Fuji X-T1

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Εξηγήστε μου γιατί παγκοσμίως η Χ-Τ1 έχει τόσο ρεύμα.
Εξηγήστε γιατί ο Σταυρινάκης μου είπε στην Ελλάδα ότι αυτή και η Sony A7 πουλάνε πιο πολύ.
Εξηγήστε μου γιατί σχεδόν όλοι που έχουν τον 18-55 θεωρούν ότι κάνουν τα πιο πολλά με επιτυχία.

Παναγιώτη ειναι παρα πολυ απλή η απαντηση, είναι μια πολυ καλη μηχανή που κάνει πάρα πολλα πράγματα πολυ καλά αλλα όχι ολα, όπως άλλωστε και πολλές άλλες....

Re: Fuji X-T1 ?

Εξηγήστε μου γιατί παγκοσμίως η Χ-Τ1 έχει τόσο ρεύμα.
Εξηγήστε γιατί ο Σταυρινάκης μου είπε στην Ελλάδα ότι αυτή και η Sony A7 πουλάνε πιο πολύ.
Εξηγήστε μου γιατί σχεδόν όλοι που έχουν τον 18-55 θεωρούν ότι κάνουν τα πιο πολλά με επιτυχία.

Kατι συγκεντρωτικά 2014, που είχα δει για την Ιαπωνια η fuji συνολικά ήταν καπου στο 7% στις mirrorless Ιαπωνίας (δηλ. με την Samsung εκτός υπολογισμών), δηλ. κάπου 3% σε dslr+mirrorless .. απο που βγαίνει οτι πουλάει καλά ?? !!!
http://m43photo.blogspot.gr/2015/02/mirrorless-camera-statistics-from-japan.html

Στοιχεία 2015 .. http://dslrphoto.com/dslr/space.php?do=jranking

Ηλία , αν κατάλαβα καλα ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ αναφέρονταν κυρίως σε πωλήσεις ακαθρεπτων, όχι συνολικές μαζι με DSLR
η Ιαπωνια είναι ιδιορρυθμη αγορά όπου ομως οι ακαθρεπτες πανε σχετικα καλα σε αντίθεση με Αμερική,
η Ελλάδα είναι τόσο μικρη σαν αγορά που δεν υπολογίζεται καν, μαλιςτα εταιρίες όπως η Samsung που εχει τρελές πωλήσεις στις ακαθρεπτες εδω σε λιγο δεν θα πωλούνται, άντε κανε exit poll μετα...:fahne90:

Πάντως έτσι για την ιστορία ούτε εμένα μου έκανε κλικ ο 18-55, και τον είχα 3 φορές (ΧΕ1,ΧΕ2,ΧΤ1), οπότε σίγουρα δεν ήταν θέμα κόπιας.
Και δεν έχω κάτι ενάντια στους κιτ φακους., αντίθετα έχω γράψει τα καλύτερα για Sony 28-70oss & Panasonic 12-32

Επειδή ειχα τη ΧΕ2 με το 18-55 και τον 35 1.4 και μετάνοιωσα που την έδωσα, έχω να πώ οτι ο παραπάνω φακός ΚΙΤ ειναι πολύ καλός και ποιοτικός, και σε απόδοση αλλά και σε κατασκευή. Τωρα Ελλάδα δε νομίζω πως με αυτές τις τιμές πουλάει η Fuji σα τρελή (και κυρίως η ΧΤ1 που στοιχίσει όσο μια full frame), αλλά ούτε και η Α7. Απέξω να τη πάρεις ειναι σαφώς φθηνότερη.

