Fuji X-T1

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

οκ εγω μπορει να ειμαι υπερβολικός αλλωστε είπα ότι μπορει να ημουν άδικος αλλα την συγκριση την έκανα με εργονομία και χρηση κουμπιων σε μηχανές οπως Ε-1,Ε-30, Ε-3,Ε-5, ΕΜ1 (μπορω να αναφέρω και σωματα αλλων εταιριων Νικον, Canon,Pentax), δεν την έκανα με εισαγωγικό σωμα γιατι η XT1 ειχε αρχική τιμη και θέση προς αυτες τις κατηγορίες μηχανων,

δηλαδη τα κουμπια της ΧΕ1 που εσυ χειριστηκες Παναγιώτη για ενα διάστημα ειναι Οκ και ο racer ειναι υπερβολικός? μα δεν θυμαμαι να ανέφερες κατι σχετικό, προφανώς και δεν το έκανες επίτηδες, είχες ως μέτρο συγκριςης εκείνη την στιγμή την ΧΜ1, το πρόβλημα που εντόπιςες ηταν με την απόδοση στο JPEG, απο όσο θυμαμαι με τα δειγματα σύγκρισης με την ΧΜ1, ενω δεν είχες ενθουσιαστεί και με το EVF της.

Όλες οι mirrorless ανεξαιρέτως τα πρωτα χρόνια ειχαν και πολλες ακόμη έχουν σοβαρά προβληματα εργονομίας, η μείωση του μεγέθους του σωματος και του βαρους ηταν αυτοσκοπός και θυσιάζονται στον βωμό αυτο αλλες αρετές που όμως ειναι απαραίτητες στον ψαγμένο χρήστη, ευτυχώς τα τελευταία 1-2 χρόνια αρχίζουν και σχεδιάζουν και σωματα πιο εργονομικά κοντα στην φιλοσοφία των ψαγμένων στον τομέα αυτο εδώ και χρόνια χωρο των DSLR.

Last edited:
Re: Fuji X-T1 ?

αμαν Τασο, και συ, με γαντια???
:smash:

-με το iphone πως βγαζεις???

Ε-1,Ε-30, Ε-3,Ε-5, αυτες ειναι γκουμουτσες.......

(αχ, απο τη μια θελουμε μικρες μηχανες, και απο την αλλη γκρινιαζουμε)

γιατι Κωστή εσύ στην πατρίδα μου δεν βαζεις γάντια! και σημερα χιόνια είχατε:flipout:

ποτε με γαντια , ακομα και οταν ειχα την f4...

Να ζεστάνει!?!?!?!?!?
Κι άλλο?
Γατάκια. :flipout:

Το ρεκόρ μου είναι με -26 αλλά δεν ήταν για πολύ ώρα (κάνα 2).

Όμως με -5 έως -10 για κανένα 4ωρο έξω, είναι σύνηθες. :proud:

πατριωτης και αυτος, βρε βγαζει παλικαρια η Ηπειρος:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Και στην Ε- Μ5 το κουμπί της αναπαραγωγής είναι μια σταλιά και το πατώ με το νύχι. Τί να κάνουμε, συμβιβαζόμαστε. Προσωπικά για τις δύσκολες ώρες έχω γάντια νεοπρέν με βυζάκια κιόλας, που βοηθούν πολύ.

Αλήθεια το Μάιο τί καιρό θα έχει στο Ιάσιο και στο Τσισινάου; Συνήθως;;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ποτε με γαντια , ακομα και οταν ειχα την f4...

αν σου έχει κολλήσει μια φορά η πέτσα της χούφτας πάνω στο μέταλλο της μηχανής από το κρύο, μετά το ποτέ ξανά γίνεται πάντα με...

σορυ , ειμαι μαγαζι και τα βαζω μισα....

