Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

Την έχω ερωτευτεί την μηχανή. Πότε άραγε θα πέσει κοντά στο χιλιάρικο.
Αλήθεια, τα αξίζει τα λεφτά της με την τιμή που έχει τώρα;

Κώστα , και βεβαία είναι παπαριές , οσο καλές και αν είναι η ακαθρέφτες -σορυ- δεν πας σε γάμο, αν θες να λέγεσαι επαγγελματίας (με οτι αυτο συνεπάγετε)

Μπορείς να το τεκμηριώσεις αυτό γιατί δεν το καταλαβαίνω.

Για την ταχύτητα εστίασης; Ειδικά στο γάμο, πιστεύω πως ένας έμπειρος επαγγελματίας που έχει προετοιμάσει σωστά, για μια απλή δουλειά με τα βασικά αν μπορούσε να στρίψει και τσιγάρο κατά την τελετή θα το έκανε. Για την ακρίβεια εστίασης; Στο 60-70% των περιπτώσεων υστερεί μια DSLR κατά τη γνώμη μου. Για την "εμφάνιση;". Μαζί σου, αλλά εδώ υποτίθεται είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι με αναλυτική σκέψη και γραφή, δεν μπορεί η ασχετοσύνη των πελατών και το "μπούγιο" να θεωρηθεί βασικό επιχείρημα.

Και μπορώ να σου παραθέσω 10άδες "επαγγελματικές" συνήθειες που δεν τις θεωρώ καθόλου καλές τακτικές. Όπως και άλλες που τις θεωρώ πολύ καλές. Αλλά προς θεού, τα milisecond διαφοράς στην εστίαση δεν παίζουν τον καθοριστικό ρόλο.

Κώστα , και βεβαία είναι παπαριές , οσο καλές και αν είναι η ακαθρέφτες -σορυ- δεν πας σε γάμο, αν θες να λέγεσαι επαγγελματίας (με οτι αυτο συνεπάγετε)
Πες μου έναν γνωστό γάμο/φωτογράφο -εδω στην Ελλαδα- που δουλεύει αποκλειστικά με ακαθρέφτη....
προσωπικά νομίζω οτι μια χαρά πας και με ακαθρεπτη... το image ομως???
ποιος έχει κότσια να επένδυση μόνο σε ακαθρεπτη??
θα σου πω εγώ..
κανενας!
/QUOTE]

δεν σε καταλαβαίνω, ειλικρινά, δηλαδή η χτ1 είναι ότι καλύτερο για τους επαγγελματίες αλλά δεν την παίρνουν λόγω ίματζ;
τι σόι επαγγελματίες είναι αυτοί;
ή ξέρεις πελάτες που ψάχνουν φωτογράφο και ζητάνε να δουν τη λίστα εξοπλισμού αντί για προηγούμενη δουλειά τους;

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Πες μου έναν γνωστό γάμο/φωτογράφο -εδω στην Ελλαδα- που δουλεύει αποκλειστικά με ακαθρέφτη....
προσωπικά νομίζω οτι μια χαρά πας και με ακαθρεπτη... το image ομως???
ποιος έχει κότσια να επένδυση μόνο σε ακαθρεπτη??
θα σου πω εγώ..
κανενας!
/QUOTE]

δεν σε καταλαβαίνω, ειλικρινά, δηλαδή η χτ1 είναι ότι καλύτερο για τους επαγγελματίες αλλά δεν την παίρνουν λόγω ίματζ;
τι σόι επαγγελματίες είναι αυτοί;
ή ξέρεις πελάτες που ψάχνουν φωτογράφο και ζητάνε να δουν τη λίστα εξοπλισμού αντί για προηγούμενη δουλειά τους;
Σου λεει ο ανθρωπος οτι ειναι μηχανη αναψυχης λεμε, αλλο suzuki GSXR και αλλο Harley Davidson, εξαρταται τι θελεις και τι γουσταρεις:beatnik2:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπορείς να το τεκμηριώσεις αυτό γιατί δεν το καταλαβαίνω.