Προσωπικά όσο δούλεψα με τον 18-55 πάνω σε μια xt1 και σε μια xe2 (δηλαδή πολύ λίγο) μπορώ να πω τα καλύτερα για κιτ φακό. θα τον κρατούσα για κύριο φακό; δεν ξέρω, δεν έχω κάνει συγκρίσεις με το μεγάλο σύστημα, αλλά ήταν σαφώς καλύτερος από π.χ. τον 12-32 της Panasonic. Τα ίδια και καλύτερα λόγια έχω να πω για τον 55-200. Και για την xt1 για το πιάσιμό της και για το σκόπευτρό της. Είναι πλέον μέσα στο παιχνίδι, οχι απλώς των ακάθρεφτων, αλλά και των dslr. Συγκρίνεται όμως και υπερτερεί σε σχέση με τις apsc dslr ? Π.χ. τις d5500 και τις αντίστοιχες canon? Συνολικά όχι μόνο σε κάποια χαρακτηριστικά... Σίγουρα υπερτερεί στο σκόπευτρο (πώς θα ήταν αλλιώς δεν ξέρω) αλλά συνολικά; Οι ΝΙΚΟΝ φθάνουν για πλάκα εκεί ψηλά στα iso βέβαια το ίδιο κάνουν πλέον και οι fuji αλλά οι nikon σκάβουν κιόλας, διότι έχουν μεγάλη δυναμική περιοχή. Το σύστημα af της ΝΙΚΟΝ, που όλοι γκρινιάζουμε γι αυτό, ναι πάλιωσε, αλλά μάλλον είναι και πάλι πιο αποτελεσματικό (ως σύνολο) από εκείνο της fuji. Αν ανεβούμε βέβαια σε κόστη παρόμοια με το σώμα xt1 τότε η d7200 μάλλον θα φάει αμάσητη την xt1, από την άλλη όμως η ΝΙΚΟΝ 18-55 τέτοιας ποιότητας σε αυτή την τιμή δεν έχει ούτε πρόκειται να έχει. Έχουν όμως οι SIGMA και οι TAMRON. Κι εδώ ερχόμαστε και πάλι να παίξουμε μπάλα στο καθιερωμένο γήπεδο των dslr. Στις πραγματικά πολλές λύσεις. Πού όσο κι αν η fuji μας άφησε άναυδους (τουλάχιστον εμένα) με την επιμονή της να μας δώσει καλούς κι άριστους φακούς σε όλα τα εστιακά μήκη (sony ακούς;) ωστόσο ακόμη έχει δρόμο να διανύσει.

Προσωπικά όσο δούλεψα με τον 18-55 πάνω σε μια xt1 και σε μια xe2 (δηλαδή πολύ λίγο) μπορώ να πω τα καλύτερα για κιτ φακό. θα τον κρατούσα για κύριο φακό; δεν ξέρω, δεν έχω κάνει συγκρίσεις με το μεγάλο σύστημα, αλλά ήταν σαφώς καλύτερος από π.χ. τον 12-32 της Panasonic. Τα ίδια και καλύτερα λόγια έχω να πω για τον 55-200. Και για την xt1 για το πιάσιμό της και για το σκόπευτρό της. Είναι πλέον μέσα στο παιχνίδι, οχι απλώς των ακάθρεφτων, αλλά και των dslr. Συγκρίνεται όμως και υπερτερεί σε σχέση με τις apsc dslr ? Π.χ. τις d5500 και τις αντίστοιχες canon? Συνολικά όχι μόνο σε κάποια χαρακτηριστικά... Σίγουρα υπερτερεί στο σκόπευτρο (πώς θα ήταν αλλιώς δεν ξέρω) αλλά συνολικά; Οι ΝΙΚΟΝ φθάνουν για πλάκα εκεί ψηλά στα iso βέβαια το ίδιο κάνουν πλέον και οι fuji αλλά οι nikon σκάβουν κιόλας, διότι έχουν μεγάλη δυναμική περιοχή. Το σύστημα af της ΝΙΚΟΝ, που όλοι γκρινιάζουμε γι αυτό, ναι πάλιωσε, αλλά μάλλον είναι και πάλι πιο αποτελεσματικό (ως σύνολο) από εκείνο της fuji. Αν ανεβούμε βέβαια σε κόστη παρόμοια με το σώμα xt1 τότε η d7200 μάλλον θα φάει αμάσητη την xt1, από την άλλη όμως η ΝΙΚΟΝ 18-55 τέτοιας ποιότητας σε αυτή την τιμή δεν έχει ούτε πρόκειται να έχει. Έχουν όμως οι SIGMA και οι TAMRON. Κι εδώ ερχόμαστε και πάλι να παίξουμε μπάλα στο καθιερωμένο γήπεδο των dslr. Στις πραγματικά πολλές λύσεις. Πού όσο κι αν η fuji μας άφησε άναυδους (τουλάχιστον εμένα) με την επιμονή της να μας δώσει καλούς κι άριστους φακούς σε όλα τα εστιακά μήκη (sony ακούς;) ωστόσο ακόμη έχει δρόμο να διανύσει.
Δηλώνοντας Nikonakias έχω να πω ότι μετράει και το βάρος-μέγεθος, η αδιαβροχοποίηση που έχει η xt1 σώμα-φακοί(ποσοι από μας δεν φωτογραφίζουνε με βροχή), τα manual χειριστήρια, και γενικά η κατασκευη της xt1 δεν συγκρινεται με την 7200, (η 7200 είναι πλαστικούρα)

