Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

στον ενα πληρωνεις την ποιοτητα(18-55) , στον αλλο το ...μεγεθος(18-135)
μαλλον το μεγεθος , κοστιζει.....:HTEHETH63:
(προσωπικα ποτε δεν θα φορουσα ενα τετοιο φακο πανω στην χτ1... αν και η fuji παντα εντυπωσιαζει)
edit: ξεχασα και το οτι ειναι και αδιαβροχος:worshippy:

Last edited:

Το f3,5-5,6 είναι η μεγάλη απογοήτευση του φακού.

μην το λες, σε πολλους θα λυση τα χερια, allround φακος με σφραγιδα fujinon, xf,ebc,ois.....

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Η φωτεινοτητα ειναι δευτερεύουσα σε ενα μεγαλο ζουμ, το κυριότερο ειναι η ποιότητα εικόνας, αν ο φακός ειναι καλός με την αδιαβροχοποιηςη του λύνει τα χέρια για όλη την ημέρα όπου δεν εχεις τοςο ανάγκη τα ανοιχτά διάφραγματα.
Ειναι ο φακός που θα διάλεγε κανεις να συνοδεύσει 2-3 καλούς prime φακους για βραδυνα και πορτρέτο.

αν το κάνανε φωτεινό με το εύρος του ζουμ που εχει θα γινόταν αρκετα μεγαλύτερος και βαρύτερος κατι που θα δημιουργούσε μεγαλύτερο θέμα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

...αν το κάνανε φωτεινό με το εύρος του ζουμ που εχει θα γινόταν αρκετα μεγαλύτερος και βαρύτερος κατι που θα δημιουργούσε μεγαλύτερο θέμα.

Σωστό, αλλά θα μπορούσανε να θυσιάσουν λίγα mm στον τηλεφακό για χάρη του μεγέθους.
Σε μια μηχανή με τόσα megapixel βολεύεσαι και με πιο κοντούς τηλεφακούς αφού μπορείς να κροπάρεις και μετά, στην επεξεργασία, χωρίς πρόβλημα.

Πώς οι αρχικές σκέψεις:
"A Lens I Rejected To Embrace."
"FUJIFILM You can’t be serious to Pass Me This Lens? Or Not…"
“In Summary, I am skeptical about FUJIFILM Launching This Lens. Literally I Have To Force My Self To “Try” the Lens & shoot with it.”

μετά από λίγες μέρες δοκιμής έδωσαν τη θέση τους σε αυτές τις δηλώσεις:
"FUJIFILM Engineers, You Keep Amazing me, Keep on doing this and I will be broke. No Kidding, This Lens is a beast !!!"
“Summary, I Am Hooked To This Lens, This Is A Beautiful Lens & Very Ideal For Travel Photography! Travel & Picture Perfect ”
"Don't Put Your Verdict So Fast As What I Initially Did ! The 18mm-135mm F3.5-5.6 is a lens you have to really shoot with it to embrace Its lovely Build & Image Quality"

Review και δείγματα:
http://www.keithlowphoto.com/2014/06/the-new-fujifilm-18mm-135mm-f35-56-lens.html

Last edited:

για μενα ειναι απογοητευση το διαφραγμα.... πριν λιγες μερες ημουνα σε μια παρασταση και δυσκολευτηκα ακομα και με φ/4 , φαντασου με φ/5.6.

Δε συμπαθω καθολου τους φακους με μεταβλητο διαφραγμα.
Ενας 24-105 f/4 OSS ειναι ο ιδανικος all around.

Last edited:

οχι, δε με νοιαζει το DOF για all around... ενας 16-70mm f/4 ειναι οτι πρεπει σε APCS , ενναλακτικα καποιος σαν τον sony 18-105 f/4 OSS που εχω.
Με καλυπτει πληρως για all around και μαζι με τον 50αρη εχω ενα καλο πακετο για αρχη.

ΥΓ... οχι οτι δε θα προτιμουσα εναν 16-70 f/2.8, αλλα θαηταν τεραστιος και πανακριβος.
Με τους σημερινους αισθητηρες , μια χαρα μου καθεται και ο f/4 , αρκει να εχει μεγαλο σχετικα ευρος.

Ας κρίνουμε τον 18-135 γι' αυτό που είναι, όχι γι' αυτό που δεν είναι.

Ειδάλλως υπάρχει και ο Fuji 18-55 f/2.8-4.0.

leadup-1.jpg

http://www.aboutrc.com/2014/06/16/r...xf-18-135-3-5-5-6-ois-weather-resistant-lens/

οχι, δε με νοιαζει το DOF για all around... ενας 16-70mm f/4 ειναι οτι πρεπει σε APCS , ενναλακτικα καποιος σαν τον sony 18-105 f/4 OSS που εχω.
Με καλυπτει πληρως για all around και μαζι με τον 50αρη εχω ενα καλο πακετο για αρχη.

ΥΓ... οχι οτι δε θα προτιμουσα εναν 16-70 f/2.8, αλλα θαηταν τεραστιος και πανακριβος.
Με τους σημερινους αισθητηρες , μια χαρα μου καθεται και ο f/4 , αρκει να εχει μεγαλο σχετικα ευρος.

Mένει να βρούμε πόσο ανοίγει ο 18-135 στα 70mm γιατί αν έχει κάπου f/4.5 δεν νομίζω να σε πειράζει σε σχέση με το σταθερό f/4.0 .. :p

Last edited:

το σταθερο Ηλια το θελουμε και για αλλες χρησεις (βιντεο κλπ) , εχει μεγαλη σημασια για μενα .

Mένει να βρούμε πόσο ανοίγει ο 18-135 στα 70mm γιατί αν έχει κάπου f/4.5 δεν νομίζω να σε πειράζει σε σχέση με το σταθερό f/4.0 .. :p

Το συμπέρασμα είναι ότι η fuji βγάζει ποιοτικά προϊόντα και οι φακοί της είναι ένας και ένας με το ανάλογο χρηματικό τίμημα βέβαια.
Από αυτά που διαβάζω πάντως για κάποιον που δεν έχει ζουμ φακό fuji μπαίνει πια το ευχάριστο δίλημμα 18-55 ή 18-135;