Για την ταχύτητα εστίασης; Ειδικά στο γάμο, πιστεύω πως ένας έμπειρος επαγγελματίας που έχει προετοιμάσει σωστά, για μια απλή δουλειά με τα βασικά αν μπορούσε να στρίψει και τσιγάρο κατά την τελετή θα το έκανε. Για την ακρίβεια εστίασης; Στο 60-70% των περιπτώσεων υστερεί μια DSLR κατά τη γνώμη μου. Για την "εμφάνιση;". Μαζί σου, αλλά εδώ υποτίθεται είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι με αναλυτική σκέψη και γραφή, δεν μπορεί η ασχετοσύνη των πελατών και το "μπούγιο" να θεωρηθεί βασικό επιχείρημα.

Και μπορώ να σου παραθέσω 10άδες "επαγγελματικές" συνήθειες που δεν τις θεωρώ καθόλου καλές τακτικές. Όπως και άλλες που τις θεωρώ πολύ καλές. Αλλά προς θεού, τα milisecond διαφοράς στην εστίαση δεν παίζουν τον καθοριστικό ρόλο.
τα milisecond διαφοράς στην εστίαση σιγουρα παιζουν ρολο οταν προκειται για γαμο αλλα εννοειται και τα σπορ,
πχ παλια που τραβουσα με μηχανες manual focus(πριν 30 χρονια λεμε) φροντιζα να ειχα προεστιασει στο θεμα μου για να παρω το αποτελεσμα που ηθελα,

βρε παιδιά νομίζω ότι είμαι σαφής
στην Ελλάδα ναι, κανείς δεν πάει σε γάμο κ.α με xt1, η em1, λόγο image,
εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά να το κάνει..... αν ξέρετε εσείς κάποιον , να μου το πείτε!
εννοείτε ότι ο γαμπρός και η νύφη δεν θα σου ζητήσουν την λίστα εξοπλισμού
αλλά φαντάζεσαι έναν επαγγελματία με την xt1, και δίπλα ο φίλος του κουμπάρου με d810 και 24/70mm... θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος :flipout:
και άντε πες εσύ , στην θείτσα η στο μανούλι με το μίνι, ποιος είναι ο επαγγελματίας......
στα εξωτερικά είναι διαφορετικά , εκεί παίζει το alter ego του φωτογράφου
όπως έγραψα και παραπάνω, χτ1 να βγάλουμε 2/3 γάμους, και να κάνουμε και το review μας , και d4 για να παίρνουμε τα χιλιάρικα.....

ναι μονο σωμα...
α, και μια μηχανη δεν αξιζει απο το ποσο ακριβη ειναι...

τι εννοω πχ, αν βρω την leica m8 200 ευρω μπορει και να την αγορασω...:afro:
καποιες μηχανες ειναι money for value μετα απο 3/4 χρονια
αν δεν βιαζεσαι...
παντος η xt1 , τα αξιζει τα λεφτα της:2thumb22sup:
(αρκει να τα εχεις)

mfv ειναι εδω: http://www.purnimadigital.com/appareils-photos/hybride/fujifilm/fujifilm-x-e1-18-55mm-noir.html

Ακριβό το σπορ γιά οικογενειάρχες μεροκαματιάριδες...
Η Fuji γενικα θεωρείται ακριβό σύστημα. Οπότε το σκέπτομαι και αυτό. Και αν θέλεις ποιότητα κατασκευής καλο VF και tracking δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την Χ-Τ1.
Από ποιότητα εικόνας πως τα πάει. Διβάζω πολλά στο dpreview αλλά θα ήθελα και την γνώμη των κατόχων εδώ.
ΥΓ: Οι αγορές από το εξωτερικό, μπορούν να γίνουν με δόσεις; Θα ακούγεται αφελής η ερώτηςη αλλά δεν έχω άλλον τρόπο να αγοράσω τόσο ακριβή μηχανή.