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Ηλία , αν κατάλαβα καλα ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ αναφέρονταν κυρίως σε πωλήσεις ακαθρεπτων, όχι συνολικές μαζι με DSLR
η Ιαπωνια είναι ιδιορρυθμη αγορά όπου ομως οι ακαθρεπτες πανε σχετικα καλα σε αντίθεση με Αμερική,
η Ελλάδα είναι τόσο μικρη σαν αγορά που δεν υπολογίζεται καν, μαλιςτα εταιρίες όπως η Samsung που εχει τρελές πωλήσεις στις ακαθρεπτες εδω σε λιγο δεν θα πωλούνται, άντε κανε exit poll μετα...:fahne90:

Mα στις ακάθρεπτες έχει 7% η Fuji συνολικά στην Ιαπωνία (η πράσινη βούλα τέρμα κάτω δεξια) .. κάτω απο Canon, Pentax, ακόμα και Nikon !!.

Η Ιαπωνία όντως είναι ιδιόμορφη αγορά και εκεί πουλάνε καλά κυρίως οι φτηνές και ποιό ειδικά οι προσφορές .. εξ ού και το καλό ποσοστό της Canon που τον τελευταία 2 χρονια ξεστοκάριζε EOS-M στο 1/3 της αρχικής τιμής. Βασικά η canon με 1 μοντέλο παίζει και πουλάει σαν την Panasonic με ολόκληρη σειρά !!.

Η Νικον έχει και αυτή αδύνατο χαρτί με την σειρά 1 αλλά τουλάχιστον έχει πλήρη σειρά (3 μοντέλα) που ανανεώνεται.

Εντύπωση κάνει η παρουσία και της Pentax που με τα ψόφια σύστηματα Q & K είναι πάνω απο την Fuji !!!.

Εντυπωσιακή είναι πάντως η είσοδος της EOS-M3 που δείχνει σαν η πρώτη σοβαρή προσπάθεια της Canon .. είναι ήδη σίγουρα μέσα στην πρώτη πεντάδα συνολικά και μάλλον ίσως πρώτη στις ακάθρεπτες ή δεύτερη πίσω απο το ξεστοκάρισμα της E-PL6 !!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Mα στις ακάθρεπτες έχει 7% η Fuji συνολικά στην Ιαπωνία (η πράσινη βούλα τέρμα κάτω δεξια) .. κάτω απο Canon, Pentax, ακόμα και Nikon !!.

Η Ιαπωνία όντως είναι ιδιόμορφη αγορά και εκεί πουλάνε καλά κυρίως οι φτηνές και ποιό ειδικά οι προσφορές .. εξ ού και το καλό ποσοστό της Canon που τον τελευταία 2 χρονια ξεστοκάριζε EOS-M στο 1/3 της αρχικής τιμής. Βασικά η canon με 1 μοντέλο παίζει και πουλάει σαν την Panasonic με ολόκληρη σειρά !!.

Η Νικον έχει και αυτή αδύνατο χαρτί με την σειρά 1 αλλά τουλάχιστον έχει πλήρη σειρά (3 μοντέλα) που ανανεώνεται.

Εντύπωση κάνει η παρουσία και της Pentax που με τα ψόφια σύστηματα Q & K είναι πάνω απο την Fuji !!!.

Εντυπωσιακή είναι πάντως η είσοδος της EOS-M3 που δείχνει σαν η πρώτη σοβαρή προσπάθεια της Canon .. είναι ήδη σίγουρα μέσα στην πρώτη πεντάδα συνολικά και μάλλον ίσως πρώτη στις ακάθρεπτες ή δεύτερη πίσω απο το ξεστοκάρισμα της E-PL6 !!
στο ίδιο τσουβάλι όλες; και η Fujifilm XT1? Υπενθυμίζω ότι το νήμα εδώ είναι για την XT1, μην το βανδαλίζουμε,
για δημοσκοπίσεις και πωλήσεις καλύτερα να γράψουμε αλλού,
(πχ ένας που θέλει πληροφορίες για την XT1 να μην διαβάζει ένα σωρό άσχετα πράγματα)
φιλικά

Βλάση υπήρξε και ο kit Νikkor 18-70 που συνόδευε τις D70, D80 και D200.. Μακράν ο καλύτερος kit φακός τόσο σε επιδόσεις όσο και σε χρησιμότητα εστιακού εύρους.

sorry για το interrupt ... Μιας και δεν έχω βρει κάτι ακόμα,υπάρχει leather full case για την x-t1 ,που να είναι όντως full case ; Δηλαδή να την καλύπτει ολόκληρη ,χωρίς κενά ,να μην είναι half case + upper part;

θα σου πρότεινα αν διαθέτεις 80-100 να παρεις ένα κινεζιικο αντάπτορα booster αλά metabones που θα σου δώσει ενα στοπ φωτεινοτητα (π.χ. το f=1.4 θα γίνει f=1.0) και οι φακοί σου θα εχουν την ιδια εστιακη αποσταση οπως σε FF, απαλείφει το crop του αισθητηρα, βεβαια δεν ξερω τι αποδοση θα εχουν στα ακρα αλλα στο κέντρο θα ειναι μια χαρα, καλυτερα να διαβάσεις για τους συγκεκριμένους φακους τι αποδοση δίνουν σε ψηφιακό σωμα πρωτα, το booster δεν θα χαλάσει πολυ την εικόνα τους ίσως και να την καλυτερέψει.

ευχαριστώ για τα tips ,αν μπορείς στείλε μου κάποια στιγμή ένα κινέζικο ,γιατί όντως τα metabones που είχα δει είναι πανάκριβα.Θα κινηθώ σε κάτι οικονομικό για αρχή ,για να δω πώς ανταποκρίνονται οι φακοί με την x-t1 και βλέπουμε έπειτα.

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Βλάση υπήρξε και ο kit Νikkor 18-70 που συνόδευε τις D70, D80 και D200.. Μακράν ο καλύτερος kit φακός τόσο σε επιδόσεις όσο και σε χρησιμότητα εστιακού εύρους.

σωστό, πολύ σωστό, αλλά πλέον αποτελεί παρελθόν...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

στο ίδιο τσουβάλι όλες; και η Fujifilm XT1? Υπενθυμίζω ότι το νήμα εδώ είναι για την XT1, μην το βανδαλίζουμε,
για δημοσκοπίσεις και πωλήσεις καλύτερα να γράψουμε αλλού,
(πχ ένας που θέλει πληροφορίες για την XT1 να μην διαβάζει ένα σωρό άσχετα πράγματα)
φιλικά

Δεν λέω .. ξέφυγα αρκετά εως πολύ :( .. αλλά δεν σκοπεύω να κανω πίσω στο βασικό .. οτι δηλ. η Χ-Τ1 βασει των στοιχείων που παρέθεσα δεν πουλάει καλά ..

Αλλά ο Πανος ρώτησε "Εξηγήστε μου γιατί παγκοσμίως η Χ-Τ1 έχει τόσο ρεύμα." δηλ. πουλάει πολύ η X-T1
και εσύ ζήτησες να απαντηθεί .. http://avclub.gr/forum/showthread.php/114469-Fuji-X-T1?p=1057347450&viewfull=1#post1057347450

Τα στοιχεία της Ιαπωνικής αγοράς δείχνουν οτι δεν πουλάει .. έχει κανείς να δείξει κατι άλλο εκτός απο τα λεγόμενα του Σταυρινάκη ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Δεν λέω .. ξέφυγα αρκετά εως πολύ :( .. αλλά δεν σκοπεύω να κανω πίσω στο βασικό .. οτι δηλ. η Χ-Τ1 βασει των στοιχείων που παρέθεσα δεν πουλάει καλά ..