εχω ματωση Βλαση... αλλα μπρος στα καλλη:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

ακριβως Βλάσση τα εχω γράψει και για αυτή και δεν ειναι το μονο προβλημα της, οι ροδέλες της δεν αρμόζουν στην τιμη του σωματος σε ποιοτητα, και καποια αλλα κουμπια δεν εχουν το κατάλληλο υψώματακι για να τα ξεχωρίζεις, ουτε την καταλληλη θέση το ΑΕL- AFL , όμως υπολόγισε οτι εςυ την πήρες στην μισή τιμη απο οταν πρωτοβγήκε και συμβιβάζεσαι, εγω που την πλήρωσα αδρά δεν συμβιβάστηκα και την σούταρα μολις βγηκε η ΕΜ1 που έχει και ενσωματωμένο Γκριπ και δεν χρειαζεται να σκάσω αλλα 250 για αυτο για να κρατώ τον 12-40/2.8, και παροτι μου δόθηκε επανειλημμένα η ευκαιρία να την ξαναψωνίζω (γιατι κατα τα αλλα εχει απίθανο JPEG) δεν το εκανα για αυτον ακριβως τον λόγο και για την πιθανότητα να ξαναδώ shutter shock στις φωτογραφίες μου.

εχθές έπαιξα με την ΕΜ5 ΙΙ και όλα αυτα διορθώθηκαν, το delete χωμένο μεσα στο σωμα για να μην σβήσεις κατα λαθος κατι και ολα τα υπόλοιπα εχουν το καταλληλο διαφορετικό ύψος και απόσταση για τυφλή απομνημόνευση με το μάτι στο EVF ή με γάντια μες στα σκοτάδια,

Παρτιζανε η ΧΤ1 ουτε την εργονομία της απλής σειράς Ε-400,410,420 δεν έχει, απλα ανέφερα τα αδιάβροχα σωματα, αν προτεινα μεγεθος μηχανης ιδανικής DSLR στα 4/3 θα έλεγα την Ε-620 με Γκριπ (ειχε παρακαλώ και φωτιζόμενο πλήκτρα) με προςθετη την αδιαβροχοποιηση, αυτο το σωμα στην πραξη εγινε πανω κάτω η ΕΜ1 που την θεωρω σημερα κορυφαια σε εργονομία στις ακαθρεπτες μαζι με 1-2 ακομη αλλων εταιριων.

Last edited:

τωρα ποσο αχρηστη ειναι Τασο...
αυτος εδω με xe1 φωτογραφιζει https://www.flickr.com/photos/yuzefe/

δεν ξερω Κωστη, εγω απο nikon ερχομαι, και στην φουτζι βρηκα την υγεια μου
τα κουμπια ειναι εκει που θελω να ειναι, γιαυτο και εχω δυο συστηματα ταυτοχρονα...

Αν τύχει και θέλω να βγάλω με το κινητό, βγάζω το γάντι και τραβάω στα γρήγορα. Με τη μηχανή όμως που μπορεί να περπατάω για ώρα με σκοπό να βγάλω φωτογραφίες είναι διαφορετικό.

Οι mirrorless όσο πάνε και μεγαλώνουν. Ανεξαρτήτως μεγέθους αισθητήρα, απαιτείται ένα ελάχιστο μέγεθος σώματος για μια αξιοπρεπή εργονομία. Δείτε GH2 vs GH3 vs GH4, α7 vs α7II αλλά και το μικρό γουρουνάκι NX1. Η NX1 έφτασε σε μέγεθος DSLR για να λύσει το πρόβλημα της εργονομίας, ακυρώνοντας έναν από τους λόγους μετάβασης σε mirrorless, το μικρό μέγεθος και βάρος. Παραδόξως το γουρουνάκι της Samsung είναι πιο κοντά στα θέλω μου απ' όλες.. Καλό AF, καλές φώτο, καλό βίντεο, καλή εργονομία, καλοί φακοί, πιο μικρή από DSLR, κακή τιμή :flipout:

@partisan, δε διαφωνώ ότι μπορεί να βγάλει πολύ καλές φωτογραφίες.. απλά με μια άλλη μηχανή θα ήταν πιο εύκολη η διαδικασία. Προσωπικά θεωρώ ότι έχω χάσει λήψεις επειδή η μηχανή είναι πιο αργή και από dial up που φορτώνει 4k :guitarist::guitarist:

Last edited:

κακη τιμη για αρχη, περιμενε κανα εξαμηνο, τσαμπα θα την παρεις:Banane0:

2.000 από Ευρώπη είναι πολλά για σετ NX-1 + 16-50 f/2-2.8;

Πόσο βγαίνει το αντίστοιχο σετ X-T1+16-55 f/2.8 από Ευρώπη;

Κολλάμε πάντα στον 18-55, ξεχνώντας το καλό ταίρι της μηχανής, τον 16-55/2.8.Φυσικά και διατίθεται η X-T1 ως σετ με τον 16-55/2.8, στα 2200 .Το θέμα είναι, τα αξίζει αυτά τα λεφτά; Με τον γνωστό αισθητήρα των 16MP και την έλλειψη κάποιας πρωτοποριακής εξέλιξης;

2.000 από Ευρώπη είναι πολλά για σετ NX-1 + 16-50 f/2-2.8;

Πόσο βγαίνει το αντίστοιχο σετ X-T1+16-55 f/2.8 από Ευρώπη;

1) Είναι πολλά για την τσέπη μου αυτή τη στιγμή :guitarist:
2) Είναι πολλά για μηχανή με άγνωστο support σε περίπτωση βλάβης
3) Είναι πολλά για μια μηχανή Samsung.. που δεν ξέρω αν μπορώ να την εμπιστευτώ ώστε να χτίσω σύστημα και κατά πόσο θα το υποστηρίξει αυτό σε βάθος 5-10 χρόνων
4) Δεν ξέρω πόσα λαλά θα έχανα σε ενδεχόμενη πώληση, λόγω Samsung. Η συγκεκριμένη μηχανή βέβαια φαίνεται πραγματικά καλή και πιστεύω πως θα έφευγε σχετικά εύκολα.

Θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι υπερβολικός, απλά μετά την εμπειρία μου με τη Fuji προσπαθώ να το βλέπω λίγο πιο σφαιρικά.

Κολλάμε πάντα στον 18-55, ξεχνώντας το καλό ταίρι της μηχανής, τον 16-55/2.8.Φυσικά και διατίθεται η X-T1 ως σετ με τον 16-55/2.8, στα 2200 .Το θέμα είναι, τα αξίζει αυτά τα λεφτά; Με τον γνωστό αισθητήρα των 16MP και την έλλειψη κάποιας πρωτοποριακής εξέλιξης;

τι εννοεις για τον φακο??
γιατι η μηχανη τα αξιζει:firstprize:
πρωτοπορια ειναι ο xtrans
η ισως μια ff??

το προβλημα με τις mirrorless ειναι οτι τα σωματα μεγαλώνουν σιγα σιγα γιατι μεγαλώνουν και οι φακοί τους ξαφνικά, αρχικά πρωτοβγηκαν τα εισαγωγικά μοντελα των εταιριων που ηταν μικρά και λιλιπουτεια με μικρούς σχετικα φακους κιτ και prime φωτεινους, τωρα που σοβαρεύει το πραγμα και βγήκαν FF ακαθρεπτες και ανέβηκε το επιπεδο των χρηστων που απευθύνονται πια οι ακαθρεπτες, αφου χρησιμοποιουνται ως βασικο συστημα και όχι δευτερεύον και πλεον απαιτούνται και σοβαροί φακοί ζουμ απαιτήσεων (ακομη και στις ΑPCS εως ενα βαθμό) τα μεγέθη των φακών μεγαλώνουν και απαιτούνται πιο στιβαρά και μεγάλα σωματα για να τους διαχειριστούν κατάλληλα, οι νόμοι της φυσικής δεν μπορουν να αλλάξουν ξαφνικά σε μια ημέρα,