Στην ερώτηση που έκανες ο φίλος παραπάνω για το αν είναι vfm η Χ-Τ1 θα απαντήσω με σιγουριά όχι.
Στον αν είναι η καλύτερη μηχανή πάλι όχι θα απαντούσα όπως και σε πολλά ακόμη παρόμοια ερωτήματα.
Αν όμως είχα την άμεση των 1000+ ευρώ (γιατί εκτός από το σώμα θες και φακό) θα την αγόραζα άμεσα.
Γιατί όπως έγραψα είναι μία εξαιρετική μηχανή και ας μην είναι η καλύτερη ή η γρηγορότερη.
Είναι μία μηχανή που αν την έχεις τουλάχιστον φωτογραφικά δε θα ζηλέψεις τη μηχανή του δίπλα σου.

Παρτιζάνε, δεν με παρακολουθείς. Την Ε1 ήδη έχω αποφασίσει να την πάρω στον κουμπάρο ως δώρο. Περιμένω να βγεί σε ασημί.

Δεν ξέρω αν η μικρή διαφορά τιμής στο εξωτερικό σε σχέση με την Ελλάδα (σε αντίθεση με την Ε1) είναι ένδειξη ότι η τιμή της Τ1 είναι υψηλή.

Ακριβό το σπορ γιά οικογενειάρχες μεροκαματιάριδες...
Η Fuji γενικα θεωρείται ακριβό σύστημα. Οπότε το σκέπτομαι και αυτό. Και αν θέλεις ποιότητα κατασκευής καλο VF και tracking δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την Χ-Τ1.
Από ποιότητα εικόνας πως τα πάει. Διβάζω πολλά στο dpreview αλλά θα ήθελα και την γνώμη των κατόχων εδώ.
ΥΓ: Οι αγορές από το εξωτερικό, μπορούν να γίνουν με δόσεις; Θα ακούγεται αφελής η ερώτηςη αλλά δεν έχω άλλον τρόπο να αγοράσω τόσο ακριβή μηχανή.

ολα τα σπορ ειναι ακριβα για μεροκαματιαριδες...
(εγω ξενοικιασα, πηγα στους γονεις μου στο χωριο, ξεδηλωσα το μηχανακι και το πετρελαιο 2.2, πηρα ενα sany του 93 με γκαζι, εκοψα το τσιγαρο, δεν πολυβγαινω=7000 ευρω)
-τι εχασα?? πολλα αλλα
:popcorn:
ο Πανος λεει οτι δεν ειναι η καλυτερη...
εγω λεω οτι ειναι η καλυτερη ακαθρεφτη σε ποιοτητα φωτογραφιας, και σε αλλα (αδιαβροχη, πολλες μανουαλ ρυθμησεις, απαιχτο jpg -για αυτους που δεν θελουν raw-φορητοτητα κ.α)
με δοσεις στο εξωτερικο δεν.... ψαξτο ομως, δεν ειμαι σιγουρος 100%

σε παρακολουθω:smile:

στο γερμανικό άμαζον την έβγαλε προσφορά πριν από λίγο σε τιμή purnima (929 τελική)

μια γρηγορη ενημερωση
ταχυτητα 1/32000sec με χρησει ηλεκτρονικου κλειστρου και δυνατοτητα ρυθμισεις σε 1/3 βηματα απ0 1 - 1 / 32000sec
εδω θα δειξουν τα δοντια τους οι πραιμερ φακοι σε ανοιχτα διαφρ. (ο 56αρις δεν θα εχει αντιπαλο στο bokeh)
το ηλ. κλειστρο για street η για φωτο με ... διακριτικοτητα
(η ταχυτητα ρυθμιζετε κανονικα με την μπροστινη ροδελα η αυτοματα σε mode A)

επιλογη της περιοχης AF (49 σημειον) με τη χρήση του 4/σταυρου (προσωπικα μια και εχω και μηχανες νικον δεν θα μπερδευομαι πλεον με τα κουμπια)

επιλογη σε af fokus λειτουργια χειροκινητης εστασης, για λεπτη ρυθμιση, με τη χρηση του δακτυλιδιου εστιασης

film simulation "classic chrome" για τους τζεπεκιδες

..και πολλα αλλα για γκατζετακιδες και "ψαγμενους" για το EVF/LCD με πολλες ρυθμισεις
για video..
ρυθμισεις για το Q μενου..
ρυθμισεις, ρυθμισεις..... αυτα απο μενα:flipout: