Fuji X-T1

PHP:
Πιο ανθεκτική σε εκδορές στις ακμές και πιο εμφανίσιμη και ποθητή σίγουρα, ναι.
Αλλά και η διαφορά 20% στην τιμή τσούζει.

Είναι ας πούμε Special Edition, αλλά δεν παύει να είναι ίδια μηχανή.
Όπως η Ricoh GR και η GR Limited Edition.

Η αναβάθμιση λογισμικού θα μπορούσε δηλαδή να λέει X-T1, χωρίς να υπάρχει πλέον λόγος να τονίζεται ότι αφορά και τη μαύρη και την graphite silver.

Το πες μόνος σου, αλλά εκεί θα κολλήσουμε?Από σήμερα την κάνει Fuji X-T1 mark ii δωρεάν . Άσε που πιο ωραία με grip είναι η μαύρη για μένα , γιατί είναι ενιαίο το χρώμα, ενώ στη graphite silver, διαφέρει το μαύρο της μηχανής με το μαύρο του vertical grip.Full black +grip+ 56 με φίλτρο τα σπάει κατ εμε.

Το πες μόνος σου, αλλά εκεί θα κολλήσουμε?Από σήμερα την κάνει Fuji X-T1 mark ii δωρεάν . Άσε που πιο ωραία με grip είναι η μαύρη για μένα , γιατί είναι ενιαίο το χρώμα, ενώ στη graphite silver, διαφέρει το μαύρο της μηχανής με το μαύρο του vertical grip.Full black +grip+ 56 με φίλτρο τα σπάει κατ εμε.

Πήρες τον 56αρη;
Βαλε καμία φώτο αν θες να έχουμε όνειρα για τον βραδυνό ύπνο.

Συμφωνώ, όσους πόντους κερδίζει σε εμφάνιση η Graphite τους χάνει με το battery grip.

X-T1GSE_back_top_left_vertical_white.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ενώ η black on black + 56/1.2:

grip_front.jpg

Ναι, tiniakos. Είναι τρομερός φακός, αλλά για πολύ ειδικές καταστάσεις, αγαπημένος μου. Δεν τον προτείνω για αγορά,18-55 αρκεί για όποιον έχει Fuji.Περιεργως με προλαβες πάνω που έγραφα, δυστυχώς έχω μόνο αυτοπροσωπια τέτοιου είδους. Μόλις παρέλαβα το φακό και αφού είχα δει άπειρες φωτογραφίες από ynot στο Flickr, λέω τι στο καλό πρέπει να πετύχω κάτι παρόμοιο, . Έβαλα το τρίποδο, έκατσα κάτω από μία Led λάμπα 20w,άνοιξα remote app και άρχισα να τραβάω selfies. Έπειτα έκανα το ίδιο και με 18-55, στα 55mm.Αρχικα ,δεν ήξερα ποιες είναι με ποιον , αλλά όταν κάνεις zoom στις φωτογραφίες , παθαινεις πλάκα με τον 56αρη. Αν αποφύγουμε τα χειρότερα, φθινόπωρο θα έχω συνολικά : 18-55, 56,10-24,50-140, 90, 16-55

Partisan μας αρέσει ο, τι δεν έχουμε :)

χαχαχαχ...στην δουλεια ειμαι Πανο
δεν ξερω καν αν θα την κανω σημερα την αναβαθμηση (βλακεια που δεν πηρα μαζι μου την μηχανη)

Θα προσπαθήσω να συγκρατήσω τον ενθουσιασμό μου ,αλλά έχω την εντύπωση ότι το focus έγινε παιχνιδάκι πλέον . Παραθέτω μερικές φωτογραφίες που έβγαλα,οι πρώτες βασικά (μάλιστα η 3η στη σειρά νομίζω είναι η 1η που εβγάλα με το νέο σύστημα) ,είναι cropped , δεν είναι με τον 56αρι και κάποια από αυτές νομίζω είναι σε zone tracking. To συγκεκριμένο θέμα βγήκε καλύτερα με single point .Δεν ξέρω αν είναι ενδεικτικές του νέου συστήματος ,απλά ήταν point and shoot οι φωτογραφίες χωρίς ρυθμίσεις και σκέψη.

DSCF3071_2.jpg
DSCF3073_3.jpg
DSCF3053.jpg
DSCF3074.jpg

πριν λιγο εκανα την αναβαθμηση.... αν και δεν με καιει το af , η fuji το απογειωσε :firstprize:

Στα φόρουμ του εξωτερικού (στην Ελλάδα υπάρχει φτώχεια και δεν έχουν fuji:slapface:) επικρατεί ντελίριο ενθουσιασμού για την νέα εστίαση.
Ένα μεγάλο μειονέκτημα της fuji έναντι των ανταγωνιστών μοιάζει να είναι παρελθόν.
Αναμένουμε και μία βίντεο αναβάθμιση και οι υπόλοιπες εταιρίες πάνε για Grexit.

Εμενα παντως οι φωτος του skywriter μου φαινονται ελαφρως ανεστιαστες. Με μια επιφυλαξη λογω κινητου, θα τις δω και στο pc.

μμμ μπορεί ,εμένα μια χαρά μου φαίνονται για το τεράστιο crop που έκανα ,δεν είναι macro.Επίσης, δεν είχα τη σωστή ρύθμιση ,ήθελε AF-S + single point ,γιατί το θέμα ήταν ακίνητο και είχα AF-C + single ή AF-C + zone ,έχει κάποιους περιορισμούς το νέο σύστημα.Μας έχει βάλει πολύ δουλειά η fuji και θέλει χρόνο να το μάθουμε ,το μόνο σίγουρο είναι ότι βελτιώθηκαν όλοι οι φακοί πολύ ,ακόμα και το αργοκάραβο ο 56άρης που σε χαμηλό φωτισμό 'εψαχνε' ,πλέον έχει γίνει αστέρι. Περιμένω να δω πώς θα τα πάει και η μπαταρία

100% ή παραπάνω, δε θυμάμαι. Νομίζω ο x trans sensor υπερκαλυπτει τα 16mp. Οι νέοι φακοί βέβαια απαιτούν παραπάνω megapixels, μπορούν να αποδωσουν πολύ καλύτερα.