εγω σαν χρήστης ακαθρεπτων σχεδόν απο την πρωτη ημέρα που βγήκαν προέβλεψα λιγο πολυ τι θα γίνει και κρατήθηκα στο μικρό σύστημα του M43 όχι γιατί ειναι το καλύτερο ποιοτικά αλλα γιατι πιστευω ότι συνδιάζει το ιδανικό μεγεθος σωμάτων και φακών με ανεκτή ποιοτητα εικονας τόσο για τον μέσο χρηστη, πληθώρα επιλογών φακών για τον ψαγμένο χρήστη και πιθανόν και ενα μικρό κομμάτι επαγγελματιών και δεν το συζητώ ότι για την δικη μου ερασιτεχνικη χρήση είναι ταμάμ,

βεβαια οι ακαθρεπτες εχουν κιαλλο πλεονεκτήματα που τα έχουμε αναφερει αλλα θα κάνουν πολυ, παρα πολυ καιρό να ανακτήσουν τα πρωτεία αν αυξήσουν υπέρμετρα βαρος και όγκο αφου χάνουν το βασικό τους ατού.

Εξηγήστε μου γιατί παγκοσμίως η Χ-Τ1 έχει τόσο ρεύμα.
Εξηγήστε γιατί ο Σταυρινάκης μου είπε στην Ελλάδα ότι αυτή και η Sony A7 πουλάνε πιο πολύ.
Εξηγήστε μου γιατί σχεδόν όλοι που έχουν τον 18-55 θεωρούν ότι κάνουν τα πιο πολλά με επιτυχία.

Εξηγήστε μου γιατί παγκοσμίως η Χ-Τ1 έχει τόσο ρεύμα.
Εξηγήστε γιατί ο Σταυρινάκης μου είπε στην Ελλάδα ότι αυτή και η Sony A7 πουλάνε πιο πολύ.
Εξηγήστε μου γιατί σχεδόν όλοι που έχουν τον 18-55 θεωρούν ότι κάνουν τα πιο πολλά με επιτυχία.
Γιατί δεν απαντάτε στο Tiniako εσεις που μπήκατε παλι "αλεξιπτωτιστες" στο νήμα για να θαψετε την XT1 και λέτε ένα σωρό άσχετα πράγματα χώρις να έχετε πιάσει την συγκεκριμένη μηχανή στα χέρια σας,
έχω ξαναγράψει ότι οι μηχανές καλές είναι, φωτογράφοι κακοί υπάρχουνε

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Γιατί δεν απαντάτε στο Tiniako εσεις που μπήκατε παλι "αλεξιπτωτιστες" στο νήμα για να θαψετε την XT1 και λέτε ένα σωρό άσχετα πράγματα χώρις να έχετε πιάσει την συγκεκριμένη μηχανή στα χέρια σας,
έχω ξαναγράψει ότι οι μηχανές καλές είναι, φωτογράφοι κακοί υπάρχουνε

Δεν καταλαβαίνω.. σας θίξαμε την αγορά; Συζήτηση κάνουμε. Μπορούμε να το παίξουμε και Steve Huff και να τα βγάζουμε όλα τέλεια αλλά δε βρίσκω το νόημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Δεν καταλαβαίνω.. σας θίξαμε την αγορά; Συζήτηση κάνουμε. Μπορούμε να το παίξουμε και Steve Huff και να τα βγάζουμε όλα τέλεια αλλά δε βρίσκω το νόημα.
εδώ το νήμα το ανοιξαμε για τις XT1 όμως, γιατι δεν ανοίγετε καινουριο θεμα;
Ποια αγορα θιξατε; και σε ποιους;
sanatate, nu mai bine domnule, vai de noi