Αλλά ο Πανος ρώτησε "Εξηγήστε μου γιατί παγκοσμίως η Χ-Τ1 έχει τόσο ρεύμα." δηλ. πουλάει πολύ η X-T1
και εσύ ζήτησες να απαντηθεί .. http://avclub.gr/forum/showthread.php/114469-Fuji-X-T1?p=1057347450&viewfull=1#post1057347450

Τα στοιχεία της Ιαπωνικής αγοράς δείχνουν οτι δεν πουλάει .. έχει κανείς να δείξει κατι άλλο εκτός απο τα λεγόμενα του Σταυρινάκη ?
Googlare σε ξενα forums να διαβάσεις σχόλια γιατί εδώ λόγω κρίσης και ακριβών φακών δεν την έχουνε και πολλοί
τώρα για τον Σταυρινάκη δεν ξέρω τι να σου πω

ευχαριστώ για τα tips ,αν μπορείς στείλε μου κάποια στιγμή ένα κινέζικο ,γιατί όντως τα metabones που είχα δει είναι πανάκριβα.Θα κινηθώ σε κάτι οικονομικό για αρχή ,για να δω πώς ανταποκρίνονται οι φακοί με την x-t1 και βλέπουμε έπειτα.

Tυχαια βρηκα αυτους που κανουν για Fuji εφοσον έχεις φακους Canon EF ή βρεις αλλο ανταπτορακι να του φορεσεις απο πανω απο την μοντουρα των χειροκινητων φακων που εσυ έχεις, οι ανταπτορες αυτοι έχουν οπτικο στοιχειο εσωτερικα και αναφερονται σαν speed booster ή focal reducer αν θελεις να το ψαξεις περισσοτερο :
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_f...ster+turbo+adapter+to+fuji&rt=nc&LH_PrefLoc=2

λοιπον εγω θα το παω "φωτογραφικα" οι πωλησεις δεν μου λενε κατι...
στο flickr η χτ1 με την em1 (που νομιζω οτι ειναι η μονη που μπορει να συγκριθει )

fuji xt1 pool 4,661Members

Olympus E-M1 pool 768 Members

... και μην βιαστειτε και μιλησετε για αυθαιρεσια:smash:

Αυτό μάλιστα !! είναι στοιχείο που δείχνει τουλάχιστον 5Χ δημοφιλία σε σχέση με Ε-Μ1 .. κριμα που και τα δυο μοντελα είναι εξω απο το τοπ 80 του BCN και δεν μπορούμε να δούμε πόσο ταιριάζουν τα δεδομένα απο τις 2 πηγές.

Aλήθεια πως βγαίνει αυτο το στατιστικό στο flicr ??. Πρέπει να είσαι μέλος ?.

Eγώ το μόνο που μπορώ να βρώ είναι ανα μάρκα .. και αντιγράφω

Χ-Τ1 2,124,200 items, 487 average daily users, activity factor 16 (τί είναι αυτό ??)
E-M1 2.799.238 items, 371 average daily users, activity factor 23

.. καμιά σχέση με 1:5 η αναλογία .. περίπου ισόπαλες δείχνουν αν υπολογίσουμε οτι η Ολυ είναι λιγο παλιότερη ..

οχι δεν χρειαζετε να εισαι μελος
η καθε μηχανη εχει ενα η και περισσοτερα pool
αν πατησεις στο γκουγκλ fuji xt1 flickr pool η olympus em1 flickr pool θα σου βγαλει ποσα μελοι εχει
η xt1 εχει τρια με μεγαλυτερο το 4661 μελοι
η em δυο με μεγαλυτερο το 768 μελοι

τωρα για το bcn δεν ξερω , ισως να εχει και καμια ροζ kitty στις δημοφιλεστερες:flipout: