξαμηνο και να βγαλουν το 'βελτιωμενο' μοντελο χωρις γκρινιες και μουρμουρες.
Και ενας σημαντικος πραγοντας ειναι και οι παλαιοι αγοραστες και ο Κωστας το θετει σωστα. Με καποιον τροπο θα πρεπαι να τους 'καλοπιασουν'.

Ήδη διαβάζω ότι άρχισαν οι ακυρώσεις για παραγγελίες της Χ-Τ1, το ξαναέγραψα αν δεν το διαψεύσει η Fuji θα την κάψει τη μηχανή και είναι κρίμα.